Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(skm @ 2008 09 30, 13:15)
gal vazona per maza pasirinkote, nes persodinant tarp saknu ir vazonelio sieneliu turi buti 1 cm tarpas, tad i toki tarpa tikrai galima prideti zieves gabaliuku, jei netelpa kazkur didesnis parenkat mazesni. Didesnius ant dugno galima padeti. Per laika, kai zieve imirksta, substratas susitrombuoja, saknys isitvirtina viskas buna ciki  mirksiukas.gif Bet cia jau kaip kam patinka. Skirtumas tarp zieves ir kokoso, kad kokosas ilgiau islieka dregnas, tad reikia buti siek tiek atsargiam su laistymu. Siltu laikotarpiu tai gerai, vesesniu laiku geriau, kad greiciau pradziutu.

vazonas, tai gal net ir didokas, as negaliu i saknu vidu raizgalyne ten normaliai prikist to substrato blush2.gif ir man tas kvietkas virsta doh.gif ai zo matyt pirmas blynas prisviles biggrin.gif
aciu lb del kokoso patarimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2008 09 30, 13:03)
Man tai labai patinka, kada visi vazonai vienodi, arba bent jau vienos spalvos  bigsmile.gif  Tada jie neissiskyria vienas nuo kito.

O pas mane namie ant palangių veik visi vienodos formos ir dydžio, bet skirtingų ryškių spalvų. ax.gif Specialiai taip rinkau. smile.gif Bet čia paprasom gėlėm. Orchidėjos permatomuose auga dabar. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 09 30, 13:21)
vazonas, tai gal net ir didokas, as negaliu i saknu vidu raizgalyne ten normaliai prikist to substrato blush2.gif ir man tas kvietkas virsta doh.gif ai zo matyt pirmas blynas prisviles biggrin.gif
aciu lb del kokoso patarimo 4u.gif

aš tai patrumpinu tas šaknis, kad nesiremtu į dugną, nes tos šaknikės tokios trapios, jog bandant persodint visą kunkolą neišvengiamai dalis lūžta unsure.gif
Atsakyti
mano reanimatoriui 5 dienos, kiminai dar drėgni, kas kiek laiko ir kiek laiko reik vedint? nes aš kasdien ten nosį įkišu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexana @ 2008 09 30, 13:45)
O pas mane namie ant palangių veik visi vienodos formos ir dydžio, bet skirtingų ryškių spalvų. ax.gif Specialiai taip rinkau. smile.gif Bet čia paprasom gėlėm. Orchidėjos permatomuose auga dabar. smile.gif

O aš tai matyt dar nesusitupėjus, nes pamatau gražų ar įdomų vazoną ir, jei leidžia galimybės, nusiperku. O taip pat mėgstu padažyti dar pati vazonus paprastus, tai kokio tuo metu pigmento turiu, tokia spalva ir piesiu. Dar pas mane ir orchytės vietą keitalioja - vasara vienur, žiemą kitur, tai būtų sunku suderinti. Bet galvoju, ten kur vyrauja viena spalva, tai turėtų būti labai graži harmonija ax.gif 4u.gif
Atsakyti
merginos mirksiukas.gif kas kaunietes, siandien maciau silaniu maximoj orchytes nupigintos, tos dideles kur po 70lt buna tai dabar po 29 tiktai, aisku nulauzyti ziedeliai,bet paziurejau labai veslios saknys,lapai grazus thumbup.gif tik gaila kad liko vien baltos, tokia jau turiu, dabar noriu bordo arba raudonos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2008 09 30, 14:32)
dabar noriu bordo arba raudonos doh.gif

bordo ir aš ieškau... tik vilniuj...
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 30, 14:26)
mano reanimatoriui 5 dienos, kiminai dar drėgni, kas kiek laiko ir kiek laiko reik vedint? nes aš kasdien ten nosį įkišu blush2.gif

Vėdinti reikia kas 3 - 5 dienas, atidaryti palikti kokiai valandžiukei kitai ir vėl uždaryti. O kasdien nežinau ar pamatysi pokyčius ax.gif . Aš vėdindavau kas 3 dienas ir darydavau karštą duša, mano gėliuko pirmieji pokyčiai buvo tik po kokių 3 mėnesių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 30, 14:26)

As vedinau kiekviena diena po 15 - 20 min
Atsakyti
QUOTE(Aduka @ 2008 09 30, 14:37)
Vėdinti reikia kas 3 - 5 dienas, atidaryti palikti kokiai valandžiukei kitai ir vėl uždaryti

QUOTE(kabesita @ 2008 09 30, 14:44)
As vedinau kiekviena diena po 15 - 20 min

du skirtingi patarimai.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 30 rugsėjo 2008 - 13:50
reikia patarimo:
gavau dovanu orhideja, 3 ziedai graziai zydi ir dar 15 pupuriuku tokiu nemazu buvo, bet jie man pradejo vysti, susigarbaniuoja ir nukrenta sad.gif ar cia ju per daug, ar kas jai darosi, gal dar imanoma likusius kaip nors isgelbeti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 30, 14:49)
du skirtingi patarimai..  g.gif

juk visos net manų košę skirtingai verdam tongue.gif tik tiek jog visi gėliukaio l. skirtingi vienos keikiuojas, kaip pašėlusios, o kitas su hormonais tepi ir svajoji kad pasisektu, vienas pamiršai net pažiūrėt ir randi puokštę žiedų, o su kitom.... doh.gif
žodžiu kantrybės ir nenuleist rankų mirksiukas.gif
Atsakyti