Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma cigaretė po gimdymo

Apklausa: Kada pirma karta paruket? (339 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
Icing sugar, kalbant apie valgoma maista, ismetamas dujas..tu dar nepaminejai, toki blogi, kaip -gamtos atshilima, mes gyvenam ne kiek ne blogiau, nei gyveno musu tevai...as tame tragedijos nematau..juolab, nepasiduok ziniasklaidos manipuliacijoms..visa tai gana nemazai ispustas burbulas...

Negaliu pripazinti tavo subjektyvaus poziurio i rukyma, neisizeisk ir nesupyk, del to, ka parasysiu..ir nepriimk asmeniskai - nes tokiu budu teks pripazinti, kad alkoholikai, narkomanai, vaiku tvirkintojai, zudkai, gyvuneliu myletojai ir kiti turintis priklausomybe nuo kvaishalu ir kitokiu savo iprochiu taip pat verti buti nesmerkiami del savo poziurio ir teises gyventi kaip nori..

o as esu minejusi, buvau rukanti, del to, puikiai suprantu, kad kai smegenys aptekusios dumais, ir tau 16, 18, netgi 25..tai viskas totaliai px..tu bandos mastymu gyveni...tau atrodo, kad su tavim niekada niekas nenutiks..nes ka cia viena kita cigarete...tu net fiziskai ja surukius nejauti jokiu pasikeitimu...BET...
fiziniai pasikeitimai...nematomai, nejuciomis ateina..nebent labai maskuosi pudrom, kremais...ir tikrai tau neateis i galva, kokia to ankstyva priezastis..

Kaip manai is kur atsiranda, nuvytusios grazuoles..su tona makiazo, kuri slepia neskaischia, kaip jaunystei turetu buti, nuvytusia su gilejanciomis raukslemis oda, isgeltusiais dantimis ir atsirandanchiu kosuliu....ir vel tas nekaltas iprotis..

As berukant syki pamachiau ant kito suolelio, tokia mergina...ji buvo pagal apsirengima akivaizdziai jaunesne..bet ir gerokai senesne..Tada as tik kaupiausi mesti..labai truko stimulo, akcento..ir jis atsirado...geriau zinoma ne toks..

Po kiek laiko emiau lauktis, mechiau rukyti per pirmus laukimosi menesius..deja atejus sestam nestumo menesiui pagimdziau negyva vaika...
Tada is vis permastai kas TU ESI, KO VERTA..perkratai vertybes ir suvoki, kad visi mes neamzini pasaulio gyventojai..kodel del sitos banalios smulkenos- cigaretes, as sumazinsiu savo shansus, kitu shansus ...GALU GALE juk manes dar gali prireikti - mylimam vyrui, sekantiems vaikams..siaip idomiam gyvenimui..Mano poziuris i ATSAKOMYBE labai pasikeite..

Nenorechiau, kad Tu galvotum, kad as tave ar kitas likimo drauges smerkiu..tikrai ne..man tik truputi gaila..Kaip zmogui speti pasakyti ankschiau..kad jis nebutu toks siauras ir ribotas..tu nieko nepraloshi , netgi svori susitvarkysi..jei noresi..

QUOTE(icing sugar @ 2010 08 23, 21:27)
Kaip tik norėjau tą patį parašyt.. Kad gal tada reiktų pagalvot apie valgomą maistą (nes oho, kiek ir kokio velnio valgom..), kvėpavimą išmetamosiomis dujomis, reiktų visiems sportuot, nebūt veikiamiems stresų, o kur dar genetika (įvarių ligų atsiradimo vienas iš neabejotinų įtakų..) ir t.t. ir t.t.  ax.gif

S.w.a.t, taip, tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas ir Niekas negali teisti, visi turi savo nuomonę, savus įsitikinimus ir savą gyvenseną, jei manoji nesutampa su jusiške, tai dar nereiškia, kad jūs teisi, o aš ne. Tiesos nėra, yra tik subjektyvus požiūris.. (čia jau jei apie tai prakalbom..), o kad visi aplink jus rūko - na, nekas, suprantu, kai pati esat nerūkanti.. Todėl taip nemėgstu visų "dėžučių" rajonų (paradoksas - pačiai tenka dabar tokioj gyvent  biggrin.gif ), nes čia nėra vienintelė bėda..

