Įkraunama...
Įkraunama...

Žindomo kūdikio išmatos

QUOTE(jursalt @ 2009 09 25, 12:37)
Ačiū už atsakymus 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Prašau 4u.gif
Atsakyti
Noreciau pasidomet kas per "gerosios bakterijos"? Aciu smile.gif
Atsakyti
"Gerosios bakterijos" - tai dar kitaip vadinami probiotikai, bakterijos, kurios natūraliai gyvena žarnyne. Žarnyne jų yra daugybė rūšių, dabar farmacijos pramonė po vieną kitą rūšį pagamina ir išleidžia visokių miltelių bei kapsulių pavidalu smile.gif. Viena vaikų gastroenterologė man komentavo, kad, vartojant probiotikus, nesiekiama, kad jie apgyvendintų žarnyną visam laikui, nes vis tiek per porą savaičių suvartoti probiotikai pasišalina. Tiesiog jie sudaro aplinką susireguliuoti ir pasidauginti normaliosioms žarnyno bakterijoms, o jei yra kenksmingų bakterijų - būtent joms tarpti nepalieka vietos.

Rūšių yra daugybė, dabar visų ir neišvardinsiu, nes ir nežinau:
- Bifolac (jų yra ir kūdikiams skirtų miltelių forma, kas labai patogu, nes išardžius kapsules ne visi milteliai tirpsta vandenyje),
- Linex,
- Gefilus,
- Jogurt,
- Acidofilus bifidum,
- Bifoval......
Atsakyti
Perskaiciau tema, bet vis tiek neradau kas mane domina. Maniskes is pradziu buvo normalios ismatos - kaip garstycios, su grudeliais. O paskutines tris dienas grudeliu nebeliko, toks kaip vandenukas, ir vis po nedaug juo pavaro, atsirado ir bjauri rugsti smarve, bet va gleiviu lyg ir nera, tai nesuprantu ar cia reiktu sunerimti, ar ne. O verkia tai daznai, bet kad su pilvuku problemos nuo pirmos dienos, istisai purpsi, duju daug kaupiasi. Maitinu tik MP, dukrytei 1men.
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2009 12 11, 21:10)
Perskaiciau tema, bet vis tiek neradau kas mane domina. Maniskes is pradziu buvo normalios ismatos - kaip garstycios, su grudeliais. O paskutines tris dienas grudeliu nebeliko, toks kaip vandenukas, ir vis po nedaug juo pavaro, atsirado ir bjauri rugsti smarve, bet va gleiviu lyg ir nera, tai nesuprantu ar cia reiktu sunerimti, ar ne. O verkia tai daznai, bet kad su pilvuku problemos nuo pirmos dienos, istisai purpsi, duju daug kaupiasi. Maitinu tik MP, dukrytei 1men.

Pas mus labai panasiai, iki 3 men viskas buvo l. gerai, o po to apsirgo sloga, ir prasidejo, jau 2 men. tustinasi geltonu vandeneliu, vienu metu tustinosi ir gleivem, pavartojom probiotiku, viskas susitvarke, nustojus vartoti, vel pasidare kaip buve - geltonas vandenelis. Nezinau ka daryti, nuo siandien vel pradejau duoti probiotikus, apsitvarkys viskas kol juos duosiu, o po to vel bus tas pats. O dukryte jauciasi gerai, svoris auga, nors ir ne po daug.
Atsakyti
Skaičiau, kad žindomų kūdikių išmatos esti gelsvos, skystos, netgi putotos. Manau, jei vaikutis valgo gerai, miega ramiai, jaudintis nėra ko mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, mane pradejo neraminti mano mazylio viduriukai g.gif Anksciau jokiu problemu del to neturejom, isskyrus, kad pilveli pute. O siaip spalva, konsistencija buvo kaip ir turi buti maitinant MP. Po truputi maziukas tustintis pradejo reciau, taciau sia savaite man jau neramu. Siaip paskutinem dienom tustinasi viena karta i para, taciau spalva kiek tamsesne nei garstyciu ir tirstumas visai ne toks, kaip anksciau. Dabar tai panasu i kiausinio baltyma, i sauskelnes praktiskai nesusigeria ir labai paaitrejo kvapas. Nezinau, ar tai jau skaitosi tustinimasis su gleivemis, ar kaip tai pavadinti. Nes konsistencija jau ne kaip grietines.. Siaip maziuko savijauta atrodo nepakitusi, tik siandien labai mazai valge ir daug miegojo. Musu gydytoja sako, kad jei maitinu MP, tai problemu del viduriuku neturetu buti, taciau man tas kvapas ir tirstumas, primenantis kiausinio baltyma, pradeda nepatikt. Daug cia prirasiau, bet nezinau, ar verta nerimauti. Gal kuriai buvo kazkas panasaus, gal galit pasidalint patirtimi?
p.s. gal tai gali buti kazkaip susije su busimais dantukais arba gal del to, kad vartojam lasiukus Sab-Simplex (anksciau vartojom Colinox su gerosiomis baakterijomis)
Atsakyti
QUOTE(eling @ 2009 12 14, 19:13)
Skaičiau, kad žindomų kūdikių išmatos esti gelsvos, skystos, netgi putotos. Manau, jei vaikutis valgo gerai, miega ramiai, jaudintis nėra ko  mirksiukas.gif

