QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 02, 21:51)
aš tai nesmerkiu, kol jos neima paliktos dejuot, kaip valstybė jomis nesirūpina. pensijų užsimano.
o kas Jums darosi ,kai ima jos dejuot???klausykit ar del pensijos ir valstybes nesirupinimo dejuoja tik nedirbancios praeityje moterys??? kazkaip as tik ir girdziu kaip sitiek metu pradirbe zmones irgi pensiju uzsimano ir visad jo mazos,ar pagal Jus cia tai problema ??? manau cia problema jau nelabai zmonese,kaip tik as zinau,kad gausiu mazesne pensija,jau net dabar zinau,cia mano pasirinkimas,ar cia Jusu reikalas kiek as gausiu???????
ar kartais neverkiat pati,kad dirbdama pati gaunaat maciau uz kitus dirbancius??????
alio!!!! toks gyvenimas,vieni maziau kiti daugiau,kas kaip moka,tas taip sukasi,ir milijonieriu bus ir benamiu ir ka padarysi ?jau nuo dabar imsit galvot kas kada dejuos??? gyvenkit ir uzgyvenkit kaip moka,kad nereiktu paciai dejuot
pala pala...moteris kuri uzaugino vaikus,pagimde naujus piliecius,kurie tai valstybei mokes mokescius,tarnaus jai, gins ja... motina tik siaip reprodukcijos aparatas, ismetei kudiki i pasauli ir gal tada geriau net nevargti,o iskart i gevybes langeli atiduoti?Valstybe uzaugins,o gimdytoja gales toliau ramiai sau ant senatves uzsidirbti, ir siaip,kam seimas kurti, gali zmones vieni gyventi,vieni savimi rupintis.
beto musu Valsybele, darzeliu stygiumi pasizimi,darbo ir motinystes suderinimas irgi ribotas.
Suprantu, galima putotis,kad moteris nedirba beveik 30m(mano anyta siuo atveju, pencijos negaus, bet turi pakankamai turto vyro deka, manau neprapuls, zinoma tik nesenai pradejo ieskti diplomo,bet kad ji ji perka is destytoju, tai ka su tuo popieriuku be ziniu veiks ,nezinau)ir nori,kad ja iki mirties kiti islaikytu
beto musu Valsybele, darzeliu stygiumi pasizimi,darbo ir motinystes suderinimas irgi ribotas.
Suprantu, galima putotis,kad moteris nedirba beveik 30m(mano anyta siuo atveju, pencijos negaus, bet turi pakankamai turto vyro deka, manau neprapuls, zinoma tik nesenai pradejo ieskti diplomo,bet kad ji ji perka is destytoju, tai ka su tuo popieriuku be ziniu veiks ,nezinau)ir nori,kad ja iki mirties kiti islaikytu
Man asmeniškai tai nei šilta, nei šalta, kas ką išlaiko ir pan. Kas kaip nori, tas taip gyvena, tikrai nepavydu
Yra mano aplinkoje moterų, kurias išlaiko vyrai, nors jos arba neturi vaikų, arba tie vaikai jau seniai suaugę. Tos moterys nėra tokios motyvuotos ir plačiai išsilavinusios, kaip saule, bet vėl gi - joms to nereikia. Ir tai, aišku, tik jų pačių ir jų vyrų reikalas. Yra viena (tik viena) šeima, kurioje atvirkščiai, jau nemažai metų nedirba vyras. Daugumos (ir ypač absoliučios moterų daugumos) iš karto nurašomas į lodarius ir alfonsus, nors kiek bendravom, tikrai nesusidarė toks įspūdis. jis, beje, augina vaikus (vienas vaikutis bendras, o kitas - žmonos), yra išsilavinęs, sportuojantis. Nežinau, gal ir laikinas tas periodas, kol jis nedirba, gal paaugus vaikams vėl dirbs
Užtat man asmeniškai ir užkliuvo temoje kai kurie pasakymai, kad vyras privalo išlaikyti šeimą
O šiaip labai priklauso ir nuo specialybės, yra tokių, kur nuolat nesimokant, nesekant naujienų, labai greitai galima "iškrist iš rinkos" ir po to begalo sunku vėl įšokti į važiuojantį traukinį. Aišku, visada yra galimybė imtis ko nors naujo ar persikvalifikuoti, čia jau tik nuo žmogaus gabumų ir norų priklauso. Juk būna, kad žmonės ir senatvėje sugalvoja pvz., studijuoti.

Yra mano aplinkoje moterų, kurias išlaiko vyrai, nors jos arba neturi vaikų, arba tie vaikai jau seniai suaugę. Tos moterys nėra tokios motyvuotos ir plačiai išsilavinusios, kaip saule, bet vėl gi - joms to nereikia. Ir tai, aišku, tik jų pačių ir jų vyrų reikalas. Yra viena (tik viena) šeima, kurioje atvirkščiai, jau nemažai metų nedirba vyras. Daugumos (ir ypač absoliučios moterų daugumos) iš karto nurašomas į lodarius ir alfonsus, nors kiek bendravom, tikrai nesusidarė toks įspūdis. jis, beje, augina vaikus (vienas vaikutis bendras, o kitas - žmonos), yra išsilavinęs, sportuojantis. Nežinau, gal ir laikinas tas periodas, kol jis nedirba, gal paaugus vaikams vėl dirbs

Užtat man asmeniškai ir užkliuvo temoje kai kurie pasakymai, kad vyras privalo išlaikyti šeimą

