Taigi, apsiraminusi ir isverkusi visas savo asaras papasakosiu savo paskutini bandyma paimt regitra.
6.30 Pabundu, zvilgteriu pro langa... o siaube... rukas toks, kad dar pradzioj pamanau, kad uosviai ant balkono lango, nuo paskutinio musu sveciavimosi pas juos, uzdejo zaliuzes. Su pizama ir basom kojom nulekiu i virtuve, o ten tas pats - is penkto auksto nematyti ne vienos masinos kieme, visur tik balta balta. Biski pastresavusi, nusprendziu, kad iki 9.00 tas rukas prasisklaidys, todel palendu po dusu. Cia prisimenu visus patarimus paskutinio vaziavimo su instruktoriumi, pagrindines sankryzas, kuriose regitrininkai dazniausiai bando prigaut. Jauciuos pakankamai rami, tik vis dazniau zvilgteriu pro langa... o ten nieko naujo... toks pat rukas.
8.00 Iseinu is namu. Nors uosvis siulesi pabegt is darbo ir nuvest iki regitros, bet atsisakiau, nes norejau pabut viena, susikaupt. Ejimo - geras pusvalandis. Einu ir kaifuoju, nes oras pasakiskas - tylu, silta, vienas kitas skubantis zmogus, viena kita pravaziuojanti masina. Va, ir pagrindineje gatveje renkasi kelio darbininkai. Prisimenu, kad instruktorius minejo, jog diena cia uzdedamas zenklas "plyta", o regitrininkai liepia vaziuot tiesiai pro ta zenkla ir jei tik ivaziuoji iskart sustoji. Stabteliu ir as, apsizvalgau. Aha, zenklas dar paguldytas ant zemes, o ne pastatytas, salia ir apylankos zenklai, vadinasi, eismas bus uzdarytas. Jauciuos ramiai, tik kartais ramias mintis sudrumscia vis dar nesisklaidantis rukas. Stebiu masinas, is kokiu 15 tik 2 vaziavo su ijungtais priesrukiniais. Sumastau paskambint MB i darba ir pasitikslinu kur ijungt tas priesrukines. Tikslaus atsakymo neisgirstu, nes, pasak jo, skirtingose masinose truputi skiriasi. Na, galvoju, jei lieps ijungt, paklausiu regitrininko.
8.35 As jau regitroj. Cia tuscia. Registruoja instruktorius tas pats kuris praeita karta nepraleido. Klausia - pirma karta laikysiu ar ne, norejau pajuokaut, kad ne jau neprisimena, kad sukirto pries menesi, bet islemenau tik, kad ne pirma

Liepia laukt. Laukiu ilgai ir nuobodziai. Pradeda rinktis regitrininkai ir mano likimo draugai. Pro regitros langa pamatau, kad po truputi rukas kyla aukstyn. Tureciau dziaugtis, bet atvirksciai, pradedu bijot. Pradeda drebet ir kojos, ir rankos. Stengiuos save nuramint, kad susikaupciau, nes kitaip pridarysiu kvailysciu. Man pavyksta. Kai jau esu rami kaip belgas, isgirstu savo pavarde.
Net nepaziurejau i laikrodi kada prasidejo tas didysis mano kosmaras. Masiniukas - golfas. Su golfiuku mokiausi mokykloj, o ir is vakaro su instruktorium su golfu vazinejau, todel esu rami. Pabandau vaziuot... oho, kaip smarkiai "rauna" is vietos. Vietomis, pries posuki, dar net su stabdziu ji tenka pristabdyt, o greicio pedalo beveik nereikia spaust. Na, galvoju, geriau jau lai lekia, lengviau estakada uzropos, o prisistabdyt tai sugebesiu kai jau reiks. Po poros apvaziavimu apie regitros aikstele pradedu egzamina - isibegejimas, kiemelis, statmenas prisiparkavimas, T sankryza

ir estakada. Uzvaziuoju graziai, taip pat graziai sustoju ties stop linija. Girdziu - kaip vaziuosi? Kadangi ties tais zodziais uztraukiu rankini, tai toliau girdziu - aaaa... rankiniu. Nu gerai. Viska darau taip kaip moke tiek MB, tiek instruktoriai, ir kai jau, masina pradeda riedet i prieki, ji uzgesta

Antras kartas identiskas. Mano akys issiplete, nes nieko nesuprantu, greicio pedalas jau beveik nuspaustas iki galo, o masina stovi. Trecias bandymas

