Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

Buvau pas ginę.. viskas būtų neblogai, jei būtų geltonkūnis, bet jo nerado g.gif
Tai kaip čia dabar.. nėštumas yra, HCG kyla, o geltonkūnio nėr doh.gif ?

Rytoj kartosiu HCG, žiūrėsim ar nemažėja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydros akys: 16 spalio 2008 - 15:47
O kaip gali buti nestumas,jei gelyonkunio nera? blink.gif cia tau gine pasake,kad yra??
Atsakyti
Ačiu merginos, kad padėjot išsiaiškinti 4u.gif

QUOTE(Singerita @ 2008 10 15, 13:15)
Na net nežinau kažkokia labai jau keista norma, nes jei dar dauginti iš 3,2 tai gaunasi jog norma iki 192 nmol  blink.gif  Kažkas čia ne taip.  O kadangi į normą pasižiūrėjau tai pagal tai ir pasakiau jog O neįvyko, net neatkreipiau dėmesio jog čia ng
Papildyta:

O pas jus tikrai įvyko.
  Dėl didelio prolaktinio formuojasi nepilnavertės kiaušialąstės, taip pat jis gali trukdyti ovuliacijai. Be to su aukštu prolaktinu didelė persileidimo tikimybė.

QUOTE(Mia @ 2008 10 15, 13:30)
Dažnai laboratorijos nesiteikia išskirstyti progesterono normas pagal ciklo fazes ir dar pripliusuoja nėštumo skaičiukus.  Čia taip ir padaryta, juk iš esmės progesteronas svyruoja nuo maždaug nulio ciklo pradžioj ir didžiulių skaičių nėštumo metu  mirksiukas.gif
Žodžiu, šypsiukei ovuliacija buvo.

Atsakyti
Sveikos,

mano 4 cd. tyrimu atsakymai:

user posted image
folitropinas lyg kiek padidejes g.gif as cia nelabai ka susigaudau, pas gydytoja eisiu tik kita savaite..
Atsakyti
*retro*, tikrai FSH per aukštas g.gif
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 10 16, 19:52)
*retro*, tikrai FSH per aukštas g.gif

cia labai blogai? kazin?
Atsakyti
QUOTE(*Retro* @ 2008 10 16, 19:33)
Sveikos,

mano 4 cd. tyrimu atsakymai:

user posted image
folitropinas lyg kiek padidejes g.gif as cia nelabai ka susigaudau, pas gydytoja eisiu tik kita savaite..

sveikos,

ka manot apie mano tyrimu rezultatus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2008 10 16, 18:19)
O kaip gali buti nestumas,jei gelyonkunio nera? blink.gif cia tau gine pasake,kad yra??

Tai vat... kažkokie xfailai.. nes HCG auga toliau.. šiandien 289,3, o progesteroną bandom palaikyti vaginaliniu progesteronu.. eisiu pirmadienį pas ginę, tai paklausiu kaip čia gali būti, kad nėštumas yra o geltonkūnio nėra blink.gif
Tada kai buvau, tai ji darė echo ir sakė, kad geltonkūnio nėra.. tik aš buvau labai susijaudinusi, tai nieko dorai nebeklausiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydros akys: 18 spalio 2008 - 18:56
Merginos,

noriu siek tiek pagalbos is jusu smile.gif

Man 22 metai, atlikti visi hormonu tyrimai,nes metus nepastoju. Visi tyrimai geri, policistoze atmesta. Siek tiek aukstas LH pagal normas, ka jis gali itakoti ir kaip ji sumazinti? neturiu tiksliu skaiciuku pas save, nes pas gydytoja palikau, bet pati maciau, kad labai nedaug truksta, kad netilpciau i normas...

Labiausiai susimasciau,kai preita cikla pradejau O stebeti ovuliacijos testais, kurie reaguoja i LH bangas organizme...ir ka jus manote?!-man visa cikla ovuliacijos testai buvo teigiami, kaip supratau, nuo per auksto LH-man pastovi O! biggrin.gif

Pakomentuokite prasau...
Dekoju smile.gif gal kas susidurete su panasia problema?
Atsakyti
QUOTE(audani @ 2008 10 19, 11:53)
Man 22 metai, atlikti visi hormonu tyrimai,nes metus nepastoju. Visi tyrimai geri, policistoze atmesta. Siek tiek aukstas LH pagal normas, ka jis gali itakoti ir kaip ji sumazinti? neturiu tiksliu skaiciuku pas save, nes pas gydytoja palikau, bet pati maciau, kad labai nedaug truksta, kad netilpciau i normas...

Labiausiai susimasciau,kai preita cikla pradejau O stebeti ovuliacijos testais, kurie reaguoja i LH bangas organizme...ir ka jus manote?!-man visa cikla ovuliacijos testai buvo teigiami, kaip supratau, nuo per auksto LH-man pastovi O! biggrin.gif

O kodel tau atmete policistoze? g.gif Kiek esu girdejus, per didelis LH gali buti vienas is policistiniu kiausidziu sindromo pozymiu placiau, nes kai padidejes LH visa cikla, rodo, kad nevyksta ovuliacija. Rasai, kad padidejimas tik nezymus, bet klausimas, kuriuo metu buvo tirti tie hormonai, nes skirtingu ciklo metu gaunami skirtingi rezultatai.

