Įkraunama...
Įkraunama...

Blogas burnos kvapas

QUOTE(kenis @ 2008 10 03, 21:52)
Kaip panaikinti ta bloga burnos kvapa?

pritariu Red Rose, greiciausiai kalti akmenukai, pabandyk juos nuvalyt, turetu padeti wink.gif

Pritariu,zadu irgi vel eiti valytis,bet skausminga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristeja @ 2008 10 03, 22:27)
Pritariu,zadu irgi vel eiti valytis,bet skausminga 4u.gif

Galima paprasyti, jei labai skausminga, kad nuskausmintu gydytoja jautriausiu dantu srityje.. smile.gif
Atsakyti
[quote=Aristeja,2008 10 03, 23:27]
Pritariu,zadu irgi vel eiti valytis,bet skausminga 4u.gif
[/quote


Gozis,siuo atveju sveikata, reikalauja auku! tongue.gif
Atsakyti
Aš girdėjau kažkada per sveikatos laidą apie blogą burnos kvapą:

tai ten suminėjo, kad jis gali būti dėl:

burnos higienos stokos- akmenų, dantenų kraujavimo, sugedusių dantų

ligų: virškinimo sutrikimų, plaučių ligų, gerklės ligų (visokie tonzilitai, anginos ir pan.), diabeto

kai dėl kokių nors priežasčių džiūsta burna: po gilaus miego, esant ligoms, dėl kurių tai vyksta

tam tikrų maisto produktų


Ten paminėta, kad neišsprendus problemos savarankiškai, reikia kreiptis į medikus, nes gali būti kokios nors ligos požymis. Buvo lygtai paminėt net kažkokių, lygtai petražolių tablečių geriamų nuo tos problemos.

Bet čia seniai buvo, tai tiksliai nepamenu.



Atsakyti
Gali būti dantenų liga. Mano vyrui paradantozė, nors dantis valosi kaip ir priklauso, kvapas iš burnos nemalonus. Stomatologė įtarė paradantozę, liepė pasidaryt panoraminę nuotrauką, kuri parodė ligą. Kreipėsi į periodontologą, kuris pasakė, kad ši problema dažna kreivus dantis ir netaisyklingą sąkandį turintiems žmonėms. Dabar vyro laukia 4 operacijos (ir tiesa, gydytojas pasakė - būtum jaunesnis būtinai reikėtų dėtis breketus, tiesinti dantis ir sąkandį).
Gal reiktų kreiptis pas gerą higienistą?
Atsakyti
na aš lankiausi keletą kartų pas stomotologą paskui pas higienistę, bet vistiek man reik pastoviai kramtyti gumą, nes atrodo kad negeras kvapas sklinda g.gif gal čia jau mano įsitikinimas, nes jau 6 metus dieną iš dienos kramtau gumą g.gif lotuliukas.gif oho 6 metus... g.gif lotuliukas.gif o pas kokį gydytoją kreiptis dėl virškinimo sutrikimų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vesela @ 2008 10 08, 15:40)
na aš lankiausi keletą kartų pas stomotologą paskui pas higienistę, bet vistiek man reik pastoviai kramtyti gumą, nes atrodo kad negeras kvapas sklinda g.gif  gal čia jau mano įsitikinimas, nes jau 6 metus dieną iš dienos kramtau gumą  g.gif  lotuliukas.gif  oho 6 metus...  g.gif  lotuliukas.gif  o pas kokį gydytoją kreiptis dėl virškinimo sutrikimų?  4u.gif

O tu ar valai liezuvi?nes ant liezuvio renkasi labai daug bakteriju, kurios gali sukelti nemalonu burnos kvapa smile.gif
Atsakyti
Patarciau apsilankyti pas odontologa ir higienista. Odontologas apziures dantuku ar nera karieso, o higienistas nuvalys apnasas nuo dantuku,tai patartina daryti bent jau karta per metus. Beja su siulu tarpdancius valyk ne kartais,o kiekviena diena,nes maistas prisikaupes tarpdanciuose ne visada "isvalomas" su paprastu sepeteliu,todel kaupiasi ten,puva ir sukelia nemalonu kvapa,tai gal todel issivalius ant siulo uzuodi ne koki kvapa g.gif Taip pat butinai valyk liezuvi,nes daznai ryte perbraukus ji su specialiu sepeteliu nubrauki daug apnasu.
Siaip yra blogai naudoti burnos skalavimo skyscius su alkoholiu,nes jis dziovina burnos gleivine,o nuo to irgi gali buti nemalonus burnos kvapas.