Bandau susikaupt ketvirtam, bet jauciu, kad koja ant sankabos visiskai manes nebeklauso ir suprantu, kad tikrai taip kaip reikia jos nenulaikysiu. Tarp kazkurio uzgesimo, spejau dar paklaust regitrininko, kad masina kiek suprantu dyzeline? Jis patvirtina, kad taip. Ir dar priduria, kad esu saunuole ir gaudausi su kokia masina vaziuoju. Taciau po 3 uzgesimo ir to nevalingo kojos nesuvaldymo, regitrininkui sakau, kad riedziu zemyn atbuliniu ir nutraukiu egzamina, nes vistiek nenulaikysiu kojos ant sankabos

Tada girdziu - vaziuok taip kaip moke mokykloj. Per pora sekundziu speju pagalvot, kad jeigu dabar nesuimsiu savo jaudulio i raga, tai, as vistu vista

Matyt vistu vista dar nenoriu but, tad ta koja jau rami, as pabandau ir masina tiesiog riedete uzrieda ta estakada pati. Tada ir likau nesupratusi kas ir kaip, o dabar viska ramiai prisiminus ir bediskutuojant su aplinkiniais priejom isvados, kad galejo regitrininkas su stabdziu man prilaikyt masina. Aisku, tai tik prielaida, irodymu neturiu, bet kito paaiskinimo kolkas nerandu. Taigi regitrininkui reziumavus, kad aikstelej viskas puiku, isskyrus 3 uzgesimai, vaziuojam i miesta.
Cia eismas puikus. Pradzioj vaziuojam pagal marsruta, atmintyje bandau atsekt kuris ir, prisiminusi, apsidziaugu, kad vienas is lengvesniu. Viskas puiku. Staiga girdziu, kad reiks sukt i kaire ir vaziuot pagrindine gatve. Pasukam, vaziuojam, prisimenu, kad ten toliau turetu jau pilnu tempu dirbt tie kelio darbininkai, kuriuos, eidama i regitra, apziurinejau. Taip pat mintimis "primetu", kad issukom is numatyto marsruto. Na, galvoju, jau lieps vaziuot tiesiai ir stebes, ar matau STOP zenkla. Girdziu - ten toliau, reiks vaziuot pagrindiniu keliu tiesiai. Mintimis permetu mazai pazistamo miesto ta pagrindine gatve ir dar pagalvoju, kad gal sekanti sankryza dar ne ta su "plyta". Bet pavaziavus dar truputi i prieki, matau visame grazume ta "plyta", tad perklausiu - kur saket? Tiesiai? Jis toks patenkintas - aha.Tiesiai. Na, as matau... tiesiai pries mane "plyta" ir apylanka rodykle i desine. As tada graziai persirikiuoju i desine ir pasuku. Girdziu - cia dabar kas? juk sakiau, tiesiai, o ne i desine? As - uzdarytas eismas, nuvesiu kur reik, tik biski per aplinkui

Na, jis vel sako - saunuole, matai zenklus, eisma. Bet matyt, kad viska matau jam ir nepatiko. Isvaziavus is tos apylankos ir prasidejo visas smagumas. Baigesi visi mano marsrutai, kurie iskabinti regitroj ant sienos, isvazinejau visu ju baisiasias sankryzas. Mieste du vienpusio eismo keliai - abu juos teko isvaziuot. Baigesi visi sakymai i kaire, i desine, tiesiog budavo pasakyta, i pagrindini, i salutini, salutiniu ir vaziuojam, pagrindiniu vaziuojam, link kelio sankirta su gelezinkeliu

Zodziu, stebejo, kaip gaudausi kelio zenkluose. Taip pat isvazinejau ivairiuose greicio ribojimo keliuose, ir kur 20, ir kur 40, ir kur 50 ir kur 70 km/h greitis ribojamas. Supratau, kad jau bando mane prigaut ant kelio zenklu, kad tik ko nepastebeciau, nes prie vaziavimo neturejo ko prikibt. Per viena sankryza pervaziavau net 5 kartus, is visu pusiu ir is visu imanomu padeciu. Toj vietoj kelias kertasi su gelezinkeliu, pries susikirtima sviesaforas, pagrindinis kelias sukantis i sona, o ne tiesiai, is kitos gelezinkelio puses, jei suki is salutinio kelio i pagrindini, sustoji ant kalniuko, kai atsilaisvina pagrindinis tenka sukt i kaire ir dar pasukes atsiduri vos ne ant gelezinkelio. Zodziu, ten tragedija

