Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vyrai pilnai išlaiko šeimą?

QUOTE(Aimeja @ 2011 02 04, 13:40)
Tai kad vienur sako, kad derino motinystę su karjera ir  tuo metu norėjo ,,pilnaverčio gyvenimo'', teatrų, kino, naktinio gyvenimo,todėl tos auklės buvo reikalingos, paskui  jau sako, kad dėl to, kad sunku buvo nepajėgė viena, cezaris, sveikata, tai todėl 3 auklių reikėjo. Nesuprasi, bet kažkur meluoja.

Na o kaip jus isivaizduojat-kokia ta tikroji motinyste turi but? Ar galima mamai turet kazkoki laisvalaiki be vaikiuko? Ar galima jai dirbt? Ar galima jai ilsetis,jei ji pavargusi ar blogai jauciasi?
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2011 02 04, 13:49)
esme,kad sunku susitaikyti su situacija,kur turi buti su vaiku 24val per para, jau kai kurias veda isproto mintis,kad namuose su vaiku turi buti,kai jis miega negali isbegti net valandai pasizmoneti...o gi iki tol buvai laisva , beveik, kaip paukstis...smile.gif
Todel stogas vaziuoja, irzlumas kyla ir darosi sunku gyventi.Tada pasamdo dauguma aukle ir lekia pasizmoneti,pasijusti vel zmogumi,o netik mama.
del aukles, manau reik ,jei yra dvynukai, bet reik nebent trumpai,o ne dienines..o namu tvarkytojos reik,jei esi pedantiskas zmogus  ir mirsti del dulkeles biggrin.gif

Be abejo, kad nėra lengva, apie tai niekas net nekalba. Bet man tas va pasakymas, kad va metus ar du laiko, jei jau niekur neisiu, jei jau su vaiku būsiu tai viskas prarastas gyvenimas. O gal kažkas visdelto atrasta? Aš pasakysiu iš patirties, ką matau, per tikrai ne trumpą laiką. Tos kurios augindamos mažiuką samdė aukles, dėl to,kad lekė pasižmonėt, nu tipo atsibodo, aiškino, kad nesėdės ištisai su vaiku, kad nervina,tos ir joms paaaugus panašiai elgiasi, neturi tiems vaikams laiko tik jau kitokia forma-neišklauso, nepabūna, neapkabina, nesidomi jo mokslu,pasiekimais, vienu žodžiu eik pas draugą, dar pinigų į rankas, o pačios pasižmonėti. Tai pastebėjimas. Tos kurios natūraliai priėmė vaikelio gimimą, kaip tam tikrą laikotarpį kada tikrai daug ko teks atsisakyti, kurios kiną, teatrą natūraliai iškeitė į pasivaikščiojimą su vežimėliu, nepanikuodamos, kažkaip ir toliau žymiai geriau susitvarko su vaikais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 04 vasario 2011 - 13:01
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 04, 10:41)
Kam vairuoti naują automobilį iš salono? Kam gyventi dideliame name, jei gali sutilpti į du kambariukus, vaikai gali miegoti dviaukštėse lovose? Kam reikalingas būstas prie jūros ar sodyba? Kam reikalinga valgyti brangų maistą restorane, jei yra makdonaldas ar naminis? Kam kam kam n kartų.

evelyna mano demesi atkreipe i sita citata..
Cia turbut pasireiskia mano suvalkietiskumas(dekinga tevams)...
Bet kam pirkti nauja masina,jei kuo puikiausiai veikia sena, tam kad pasipuikuoti pries kitus? nes ji naujesne,madingesne?o sena, net 5m senumo?,tai ka pas metus vis nauja pirkti?
Del namo gyvenime nesuvoksiu, kam statytis 2-3 aukstu pastata su 3voniom, 5miegamaisiais, kai seimoje, tik 2 zmones,nes vaikai vistiek iskeliaus, tai ka ir sedesit taip 2 kambariuose is kokiu 8? nebent tikites kad vaikai uzaugs kvaili tiek,kad nesugebetu savim pasirupint ir gyvens pas jus iki senatves su savo seimomis, tada ok, pripazinsiu, tada visai gal smagu kai 1 name gyvena 3 seimos , taip smagu,kad poto kuriamos temos apie Anytas velnio pramanytas.
Dviaukstes lovos vaikams patinka... gal nereik buti Eltonu Jonu,kuris kudikiui ne kambari skyre savo namuose,o visa buta esanti salimais doh.gif
Maistas restorane smagu ir miela, bet vistik maloniau naminis maistas, kad ir kaip skaniai gamintu restoranu sefai, mamo/teciu gamintas maistas, nuo seno vaikms skaniauses...todel taip gera uzsukti i svecius pas tevus pavalgyti.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 04, 14:01)
Be abejo, kad nėra lengva, apie tai niekas net nekalba. Bet man tas va pasakymas, kad va metus ar du laiko, jei jau niekur neisiu, jei jau su vaiku būsiu tai viskas prarastas gyvenimas. O gal kažkas visdelto atrasta? Aš pasakysiu iš patirties, ką matau, per tikrai ne trumpą laiką. Tos kurios augindamos mažiuką samdė aukles, dėl to,kad  lekė pasižmonėt, nu tipo atsibodo, aiškino, kad nesėdės ištisai su vaiku, kad nervina,tos ir joms paaaugus panašiai elgiasi, neturi tiems vaikams laiko tik jau kitokia forma-neišklauso, nepabūna, neapkabina, nesidomi jo mokslu,pasiekimais, vienu žodžiu eik pas draugą, dar pinigų į rankas, o pačios pasižmonėti. Tai pastebėjimas. Tos kurios natūraliai priėmė vaikelio gimimą, kaip tam tikrą laikotarpį kada tikrai daug ko teks atsisakyti, kurios kiną, teatrą natūraliai iškeitė į pasivaikščiojimą su vežimėliu, nepanikuodamos, kažkaip ir toliau žymiai geriau susitvarko su vaikais.

