Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 03 12, 18:13)
Via Medicoj Sukileliu pr daro.Jei ryte priduosi krauja,po pietu dazniausiai jau buna atsakymai.

Bet kaip besiuntimo žinoti, katruos tuos hormonus aš čia tirtis noriu? huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta @ 2009 03 12, 16:29)
Bet kaip besiuntimo žinoti, katruos tuos hormonus aš čia tirtis noriu? huh.gif

o tai del ko tada tu juos tiries? g.gif
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 03 12, 18:32)
o tai del ko tada tu juos tiries? g.gif

Ką žinau.. miargos sako, kad reikia dėl dviejų nesivystančių nėštumų.. nors Abraitis sakė, kad tikrai nereikia nieko tirtis daugiau papildomai.. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta @ 2009 03 12, 16:49)
Ką žinau.. miargos sako, kad reikia dėl dviejų nesivystančių nėštumų.. nors Abraitis sakė, kad tikrai nereikia nieko tirtis daugiau papildomai..  mastau.gif

as irgi tada tirciaus.o kokio laiko nestumai nutrukdavo?Daugiau pas kokius medikus ,isskyrus Abraiti,ar buvai?
3-5 ciklo diena LH ir FSH tiria,ziurim santyki ju,idealu 1,jei didesni galima itart policistines kiausides.
TSH,ft4 ,ft3 ,Prolaktinas,Testosteronas,SHBG,LAI,DHEAS-situos bet kada galima.
21cd tiria progesterona ,pagal ji matosi ar vyksta ovuliacija.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo T.P.Keberiokst: 12 kovo 2009 - 18:03
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 03 12, 19:02)
as irgi tada tirciaus.o kokio laiko nestumai nutrukdavo?Daugiau pas kokius medikus ,isskyrus Abraiti,ar buvai?
3-5 ciklo diena LH ir FSH tiria,ziurim santyki ju,idealu 1,jei didesni galima itart policistines kiausides.
TSH,ft4 ,ft3 ,Prolaktinas,Testosteronas,SHBG,LAI,DHEAS-situos bet kada galima.
21cd tiria progesterona ,pagal ji matosi ar vyksta ovuliacija.

Sorry už kvailą klausimą.. tai kiek čia tų tyrimų gaunasi? unsure.gif Tai ar čia šimtą kartų kraują priduoti reikia.. ar paims DU kartus? Nu tą 3-5 ciklo dieną ir po to 21 c.d.?? Aaaa.. nu ir trečią kartą bet kada?? Man kažkokia mistika.. unsure.gif

Ten ten prie Topolio man tuos trijų raidžių šifrus nusinešt ir jau žinos kokius tyrimus daryti?? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėta @ 2009 03 12, 17:16)
Sorry už kvailą klausimą.. tai kiek čia tų tyrimų gaunasi? unsure.gif Tai ar čia šimtą kartų kraują priduoti reikia.. ar paims DU kartus? Nu tą 3-5 ciklo dieną ir po to 21 c.d.?? Aaaa.. nu ir trečią kartą bet kada?? Man kažkokia mistika..  unsure.gif

Ten ten prie Topolio man tuos trijų raidžių šifrus nusinešt ir jau žinos kokius tyrimus daryti??  unsure.gif

jie tikrai zinos.As paprastai du kartus darausi.3 cd-LH ir FSH,visus kitus likusius 21cd.O pas taves menesines reguliarios?