MB dazniausiai,o ypac jei yra masinu, vaziuoja is salutinio i salutini ir tik jame apsisukes grizta atgal ir i pagrindini suka su desiniu posukiu, nes taip lengviau isukt

Net ta vieta pravaziavau ideliai, spejau pastebet net regitrininko nustebusi veida

Labai savimi didziavausi, taciau galvoj vis kirbejo mintis, kad jis taip manes nepaliks.
Galu gale jau girdziu, kad sukam i desine. Ziuriu - Regitros kiemas

ir jau pasukus, bunant kieme, tiesiam kelyje, tiesiai regitrai po langais, ir turbut ta vienintele filmuojancia kamera, golfiukas uzgesta

net nesupratau kas ir kodel

greit uzsivedu ir nuvaziuoju, graziai pasistatau masiniuka (veliau daug kas mane, kad ar tik nebus regitrininkas stabdzio pedala spustelejes

, nes reikejo rimto argumento, kodel negali praleist). Mirtina tyla. Klausiu - galit pasakyt klaidas? Ir girdziu - na, saunuole esi, eisma matai, kelio zenklus pastebi, vaziuot moki, tad egzamina tikrai kita karta islaikysi. As dar net nespejau suvokt, ka jis pasake. Pakartoju klausima, ar gali pasakyt klaidas? (nes visa kelia nemaciau, kad zymetu i ta savo lapa ka nors), o tada ir prasidejo kazkoks mykimas - na tie trys uzgesimai ant estakados, nu ir dabar paskutinis tas uzgesimas ne vietoj. Tikrai nera kazkokiu klaidu, galeciau nezymet, bet tu tikrai gerai vaziuoji ir islaikysi sekanti karta. Ties jo zodziais galeciau nezymet, pasieme ta savo lapa ir kad pradejo det kryziukus, net nebeturejau jegu aiskintis ka jis ten prizymejo. Nuejom, uzregistravo kitam kartui, o as vis dar stovejau nieko nesuprasdama. Matyt is veido jau atrodziau ne kaip, nes jis atiduodamas dokumentus, dar karta pakartojo - nesijaudink, nusiramink, tikrai saunuole esi, puikiai vaziuoji ir kita karta tikrai islaikysi. Kaip isejau is regitros nepamenu, pakeliui i uosviu namus, paskambino mama, o tada ir prasidejo asaru pakalnes. I namus ejau aplinkiniais keliais, kad tik kuo maziau zmoniu gatvej pastebetu mano asaras, grizus namo vel asaru pakalnes. Turejo grizt uosvis, todel visaip bandziau save ramint, nes nenorejau parodyt savo silpnumo. Susiemiau. Kai jis gryzo, klausia kaip sekasi, o as sypausi. Jis sako - sypsais, vadinasi islaikei. O as jam - aha, islaikiau, bet VP negausiu, nes instruktoriui nesumokejau.
Veliau visa istorija papasakojau MB ir jo mamai. Uosvis sake, kad nereiketu sito taip palikt, bet as juk neturiu jokiu isrodymu. Mieste niekas nefilmavo, tai jis uztat ir prizymejo ten klaidu kokiu tik norejo. Irasyto jo ir mano pokalbio masinoj irgi nera. As to musu pokalbio jums viso nerasiau, bet kai antra karta paprasiau pasakyt klaidas ir kai prasidejo tie mykimai, va tada ir buvo uzsiminta, kad galetu ir nezymet to, ka dabar zymi, ir t.t. Zodziu graziai uzsiminta apie papildomus pinigelius
Tai va, tokia ta mano istorija. Eisiu antradieni vel i regitra. Nera nei baimes, nei jaudulio. Tiesiog susitaikiau su tuo, kad priklausys nuo instruktoriaus ar islaikysiu ar ne, nes, juk net pasak pacio regitrininko, esu saunuole, vaziuot moku, o jei ir yra kokiu klaideliu, tai jas ismoksiu nebedaryt tik vazinedama su VP dideles praktikos metu
Papildyta:
QUOTE(DAMA XL @ 2008 09 28, 09:26)
sveikos
aš penktadienį susimoviau neišlaikiau

vėl T forma ..ant linijos užlipau...apsidžiaugiau per anksti, kad į miestą išvažiuosiu ..nes visa aikštele be klaidų pravažiavau...

tik šiandien nuo šoko būsenos atsipeikiu

uzjauciu ir suprantu tave. Pati visa penktadieni praverkiau po penktadieninio rytmecio regitroj