Įkraunama...
Įkraunama...

Riešutų sviestas, pienas, kremas, varškė ir pan.

Pavykti pavyko mirksiukas.gif tik kitą kartą dėsiu pakepintus riešutus (suteiks rudesnį atspalvį) pilsiu kitokio aliejaus ir dar smulkiau viską sumalsiu mirksiukas.gif

Dabar gavosi truputį kartokas (dėjau natūralius be prieskonių negruzdintus riešutus, su augaliniu aliejumi)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 02 spalio 2008 - 15:38
Labai ačiū, kad pasidalinote šiais receptais - internete daug sausainių su riešutų kremu. Būtinai pamėginsiu thumbup.gif
Atsakyti
Net nesugalvociau pati kad imanoma namie pasidaryti.
Aciu uz idejas, butinai isbandysiu
Atsakyti
QUOTE(pievauja @ 2008 10 03, 13:46)
Labai ačiū, kad pasidalinote šiais receptais - internete daug sausainių su riešutų kremu. Būtinai pamėginsiu  thumbup.gif


Receptų su įvairų riešutų sviestais ir kremais (kad ir namie pasigamintais) yra tikrai begalės mirksiukas.gif

QUOTE(sliunkava @ 2008 10 03, 14:45)
Net nesugalvociau pati kad imanoma namie pasidaryti.
Aciu uz idejas, butinai isbandysiu


Nėra už ką mirksiukas.gif

Lauksim nuotraukyčių ir komentarų kaip sekėsi gaminti mirksiukas.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Anakardžių riešutų sviestas - kremas

user posted image

user posted image


Natūralus anakardžių riešutų sviestas ar labiau kremas be jokių papildomų priedų -


Pats receptas lengvas, tereikia 200-400 g anakardžių riešutų ir blenderio.


Riešutus suberti į kepimo skardą ir palikti vos vos apskrusti ~10 min iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Atvėsinti, suberti į blenderį ir trumpai pamalti ( kas keletas min, po ~ 10 min , kad blenderis neperdegtų, o riešutų masė neužkaistų)
taip keletą kartų pamalus, vis pamaišius ( nukrėsti nuo blenderio indo sienelių )
išgauname vis tirštesnę masę. Vienu momentu ją net rankose galima lipdyti, kaip kokį plastiliną smile.gif))
galų gale iš riešutų trupinukų gauname gan skystą masę , praktiškai be jokių mažų gabaliukų, vienalytę.
Aš supyliau visus 400 gr pamaliau iki gan smulkių trupinukų, dalį trupinukų nupyliau ( ~ 130 gr )
tai iš likusių pilnai sumaltų man gavosi 205 gr kremo. smile.gif
Tokį anakardžių riešutų sviestą-kremą galima naudoti padažams ruošti, kepiniams, desertams pagardinti, įdaryti, taip pat puikiai tiks pusryčių sumuštiniams smile.gif Galima laikyti šaldytuve gan ilgai - per kurį laiką ant paviršiaus gali susiformuoti aliejaus sluoksnis, tereikia šaukšteliu išmaišyti visą sviestą.
Atsakyti
Šiandien išbandžiau pasigaminti kokoso riešutų sviestą ... essen.gif gardumėlis neišpasakytas thumbup.gif
Atsakyti
Kokosų sviestas

user posted image

user posted image

user posted image

Receptas :

naudojau 200 gr sausų kokoso drožlių . Subėriau į blenderį ir maliau iki drožlės pavirto skystoka tyrele. Ją palaikius šaltai ( pvz. šaldytuve) - puikiai sustingsta mirksiukas.gif

Šį sviestą galima naudoti kepimui, užtepams ar tiesiog šiaip desertui smile.gif
Atsakyti
Migdolų sviestas

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

* 200 g migdolų
* 4 valg.š. kokosų aliejaus

* blenderio /smulintuvo malimui

Riešutus suberti į blenderį , įpilti kokoso aliejaus ir trumpai pamalti ( kas keletą min, po ~ 10 min , kad blenderis neperdegtų, o riešutų masė neužkaistų)
Keletą kartų pamalus, vis pamaišyti (nukrėsti nuo blenderio indo sienelių), ir taip iki išgausime vientisą vienąlytę skystą masę.

Supilti į sandariai uždaromą indą ir laikyti šaltai , šaldytuve.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
šiandien pasigaminau gardų migdolų pieną thumbup.gif Na puikumėlis ,sakyčiau - skonis kažkiek panašus į karvės pieną, bet ne toks riebus thumbup.gif

o gaminau taip :

250 g migdolų užpyliau šaltu vandeniu, kad pilnai apsemtų riešutus ir palikau per naktį išbrinkti, šiandien perploviau riešutus vandeniu ( kelis kartus) tada užpyliau verdančiu vandeniu ( kad migdolų odelė atšoktų ir būtų galima ją lengvai nuimti - taip migdolų pienas bus baltutėlės spalvos ), perploviau šaltu vandeniu, nuėmiau riešutų odelę, vėl perploviau šaltu vandeniu,
Tada riešutus subėriaqu į smulkintuvą, supyliau 2 gerų puodelių šalto vandens ir viską sumaliau/suplakiau iki smulkiausių dalelyčių, iki skystis tapo baltas baltutėlis.
Perkošiau gautą mišinuką per organzos skiautę ( nusunkiau) - viola- pienelis paruoštas thumbup.gif Likusį nuo sunkimo migdolų minkštimą neišmečiau - paskeidžiau džiovintis orkaitėje - kepsiiu sausainėlius biggrin.gif
Atsakyti