QUOTE(KatYnas @ 2010 02 23, 17:48)

Jamio OLiverio nevienos laidos per Tv nemaciau

turiu veik visas jo knygas ir laukiu dabar naujos kuria zada balandi isleisti "
Jamie Does" .
Gordono Ramsio turiu viena knyga ir maciau keleta laidu

knygoje buvo diskas tai jis buvo tikrai kazko vertas nes ten jis paaiskina smulkiai su visom technikom, knigoje to nera... o pasimokyt is jo yra ko

o laidos jo nesuzavejo...siaip paziureti gal ir nieko bet...
As jau siandien isbandziau viena recepta is Jamie Does. Man siaip ta knyga tikrai patinka, na kaip ir visos jo knygos. Aisku si karta jis labiau ziuri i atskiru saliu virtuve. Tai jei megstate tu saliu virtuves, tai receptai tikrai patiks. Stai pirmasis mano isbandytas, beje ji taip pat rode 1ojoje dalyje apie Makaresa.
Prawn-stuffed spicy fish with vermicelli from 'Jamie Does' - Krevetem idaryta zuvis su vermiseliais is naujausios knygos mano namuose 'Jamie Does'
As naudojau Juodosios juros lasisa ir pacioje pabaigoje dar krapu uzdejau, nes tiesiog krapai ir lasisa yra tikrai geri draugai. Jei sugalvosite isbandyti si recepta, tai pirmiausia paziurekite parduotuvese ( na deja, greiciausiai Lietuvoje nerasite, !) sudytu citrinu. Bet tai ne beda, nes paziurejus ta laida, as ta pacia diena visa citrinu stiklaini uzsisudziau ir va po dvieju savaiciu as jau gaminu! O uzsudyti citrinas lengva reikia ipjauti i 4 dalis citrinas ( ne perpjauti), i kiekviena citrina ideti sauksta juros druskos ( viso apie 200gr), keleto lauro lapu, keleta pipiro grudeliu, ir 2 pagaliuku cinamono. Taigi apdruskintas citrinas sudedame i pasterizuota stiklaini ir apdedame lauro lapais, pipirais ir cinamonu, tada dar uzpilame likusia druska ir kokiu 3-4 citrinu sultimis. Citrinas gerai paspausti, kad is ju dar daugiau sulciu susidarytu, kai jau sultis dengia, ant virsaus uzpilti siek tiek alyvuogiu aliejaus, kad nepatektu oro. Ir palikti kur nors tamsiau keliom savaitem. Sako, kad po menesio jau galima valgyti ( na as po daugiau nei 2 savaiciu panaudojau viena) ir issilaiko iki puses metu.
O dabar jau zuvies receptas:
100gr vermiseliu
2 cukiniju
2 pomidoru
Maza saujele smulkintu kalendru
1 sudytos citrinos
ziupsnelio kumino
1 saukstelis saldzios paprikos milteliu
1 saustelis malto imbiero milteliu
2 arbatinius saukstelius harissos arba cilli padazo
Druskos ir pipiru
500-600gr zuvies
Alyvuogiu aliejaus
Saujele kreveciu
Taigi isverdam vermiselius, bet jie dar turi buti kietoki, tada nuplauname valdeniu ir atvesiname. Sutarkuojame cukinija, supjaustome pomidorus, citrina, sudedame kumino ziupsneli, paprikos milteliu, imbiero miltelius, tada sudedame vermiselius ir gerai viska ismaisome. I skarda dedame du trecdalius vermiseliu mases.
Zuvi ipjauname abiejuose pusese, tada apiberiame druska, pipirais, dar siek tiek kumino, paprikos, imbiero, imaisome harissa su aliejumi. Gerai itriname zuvi ir tada dedame ant vermiseliu 'lovos' skardoje, tada likusius vermiselius sumaisome su krevetem ir sudedame i zuvies vidu. As tada apdejau krapu sakelem ir apslaksciau aliejumi. Dedame i ikaitinta orkaite ( 200C) ir kepam apie 25-35 minutes, na tai priklausys kokio dydzio zuvis. Pateikti zuvi su vermiseliu idaru ir zaliom salotom. Skanaus! O tai tikrai skanu!