Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(Kuci @ 2009 08 17, 09:00)
tai pirmyn, susirask kompanija kuri padeda uz tam tikra mokesti susirasti ten darba, ir nerk is tos "nekenciamos Lietuvos" mirksiukas.gif

o kad jau net vilniuj nebera ka veikti-cia didziausias ispindejimas, matyt tingi pasiieskoti info, kiek visko vyksta......... doh.gif

kai apatija apemusi viska, aisku, eriausia suversti kalte kitiems, tik ne sau paciai doh.gif

Šiaip pritariu blush2.gif gal ne taip aštriai, bet pamaniau, na, ką aš žinau, kur jau daugiau tos kultūros rasi? biggrin.gif Nebent spoksant į lubas lotuliukas.gif Čia gal kitur apsilankyt reiktų, kai nieko nesinori 4u.gif Vilniuje yra gerai, jei ieškom pramogų, kultūros, laisvės biggrin.gif Jei nori kažkur nuvykti į muziejų, galima nukeliauti keliom dienom, pasikultūrinti ir grįžti, dar įdomiau, ką jau gyvenant kažkur kitur yra mirkstoma muziejuose? Nebjuokinkit blush2.gif Ką po dviejų metų, vėl kažkur ieškoti?
Jei kalbam apie bendrą gyvenimo lygį, tada tuomet kita kalba smile.gif Nors sostinė skiriasi nuo visos LT, tačiau visvien mes maža (ir dar pokomunistinė, t.y. su didelėm psichologinėm, korupcinėm problemom) šalis, be jokių išteklių, turtų, su maža rinka, didelėm kainom ir maža pasiūla.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 17 rugpjūčio 2009 - 08:59
QUOTE(Abo @ 2009 08 16, 23:53)
Šiaip pritariu  blush2.gif  gal ne taip aštriai, bet pamaniau, na, ką aš žinau, kur jau daugiau tos kultūros rasi? biggrin.gif Nebent spoksant į lubas  lotuliukas.gif  Čia gal kitur apsilankyt reiktų, kai nieko nesinori  4u.gif  Vilniuje yra gerai, jei ieškom pramogų, kultūros, laisvės biggrin.gif Jei nori kažkur nuvykti į muziejų, galima nukeliauti keliom dienom, pasikultūrinti ir grįžti, dar įdomiau, ką jau gyvenant kažkur kitur yra mirkstoma muziejuose? Nebjuokinkit  blush2.gif Ką po dviejų metų, vėl kažkur ieškoti?
Jei kalbam apie bendrą gyvenimo lygį, tada tuomet kita kalba smile.gif Nors sostinė skiriasi nuo visos LT, tačiau visvien mes maža (ir dar pokomunistinė, t.y. su didelėm psichologinėm, korupcinėm problemom) šalis,  be jokių išteklių, turtų, su maža rinka, didelėm kainom ir maža pasiūla.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš kai Vilniuje gyvenau, dvasiškai buvau pakylėta, būtent dėl senamiesčio, kultūrinio gyvenimo (KLP apėjom viską per metus), kuris nuolatos keičiasi, vyksmas visuomet centre ir žmonės laisvi, nesusikaustę. Tikrai gera ten. Bet va, norint viską keisti, turiu omeny, pinigine prasme ir neturint verslininko gyslelės, galima bandyti juodai padirbti ir pataupyti kažkur kitur. Čia mūsų šeimos atveju.

O kai jaunas žmogus kalba tokius dalykus, tai tik šviečiasi viena mintis, prieš kelias dienas aprašytas delfyje, kad mokslai jaunimui kartais yra tik akstinas išvykti iš Lietuvos ir tiek.

