Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai

QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 10 30, 16:25)
mano tas avietinis kai dabar pagalvojau nėra gal pats lapų nei sykio numetęs, visada jau visai prieš žiemą nesulaukus kada pagels - nukerpu  doh.gif

o jis ir zydi be poilsio pas tave g.gif
Atsakyti
Šiandien Vilniuje Akropolio Ermitaže amariliai po 8 lt. gražūs labai, balti, raudoni, ružavi. Tiesa, balti brangiau. O kiti visi su žiedais tik po 8 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2008 10 30, 20:08)
Šiandien Vilniuje Akropolio Ermitaže amariliai po 8 lt. gražūs labai, balti, raudoni, ružavi. Tiesa, balti brangiau.  O kiti visi su žiedais tik po 8 Lt.

wow, gal vaziuot kolekcijos pasipildyt blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasiunia @ 2008 10 30, 15:42)
mano Nypch kazko nezydi...gal kokiu patarimu, ka su ja daryt, kaip prazydint...lapus tik leidzia ir vsio doh.gif

Jis pas tave visai nezydejo? blink.gif Jei nezydejo visai, tai per giliai pasodinus buvai. Nustok dabar visiskai laistyti. Tegul lapai pamazu nugelsta. Tada istrauksi is vazono, nudraskysi visas saknis, kuriu bus pilnas vazonas, o svguna kokiam menesiui padesi sausoj vesokoj vietoj. Po to gali ji traukti atgal ir vel is naujo sodinti i vazona. Tik nekisk vel per giliai!!! Vos ne visas svogunas turi buti virs zemes, tik trecdalis zemej. Maniskiai visi buvo maziausiai po 2 stiebus isleide po 4 ziedus, o kai kurie ir 3. Dabar 3 jau istraukti is vazonu, o ketvirto vis dar zali lapai, tai kol kas tik nelaistomas.

Tiesa, maniskiai parsisiustieji ir vaikus jau augina. Vienas tures 2, o kitas 1.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dvi: 01 lapkričio 2008 - 13:51
QUOTE(rena @ 2008 10 30, 17:42)
o jis ir zydi be poilsio pas tave g.gif

ne , rena, jis nežydėjo kai neilsinau tongue.gif tik per prievartą miegot nuvaromas, nors jau rodos kažkas vyksta, nes lapas vienas nugelto bigsmile.gif

QUOTE(Dvi @ 2008 11 01, 14:45)
Jis pas tave visai nezydejo? blink.gif Jei nezydejo visai, tai per giliai pasodinus buvai. Nustok dabar visiskai laistyti. Tegul lapai pamazu nugelsta. Tada istrauksi is vazono, nudraskysi visas saknis, kuriu bus pilnas vazonas, o svguna kokiam menesiui padesi sausoj vesokoj vietoj. Po to gali ji traukti atgal ir vel is naujo sodinti i vazona. Tik nekisk vel per giliai!!! Vos ne visas svogunas turi buti virs zemes, tik trecdalis zemej. Maniskiai visi buvo maziausiai po 2 stiebus isleide po 4 ziedus, o kai kurie ir 3. Dabar 3 jau istraukti is vazonu, o ketvirto vis dar zali lapai, tai kol kas tik nelaistomas.

Tiesa, maniskiai parsisiustieji ir vaikus jau augina. Vienas tures 2, o kitas 1.

wub.gif noriu paklausti, o būtina iš vazono išimti poilsiui ir šaknis nudraskyt? g.gif aš niekad taip nedarau, gal blogai, gal todėl neužauga dideli svogūnai? o kaip tada žinot kada į žemę kišti?
Atsakyti
dideli svogunai labai lengvai uzauga, jei per vasara ikisi i sodo zeme, pvz .. Arba ant palanges sudarai salygas tinkamas amnariliui augti. Be to, skiriasi svogunu dydis, jei gelei 1-2 metai ir 5-6 .. Tas saknu draskymas kambarinei gelei - na siek tiek makabriska, niekad nedraskau ir nedraskysiu smile.gif O ziedus, ju dydi parodysiu neuzilgo - vienas jau leidzia smile.gif
Atsakyti
as irgi baltajam greit fotosesija darysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 11 02, 14:49)

kaip faina, o aš galvoju į ermitažą užlėkt. pažiūrėt kas gražaus yra tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 11 02, 12:11)
ne , rena, jis nežydėjo kai neilsinau  tongue.gif  tik per prievartą miegot nuvaromas, nors jau rodos kažkas vyksta, nes lapas vienas nugelto  bigsmile.gif
wub.gif noriu paklausti, o būtina iš vazono išimti poilsiui ir šaknis nudraskyt?  g.gif  aš niekad taip nedarau, gal blogai, gal todėl neužauga dideli svogūnai?  o kaip tada žinot kada į žemę kišti?

Bent taip rekomenduoja svoguneliu augintojai. Nes per viena vasara jie priaugina tiek saknu, kad jie nebetelpa i vazona doh.gif O kisti atgal mazdaug 2-3 savaites pries tai, kad noretum, kad vel krautu ziedus naujam sezonui.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 11 02, 15:49)

jau kaip laukiu thumbup.gif
as tai jauciu sendien savo eksmerimentus sodinsiu,pagaliau zemes nusipirkau biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, moterytes amarilininkes smile.gif Nusprendziau, kad ir man metas naujoka svoguna sodinti.Ar jus svoguna pries sodindamos pamirkote kokiam nors tirpale, kad ir permanganate, jei pamirkot, tai kokiam ir kiek laiko pamirksta?
Papildyta:
http://www.amarylis.estranky.cz pasiziurinejimui
Atsakyti
http://www.amarylis....inahled/269.jpg
nu man šitas wub.gif
http://www.amarylis....inahled/241.jpg o šitas wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulėgrąža: 03 lapkričio 2008 - 13:22