Atsakyti
Swat, labai keista žiūrėti, kad esate tokia netolerantiška rūkaliams, kai pati buvote tokia g.gif Juk ir jūs kažkada pešdavote dūmą balkone, tad jūsų neturėtų jaudinti tie , kurie dabar tai daro. (pas mus yra ta pati situacija, mes neberūkom, o kaimynai rūko ir mes tai jaučiam,žinoma, bet nė kiek nesinervuojam, nes visai nesenai patys tą darėm) Kam tas gailestis rūkantiems? g.gif nesuprantu, koks skirtumas, jei žmogus nori, tegul tą daro, kodėl tai turėtų jaudinti kitus? Juk kavinėse neberūkoma, mamos retai kada rūko prie mažamečių vaikų (nepateisinu tų, kurios tai daro) Ir jokios įtakos vaiko sveikatai nėra, kaip čia minėjo kažkuri mamytė, jei mama nerūko prie to vaiko. Aš užaugau šeimoje, kur buvo rūkoma, ir neturiu jokių sveikatos sutrikimų. Pasikartosiu, bet moralai ir atkalbinėjimai niekada neprivers rūkaliaus mesti tongue.gif Čia tai 100 proc 4u.gif
Atsakyti
Man isvis labai negrazu, kai kuriuos mamos eina su vezimais ir vienoj rankoj vezimas kitoj cigarete. Siaubas schmoll.gif
Atsakyti
Ricca, gaila, bet tas mano rukymas buvo toks keistas..labai nemegau rukyti kompanijoje ir vieshose vietose..viesha, tai reiskia ir DAUGIABUCIO BALKONA- toks kvailas isitikinimas, kad kiti del to nejaustu nepatogumo..ir nesmirdetu..
o ta perioda kai rukiau- gyvenau name- Faziendoj su dideliu sodu ir erdve..kur niekam nemaishiau, nesmirdejo ir niekam nekenkiau...tik pati sau:)
o su masina palekti iki kokios grazios vietos, kur esi vienas..taip pat nebuvo jokiu problemu...

Tad manychiau rukyme, kaip ir bet kur kitur, turetu buti tam tikras PADORUMO KODEKSAS, jei Jus apie tai..
Zodis NEKENK man ne tuschias skambesys...Jis turi prasme..Jums matomai - ne..
Del to ir gincytis neverta..

Rukantys balkone..taip ,jei jie surukytu viena kita cigarete..kokios problemos, uzsidarei duris ir pakentejai..bet istisai..su keliu valandu pertrauka, kai siltuoju laiku, atsidarai langa..ir kvepuoji smirdalu..tai sorry..kuris cia kurio teises pamina?

Gailestis rukoriams..taip zinoma..gaila, nes jie viduj sau patyliukais zino, kad kenkia ir sau, ir kitiems, bet neturi jegu ir savigarbos to pripazinti ir susitvarkyti..

O MORALAI..kokie moralai..jus matet filmuka apie veziojama neprisegta vaika?...
niekas sau nekelia tikslo moralizuoti..papasakoti apie savo atveji, kodel ne..gal kazkam, tai bus mazas stimulas sekti is paskos..

[quote=juoduke,2010 08 25, 16:20]
Swat, labai keista žiūrėti, kad esate tokia netolerantiška rūkaliams, kai pati buvote tokia Juk ir jūs kažkada pešdavote dūmą balkone, tad jūsų neturėtų jaudinti tie , kurie dabar tai daro. (pas mus yra ta pati situacija, mes neberūkom, o kaimynai rūko ir mes tai jaučiam,žinoma, bet nė kiek nesinervuojam, nes visai nesenai patys tą darėm) Kam tas gailestis rūkantiems? nesuprantu, koks skirtumas, jei žmogus nori, tegul tą daro, kodėl tai turėtų jaudinti kitus? Juk kavinėse neberūkoma, mamos retai kada rūko prie mažamečių vaikų (nepateisinu tų, kurios tai daro) Ir jokios įtakos vaiko sveikatai nėra, kaip čia minėjo kažkuri mamytė, jei mama nerūko prie to vaiko. Aš užaugau šeimoje, kur buvo rūkoma, ir neturiu jokių sveikatos sutrikimų. Pasikartosiu, bet moralai ir atkalbinėjimai niekada neprivers rūkaliaus mesti Čia tai 100 proc
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 25 rugpjūčio 2010 - 16:57
Ai, aš tai jau nematau tikslo ginčytis.. Pakartosiu, ką esu sakius, kad kiekvienam savas gyvenimas, savas supratimas ir pn. Man rūkyt patinka, dėl to ir nemetu (nes jei reikia - galiu juk ir nerūkyt, kaip kad per nėštumą ir maitinimą). Gailestis, moralai - ir kas?
Visi šiais laikais viskuo piktinasi, labai daug mat teisių pažeidžiam vienose ar kitose situacijose. Nors neesam susipažinę iš esmės, bet tariamės labai daug žiną apie rūkymą ir kitas "blogybes", kaip antai Šliogeris parašė, kad jau esam ant tiek įbauginti, jog bijom net lašinius valgyt, nes juose juk cholesterolis doh.gif Dar galėčiau pavardint ne vieną dalyką, kuo ir kaip šiais laikais žmonės gyvena ir kokie yra..
Daugiabutis - visada ir išliks daugiabučiu, jei jau jame gyveni, tai ir taikykis prie to, bet visada yra laisvė pasirinkt kitą būstą doh.gif
O šiaip tai visa šita diskusija poster_offtopic.gif nes tema yra apie pirmą surūkytą cigaretę po gimdymo.. O ne moralizavimą ir daugiabučius.
Atsakyti
dar nerukiau bet laukiu kada nebemaitinsiu tai tikrai parukysiu blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Ar ginchas, ar diskusija? Cia juk laisva erdve, atvira skirtingoms nuomonems:)))

o ginchytis bus imanoma tik tuomet, kai rukantys, sugebes pateikti normalius, itikinamus argumentus, o ne kvaila rekima...AS NORIU, NEGALIU BE TO GYVENTI..ar dar kokius tai paistalus apie pseudoteises.