mano abieju mergyciu buvo gelsvos spalvos ismatos o sunelio irgi gelsvos tik jau varskinio pavidalo ismatos...bet kaip gydytoja sako tai yra gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 01 22, 13:32)
mano abieju mergyciu buvo gelsvos spalvos ismatos o sunelio irgi gelsvos tik jau varskinio pavidalo ismatos...bet kaip gydytoja sako tai yra gerai smile.gif

Sveikos mamytes,

Nezinau gal cia normalu, bet musu mazylei 2menesiukai, o jos ismatos zalios.
Jau pora kart darem ismatu tyrima taciau jokiu blogumu neranda. Maitiname motinos pienuku. Buna kad pakankamai ilgai steni iki kokiu poros net valandu, bet viduriukai nera uzkieteje. Netgi sakyciau skystoki. Kazkaip nelabai suprantu kodel jai taip nesiseka pasitustinti. Nuo pilvelio putimo duodam colinox. Jis lyg atrodo labiau padeda. Bandem ir seb simplex ir espumizana. Gydytoja peciais guzcioja ir nieko doro nepasako... schmoll.gif
Atsakyti
Pas mus ishmatos garstyciu spalvos ir skystokos gal nuo antro menesio, grudeliu dazniausiai buna, o shtai kartais ir gleivyciu tokiu, kaip kazkuri mamyte rashe, kaip kiaushinio baltymas, pasitaiko, ir shiaip tos ishmatos kaip drebuciai kartais buna... Gydytojai minejau, palingavo, kad viskas gerai, kazkas ten daugiau pasishalina ir taip buna. Bet kartais ju atsiranda, po to praeina, po to vel buna, kartais ir nemazai... Tai net nezinau, ka ir galvoti... O kaip del tu geruju bakteriju, ar jas galima tiesiog vaistinej su vaistininke pasitarus nusipirkti, ar butina recepta ish gydytojos gauti?
Atsakyti
QUOTE(kaarra @ 2010 01 31, 19:03)
Pas mus ishmatos garstyciu spalvos ir skystokos gal nuo antro menesio, grudeliu dazniausiai buna, o shtai kartais ir gleivyciu tokiu, kaip kazkuri mamyte rashe, kaip kiaushinio baltymas, pasitaiko, ir shiaip tos ishmatos kaip drebuciai kartais buna... Gydytojai minejau, palingavo, kad viskas gerai, kazkas ten daugiau pasishalina ir taip buna. Bet kartais ju atsiranda, po to praeina, po to vel buna, kartais ir nemazai... Tai net nezinau, ka ir galvoti... O kaip del tu geruju bakteriju, ar jas galima tiesiog vaistinej su vaistininke pasitarus nusipirkti, ar butina recepta ish gydytojos gauti?

Pas mus identiska situacija. Pasidaro kartais tokiom gleivem lyg kiausinio baltymas su kraujingais siuleliais. Geriam Bifolac, bet situacija negereja. O ir siaip tustinasi labai daznai ir pastoviai buna gleiviu kakutyje. verysad.gif
Atsakyti
Gal jau buvo čia minėta, tai pasikartosiu. Man patiko šis straipsnis http://mama.lt/show-...das-su-vaizdais, atsako į daug klausimų.
Atsakyti