sitie pagrindiniai hormonai ,kuriuos skiria patikrint.Bet as patarciau uzsiregistruot i kokia vaisingumo klinika kaune konsultacijai,gal jie ka patars,koki gydyma pritaikys?Jei abraitis pasake,kad is jo puses gerai,tai gerai,bet is esmes gali but nemazai kitokiu bedu kurios gali nesivystancius itakot.
Atsakyti
Pagal praeitos savaitės echoskopiją šiandien turėtų būti 6-8 DPO. Šiandienos hormonų tyrimų rezultatai tokie:
T -0,748 (norma 0,22 -2,9)
SHBG -32,6 (norma 26-110)
LAI išeina 2,29
DHEAS -6,22 (norma 2,68 -9,22)
Prg -38,9 (norma 5,5 -86)
E2 -312,6 (161 -774)
Viskas kaip ir normos ribose. Bet ar tikrai galiu jais pasikliauti, jei po persileidimo praėjo 4 savaitės?
Ir dar -gal žinot, kuris hormonas turi būti nenormos ribose, jei spuogų atsiranda? Kažkur buvau skaičius, kad androgenai tada pievas pjauna. O kuris iš hormonų įeina į androgenų sąvoką? Situacija tokie, kad man esant maždaug 5 nėštumo savaitei labai daug spuogų pradėjo kilti. Labai pūlingų, skausmingų ir ilgai nepraeinančių. Galvojau su nėštumu susiję (ir gyd. patvirtino, kad taip būna). Tuo metu jokių hotmonų tyrimų nedariau. Bet po persileidimo jau 4 savaitės praėjo, o spuogai ne tik kad nenyksta, bet dar ir naujų kyla doh.gif Kurie hormonai galėjo sukvailioti? Gal patarsit ką dar išsitirti g.gif (skydliaukės hormonus tyriau praeitą savaitę -viskas normos ribose)...
Atsakyti
[quote=kerzaka,2009 03 12, 17:39]
tyrimai pas tave tikrai normos ribose. thumbup.gif Spuoguotumas del vyrisku paprastai buna-T ir Dheas normose,idomu tada del ko?Spuogus estrogenai mazina,gal estr.mazai?
Man atrodo sitais tyrimais gali pasitiket,man persileidimu ne vienas buvo,visada is kart tyrimus dare ir niekada neminejo,kad po ju kazkurie neinformatyvus butu.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 03 12, 18:49)
Spuoguotumas del vyrisku paprastai buna-T ir Dheas normose,idomu tada del ko?Spuogus estrogenai mazina,gal estr.mazai?

Kaip suprantu estradiolis yra vienas iš estrogenų hormonų. Jis normos ribose šiandieną... Įdomu, gal dar kokių hormonų iš estrogenų grupės reiktų išsitirti? Kokių?
Ar endokrinologai ką nors iš mano atliktų horm. tyrimų galėtų spręsti? Galvoju, gal pas žilaitienę nueiti. Nu bet jei viskas normos ribose doh.gif
Atsakyti
As tyrimus dariausi Savanoriuose-Ortopedijos Technikoje 2 aukste.

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 03 12, 17:13)
Via Medicoj Sukileliu pr daro.Jei ryte priduosi krauja,po pietu dazniausiai jau buna atsakymai.

Papildyta:
o kokios normos hormonu?

LH/FSH santykis geras.progesteronas tik mazokas,nors kazin kokios normos.

Kad as nezinau kokios progester normos turi but, atsakyme neparasyta. O normos visom skirtingos nustatomos ar yra shablonas? g.gif Zodziu progesteronus dariausi 29 c.d.
Bet kuriuo atveju aciu. 4u.gif
Atsakyti
Panos, kurios žinot.. radau, kad čia Kaune Savanorių pr. daro va tokius hormonų tyrimus.. unsure.gif Tai sakau gal nueičiau ir pasidaryčiau?? Sudėkit, kas žinot, pliusiukus ant rekomenduojamų tyrimų, po dviejų nesivystančių.. unsure.gif Nes čia kaip suprantu, eini tiesiai į laboratoriją.. o nebe pas endokrinologą? g.gif

Ir kaip kainos? Ar normalios? Ar būna ir pigiau? Ar su siuntimu kokiose klinikose gal nemokamai koks vienas kitas tyrimas būna? g.gif