Atsakyti
kaip jau ir minejau pas odontologa ir higienistą lankausi porą kart į metus, kai valausi dantis perbraukiu ir per liežuvį... tik va, to siūlo man prisijaukinti nepavyksta... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vesela @ 2008 10 09, 10:18)
kaip jau ir minejau pas odontologa ir higienistą lankausi porą kart į metus, kai valausi dantis perbraukiu ir per liežuvį... tik va, to siūlo man prisijaukinti nepavyksta...  schmoll.gif


O kodel nepavyksta? g.gif
Atsakyti
Kramtoma guma iseitis tik laikina, o siaip manau reiketu naudoti gera zoleliu dantu pasta, o ne tuos blendamet ar colgate, dantu siula (butinai vakare pries miega), skalavimo skysti arba vaistazoliu nuovirus, valyti liezuvi, kaskart po valgio ar uzkandziu praskalauti burna geru vandeniu, gerti daug vandens kasdien, ir jei kvapas vistiek neisnyksta, net ir apsilankius pas odontologus ir susitvarkius viska ka reikia, tai tikrai reiketu pasitikrinti skrandi.
Atsakyti
Halitozė, arba nemalonus burnos kvapas, retkarčiais pasireiškia daugeliui iš mūsų, o trys iš penkių žmonių šios nemalonios problemos negali atsikratyti ilgą laiką.

Nemalonus burnos kvapas atsiranda dėl tarpdančiuose ir po dantenomis susikaupusių apnašų, kuriose dauginasi bakterijos, išskirdamos nemalonaus kvapo dujas bei lengvai garuojančias medžiagas. Nemalonų burnos kvapą keturis kartus dažniau turi žmonės, sergantys dantenų ligomis - gingivitu ir periodontitu. Jiems yra didesnė tikimybė, kad atsisluoksniuos dantenos ir iškris dantys. Jei jūsų dantenos raudonos arba paburkusios, jei valantis dantis kraujuoja, kreipkitės į dantų gydytoją.

Kitos blogo burnos kvapo priežastys gali būti seilių trūkumas (tai skatina bakterijų dauginimąsi), sinusitas, lėtinis plaučių uždegimas. Dėl blogo burnos kvapo dažnai kaltinamos virškinamojo trakto ligos, bet jos sudaro tik vieną procentą. Burnos kvapai, kuriuos sukelia aštrūs prieskoniai, pavyzdžiui, svogūnai, česnakai, yra susiję su maistu, ir tokia būklė halitoze nevadinama.

Kaip atgaivinti burnos kvapą

1. Reguliariai valykitės dantis - mažiausiai du kartus per dieną, o geriausia - po kiekvieno valgio.

2. Kiekvieną dieną specialiu siūlu arba juostele valykitės tarpdančius.

3. Bent du kartus per metus lankykitės pas dantų higienistą, kad pašalintų apnašas ir išvalytų dantenas.

4. Kiekvieną rytą stimuliuokite seilių išsiskyrimą: išgerkite stiklinę citrusinių vaisių sulčių arba suvalgykite du vaisius.

5. Kiekvieną dieną išgerkite mažiausiai du litrus skysčių.

o dar iš savo patirties galiu pasakyt, prieš miega gerai burną praskalaut vandeninio peroksido tirpalu. Aišku, tas, kuris naudojamas žaizdoms - per stiprus. Jį reikėtų praskiesti 1 peroksido : 3 vandens. Jei poveikio nebus, tai reikia truputį padidinti koncetraciją. Tos bakterijos, kurios suteikia tą kvapą žūsta perokside smile.gif
Atsakyti