Įkraunama...
Įkraunama...

Kalnai

http://www.turistas.....html?Itemid=65
Atsakyti
Manau laikas prikelti temą smile.gif Negi nėra kalnų mylėtojų? g.gif TAIP NEGALI BŪTI schmoll.gif Papasakokite apie savo buvusias ir dar tik planojamas keliones smile.gif Gal gau galvojate apie vasaros sezoną? rolleyes.gif
Atsakyti
Gal kas esate keliavę čia:
http://www.mongolija...akaru-mongolija
Įdomu būtų įspūdžiai.
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2011 03 11, 11:17)
Gal kas esate keliavę čia:
http://www.mongolija...akaru-mongolija
Įdomu būtų įspūdžiai.

verysad.gif Niekas nebuvote?
Atsakyti
Sveikos, kalnų mylėtojos,

labai apsidžiaugiau radusi šią temą, tad tikiuos pavyks ją atgaivinti.

Šią liepą planuojame kelionę į Italijos Dolomitines Alpes. Prieš porą metų buvome ten rugsėjį, tačiau kadangi užsnigo, tai teko susipakuoti ir važiuoti piečiau šilumos ieškoti, o kalnuose praleidom daug mažiau dienų nei planavome.
Šiemet tikimės, kad sniego nesulauksim ir atsigriebsim.. bet bevartant kalnų žemėlapį ir beskaitant pasisakymus šioje temoje pasidarė kėblu suplanuoti maršrutą kalnuose. Nors į kalnus važiuosime 8tą kartą, tačiau nesame kopę su įranga. Tiesiog trasas tokias treningo tipo rinkdavomės (kas buvo Slovakijoj, tai tikriausiai įsivaizduoju apie ką aš čia), kur pasikliauji savo kojytėmis ir pirmyn. Gal galit kas parekomenduoti panašaus tipo trasas Italijos Alpėse, kad nepataikytume į tokią, kurioje reikalinga įranga ir nerizikuotume g.gif . Planuojame apsistoti Cortinoj D‘ampezz ir iš ten judėti į kalnus.

Beje, jei kam kiltų klausimų, dėl Slovakijos Tatrų, tai drąsiai galit kreiptis, jei tik žinosiu, būtinai atsakysiu 4u.gif
Atsakyti
X.Sima, o kada važiuojate ir ar su automobiliu, ar lėktuvu skrendate?
Šiaip labiau domintų jei kas buvo prie Mont Blanco, kad papasakotų, kaip ten su trekingo trasom, ar jos mokamos, ar reikia spec. įrangos? Kur apsistoti?

QUOTE(x.sima @ 2011 06 07, 12:39)
Sveikos, kalnų mylėtojos,

labai apsidžiaugiau radusi šią temą, tad tikiuos pavyks ją atgaivinti.

Šią liepą planuojame kelionę į Italijos Dolomitines Alpes. Prieš porą metų buvome ten rugsėjį, tačiau kadangi užsnigo, tai teko susipakuoti ir važiuoti piečiau šilumos ieškoti, o kalnuose praleidom daug mažiau dienų nei planavome.
Šiemet tikimės, kad sniego nesulauksim ir atsigriebsim.. bet bevartant kalnų žemėlapį ir beskaitant pasisakymus šioje temoje pasidarė kėblu suplanuoti maršrutą kalnuose. Nors į kalnus važiuosime 8tą kartą, tačiau nesame kopę su įranga. Tiesiog trasas tokias treningo tipo rinkdavomės (kas buvo Slovakijoj, tai tikriausiai įsivaizduoju apie ką aš čia), kur pasikliauji savo kojytėmis ir pirmyn. Gal galit kas parekomenduoti panašaus tipo trasas Italijos Alpėse, kad nepataikytume į tokią, kurioje reikalinga įranga ir nerizikuotume g.gif . Planuojame apsistoti Cortinoj D‘ampezz ir iš ten judėti į kalnus.

Beje, jei kam kiltų klausimų, dėl Slovakijos Tatrų, tai drąsiai galit kreiptis, jei tik žinosiu, būtinai atsakysiu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(diversante @ 2011 06 30, 16:21)
X.Sima, o kada važiuojate ir ar su automobiliu, ar lėktuvu skrendate?
Šiaip labiau domintų jei kas buvo prie Mont Blanco, kad papasakotų, kaip ten su trekingo trasom, ar jos mokamos, ar reikia spec. įrangos? Kur apsistoti?

