O kam vėl pradėti rūkyti, jei visą nėštumą to nedarai?

QUOTE(mijaxxx @ 2011 04 12, 11:30)
Nėra nieko šlykščiau už rūkančią mamą ir dar jei vaikas netoliese, baisu. O savo silpnybes lyginti su vaikų auklėjimu tai išvis nelogiška. Tad reikia nuolat vaikui sakyti, kad rūkyti yra labai blogai.
vaje... vaiko purtymas ir dauzymas per uzpakali yra auklejimas?

o meciau, nes laukiausi

QUOTE(tieshka @ 2011 03 29, 23:49)
Sveikos, po gimdymo jau pirmoj savaitej uzsirukiau, nors tik suzinojusi , kad laukiuosi iskart meciau.Bet va jau kelinta diena nerukau, nes su vyru nusprendeme mesti, nes vaikui vistiek pereina tas kvapas, nuo musu plauku, nuo rubu, tad nesinori, kad toks mazas lelius kvepuotu nuodais.Aisku nezinau kaip sis bandimas baiksis, bet tikiuosi, kad sekmingai 

As irgi taip noreciau, bet MB niekaip neateina tas noras JAU mesti rukyti, taip kad manau kai jau galesiu pradesiu ir as, nes oj kaip traukia, o kai dar salia vis kazkas ruko..

QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 06, 08:59)
Pirmiausia reikia susitvarkyti su galva ir suprasti, kad vienos cigaretės nėra, yra vėl pastovus rūkymas. Turbūt jau daug kas apie tai rašė, bet dar kartą aš pareklamuosiu Allen'o Carr'o knygą "Lengvas būdas mesti rūkyti". Kad ir kaip kritiškai buvau nusiteikęs prieš šitą knygą, tačiau tik ji ir padėjo, kartoju padėjo mesti rūkyti. Esmė yra ne knyga, o žmogaus mąstymo pasikeitimas apie šitą šlykštų narkotiką. Nereikia jos bijoti, skaitai kaip romaną ir viskas, tik viena pagrindinė sąlyga, be kurios bus sunku mesti: reikia tikrai norėti neberūkyti, mesti tą įprotį ir viskas. Pats nerūkau jau kokius tris metus, neskaičiuoju kiek tiksliai, kaip tai daro užsikodavę alkoholikai, nes nesureikšminu datos, aš tiesiog nerūkau, apie tai nebegalvoju ir lengvai kvėpuoju. Sėkmės ir stiprybės!!! 

Aš "susitvarkiau su galva"(geras pasakymas), todėl ir neberūkau, o jeigu norisi, tai nereiškia, kad rūkysiu

O nerūkau, ne dėl to, kad vaiką turiu. Nes patenkinti savo poreikius sugebėčiau ir mažyliui nesant šalia, kaip Kissa rašė. Yra tam svaresnių priežasčių, kaip pvz per daug investavau į dantų tvarkymą, kad vėl gadinčiau juos apnašom ir geltinčiau, ir nenoriu anksčiau laiko susenti, t.y. dėl odos būklės. Ji labai pasikeitė į gerą pusę kai mečiau rūkyt.
QUOTE(*Ricco* @ 2011 04 12, 20:46)
O nerūkau, ne dėl to, kad vaiką turiu. Nes patenkinti savo poreikius sugebėčiau ir mažyliui nesant šalia, kaip Kissa rašė. Yra tam svaresnių priežasčių, kaip pvz per daug investavau į dantų tvarkymą, kad vėl gadinčiau juos apnašom ir geltinčiau, ir nenoriu anksčiau laiko susenti, t.y. dėl odos būklės. Ji labai pasikeitė į gerą pusę kai mečiau rūkyt.
as manau, kad tos ir tie, kurie mete yra saunuoliai

bet tam tikrai reikia tureti NORO, o jei jo nera, tai stebuklingai ir neatsiras

Papildyta:
nepykit, dar ne i tema (tiksliau, i 'sventuoliu' tema):
mano darbe yra tokia super tarybiniu laiku virsininke, grizau is kiemo parukiusi, ji man sako: bet kaip tau negeda rukyti prie VYRU?