Bet jei turėčiau be kreditų būstą, gyvenčiau Vilniuje ir kukuočiau iš laimės biggrin.gif Aišku, kai kurie nuvažiuoja į užsienį ir net nesvarsto apie grįžimus, bet jei čia sekasi, ko ten važiuot smile.gif Nebent turi savo mylimą miestą su mylimais muziejais laugh.gif Na, čia šiaip, juokais, man atrodo suprantamai parašiau ką norėjau biggrin.gif
Atsakyti
Na, nežinau, aš jau spėjau viską apeiti, o tai, kas vyksta dabar, manęs visiškai nedomina. Ir turėjau omeny muziejus ne meno, o daugiau mokslo. wink.gif
Be to, man patinka, kad kitose šalyse vyksta įvairūs muzikiniai festivaliai (taip taip, domėjausi ir tais, kurie vyko Lietuvoje šią vasarą, bet vieninteliam "Tamsa muzika" festivalyje buvo VIENA atlikėja, dėl kurios norėjau važiuot). Nevyksta jokie normalūs koncertai, atsiprašau, kad taip pasakysiu, bet į šitą kaimą nieks nenori važiuoti, nes kai žmonės pripratę prie visokių Yvų, Bavarijų ir šeškių, į normalių atlikėjų koncertus žmonės nesirenka (Enrique Iglesias man, deja, nepatinka).

O su darbu užsienyje tai nežinau kaip išeis, ypač dabar, kai krizė (kad ir ne tokia stipri, kaip pas mus). Kadangi esu užsibrėžusi tikslą ten mokytis, iškart tą ir noriu daryti, o ne "porą metų užsidirbt pinigų ir tada mokytis". Žinau n atvejų, kai taip išvažiavę žmonės mokslų net ir nebepabaigdavo, o po to jau maždaug "per vėlu". Teoriškai mokytis būtų galima, bet nebėra noro. Tikrai nenoriu, kad taip ir man atsitiktų. O per krizę kažin ar bus daug norinčių imti žmogų, kuris gali dirbti tik part-time.
Atsakyti
as ir sutinku ir pritariu, kad Lietuvoje nera tokiu geru galimybiu yventi taip, kaip uzsienyje, bet tai ko cia tada dejuoja, tegu ir vaziuoja ten, tegu net neziuri i Lt puse, jei jau taip viskas cia juoda ir blogai. Ar jus patys padaret kazka del to, kad butu patiems geriau? sakysit nera galimybiu.. o kas jas turi duoti? negi valstybe visada jums turi viska duoti? kiek daug zmoniu yra kurie puikiai gyvena is tiek, kiek turi, ir nemato reikalo dejuoti, nes ne kas kitas savim turi pasirupinti, o tik jie patys!
Papildyta:
QUOTE(Utopia @ 2009 08 17, 00:55)
Na, nežinau, aš jau spėjau viską apeiti, o tai, kas vyksta dabar, manęs visiškai nedomina. Ir turėjau omeny muziejus ne meno, o daugiau mokslo. wink.gif
Be to, man patinka, kad kitose šalyse vyksta įvairūs muzikiniai festivaliai (taip taip, domėjausi ir tais, kurie vyko Lietuvoje šią vasarą, bet vieninteliam "Tamsa muzika" festivalyje buvo VIENA atlikėja, dėl kurios norėjau važiuot). Nevyksta jokie normalūs koncertai, atsiprašau, kad taip pasakysiu, bet į šitą kaimą nieks nenori važiuoti, nes kai žmonės pripratę prie visokių Yvų, Bavarijų ir šeškių, į normalių atlikėjų koncertus žmonės nesirenka (Enrique Iglesias man, deja, nepatinka).

O su darbu užsienyje tai nežinau kaip išeis, ypač dabar, kai krizė (kad ir ne tokia stipri, kaip pas mus). Kadangi esu užsibrėžusi tikslą ten mokytis, iškart tą ir noriu daryti, o ne "porą metų užsidirbt pinigų ir tada mokytis". Žinau n atvejų, kai taip išvažiavę žmonės mokslų net ir nebepabaigdavo, o po to jau maždaug "per vėlu". Teoriškai mokytis būtų galima, bet nebėra noro. Tikrai nenoriu, kad taip ir man atsitiktų. O per krizę kažin ar bus daug norinčių imti žmogų, kuris gali dirbti tik part-time.

spejai viska apeiti? o kaip dainuojamosios poezijos koncertai? nueik i psl Ka veikti.lt tikrai rasi ne popso koncertu, (tycia pati uzmeciau aki siandien) mirksiukas.gif

o mokytis niekada ne velu -jei patys nenori, taip ir sako, yra daug 30-meciu kurie eina neakivaizdziai testi studiju wink.gif

o pas mus krizes ne tokia jau ir dedele, nesapaliok, tu nezinai kas kitur darosi, kaip net lentynose duonos nera, va ten tai krize.