Be reikalo cituoji Shliogeri ..
Profesoriaus orientyrai - blaivus protas, ironija, skepsis ir humoras - vieninteliai priešnuodžiai prieš žmogaus gyvenimą dažnai lydinčią beprotybę, nenuosaikumą ir fizinę ar dvasinę savinaiką...

Rukymas ta pati dvasine ir fizine savinaika..jei ka...

o lashiniai...cholesterolis..cia jau ironija..ir visai ne toj vietoj.

Tad linkiu, kad tos, kurios uzsidege pirma cigarete po gimdymo, ja surukytu ir tuom baigtu..

QUOTE(icing sugar @ 2010 08 25, 22:18)
Ai, aš tai jau nematau tikslo ginčytis.. Pakartosiu, ką esu sakius, kad kiekvienam savas gyvenimas, savas supratimas ir pn. Man rūkyt patinka, dėl to ir nemetu (nes jei reikia - galiu juk ir nerūkyt, kaip kad per nėštumą ir maitinimą). Gailestis, moralai - ir kas?
Visi šiais laikais viskuo piktinasi, labai daug mat teisių pažeidžiam vienose ar kitose situacijose. Nors neesam susipažinę iš esmės, bet tariamės labai daug žiną apie rūkymą ir kitas "blogybes",  kaip antai Šliogeris parašė, kad jau esam ant tiek įbauginti, jog bijom net lašinius valgyt, nes juose juk cholesterolis  doh.gif Dar galėčiau pavardint ne vieną dalyką, kuo ir kaip šiais laikais žmonės gyvena ir kokie yra..
Daugiabutis - visada ir išliks daugiabučiu, jei jau jame gyveni, tai ir taikykis prie to, bet visada yra laisvė pasirinkt kitą būstą  doh.gif
O šiaip tai visa šita diskusija  poster_offtopic.gif  nes tema yra apie pirmą surūkytą cigaretę po gimdymo.. O ne moralizavimą ir daugiabučius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.t: 26 rugpjūčio 2010 - 15:58
QUOTE(S.w.a.t @ 2010 08 26, 16:57)
Ar ginchas, ar diskusija? Cia juk laisva erdve, atvira skirtingoms nuomonems:)))

o ginchytis bus imanoma tik tuomet, kai rukantys, sugebes pateikti normalius, itikinamus argumentus, o ne kvaila rekima...AS NORIU, NEGALIU BE TO GYVENTI..ar dar kokius tai paistalus apie pseudoteises.

Be reikalo cituoji Shliogeri ..
Profesoriaus orientyrai - blaivus protas, ironija, skepsis ir humoras - vieninteliai priešnuodžiai prieš žmogaus gyvenimą dažnai lydinčią beprotybę, nenuosaikumą ir fizinę ar dvasinę savinaiką...

Rukymas ta pati dvasine ir fizine savinaika..jei ka...

o lashiniai...cholesterolis..cia jau ironija..ir visai ne toj vietoj.

Tad linkiu, kad tos, kurios uzsidege pirma cigarete po gimdymo, ja surukytu ir tuom baigtu..

Miela ponia, niekas čia nerėkia visų pirma, visų antra matyt neįsiskaitėt į mano postą. Mano nuomonė nėra Paistalai. O Šliogerio mintis yra kaip palyginimas tam pačiam rūkymui ir iš jo daromą tokį ažiotažą. Nesijaučiu savęs nakinanti rūkymu, tai ir vėl Jūsų nuomonė.
Atsakyti
Kas liecia rukyma, tai sia tema as turiu savo megstama posaki: "siais laikais ir vandeni gerti nesveika" biggrin.gif
O tiesa tokia ir yra.
Atsakyti
Kai buvau nestuke.gif kazkaip ne negalvojau apie rukyma,o db praejus men,po gimdymo vis pagalvoju apie cigarete, bet puikiai zinau kad pakol maitinsiu ne cigaretes lotuliukas.gif O kai nebemaitinsiu tai bus matyt, bet manau kad galiu neatsisakyti g.gif
Atsakyti
Aš manau, kad ir pastojau tik tada, kai mečiau rūkyti. O dabar tai neplanuoju ir pradėt, bet nieks nežino kaip ten bus, jei trenks šlapimas į smegenis, gal ir užrukysiu doh.gif
Atsakyti
Pirmą cigaretę po gimdymo surūkiau praėjus metam su viršum po gimdymo. Net nekilo tokia mintis, kad tik pagimdžius bėgti, rūkyti. Tiesiog kai nustojau maitinti, užėjo kažkas ir užsirūkiu. Po kelių mėn. vėl pradėjau rūkyti, po pakelį per dieną. Žiauriai nekenčiau savęs už tai. Ilgai save nuteikinėjau, kad privalau mesti rūkyti. Dabar jau greitai du metai, kai mečiau, per tą laiką nei vienos nesurūkiau, esu baisiai laiminga thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mairux: 23 spalio 2010 - 11:29