Įkraunama...
Įkraunama...

Vytauto Didžiojo gimnazija


 ! 
Skelbimams skirta skelbimų lenta arba atskira tema. Už ne vietoje dedamus skelbimus bus skiriami įspėjimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernoja: 27 birželio 2012 - 11:46
Esu baigusi šią gimnaziją. Na kaip ir bene viską negalima mokyklos įvertinti vienu žodžiu - kaip gerą ar kaip blogą. Mokydamasi ten tikrai netryškau džiaugsmu ir niekada nelaukiau kada pasibaigs atostogos, kai jos būdavo, kad galėčiau pagaliau į ją grįžti, bet visa tai priskirčiau prie savo būdo, tiesiog nemėgau mokyklos ir tiek. O šiaip mokiausi tikrai gerai ir egzaminus išlaikiau, kad įstočiau į nemokamą ten kur norėjau. Apskritai dėl tų visų egzaminų tai čia jau kiek pats įdėsi, tiek turėsi, kita vertus tai ir sekmės reikalas. Be abejonės tai priklauso ir nuo mokytojų. Yra tokių pas kuriuos labiau norima pakliūti, kadangi iš praktikos žinoma, kad tų mokytojų mokiniai išlaiko egzaminus geriau ir pan. bet ir besimokant pas silpnesnį mokytoją viskas įmanoma. Taigi vedu prie to, kad kaip ir visur yra ir labai gerų mokytojų (tiesiog super ;>) yra tiesiog gerų, yra ir nelabai.
Dėl mokykos tvarkos, tai mane erzindavo, kad negalėdavau išeiti, kai man reikėdavo dėl rimtų priežasčių. Amžinai tėvai turėdavo rašyti tuos lapus, kad išleistų. Prie durų be to tikrina tvarkaraščius (gal jau netikrina) ar tikrai tau pasibaigė pamokos, tai po šešių pamokų susidarydavo visuomet eilė prie išėjimo.
Dėl auklėtojos, tai buvo porą sykių, kad apie tėvų susirinkimą kažkaip netyčia sužinodavau jau tą dieną kai jis vykdavo, tiesiog atrodydavo, kad nelabai ji susitvarko kartais su tiek mokinių ir nespėja, bet šiaip viena auklėtoja visoms klasėms, sakyčiau neblogas variantas, gal tai kiek suvienija pačias klases tarpusavyje.
Gimnazijoje daug įvairių renginių, popamokinės veiklos.
Šauni valgykla, palyginus nemažas pasirinkimas ką pavalgyti ir kiekvieną dieną skirtingas, be to visai skanu.
Ištiesų tai negaliu jos nei labai peikti, nei labai išgirti. Aš neturiu labai šiltų prisiminimų, nejaučiu kažkokio ilgesio, kadangi visą laiką laukiau kada aš pabaigsiu tą mokyklą pagaliau jau nuo nežinau kuriso klasės ;D, bet pavyzdžiui mano bendraklasiai jos pasiilgsta, jiems ten patiko, aišku gal atsiras ir tokių kurie nieko gero nepasakys. Dėl viso to mikroklimato, tai labai daug kas priklauso nuo pačio mokinio, kuo jis bus aktyvesnis, dalyvaus popamokinėje veikloje, stengsis daugiau bendrauti ir susibendrauti, žodžiu bus veiklus tuo jam bus smagiau ir įdomiau čia mokytis. Sunku pasakyti ar patiks Jūsų vaikui čia ar ne.
Bet šiaip mokykla nebloga, kad ir kaip ten buvo pereiti į kitą neketinau, o ir dauguma kitų (bene visi) sėkmingai ją baigė ;>

Atsakyti
Jei turite galimybe, rinkites kita gimnazija, cia nerasite siltu santykiu su mokytojais, aukletoja ir kt. Svarbiausia sioje mokykloje pateisinti praleistas pamokas, visa kita pavirsutiniska, salta, klases aukletoja viena visam srautui, jei 6 klases-180 mokiniu!!!!! Susirinkimuose amzinai depresyvi aukletoja bei niurzgos mokytojai, o apie direktore geriau patylesiu!!!! Jei vaikai jautrus mieli draugiski, komunikabilus zodziu ekstravertai, tai cia ne vieta .......
















Atsakyti
QUOTE(gėruolė @ 2012 09 02, 15:47)
Jei turite galimybe, rinkites kita gimnazija, cia nerasite siltu santykiu su mokytojais, aukletoja ir kt. Svarbiausia sioje mokykloje pateisinti praleistas pamokas, visa kita pavirsutiniska, salta, klases aukletoja viena visam srautui, jei 6 klases-180 mokiniu!!!!! Susirinkimuose amzinai depresyvi aukletoja bei niurzgos mokytojai, o apie direktore geriau patylesiu!!!! Jei vaikai jautrus mieli draugiski, komunikabilus zodziu ekstravertai, tai cia ne vieta .......

