Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(valerie @ 2009 01 18, 22:07)
Na, mane domina tas pats klausimas ir niekas i ji kol kas normaliai neatsake  doh.gif Mano seimos gydytoja (ji taip pat ir endokrinologe) sake tik tiek, kad tai nera gerai  verysad.gif Man dar priedo visalaik bando kilti DHEA-S (dehidroepiandrosteronas, antinksciu hormonas, androgenas, t.y. vyriskas hormonas), o nuo to labai slenka plaukai. Ar tau plaukai neslenka?  g.gif
Tai mineta gydytoja mato tarp siu hormonu kazkoki rysi, bet koki, aiskiai nepasake  doh.gif  Kazkaip jauciu, kad nera tai gerai  unsure.gif
O stai mano gine is VK pasake, kad PRG gali buti tik per mazai, bet ne per daug. Bet, logiskai pagalvojus, kam tuomet tos normos, jei normos virsijimas nieko nereiskia?  doh.gif

na taip, man labai slenka plaukai unsure.gif
ir visa tai prasidejo po vaikelio netekties. as buvau pastojus pries 2 metus. bet vaikeliui buvo nustatytas edvardso sindromas- pokyciai nesuderinami su gyvybe... as jo netekau...
dabar nepavyksta pastoti jau pusantru metu. todel pradejau dometis ivairias tyrimais pries apsilankant VK...
Atsakyti
QUOTE(TiAmo @ 2009 01 19, 09:22)
na taip, man labai slenka plaukai   unsure.gif
ir visa tai prasidejo po vaikelio netekties. as buvau pastojus pries 2 metus. bet vaikeliui buvo nustatytas edvardso sindromas- pokyciai nesuderinami su gyvybe... as jo netekau...
dabar nepavyksta pastoti jau pusantru metu. todel pradejau dometis ivairias tyrimais pries apsilankant VK...

labai tave uzjauciu del vaikelio netekties console.gif
Gali tuomet pasidaryti (geriausia pries menesines) DHEA-S ir testosterona (T). DHEA-S (dehidroepiandrosteronas), kai jau minejau, yra antinksciu hormonas (vyriskas), kai jis buna uzkiles, jis automatiskai kelia ir testosterona. Be to, butent del jo ir slenka plaukai. Pagal surasytas ant tyrimo normas pati suprasi, ar jie uzkile ar ne g.gif
Siaip, cia, mano nuomone, reiketu gero endokrinologo konsultacijos, bet kur ji rasti, neasku doh.gif Buvau uzdavus sita klausima del PRG endokrinologui Grigoniui (jis vienas zinomesniu endokrinologu Lietuvoje), bet nieko aiskaus jis man neatsake unsure.gif
TiAmo, o kaip tau buvo su progesteronu nestumo metu (turbut jis buvo tikrinamas), ar buvo normos ribose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valerie: 19 sausio 2009 - 09:24
QUOTE(Boruzele07 @ 2009 01 18, 21:53)
Sveikos, merginos,
Prasau ir man pakomentuoti mano hormonu tyrimus:
Daryti 3 c.d.
PRL - 163.47 (norma 70.8-566.5)
TSH 1.09 (norma 0.34-5.60)
Testo - 1.79 (norma 0.35 - 2.60)
FRT4 - 11.43 (norma 7.50-21.10)
SHBG - 18.2
LAI - 9.84

Labiausiai neramina laisvas androgenu indeksas - nes tai sako, kad gali buti kliutis del nepastojimo. Tad noreciau paklausti tu merginu kurioms buvo aukstas LAI, kaip pavyko ji sureguliuoti??? Busiu labai dekinga uz informacija!

Man buvo per aukstas LAI. Jei neklystu, tai lyg virs 7 buvo g.gif O taip pat per dideli buvo T ir DHEAS, t.y. viskas, kas susije su androgenais. Jau virs metu geriu Thybon ir dar nezinau kiek gersiu. T ir LAI pakankamai greit gryzo i normas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(valerie @ 2009 01 19, 09:06)
TiAmo, o kaip tau buvo su progesteronu nestumo metu (turbut jis buvo tikrinamas), ar buvo normos ribose?