arba..pabandyk isijausti i nuskurusiu saliu gyventoju gyvenimus, kur pastoviai karai, kai kas valanda galvoji, kad tik ne ant tavo galvos bomba nukristu...
Papildyta:
va ir pati pasakei, kad kas vyksta dabar, taves visiskai nedomina-tai ir nereikia tada sakyti, kad niekas nevyksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuci @ 2009 08 17, 11:04)
o mokytis niekada ne velu -jei patys nenori, taip ir sako, yra daug 30-meciu kurie eina neakivaizdziai testi studiju wink.gif

o pas mus krizes ne tokia jau ir dedele, nesapaliok, tu nezinai kas kitur darosi, kaip net lentynose duonos nera, va ten tai krize.

Birželį gausiu bakalauro diplomą 29 metų, esu dabar penktakursė ax.gif Dar magistrą tai tikrai planuoju, o ką dar įdomaus rasiu biggrin.gif

Dėl krizės pritariu, europoj visada toks vidurkis bedarbystės, sieks daugiau, bet ne apie tai kalba biggrin.gif
Atsakyti
Kuci, atleisk, kad ne taip išsireiškiau (arba tu neįsiskaitei). Visą laiką bandžiau sakyti, kad čia nėra ką veikti MAN, dėl kitų nieko nesakau, taip, galbūt jie ir suranda čia ką veikti. Į kiną negaliu sau leisti eiti, knygos bijau prašyti, kad kas nupirktų - tai kas čia per gyvenimas??
Dainuojamoji poezija man nepatinka, elektronika irgi (tad į diskotekas ir klubus nevaikštau). Galbūt dabar atrodys, kad bandau viską juodinti, kad iš tikrųjų ir aš čia galėčiau rasti ką veikt.. Bet man, be to, nemalonu išeiti į tą centrą, viskas įgryse, žmonių čia aš apskritai BIJAU.
Atsakyti
QUOTE(Utopia @ 2009 08 17, 01:16)
Kuci, atleisk, kad ne taip išsireiškiau (arba tu neįsiskaitei). Visą laiką bandžiau sakyti, kad čia nėra ką veikti MAN, dėl kitų nieko nesakau, taip, galbūt jie ir suranda čia ką veikti. Į kiną negaliu sau leisti eiti, knygos bijau prašyti, kad kas nupirktų - tai kas čia per gyvenimas??
Dainuojamoji poezija man nepatinka, elektronika irgi (tad į diskotekas ir klubus nevaikštau). Galbūt dabar atrodys, kad bandau viską juodinti, kad iš tikrųjų ir aš čia galėčiau rasti ką veikt.. Bet man, be to, nemalonu išeiti į tą centrą, viskas įgryse, žmonių čia aš apskritai BIJAU.

o kam knyas pirkti? yra viesosios bibliotekos.
norint paziureti kina, nebuna eiti i kino sale, tegu draugai parsiuncia koki filma paziureti. o jei bijai zmoniu, cia jau niekas nekaltas, nereikia gyvent uzsidarius nuo visu, ir nebijosi.

is tavo pasisakymu matau, kad tikrai esi giliai ilindusi i juoduma, nes nieko nenori, nieko neidomu..viskas igryse ...pffff doh.gif matyt mazai matei tikrai blogo,kad taip sneki
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif skaiciau skaiciau ir nesusilaikiau,na net nezinau ka konkretau patarti Utopijai....................Bet privalai dirbti su savimi,patikek maciau ir juodo ir balto,ir tragediju turejau ir labai sunki adaptacija buvo atvykus pas vyra i Dublina,bet prasilauziau,lietuviskas knygas pati perkuosi gryzus i Lietuva ir vezuosi,mama atsiuncia zurnalu,kazkaip susimastau susirandu veiklos,nors pas mane beje 2 vaikai mazameciai ir vyras dirbantis nuo ryto iki velumos,o as viena,bet gyvenu kuriu ateities planus,skaitau uzsimu meditacija,joga, na patikek gali isbristi nebent pati to nenori,o mokslai na ir mano neuzbaigti ir as studijavau neakivaizdziai,bet ruosiuos kitamet geguze gryzti ir vel kibsiu i nauja gyvenima,i studijas,nors man jau ir 31 metai,IR NIEKADA NEBUNA PER VELLU,NEBET NORO NERA...................Atsiprasau jei neitema,tiesiog visos temos neanalizavau,bet issisakiau blush2.gif
O as kaiptik i Lietuva noriu,begalo pasilgau Lietuvisko rudens.....Lietuviskos ziemos............pavasario..........vasaros............. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HenriLuk: 17 rugpjūčio 2009 - 13:40
QUOTE(Utopia @ 2009 08 16, 19:14)
Man elementariausiai Vilniuje kartais trūksta vietos, kur galėčiau nueiti ir pasikultūrinti. Žaviuosi įvairiais kitų miestų nemokamais muziejais, kuriuose galėčiau savaičių savaites praleisti. Jau nekalbu apie įvairius vykstančius renginius, koncertus. Aš jaunas žmogus, kol kas man reikia ir to. Lietuvoj paskutiniu metu išvis neinu iš namų, guliu lovoj, žiūriu į vieną tašką..