Klausei del gydymo, galiu tik pacituot jau is pries idetos nuorodos:

Moterims, gyvenančioms lytinį gyvenimą ir norinčioms pastoti, reikalinga sukelti ovuliaciją, tačiau gydymo taktika kiekvienu atveju individuali, priklauso nuo pacientės svorio, hormonų koncentracijos kraujyje ir kitų faktorių.
Lieknoms moterims, kurioms liuteinizuojančio hormono koncentracija tik nežymiai viršija folikulus stimuliuojančio hormono koncentraciją, ovuliacijai stimuliuoti skiriami i>antiestrogenai-klomidai.
Jeigu liuteinizuojančio hormono koncentracija ciklo pradžioje (3-5 ciklo dieną) yra žymiai didesnė už folikulus stimuliuojančio hormono koncentraciją, prieš ovuliacijos stimuliaciją liuteinizuojančio hormono kiekiui sumažinti kelis ciklus skiriamas gydymas
III kartos monofaziniais konjuguotais geriamaisiais kontraceptikais.

Jeigu lieknoms moterims ovuliacijos su
klomidais sukelti nepavyksta, gali reikėti atlikti laparoskopinę operaciją, po to tęsiant gydymą antiestrogenais arba gonadotropinais.

Nutukusioms moterims nei kiaušidžių funkcijos stimuliacija klomidais, nei laparokopinė kiaušidžių operacija neatliekamos.
Pirmiausia reikia atsikratyti antsvorio (taip sumažinamas estrogenų gamybos šaltinis organizme). Šioms moterims rekomenduojama mažai kalorijų turinti dieta bei fiziniai pratimai. Kai kūno svoris pasiekia normalų, galima tikėtis hiperinsulinemijos susireguliavimo, ovuliacijos medikamentinio atstatymo bei pastojimo. Tuomet skiriama ovuliacijos stimuliacija klomidais.
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2008 10 19, 14:12)
O kodel tau atmete policistoze?  g.gif Kiek esu girdejus, per didelis LH gali buti vienas is policistiniu kiausidziu sindromo pozymiu placiau, nes kai padidejes LH visa cikla, rodo, kad nevyksta ovuliacija. Rasai, kad padidejimas tik nezymus, bet klausimas, kuriuo metu buvo tirti tie hormonai, nes skirtingu ciklo metu gaunami skirtingi rezultatai.

Klausei del gydymo, galiu tik pacituot jau is pries idetos nuorodos:

Moterims, gyvenančioms lytinį gyvenimą ir norinčioms pastoti, reikalinga sukelti ovuliaciją, tačiau gydymo taktika kiekvienu atveju individuali, priklauso nuo pacientės svorio, hormonų koncentracijos kraujyje ir kitų faktorių.
Lieknoms moterims, kurioms liuteinizuojančio hormono koncentracija tik nežymiai viršija folikulus stimuliuojančio hormono koncentraciją, ovuliacijai stimuliuoti skiriami i>antiestrogenai-klomidai.
Jeigu liuteinizuojančio hormono koncentracija ciklo pradžioje (3-5 ciklo dieną) yra žymiai didesnė už folikulus stimuliuojančio hormono koncentraciją, prieš ovuliacijos stimuliaciją liuteinizuojančio hormono kiekiui sumažinti kelis ciklus skiriamas gydymas
III kartos monofaziniais konjuguotais geriamaisiais kontraceptikais.

Jeigu lieknoms moterims ovuliacijos su
klomidais sukelti nepavyksta, gali reikėti atlikti laparoskopinę operaciją, po to tęsiant gydymą antiestrogenais arba gonadotropinais.

Nutukusioms moterims nei kiaušidžių funkcijos stimuliacija klomidais, nei laparokopinė kiaušidžių operacija neatliekamos.
Pirmiausia reikia atsikratyti antsvorio (taip sumažinamas estrogenų gamybos šaltinis organizme). Šioms moterims rekomenduojama mažai kalorijų turinti dieta bei fiziniai pratimai. Kai kūno svoris pasiekia normalų, galima tikėtis hiperinsulinemijos susireguliavimo, ovuliacijos medikamentinio atstatymo bei pastojimo. Tuomet skiriama ovuliacijos stimuliacija klomidais.

Aciu uz info... Man hormonu tyrimai daryti 3 kartus cikle -pradzioje,viduryje ir gale. LH ir FSH santykis nesiekia 1. Be to, pagal progesterona O ivykusi 35-40CD, nes jis buvo padidejes. Nezinau, ar tai isties galima vadinti policistoze...Kaip gydytoja sake, pas mane yra anovuliaciniai ciklai, bet nevisad, o jei ivyksta O, tai jau per velai ir kiausineliai nebeapsivaisina... Bet tas LH manes visai neramina...
Atsakyti
QUOTE(audani @ 2008 10 19, 12:33)
Aciu uz info... Man hormonu tyrimai daryti 3 kartus cikle -pradzioje,viduryje ir gale. LH ir FSH santykis nesiekia 1. Be to, pagal progesterona O ivykusi 35-40CD, nes jis buvo padidejes. Nezinau, ar tai isties galima vadinti policistoze...Kaip gydytoja sake, pas mane yra anovuliaciniai ciklai, bet nevisad, o jei ivyksta O, tai jau per velai ir kiausineliai nebeapsivaisina... Bet tas LH manes visai neramina...

Tai jeigu visa kita tvarkoj, manau, kad tapti nestuke.gif tau tures but labai lengva, tikrai uzteks kokios vienos ar keliu ovuliacijos stimuliaciju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnele: 19 spalio 2008 - 13:38