Tirotropinas TTH(TSH) 17,00
Laisvas tiroksinas FT4 17,00
Trijodtironinas T3 17,00
Antikūniai prieš tireoperoksidazę ATPO 27,00
Tiroglobulinas 34,00
Prolaktinas PRL 20,00
Liutotropinas LH 20,00
Folitropinas FSH 20,00
Progesteronas P 24,00
Estradiolis E2 29,00
Testosteronas T 29,00
Lytinius horm. sujung. globulinas SHBG 34,00
Kortizolis 29,00
DHEA-SO4 (dehidroepi-androsterono sulfatas) 34,00
Beta-Chorioninis gonadotropinas HCG 29,00
Prostatos specifinis antigenas PSA ir laisvas prostatos spec. antigenas 45,00
Alfa-Fetoglobulinas (alfa-fetoproteinas) 34,00
CA-15-3 (krūtų vėžio žymuo) 33,00
CA-19-9 (kasos vėžio žymuo) 34,00
CA-125 (epitelinio kiaušidžių vėžio žymuo) 30,00
CEA - karcinoembrioninis, skrandžio, žarnyno vėžio žymuo 29,00
N-mid-Osteokalcinas 29,00
CrossLaps (osteporozės žymuo) 29,00
Kraujo paėmimas iš venos steriliu vienkartiniu vakuteineriu 8,00
Atsakyti
QUOTE(Saulėta @ 2009 03 14, 12:25)
Panos, kurios žinot.. radau, kad čia Kaune Savanorių pr. daro va tokius hormonų tyrimus..  unsure.gif  Tai sakau gal nueičiau ir pasidaryčiau?? Sudėkit, kas žinot, pliusiukus ant rekomenduojamų tyrimų, po dviejų nesivystančių..  unsure.gif  Nes čia kaip suprantu, eini tiesiai į laboratoriją.. o nebe pas endokrinologą? g.gif

Ir kaip kainos? Ar normalios? Ar būna ir pigiau? Ar su siuntimu kokiose klinikose gal nemokamai koks vienas kitas tyrimas būna? g.gif
Tirotropinas TTH(TSH) 17,00
Laisvas tiroksinas FT4 17,00
Trijodtironinas T3 17,00
Antikūniai prieš tireoperoksidazę ATPO 27,00
Tiroglobulinas  34,00
Prolaktinas PRL 20,00
Liutotropinas LH 20,00
Folitropinas FSH 20,00
Progesteronas P 24,00
Estradiolis E2 29,00
Testosteronas T 29,00
Lytinius horm. sujung. globulinas SHBG 34,00
Kortizolis 29,00
DHEA-SO4 (dehidroepi-androsterono sulfatas) 34,00
Beta-Chorioninis gonadotropinas HCG 29,00
Prostatos specifinis antigenas PSA ir laisvas prostatos spec. antigenas 45,00
Alfa-Fetoglobulinas (alfa-fetoproteinas) 34,00
CA-15-3 (krūtų vėžio žymuo) 33,00
CA-19-9 (kasos vėžio žymuo) 34,00
CA-125 (epitelinio kiaušidžių vėžio žymuo) 30,00
CEA - karcinoembrioninis, skrandžio, žarnyno vėžio žymuo 29,00
N-mid-Osteokalcinas 29,00
CrossLaps (osteporozės žymuo) 29,00
Kraujo paėmimas iš venos steriliu vienkartiniu vakuteineriu 8,00

Jei ieškai pigesnės laboratorijos, gali pabandyti i Via Medika pasiskambinti. Aš prieš darydama tyrimus lyginau "Bendrosios medicinos praktikos", Via Medikos ir "Medicina Practica" kainas. Via Medica pasirodė pigiausia. Nors tiesa sakant, skirtumas labai nedidelis, tyrimui gal 3-5 Lt. Aišku, kai tiri ne vieną hormoną, bet keletą vis keli litukai susitaupo.
Atsakyti