QUOTE(*Ricco* @ 2011 04 12, 20:46)
Aš "susitvarkiau su galva"(geras pasakymas), todėl ir neberūkau, o jeigu norisi, tai nereiškia, kad rūkysiu
. O apie tą knygą, pasakysiu, kad ji visiškas š...

Aš ir nenoriu niekam piršti ar siūlyti skaityti būtent šią knygą, tik norėjau pasakyti, kad man metant reikėjo kažko tokio ir pasitaikė po ranka knyga. Nevertinu aš jos viešai, rašau tik tai kas man padėjo, gal ir dar kam padės

QUOTE(Juodas_varnas @ 2011 04 13, 12:40)
Aš ir nenoriu niekam piršti ar siūlyti skaityti būtent šią knygą, tik norėjau pasakyti, kad man metant reikėjo kažko tokio ir pasitaikė po ranka knyga. Nevertinu aš jos viešai, rašau tik tai kas man padėjo, gal ir dar kam padės
tikiuosi 

Džiaugiuosi, kad padėjo.

Bet iš tikro norėjau pasakyti, kad gali tu tvarkytis tą galvą ir daryti ką nori, bet jeigu buvai "geras" rūkorius, ne vienerių metų reikia, kad absoliučiai tą blogį išmest iš galvos. Tiek mes su vyru, kažkada kalbėjom, kad rūkysim kai pasensim, tiek metę mano tėvai, tiek kitų krūva žmonių. Nors greičiausiai tada jau tikrai nebenorėsim. Ir praeini pro rūkantį žmogų, pasižiūri į jį, ir pagalvoji, kad jis vargšas rūko, nuodija save, o aš jau nebe kaip man gerai, bet kvepia tas dūmelis, oi kaip kvepia...
QUOTE(mijaxxx @ 2011 04 12, 13:30)
Nėra nieko šlykščiau už rūkančią mamą ir dar jei vaikas netoliese, baisu. O savo silpnybes lyginti su vaikų auklėjimu tai išvis nelogiška. Tad reikia nuolat vaikui sakyti, kad rūkyti yra labai blogai.
oi, nu nereikia taip kategoriskai

yra zymiai slyksciau pamatyti girta mama, apsivemusia mama, narkomane mama, vaika musancia mama ir t.t. taip, kad cigarete yra tik uogytes

QUOTE(kristinkaa @ 2011 04 23, 14:30)
be to galit mane pomidorais uzmetyti - nu nemaciau nei vienos normalios mamos (nekalbu apie asocialias mamas), kad vestusi vaika ir kitoje rankoje cigarete laikytu.
mačiau. neasociali, man artimas žmogus. vaiką ne vedėsi, o dar nevaikštantį laikė ant rankų. ir reguliariai rūkančią besilaukiančią neasocialią teko matyti.
o šiaip iš ginekilogo , dirbančio ir su gimdyvėmis, ir nėščiosiomis, girdėjau, kad ne joks ne stebuklas ir rūkanti

tiesa, nei aš jas moralizavau/moralizuoju, nei ką. pačios suaugusios moterys...
Nescia rukiau gan ilgai, iki kokio 3 men, bet po truputi pavyko mesti
.Dabar visai noretusi ptraukti
(beja as nemaitinu), bet nesinoretu vel pradeti rukyti
. Nezinau kaip cia bus
dar kolkas laikausi

Kai tik sužinojau kad laukiuosi tą pačią dieną mečiau
Nerūkiau kol maitinau, bet nustojus maitinti kažkaip vėl "netyčia" pradėjau
Nors dabar abu su vyru po truputuką mažinam šitą "malonumą", ir tikiuosi greitai jo visiškai atsikratysim