Įkraunama...
Įkraunama...

Emigracija, kai Lietuvoje gyvenate gerai...

QUOTE(Rasius @ 2010 09 23, 23:09)
na, mes emigravom. ir ne del to, kad lt finansiskai blogai buvo. manau, bent jau del vaiku - jei juos i gera mokykla leist - tikrai verta. tik kazin, ar ispanija tokia jau ishsivyschiusi?

Butent drinks_cheers.gif Sakyciau, cia svarbiausias aspektas turint vaiku drinks_cheers.gif

Pvz, maniskis pagal airiu programa siemet isejo i mokykla (5 m.) ...Kazkaip sirdim jauciau, kad per anksti jam, nepasiruoses psichologiskai, nesubrendes dar mokyklai ..
Ir buvau teisi pasirodo - jau per pirma menesi islindo tiek visokiu dalyku, kad dabar laaabai gailiuosi, kad nesam LT, vien del vaiko sunkios adaptacijos unsure.gif
Pirmiausia - tai jis labai jautriai isgyvena, kad jo nieks nesupranta .. Aisku, cia laikinas dalykas, tikiuos, taciau siuo metu tas neguodzia, kai matai savo vaikas liudna kasdien unsure.gif
Atsakyti
Paskaitinėjau visas mintis, kažkaip keistai man pasirodė, nejau visi tik emigruoja į užsienį, kad darbo susirasti?
Nejau nėra nei vieno, kuris turėdamas šioki toki kapitalą išvyko į užsienį, ten nuspirko ar įkūrė verslą ir pan.?
Juk nebūtina išlėkti ir žiūrėti, kas ką paduos, galima juk nuspirkti kokį bariuką kurortinėj zonoj kur šilta visus metus ir visai neblogai verstis ?
Pataisykit mane jei aš klystu, bet būtų malonu sulaukti nuomonių šiuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Tenderis @ 2012 05 02, 14:41)
Paskaitinėjau visas mintis, kažkaip keistai man pasirodė, nejau visi tik emigruoja į užsienį, kad darbo susirasti?
Nejau nėra nei vieno, kuris turėdamas šioki toki kapitalą išvyko į užsienį, ten nuspirko ar įkūrė verslą ir pan.?
  Juk nebūtina išlėkti ir žiūrėti, kas ką paduos, galima juk nuspirkti kokį bariuką kurortinėj zonoj kur šilta visus metus ir visai neblogai verstis ?
Pataisykit mane jei aš klystu, bet būtų malonu sulaukti nuomonių šiuo klausimu.

Galima ir taip, kaip jus galvojat. Bet protingiau visgi yra atvaziuoti, pagyventi toj pacioj kurortineje zonoje bent pora meteliu, gerai i viska isigylinti, pramokti vietines gudrybes ir ypatybes, galima padirbeti kam nors, o tada atsidaryti kad ir bariuka, ar ka kita. Sansu, kad pasiseks verslas, tokiu atveju matau zymiai daugiau smile.gif
Atsakyti
Su vyru apsisprendeme,kad isvyksime gyventi i JAV,mano sesuo yra JAV piliete ten jos namai,seniai mus vadino kelti sparnus is Lietuvos,galiausiai apsisprendeme,vaiku kol kas neturime,nors nesame labai jauni mums virs 30,dabar tik vienos mintys,kiek reikia pinigeliu tureti pradziai gyvenimo,kol pradesi dirbti,juk reikia gyvenama busta issinuomoti,nusipirkti automobili,dar norime issivezti musu augintine pekinu veisles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 05 07, 10:05)
Galima ir taip, kaip jus galvojat. Bet protingiau visgi yra atvaziuoti, pagyventi toj pacioj kurortineje zonoje bent pora meteliu, gerai i viska isigylinti, pramokti vietines gudrybes ir ypatybes, galima padirbeti kam nors, o tada atsidaryti kad ir bariuka, ar ka kita. Sansu, kad pasiseks verslas, tokiu atveju matau zymiai daugiau smile.gif

labai teisingas pastebejimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotyna @ 2010 09 24, 10:57)
Butent drinks_cheers.gif  Sakyciau, cia svarbiausias aspektas turint vaiku  drinks_cheers.gif