Vilniuje jaučiuos labai panašiai... na, neįkvepia manęs tas miestas. Grįžus į LT mieliau namie sėdžiu, pc ar kažką kuriu ir t.t., nei į miestą einu. Ir kaskart laukiu, kada vėl galėsiu pakelti sparnus ax.gif
Atsakyti
Mes grįžome į Lietuvą po 2 metų užsienyje. Jau pusmetis Lietuvoje ir jausmai visokie užklumpa. Labai smagu, kai šalia yra giminės, draugai, bendravimas su jais yra turbūt geriausias dalykas, kurio trūko svetur ax.gif Bet vis dėlto labai yra daug neigiamų dalykų...Mane labai slegia bendra atmosfera gatvėje, kažkoks pyktis ir nepasitenkinimas tvyro visur, gal aš labai jautri nežinau ax.gif Bet tai didžiulis skirtumas palyginus su Šveicarija, kur mes gyvenome, Lietuvoje tikrai man dažnai net nesinori net eiti į lauką ar važiuoti viešuoju transportu. Žmonės nejaučia pagarbos vienas kitam, aptarnavimo sferoje tave gali aprėkti, ir tai tarsi normali bendravimo forma doh.gif O vaikų darželiai, mokyklos, ligoninės...čia išvis praraja palyginus lietuviškus darželius, mokyklas su tais, kur vaikas ėjo užsienyje. Nekalbu apie materialinius dalykus, bet apie bendravimo kultūrą, vaikų-mokytojų santykius ir pan. verysad.gif Nežinau, sunku kažkaip, ypač matant, kad daugeliui žmonių yra gerai kaip yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2009 08 17, 21:55)
Mes grįžome į Lietuvą po 2 metų užsienyje. Jau pusmetis Lietuvoje ir jausmai visokie užklumpa. Labai smagu, kai šalia yra giminės, draugai, bendravimas su jais yra turbūt geriausias dalykas, kurio trūko svetur  ax.gif Bet vis dėlto labai yra daug neigiamų dalykų...Mane labai slegia bendra atmosfera gatvėje, kažkoks pyktis ir nepasitenkinimas tvyro visur, gal aš labai jautri nežinau  ax.gif Bet tai didžiulis skirtumas palyginus su Šveicarija, kur mes gyvenome, Lietuvoje tikrai man dažnai net nesinori net eiti į lauką ar važiuoti viešuoju transportu. Žmonės nejaučia pagarbos vienas kitam, aptarnavimo sferoje tave gali aprėkti, ir tai tarsi normali bendravimo forma  doh.gif O vaikų darželiai, mokyklos, ligoninės...čia išvis praraja palyginus lietuviškus darželius, mokyklas su tais, kur vaikas ėjo užsienyje. Nekalbu apie materialinius dalykus, bet apie bendravimo kultūrą, vaikų-mokytojų santykius ir pan. verysad.gif Nežinau, sunku kažkaip, ypač matant, kad daugeliui žmonių yra gerai kaip yra  unsure.gif

Pasirasau po kiekvienu zodziu drinks_cheers.gif Tik mes buvome UK. Ir kuo daugiau laiko praeina bunant Lt, tuo labiau isitikinu, kaip as cia nenoriu buti. Net tevai ir draugai, gimines negali sito neigiamo jausmo bunant Lt nugalet verysad.gif
Atsakyti