QUOTE(pyragiuke @ 2008 10 01, 08:10)
marijampoles maksimoj vanda?

kas cia per stebuklas

gi ten tik balti ir violetiniai falenopsiai budavo
nueik ir pamatysi,man pačiai akys išsprogo kaip pamačiau
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2008 10 01, 09:14)
Merginos, ar Onciliumas žydi antrą kartą iš to pačio žiedstiebio? Ar nužydėjus jį tiesiog nukirpti?
jau nebežydi,nebent stebuklas įvyktų(o jų būna,mes jau čia visko matėm..)
Papildyta:
QUOTE(mamacka22 @ 2008 10 01, 10:13)
sveikutes

noreciau kad priimtumet i kompanija

is vienos siu gelyciu myletojos nusipirkau substrato orchidejoms tai iskilo toks klausimelis ar siuo metu galima persodint gelyte,nes dabar ji pas mane auga paprastoj zemej
jeigu gerai auga gali ir pavasario palaukti,o jeigu sunkiai tai persodink.
Papildyta:
QUOTE(Debesiene @ 2008 10 01, 10:21)
sveikutes...

mano cimbidis kaska tarp lapu auginasi... kokia tikimybe kad tai bus ziedai? vis dar lauke stovi
tikimybė gali būti 100 procentinė ir 0 proc. reikia stebėti,toliau,kas išaugs ,o tikėtis tai aišku gali,jeigu augo lauke gavo trąšų,buvo temp.svyravimas(dienos ir nakties)

.
Mano dar šiltnamį stovi irgi kažką leidžia manau jau reiktų parsinešti,nes kaip vėsu tai ir neauga tie dariniai
Papildyta:
QUOTE(dabej @ 2008 10 01, 10:53)
merginos, ar jus pirktus is maximos falenpsius persodinat i nauja substrata ar paliekat tame pirktiniame augti?
viena orchideja pas mane jau metus auga ir zydi is parduotuvinio, o stai antra nusipirkus internete perskaiciau, kad geriau ji persodinti... o kokia jusu patirtis?
persodinti reikia,nes tas substratas būna skirtas tik transportavimui,ir dažniausiai būna su visokiais gyviais(tai priklauso,kaip buvo prižiūrimi prekybos vietose).Kaip peržydi aš visada persodinu į švarų šviežią substratą,nuplaunu šaknis po šiltu vandeniu.