Pvz, maniskis pagal airiu programa siemet isejo i mokykla (5 m.) ...Kazkaip sirdim jauciau, kad per anksti jam, nepasiruoses psichologiskai, nesubrendes dar mokyklai ..
Ir buvau teisi pasirodo - jau per pirma menesi islindo tiek visokiu dalyku, kad dabar laaabai gailiuosi, kad nesam LT, vien del vaiko sunkios adaptacijos  unsure.gif
Pirmiausia - tai jis labai jautriai isgyvena, kad jo nieks nesupranta .. Aisku, cia laikinas dalykas, tikiuos, taciau siuo metu tas neguodzia, kai matai savo vaikas liudna kasdien  unsure.gif

O mano brolio mergyte jau 4metuku budama eina i mokyklele g.gif manau tikrai per anksti.
Atsakyti
QUOTE(Lotyna @ 2010 09 24, 11:57)
Butent

Ir buvau teisi pasirodo - jau per pirma menesi islindo tiek visokiu dalyku, kad dabar laaabai gailiuosi, kad nesam LT, vien del vaiko sunkios adaptacijos  unsure.gif
Pirmiausia - tai jis labai jautriai isgyvena, kad jo nieks nesupranta .. Aisku, cia laikinas dalykas, tikiuos, taciau siuo metu tas neguodzia, kai matai savo vaikas liudna kasdien  unsure.gif

Sakyciau labai viskas priklauso nuo paties vaiko. Nezinau kiek jus laiko esate Airijoje, bet jeigu tik atvaziave leidote i junior infant klase, tada taip , vaikui turi buti sunku. Bet siaip yra ir preschool'as, kur vaikus priima nuo 3.3m-4.6m, metus laiko 3val yra nemokamai, mano sunus siais metais pradejo eiti, jis labai savarankiskas, nori bendrauti, mokintis, jam 4m. kiekviena diena ismoksta kazka naujo, tai zodi nauja, tai zaidima, tai dainele.. ir kai jau laikas bus eiti i ta tikraja mokykla, nemanau kad bus problemu, nes realiai emigrantams labai didelis pliusas yra tie preschool (ikimokykline, darzeliai) metai.

Tik dabar pamaciau, pries kiek metu cia rasytas postas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo XVXVX: 15 rugsėjo 2012 - 13:29
QUOTE(XVXVX @ 2012 09 15, 14:27)
Sakyciau labai viskas priklauso nuo paties vaiko. Nezinau kiek jus laiko esate Airijoje, bet jeigu tik atvaziave leidote i junior infant klase, tada taip , vaikui turi buti sunku. Bet siaip yra ir preschool'as, kur vaikus priima nuo 3.3m-4.6m, metus laiko 3val yra nemokamai, mano sunus siais metais pradejo eiti, jis labai savarankiskas, nori bendrauti, mokintis, jam 4m. kiekviena diena ismoksta kazka naujo, tai zodi nauja, tai zaidima, tai dainele.. ir kai jau laikas bus eiti i ta tikraja mokykla, nemanau kad bus problemu, nes realiai emigrantams labai didelis pliusas yra tie preschool (ikimokykline, darzeliai) metai.