Jei Jums bloga nuotaika, nebūtina ant gimnazijos išsilieti. mirksiukas.gif Auklėtoja gera, mokytojai kompetentingi, direktorė - super. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytarė @ 2012 09 03, 21:29)
Jei Jums bloga nuotaika, nebūtina ant gimnazijos išsilieti. mirksiukas.gif  Auklėtoja gera, mokytojai kompetentingi, direktorė - super. cool.gif

Nepatingejau visa tema apie gimnazija paskaityti ir ... Susidariau kontraversishka nuomone. Esu apsisprendimo etape, kurgi leisti savo sunu, kuris nuo 1 klases "zino" , kad studijuos medicina ir taps chirurgu:). Kokia gi Vilniaus gimnazija siam optimistui parinkti? Mat sunelis gi pries jezuitus nusitates, nors tu ka. Zodziu, ateistas jis pasm ir ne bet koks ,o labai didelis. Taigi, domiusi geriausiomis Vilniaus gimazijomis:VDG, Salomeike, Birzishkos ir pan. Nu nera aiskaus atsakymo. Ir nepazistu ne vieno, ,kasleistu vaika i VDG.
Atsakyti
QUOTE(ingute555 @ 2012 10 21, 09:56)
Nepatingejau visa tema apie gimnazija paskaityti ir ... Susidariau kontraversishka nuomone. Esu apsisprendimo etape, kurgi leisti savo sunu, kuris nuo 1 klases "zino" , kad studijuos medicina ir taps chirurgu:). Kokia gi Vilniaus gimnazija siam optimistui parinkti? Mat sunelis gi pries jezuitus nusitates, nors tu ka. Zodziu, ateistas jis pasm ir ne bet koks ,o labai didelis.  Taigi, domiusi geriausiomis Vilniaus gimazijomis:VDG, Salomeike, Birzishkos ir pan.  Nu nera aiskaus atsakymo. Ir nepazistu ne vieno, ,kasleistu vaika i VDG.

O kodėl jūsų sąraše nėra Licėjaus???
Atsakyti
QUOTE(ingute555 @ 2012 10 21, 11:56)
Esu apsisprendimo etape, kurgi leisti savo sunu, kuris nuo 1 klases "zino" , kad studijuos medicina ir taps chirurgu:).

VVDG yra vienintelė gimnazija Lietuvoje, kur papildomai dėstoma lotynų k. medikams. smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad Licejus skirtas genijams:).
Atsakyti
giminaite mokosi sioj gimnazijoj, jos atsiliepimai -TIESIOG TOBULA MOKYKLA biggrin.gif
Atsakyti
manau, si mokykla yra perspektyvi, tai atspindi zenklus jos kilimas Lietuvos gimnaziju reitinguose. 2012m ji 33 vieta uzeme, per metus pakilusi is 56. Manau, tai geras zenklas. Be to, pazistu VVDG dabar dirbanciu nemazai mokytoju, kurie man deste A.Vienuolio vidurineje - tikrai puikus specialistai! thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki!

Kaip ir visur gyvenime, VDG galioja posakis "kaip šauksi - taip atsilieps". Pirmi metai gali būti iššūkis tiem, kas ateina ne iš Vienuolio mokyklos, nes gana stiprus susiskirstymas būna "iš Antankės" ir ne. Bet po pusės metų, jeigu klasė faina ir žmogus bendraujantis, tos grupelės skyla ir atsiranda bendra klasė, bendros popamokinės veiklos ir draugai. Ši mokykla, mano nuomone, labiausiai patiks aktyvistams - nebijantiems garsiai reikšti savo nuomonę, pilniems idėjų ir drąsos jas įgyvendinti, norintiems produktyviai išnaudoti laiką po pamokų ir pan. Čia tokie žmonės prigyja ir jaučiasi labai gerai. Kalbu iš asmeninės patirties, nes pirmus metus sėdėjau, kaip vandens į burną prisėmus, todėl nelabai man ten patiko. Bet kai įsidrąsinau, pradėjau reikštis - atradau save. Tiesiogine ta žodžio prasme. VDG dirba daug žmonių, kurie visada skatina judėt į priekį, nestabdyt. Jeigu jie (pedagogai) pamatė, jog mokinys yra kažkam gabus, jis būtinai sulauks pasiūlymų kažkur sudalyvauti, pasireikšti ir pan. Vien už tai myliu savo mokyklą ir gerbiu mokytojus - jie verčia tobulėti, išlipti iš komforto zonos ir suprasti, kiek daug mokinys gali pasiekti.

Iš mokslo pusės - mokykla stipri. Man pasisekė su mokytojais turbūt, nes visi dalykai pasirinkti 11oj klasėj buvo įdomūs ir į pamokas vaikščiojau ne iš reikalo, o iš įdomumo.

Nesuprantu, kodėl daug kam kliūna direktorė. Ji mokinio kasdienybėje tiesiogiai nesireiškia niekada. Na, nebent pas ją mokaisi matematikos, bet negirdėjau, kad pastaruosius dvejus metus ji dėstytų. Pas ją visada gali nueiti pasikalbėti - nesvarbu kokia tema, problema, idėja - ji išklausys su šypsena. Moteris labai iškalbinga, todėl dažnai renginiai užtrunka trupučiuką ilgiau, bet tai privalumas, nes jos žodžiai turi prasmę visada. Tik ne visada atidžiai klausoma ir suprantama.

Man liūdna, kad šiemet baigiau šią mokyklą. Labai pasiilgsiu mokytojų, paruošusių gyvenimui ne tik iš dėstomo dalyko pusės. Labai pasiilgsiu valgyklos darbuotojų, kurios ne tik gamina, kaip mamos, bet po ketverių metų žino, kokias daržoves mėgsti ar kaip tavo matematikos kontrolinis pasisekė. Labiausiai pasiilgsiu auklėtojos, kuri net būdama viena 162 mokiniams žino viską apie mus, iš balso pažįsta skambinant ir bet kuriuo paros metu yra pasirįžusi padėti.

Vienu žodžiu, AŠ savo vaiką leisčiau į VDG drąsiai. Nes ten formuojasi asmenybės, o ne pilkosios masės. smile.gif

P.S. dėl uniformos galite rašyti į A.Ž. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Testify: 12 liepos 2013 - 23:38
Visi metai tylu... Nagi, pasireikškit naujai įstojusieji. Kaip sekasi, ar nenusivylėt?
Atsakyti