O šiaip labai priklauso ir nuo specialybės, yra tokių, kur nuolat nesimokant, nesekant naujienų, labai greitai galima "iškrist iš rinkos" ir po to begalo sunku vėl įšokti į važiuojantį traukinį. Aišku, visada yra galimybė imtis ko nors naujo ar persikvalifikuoti, čia jau tik nuo žmogaus gabumų ir norų priklauso. Juk būna, kad žmonės ir senatvėje sugalvoja pvz., studijuoti.
QUOTE(Priklausoma @ 2011 02 02, 22:18)
kas kita, kai dejuoja nenusipelnę to, ką turi.
taip ir sakykikit ,kad Jums gaila,jog kitos gyvena ne prasciau uz Jus nedirbdamos,o plius dar ir pensijas gauna...kazi ko tokia pikta ir nepasitenkinus?
pasidziaukit uz save,kad yra nedirbanciu,jei visos ns dabar dirbt pradetu,kazi gal paciai tektu namie sedet?o tada speju pati pirma kuri verktu del pensijos butumet pati
QUOTE(z.lineta @ 2011 02 02, 22:33)
taip ir sakykikit ,kad Jums gaila,jog kitos gyvena ne prasciau uz Jus nedirbdamos,o plius dar ir pensijas gauna...kazi ko tokia pikta ir nepasitenkinus?
pasidziaukit uz save,kad yra nedirbanciu,jei visos ns dabar dirbt pradetu,kazi gal paciai tektu namie sedet?o tada speju pati pirma kuri verktu del pensijos butumet pati
Na kiekvienas oponento poste izvelgia tai ka sugeba, vadovaujantis savo vertinimo kriterijais, bet del to jusu asmenines izvalgos netampa oponento. Tiek daug "malku" is mazos frazes...
QUOTE(raudoni bateliai @ 2011 02 02, 22:06)
Pritariu issakytoms mintims
QUOTE(Moonte @ 2011 02 02, 23:40)
Na kiekvienas oponento poste izvelgia tai ka sugeba, vadovaujantis savo vertinimo kriterijais, bet del to jusu asmenines izvalgos netampa oponento. Tiek daug "malku" is mazos frazes...
malku???nera cia nei vienos tokios malkos:)ir fraze ne viena!!!atsakau i zmogaus posta forume savo nuomone,tai kaip ir gaunas vietoj ir laiku
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 02, 13:40)
Du, trys mažamečiai vaikai, skirtingo amžiaus ir pan. Tarkim sostinėje gyvenanti šeima turi namą užmiestyje. Kažkas turi aukotis ir vežioti vaikus iš/į darželius, mokyklas, būrelius. Tokių šeimų yra labai labai daug. Ir ta auka, jei taip galime pavadinti, šeimos labui. Kai visi jaučiasi saugiai, atliekantys savo pareigas, visi patenkinti tuo. Jei, žinoma, gali sau tai leisti. O ir būrelius dažnai vaikai lanko ne po vieną ir ne po du, kartais trys. Ir tie dar po du-tris kartus per savaitę. Nors persiplėšk.

Gal uzmiestyje ir sunkiau,bet...mano giminaite samdo moteriske,kuri vezioja,ir jokiu problemu...pati turi savo versla,ir niekaip nesuspetu vezioti vaikus...Bet mieste nematau problemu...reikia vaikus nuo pat mazumes mokinti savarankiskumo ir tada nekils jokiu problemu(kalbu apie mokyklinio amziaus vaikus)

QUOTE(z.lineta @ 2011 02 02, 13:04)
1.o suvaiku jau vienu nenoriu dirbt,nes reik slaugyt ligos atveju,va jau 3 savaites namie,sveikom,bet sian vel susirgom,tai kaip manom laikytu mane kas su tokiom 5 savaiciu pertraukom darbe?muzikos mokinames,nuo 4 taigi jau 3 turiu ja pasiimt ir vaziuot per visa miesta,velgi kazi ar rasiu darbo iki 3,kitais metais,dar prisides uzsiemimu,na tai ka geriau as dirbsiu arsiu,vaika ten per senelius metysiu,uzsiemimus gaus tik darzelyje ale kokios sokius ir bus man nuo to geriau,ka as gerai jausiuos zinodama,kad neinvestuoju i vaika????2.
2.na mano vyras nenori,kad buciau pikta,irzli ir tt,teko pora men mane dirbancia matyt:)jo darbas kitoks,ne pastovus ir ne iki 5,didesniaja dali isvis nedirbama,isvaziuot uzsimanom,vaziuojam,nera problemos,kad manes neisleis ir tt,
2.na mano vyras nenori,kad buciau pikta,irzli ir tt,teko pora men mane dirbancia matyt:)jo darbas kitoks,ne pastovus ir ne iki 5,didesniaja dali isvis nedirbama,isvaziuot uzsimanom,vaziuojam,nera problemos,kad manes neisleis ir tt,
1.Visu vaikai serga ir nuo to nieks neapdraustas...tada pagal jus reiketu visoms nedirbti,nes vaikai serga per daznai...bet ka daryti toms ,kuriu vyrai negali islaikyti seimu vieni... ju vaikai taip pat serga...bet jie suranda iseiti,keiciasi imdami nedarbingumo lapelius ir kt.Suradote netikusi pasiteisinima...

2.Tai dirbancios visos piktos,o va sedincios tokios jau gerutes,tiesiog angeliukai... :lotuliukas:Kazkokia mistika...Gyvenime tikrai tenka susidurti su tokiomis moterimis,kurios tvirtina atvirksciai,sedincios moterys ilgesni laika,tampa irzlios,nes nerealizuoja saves....seimose prasideda konflikatai...

QUOTE(reksnyte @ 2008 10 03, 17:40)
taip.mano vyras pilnai išlaiko šeimą
kaip sakom,vyro pinigai bendri,o mano yra tik mano