Tik dabar pamaciau, pries kiek metu cia rasytas postas  rolleyes.gif

Mes atsivezeme vaika 1 metuku amziaus mirksiukas.gif Ir nuo 3 metuku leidome i preschoola, bet va, 5 m. isejus i mokykla buvo daug problemu vis tiek mirksiukas.gif
Aciu Dievui, tik pirmi metai tokie buvo, adaptaciniai .. Dabar jau maniskis eina trecius metus cia, ir viskas daug geriau, apsipratom visi rolleyes.gif
Na, mano nuomone, tiesiog per anksti vaikus cia pradeda leist i mokyklas (4-5 m.) Tokiems dar zaidimu amzius turetu but, o cia drausme, pamokeles (kad ir zaidimo forma) ir t.t. Dziugu, kad ir patys airiai tai pradejo suvokti .. Kiek girdejau, tai dabar nustatyta riba, kad nepriima i mokykla, kol nesueina 4,6 m. (bent jau musu apylinkese) .. Tokiems pypliams ir tas pusmetis daug ka duoda .. Saviski isleidau 5 m. ir tai pirmi mokslo metai buvo doh.gif o jau ir namu darbai prisidejo, kasdien tai parasyt, tai paskaityt kazka .. Va tik dabar matau, kad jau pribrendom mokyklai (siemet 7 m.) cool.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu prisijungti prie pradines diskusijos - ar emigruoti, jei ir Lietuvoje gerai? As pati jau kelis metus esu tiesiog apsesta minties isvykti i uzsieni. Lietuvoje man sekasi, turiu gerai apmokama darba, todel aplinkiniai bei artimieji (ypac vyresnieji) niekaip negali logiskai suprasti, kam reiktu isvaziuoti? sako, sedetum cia LT, sukurtum seima, augintum vaikus... Bet kodel visgi man to neuztenka? as noreciau daugiau issukiu, noriu pabandyti save kitur. Dar viena priezastis yra tai, jog Lietuvoje susirasti antraja puse darosi vis sunkiau (ar cia tik man taip atrodo?). uzsieny turiu draugu, bendrauju su tais zmonemis, matau normaliu vyru demesi man, o cia LT jei jau koks siek tiek "geresnis" uz kitus, tai jau toks pasikeles ir "zinantis savo verte", kad nera ka ir kalbeti... visi dazniausiai sako - nemesk gero darbo, ten dirbsi juodadarbe. Nesuprantu, kodel visi taip mano? juk ir uzsieny yra imoniu, firmu, biuru... gerai moku keleta uzsienio kalbu, turiu patirties, negi isties neimanoma susirasti darba pagal specialybe? Klausiu jusu, nes baisu viska ka turiu mesti ir vaziuoti i nezinia.. aciu uz Jusu nuomones is anksto!
Atsakyti
Grazie, aš negyvenau LT blogai ir lygiai kaip jūs norėjau išvykti. Šeima dar nesukurta, nors jau turiu sužadėtinį, greit būsimą vyrą, tai pagalvojom, kodėl nepabandžius, nors visi sakė, ko jūs ten važiuojate. Išvykome, na gal ne visai ten, kur norėjome, į Šiaurinę Airiją. Juodo darbo čia nedirbu, dirbu biure, nes LT turėjau patirties, darbas anglų kalba, todėl nesunkiai čia radau švarų darbelį. Hmmm...prieš kelis mėnesius tvirtai nusprendėme grįžti į LT, uoj kaip mums nepatinka čia, kiek minusų. Štai vien medicinos sistema, aš su tinstančia koja, ir skaudančia, prieš pat savo vestuves jau du mėnesius kankinuosi, o medikai tik nuo skausmo išrašinėja, galvom kraipo, tyrimų negali padaryti doh.gif Jau prakeikiau juos n..kartų, į privatų neisiu, nes laaabai brangu man čia. Pinigai? Na gal ne per dideliausi, per abu gaunasi šiek tiek virš 2000 svarų, pragyventi užtenka, bet mes nenaudojame transporto, automobilio neturime, centre butą nuomojame, kad tik neišleisti transportui, Tesco šalia, tai irgi niekur toli nereik, darbai šalia. Susitaupome. Bet paskaičiavom vieną dieną, kad jei turėtume šeimą, nekažką čia skirtųsi tas pragyvenimas nuo to, kaip galėjome gyventi LT. Kadangi ši šalis ne mūsų kraštas, tai grįšime net nedvejodami. Beje, kas dėl vyrų tai man lietuviai visada buvo number 1 blush2.gif Ir mano būsimas vyras lietuvis, pats pačiausias, myli gerbia ir pan.
O šiaip, jei traukia kiti kraštai tai vykit, nes kitaip visada save graušit, kad nepabandėt. Mes labai džiaugiamės išvykę ir pabandę bei supratę, jog mūsų vieta Lietuvoje smile.gif
Atsakyti
AfricanSun - sveikinu artejant nuostabiausiai Jusu sventei!! sekmes Jums ir labai aciu uz nuomone. Lauksiu dar ir kitu merginu nuomoniu, svarstanciu sita tema...
Atsakyti
Sėkmės jums apsisprendžiant smile.gif Šiaip mano ir vyro nuomonės niekas negalėjo pakeisti, net ir tie, kurie buvo išvykę ir grįžo (tokių žinau ne vieną ir ne du), mes sakėm, kol patys nepamatysim, tol nesuprasim, kur gyventi tiksliai norim blush2.gif Noras išvykti buvo didesnis už bet ką ir nesigailim. Bet aišku mum pasisuko taip, kad nenorim čia likt. Gal jūs išvyksit ir viskas bus super smile.gif
Atsakyti