ne, nebuvo tikrininamas schmoll.gif
beje tada pavyko pastot per 10 men.
apskritai as sugalvojau ji pasitikrint pati, nieks nesiunte. pasiskundziau ginei, kad labai noreciau pastoti, bet nelabai gaunas, tai pasake gert duphastona. as emiau dometis kas ir kaip. susiradau Klimo straipsni, kad apskritai geriamas pries O tai ja dar ir slopina. o ji net nepasidomejo, kada man O vyksta ir liepe gert nuo 10 cd doh.gif mano O tikrai vyksta ne anskciau kaip 14 cd. tai as aisku po vieno ciklo lioviaus ji gert ir tada pasitikrinau progesterona. rezultatas, kad jis pas mane ir taip aukstesnis nei reikia...
va tokie stai gydytojai. net neistyre duoda gert hormonus...
tai buvo pernai balandzio men. kadangi taip ir nepavyko pastot dabar jau planuoju apsilankyma VK, todel dar karta pasidariau si tyrima. laukiu mmm ir 3-5 cd vaziuosiu darytis kitu hormonu, kad nuejus i VK is karto galeciau duot rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(TiAmo @ 2009 01 19, 11:10)
ne, nebuvo tikrininamas  schmoll.gif
beje tada pavyko pastot per 10 men.
apskritai as sugalvojau ji pasitikrint pati, nieks nesiunte. pasiskundziau ginei, kad labai noreciau pastoti, bet nelabai gaunas, tai pasake gert duphastona. as emiau dometis kas ir kaip. susiradau Klimo straipsni, kad apskritai geriamas pries O tai ja dar ir slopina. o ji net nepasidomejo, kada man O vyksta ir liepe gert nuo 10 cd  doh.gif mano O tikrai vyksta ne anskciau kaip 14 cd. tai as aisku po vieno ciklo lioviaus ji gert ir tada pasitikrinau progesterona. rezultatas, kad jis pas mane ir taip aukstesnis nei reikia...
va tokie stai gydytojai. net neistyre duoda gert hormonus...
tai buvo pernai balandzio men. kadangi taip ir nepavyko pastot dabar jau planuoju apsilankyma VK, todel dar karta pasidariau si tyrima. laukiu mmm ir 3-5 cd vaziuosiu darytis kitu hormonu, kad nuejus i VK is karto galeciau duot rezultatus.

Na jo, tik lieka stebetis tokiais gydytojais. Man irgi viena buvo paskyrusi gerti duphastona 3 menesius, kai pasakiau, kad nepavyksta pastoti. Nors tuomet jau zinojau, kad mano PRG pakankamai aukstas. Labai gerai, kad ketini eiti i VK. Ir gerai sugalvojai su hormonais thumbup.gif (Man po pirmo vizito VK reikejo issitirti 3-5 c.d. FSH, LH, E2, PRL, SHBG, DHEA-S, T). Linkiu, kad priezasciu aiskinimas ten neuztruktu 4u.gif
Parasyk, prasau, jeigu ka nors suzinosi apie per auksta progesterona blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valerie: 19 sausio 2009 - 12:17
QUOTE(valerie @ 2009 01 19, 12:11)
Na jo, tik lieka stebetis tokiais gydytojais. Man irgi viena buvo paskyrusi gerti duphastona 3 menesius, kai pasakiau, kad nepavyksta pastoti. Nors tuomet jau zinojau, kad mano PRG pakankamai aukstas. Labai gerai, kad ketini eiti i VK. Ir gerai sugalvojai su hormonais  thumbup.gif  (Man po pirmo vizito VK reikejo issitirti 3-5 c.d. FSH, LH, E2, PRL, SHBG, DHEA-S, T).  Linkiu, kad priezasciu aiskinimas ten neuztruktu  4u.gif
Parasyk, prasau, jeigu ka nors suzinosi apie per auksta progesterona  blush2.gif

aisku, butinai parasysiu 4u.gif

galvoju, kam moket uz vizita 130 lt, kad gauciau nurodymus issitirt hormonus. jau zinau, kad vis tiek pirmiausia nuo ju pradeda. na dar chlamidiju, ureaplazmu/mikoplazmu tyrimai. as jau geriau nueisiu su visais rezultatais, kad butu galima gilintis toliau mirksiukas.gif
prolaktina jau irgi esu pasidarius, tai jis normoje.
Atsakyti
QUOTE(Relaks @ 2009 01 19, 11:54)
Man buvo per aukstas LAI. Jei neklystu, tai lyg virs 7 buvo  g.gif  O taip pat per dideli buvo T ir DHEAS, t.y. viskas, kas susije su androgenais. Jau virs metu geriu Thybon ir dar nezinau kiek gersiu. T ir LAI pakankamai greit gryzo i normas  smile.gif

