Įkraunama...
Įkraunama...

Riešutų sviestas, pienas, kremas, varškė ir pan.

Cia pas mus jie ima duona , ciut sviesto ir ta krema , nors man taip nelabai schmoll.gif
o seip pakaitina , ir su vistiena jis labai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
Aš ir jį labai pamėgusi buvau kažkuriuo metu- man patiko, kad jis toks nesaldus, nes visokie nutellos ir panašūs man būdavo per saldūs- aš jų nevalgydavau, o šis man super buvo- dabar, matyt atsivalgiusi esu kol kas. - jau senokai valgiau, bet čia paskaičius vėl užsimaniau lotuliukas.gif

Jo yra tikrai ne visur. Kai buvau ant jo pasinešusi- težinojau dvi pagrindines vietas, kur jo galima nusipirkti:- didesnioji Maxima ir IKI. IKI, man atrodo, lygtais užtikrinčiau galima rasti, jei gerai prisimenu... g.gif

O kitur- kažkaip nematydavau aš, arba tai būdavo- tai vėl dingdavo ilgesniam laikui. O va IKI, būdavo beveik visad. Tas buvo, gal prieš kokius du-tris metus, dabar- nežinau.

Jo, jis vienas veliasi truputį burnoj ir sprangokas toks atrodo- bet man tai patinka ax.gif Būtų įdomu receptų daugiau su juo sužinoti, nes kol kas tik vieną valgydavau...
Atsakyti
Na va ,tikrai buvau teisi sakydama ,kad ne visur jo galima įsigyti ax.gif .Ačiū visom už patarimus ,o jei kuri dar žinote skanų receptuką ,tai prašom pasidalint bigsmile.gif
Atsakyti
Amerikoj labai mėgsta žmonės riešutinį sviestą, tai prisižiūrėjau ten būdama kaip valgo. Išbandžiau ir pati visai skanius sumuštinukus: ant batono (labai tinka paskrudinti ji tosteryje) tepa riešutinį sviestą ir ant viršaus dėlioja bananų griežinėlius.. (kol neparagavau maniau kad fe, bet iš tikrųjų niam niam mirksiukas.gif ). Man dar labiau patiko kita variacija - vietoj bananų ant riešutinio sviesto uždėti riekelę fermentinio (aš bandžiau su Rokiškio) sūrio. gardumėlis thumbup.gif
Atsakyti
Galima riešutų sviesto ir namuose pasigaminti. Pagal tokį receptą:
sviestą gerai ištrinti su maltais kavamalėj riešutais. Žemės riešutus sumalus kavamalėj išeitų riešutų miltai, kurie gerai išsimaišytų su sviestu. Dar įberti miltinio cukraus, vanilės, kad sviesto kvapą kiek sumažintų. Ir štai- naminis riešutinis sviestas! thumbup.gif Na, žinoma, gal ne toks kaip pirktinis, nes ten papildomų medžiagų deda visokių blink.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Nute_Bitute @ 2008 03 15, 14:00)
Amerikoj labai mėgsta žmonės riešutinį sviestą, tai prisižiūrėjau ten būdama kaip valgo. Išbandžiau ir pati visai skanius sumuštinukus: ant batono (labai tinka paskrudinti ji tosteryje) tepa riešutinį sviestą ir ant viršaus dėlioja bananų griežinėlius.. (kol neparagavau maniau kad fe, bet iš tikrųjų niam niam mirksiukas.gif ). Man dar labiau patiko kita variacija - vietoj bananų ant riešutinio sviesto uždėti riekelę fermentinio (aš bandžiau su Rokiškio) sūrio. gardumėlis thumbup.gif

Sūrį labai mėgstu ,tai jaučiu ir man skaniau su sūriu bigsmile.gif Būtinai reiks paragaut biggrin.gif
Atsakyti
man drauge parveza is uK, as ji viena valgau, kabinu su sauskteliu ir laizau blush2.gif
Atsakyti
Žemės riešutų sviesto receptas - kaip pasigaminti namie riešutų sviestą biggrin.gif

Video medžiaga kaip pasigaminti riešutų sviestą namie biggrin.gif

Prisižiūrėjau ir pati užsimaniau namie pasigaminti to riešutų sviesto doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Taip, parduotuvėse galima nusipirkti įvairių kremų ir sviestų pagamintų iš riešutų, šokolado...

O aš siūlau tai pasigaminti pačioms (-iems) biggrin.gif

nutella, snickers. milkway...

Populiarus žemės riešutų sviestas - gan riebus, bet retkarčiais tikrai skanu, plius yra begalės receptų, ką galima iš jo pagaminti. O kad nereiktų jo atskirai pirktis, štai vienas iš receptų :

Žemės riešutų
Aliejaus
Druskos

Žemės riešutus išlukštenti, nuimti odelę, suberti į blenderį kartu su su šauktu aliejaus ir žiupsneliu druskos, sumalti blenderiu (smulkintuvu) iki purios masės, Vėl įpilti aliejaus, vėl išmaišyti iki vientisios masės. tada išpilti į indelį , atskirai sukapoti keletą žemės riešutų ir juos suberti į riešutų masę- išmaišyti - Skanaus mirksiukas.gif

Video

Komentarai - įdomu, kaip gautųsi iš sūdytų gliaudytų žemės riešutų... g.gif reikia išbandyti biggrin.gif

Truputis info apie žemės riešutų sviestą

Keletas kitokių receptų mirksiukas.gif

Migdolų sviestas

Riešutų sviestas

Pistacijų ir migdolų sviestas
user posted image
Atsakyti
Tuo pačiu įkeliu ir rastus receptus kaip namuose pasigamintų įvairių riešutų pieno biggrin.gif

Žemės riešutų pienas

user posted image

Migdolų pienas
user posted image

Lazdyno riešutų pienas
user posted image

Pistacijų pienas
user posted image

Saulėgrąžų pienas
user posted image

Atsakyti
Nusipirkau gliaudytų be luobelės žiemės riešutų - bandysiu gamintis riešutų sviestą biggrin.gif - brūkštėlsiu kaip sekėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 10 02, 10:19)
Nusipirkau gliaudytų be luobelės žiemės riešutų - bandysiu gamintis riešutų sviestą  biggrin.gif - brūkštėlsiu kaip sekėsi  mirksiukas.gif

Jei pavyks bandysiu ir as 4u.gif
Atsakyti