Buvau bet labai seniai. Jei lipsite į MontBlanc, tai spec.įrangos tikrai reiks. Jei neturite, tai galima ten vietoj išsinuomuoti. Trasos nemokamos. Gyvenom Chamonix kempinge, pavadinimo neprisimenu. Kempingu gali pasiieškoti čia.
Atsakyti
Sveikos smile.gif dairausi siai vasarai keliones po kalnus..esu buvusi slovakijoje ir austrijos alpese....sudomino sveicarijos kalnai..bet agenturose teigia, kad jie organizuoja tik i auksciausia virsukalne o be spec pasirengimo nera daugiau kur...gal kas buvo jau ir galetu patarti kaip susiplanuoti tokia kelione?aciu
Atsakyti
Sveiki,

na, ditma.lt tikrai organizuoja ir spec. pasiruosimo nereikalaujancias keliones i kalnus, paziurekit 2014 m. plana, man regis, ten ir i Sveicarija veza. Nors pati galvoju, kad jeigu jau vaziuojate ten, kur patirti turintis vadas nebutinas, tai nereikia jokiu agenturu, tikrai pigiau iseitu paciam organizuotis.

O i Austrijos Alpes vaziavot per agentura ar patys? gal galit placiau papasakot, kur buvote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 01 03, 16:42)
Sveikos smile.gif dairausi siai vasarai keliones po kalnus..esu buvusi slovakijoje ir austrijos alpese....sudomino sveicarijos kalnai..bet agenturose teigia, kad jie organizuoja tik i auksciausia virsukalne o be spec pasirengimo nera daugiau kur...gal kas buvo jau ir galetu patarti kaip susiplanuoti tokia kelione?aciu

Buvau du kartus Šveicarijos Alpėse su Ditma. Ten tikrai labai daug įvarių maršrutų, kuriuose jokios spec.įrangos nereikia. mirksiukas.gif
Atsakyti
Austrijos alpese buvo daugiau pazintine...ne kalnu zygiai....daug kur kele....o kur nekele visur verzemes patys lipti....siaip pavaiskciojome Pasterze ledynu, buvom uzkelti i Kitzenhorn virsune ir ten dar palaipiojom...
Siaip niekad neturejus istisinio zygio (palapines ir t.t) kalnuose manau reikalingas vadas smile.gif nes ir megeju keliauti kalnais draugu tarpe nelabai turiu, kad pati kazka susiplanuociau smile.gif
Siulo Ditma i Sveicarija be virsunes smile.gif man kaip ir tinka...tik...niekad nekeliavus istisiniu zygiu tai rupi isgirsti nuomone is keliavusiu smile.gif

QUOTE(noriu_keliauti @ 2014 01 04, 13:37)
Sveiki,

na, ditma.lt tikrai organizuoja ir spec. pasiruosimo nereikalaujancias keliones i kalnus, paziurekit 2014 m. plana, man regis, ten ir i Sveicarija veza. Nors pati galvoju, kad jeigu jau vaziuojate ten, kur patirti turintis vadas nebutinas, tai nereikia jokiu agenturu, tikrai pigiau iseitu paciam organizuotis.

O i Austrijos Alpes vaziavot per agentura ar patys? gal galit placiau papasakot, kur buvote smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Ida66 @ 2014 01 06, 10:35)
Buvau du kartus Šveicarijos Alpėse su Ditma. Ten tikrai labai daug įvarių maršrutų, kuriuose jokios spec.įrangos nereikia. mirksiukas.gif

o man zinok sake, kad šveicarijoje tik istisinis ir atsiunte visa lapa reikalingos irangos...lazdos..kates....sad.gif as sutinku ir ta iranga issinuomoti...o jusu zygis driekesi i Monte Rosos virsune?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 01 06, 11:47)
o man zinok sake, kad šveicarijoje tik istisinis ir atsiunte visa lapa reikalingos irangos...lazdos..kates....sad.gif as sutinku ir ta iranga issinuomoti...o jusu zygis driekesi i Monte Rosos virsune?smile.gif

Žygis buvo ištisinis. Monte Rosos viršūnė pirmoj kelionėj į maršrutą neįėjo, antroj įėjo. Bet iki pat viršūnės nelipom, nes kaip tik tą dieną pasitaikė blogas oras. Paprastai būna kelios grupės, kurios vaikšto skirtingais maršrutais ir į pačią viršūnę lipa tik viena grupė. Nelipant į viršūnę mums jokios įrangos nereikėjo. Ten tikrai labai daug maršrutų ir visai nesudėtingų. O kalnai Šveicarijoje tai labai gražus, matėm labai daug edelveisų... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ida66: 06 sausio 2014 - 11:58