Relaks, o thybon kaip vartodavai?
Atsakyti
Boruzele07, pas tave labai zemas SHBG, butent del to ir LAI toks didelis. Nes LAI apskaiciuojamas taip: T * 100/ SHBG. Ar tau anksciau kada nors tyre SHBG? g.gif
Atsakyti
gal kas galetu pakomentuoti mano tyrima: SHBG- 19.6 (norma 18-114) ax.gif
telpa i norma, bet ar ne zemokas? g.gif

ziuriu cia skaiciuojat LAI, o jei man neliepe tokio hormono issitirti tai pagal ta formule galima apskaiciuopti paciai? ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(valerie @ 2009 01 19, 21:16)
Boruzele07, pas tave labai zemas SHBG, butent del to ir LAI toks didelis. Nes LAI apskaiciuojamas taip: T * 100/ SHBG. Ar tau anksciau kada nors tyre SHBG?  g.gif

Man pries metus dare visus hormonu tyrimus, tada buo LAI - 14.9. Bet kazkaip niekas neminejo, kad tai gali buti kliutis pastojimui, nes buvo atliktos 5 IUI. Tik paskyre gerti Thybon 1/4 tab per para. Siais metais pabendravau su kitais gydytojais, pakartojom hormonu tyrimus, ir dabar LAI -9,8. Butina daryti pertrauka nuo visu stimuliaciju ir bandyti sureguliuoti. Gyd paskyre gerti minimum 2 men kontraceptikus Chloe.
Tai domiuosi, kokiomis priemonemis galima sureguliuoti LAI, pakelti SHBG?
su skydliauke viskas ok, tik policistines kiausides pas mane. Gal kas gali patarti
Atsakyti
QUOTE(Boruzele07 @ 2009 01 19, 20:06)
Man pries metus dare visus hormonu tyrimus, tada buo LAI - 14.9. Bet kazkaip niekas neminejo, kad tai gali buti kliutis pastojimui, nes buvo atliktos 5 IUI. Tik paskyre gerti Thybon 1/4 tab per para. Siais metais pabendravau su kitais gydytojais, pakartojom hormonu tyrimus, ir dabar LAI -9,8. Butina daryti pertrauka nuo visu stimuliaciju ir bandyti sureguliuoti. Gyd paskyre gerti minimum 2 men kontraceptikus Chloe.
su skydliauke viskas ok, tik policistines kiausides pas mane. Gal kas gali patarti

nu shakes merginos jus cia ir duodat terminais doh.gif
man tyre progesterona, tyrima dariaus 22 c.d, atsakymas buvo 6.99
tyrimo lape prie ribu nurodyta liuteinine 0.95-21
idomu ar ne per mazas to progesterono kiekis pas mane? g.gif
gal kas gali pakomentuoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tikiuosi @ 2009 01 19, 20:39)
gal kas galetu pakomentuoti mano tyrima: SHBG- 19.6 (norma 18-114)  ax.gif
telpa i norma, bet ar ne zemokas?  g.gif

ziuriu cia skaiciuojat LAI, o jei man neliepe tokio hormono issitirti tai pagal ta formule galima apskaiciuopti paciai?  ax.gif  blush2.gif

tikiuosi, tavo SHBG irgi zemas, butina ji kelti. Kiek supratau, dar nerodei siu tyrimu savo gydytojui. Manau, tau bus paskirtas atitinkamas gydymas mirksiukas.gif
LAI ir reikia apskaiciuoti paciam (pagal auksciau pateikta formule), jei to nepadaro laboratorija, kurioje dareisi tyrimus. LAI turi buti < 4,5. Tik tam reikia zinot ne tik savo SHBG, bet ir testosterona 4u.gif Ar tau kartais ne policistines kiausides? g.gif

QUOTE(Boruzele07 @ 2009 01 19, 21:06)

Boruzele, pas ka tu gydaisi, jei ne paslaptis? blink.gif LAI neturi virsyti 4,5. Tau, kiek suprantu, kazkiek padejo Thybonas. Man LAI sumazejo vartojant metformina (jis skiriamas policistukems) ir dexamethasona (jis tiesiogiai numusa vyriskus hormonus (T, DHEA-S), bet mano LAI tuomet buvo 5. Toks didelis LAI, kaip pas tave, kaip jau rasiau, gaunasi del zemo SHBG (SHBG - lytinius hormonus jungiantis globulinas, t.y. hormonus, surisantis kitus lytinius hormonus). Manau, tai turi tiesiogines itakos nepastojimui 4u.gif
Na, ir kontraceptines tau sumazins testosterona ir kitus vyriskus hormonus, jei jie kartais butu uzkile.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valerie: 19 sausio 2009 - 21:31