QUOTE(JaHarta @ 2008 09 25, 19:14)
Sveikos, lietuvės ir užsienietės
Sveika

As emigravau gal siek tiek del kitokiu priezasciu, bet... Gyvenau LT tikrai gerai: geras darbas, perspektyvos, bet kaip ir pati sakai, per mazai man viso to buvo, pastoviai jauciau smukdoma, zeminama, jauciausi neisnaudojanti savo galimybiu, ir svarbiausiai - jauciausi nesaugi. Turejau gera issilavinima, taciau darbe pajusdavau, kad manes niekas neklauso, nes as esu mergina

Norejau daugiau pajust, isgyvent, patirt, ir pasijust zmogumi. Kadangi jau buvau gyvenusi uzsienyje ir anksciau, emigruot nebijojau. Zinau ir tikiu, kad jei zmogus turi pasiryzimo, motyvacijos, stengiasi siekti savo tikslo, ir moka pastoveti uz save - jam visos durys atviros

Isvaziavau mokytis i Norvegija. Cia susipazinau su savo dabartiniu vyru. Gyvenu, esu nepaprastai laiminga, jauciuosi saugi, jauciuos zmogumi, ir jauciuos ivertinta ir pripazinta
Jei jus turite sekminga versla LT, jus tai sugebesite padaryti ir kitur. Beto, juk visada galesite gryzti atgalios.
As LT nepasiilgstu, netraukia manes ten gryzti. Pradzioje daznai gryzinedavau, bet kiekviena karta nusivildavau, zmonemis, aplinkiniu kultura, nepatenkintais veidais...viskuo... Dabar jau nevaziuoju. Mano seima su malonumu atvyksta pas mane

Taigi, tai nera beda. O jei teveliai jus tokiais kosmopolitais uzaugino, galiu speti kad ir jiems pakeliauti patiktu
O del klimato. Anskciau nesusimasciau apie tai. Norvegijoje kaip ir atsiauresnis klimatas, bet... Paskutinius kartus gryzusi i LT pastebejau ka man vis kartojo MB - LT tokia dulketa salis

Gal keistai skamba, bet dabar gryzus negaliu ramiai buti LT, man reikalingi vaistai nuo alergijos

Tyras Norvegijos oras taip pravale plaucius

, kad dabar esu alergiska dulkems

Taigi, tai dar vienas dalykas, del ko nesiverziu i LT
Klausi ar vaziuot: pirmyn, del patirties, del pojuciu, del nauju draugu, del platesniu galimybiu ir dar daug daug
Ar pasiseks: na cia jau nuo jusu priklauso, bet manau kad jei sugebejote prasimust LT, pasiseks ir kitur

Tik vienas mazas patarimas: pries isvaizuodami i kazkuria tai sali, gerai pasiskaitykite apie jos kultura, zmones, tradicijas, viska gerai isanalizuokite, kad netektu nusivilti ir pasirinktumete kas jums prie sirdies. Nes dazniausiai ne klimatas ar pinigai padaro mus laimingais, bet kiti jus supantys zmones

SEKMES