Prisiminkit,su kokiais jausmais ir kaip apsikabinat savo vaikuti po to,kai is kazkur griztat..
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 04, 13:58)
Na o kaip jus isivaizduojat-kokia ta tikroji motinyste turi but? Ar galima mamai turet kazkoki laisvalaiki be vaikiuko? Ar galima jai dirbt? Ar galima jai ilsetis,jei ji pavargusi ar blogai jauciasi?

Manau,kad galima ir reikia,kai paauga. Kai vaikas mažiukas nelabai isivaizduoju mamos laisvalaikį.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 03, 11:21)
Aš vienu metu turėjau tris aukles. Dvi dirbo dienomis, pamainom, o trečia dar ir naktį, tam tikru grafiku. Viskas buvo sustyguota kaip laikrodis. Po to naktimis jau nebeprireikė, o dienomis dvi dirbo iki kol vaikai išėjo į darželį.

Aimeja, tau asmeniškai pacitavau, kur rašiau, kad naktinė auklė buvo tik vienu periodu. Kas tau neaišku? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 04, 10:58)
Mėnuli, o kodėl tu rašai "O jau apie parduotuvę tai nepasakok. Vyras po darbo gali viską parnešti. Žinau ką reiškia maitinti "visą parą", be miego, be poilsio, kai nėra kada nusiprausti. Vyras grįždavo pietų iš darbo, pagamindavo pietus, užsiimdavo su vaiku, kol pavalgysiu ir vėl į darbą. " Jei aš tau labai aiškiai pateikiau pavyzdį: esi vienui viena. Tai ir klausiu, KĄ darytum tu tokiu atveju. Jei būtum viena su dviem naujagimiais ir po cezario. Gali įsivaizduoti save tokioje būsenoje? Abejoju. Ar čia svyruojanti nendrė su mimoza?

O kodėl tu tą kėlimąsi iki trijų metų mini? Juk tai daro labai daug mamų. Labai. Ir vystyklus plovė kadais, ir kt. dalykus darė, ir blokadas pergyveno. Tai gi tuo metu daug kas vargo. Sauskelnės atsirado tik vėliau, kaip ir kt. "žaislai".

Todėl ir rašau, kad ne tau vienai buvo sunku. Sunku buvo labai daug kam. Kiekvienai savaip ir kiekviena rado kažkokią išeitį. Iš pradžių kai rašei, tai kažkodėl neminėjai, kad auklė buvo tik gimus vaikams kelims mėnsesiams, kol susitiprėjai. kalba ėjo apie 2-3 aukles ir pastovias. Štai iš kur išsirutuliojo nukrypimas nuo temos.

O kėlimąsi naktim iki 3 metų miniu šiaip sau. prie viso to, kas šioje temoje parašyta.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 04, 12:40)
Tai kad vienur sako, kad derino motinystę su karjera ir  tuo metu norėjo ,,pilnaverčio gyvenimo'', teatrų, kino, naktinio gyvenimo,todėl tos auklės buvo reikalingos, paskui  jau sako, kad dėl to, kad sunku buvo nepajėgė viena, cezaris, sveikata, tai todėl 3 auklių reikėjo. Nesuprasi, bet kažkur meluoja.

O tai tu neturėjai pilnaverčio gyvenimo pakol vaikas negalėjo vienas namie pasilikti, atsakingas ir kt? Tai kada prasidėjo tas išėjimas kaip sakoma liaudyje "į žmones"? g.gif Nuo kažkelintos klasės? unsure.gif Tau savęs negaila?
Papildyta:
Taip, dvi auklės dirbo pamainom, tą ir rašiau. O kas čia tokio, kad jos dirbo pamainom? Man nuolat reikėjo, kad padėtų, daug buvo darbo, ne ant sofkutės jos sėdėjo, nes du vaikai. Dirbo ir vakarais, jei reikėdavo kur išeiti, grafikas buvo laisvas. Nes atsiprašau, bet man būti izoliuotai nuo plečiančių akiratį ir pailsinti smegenis nuo visko buvo būtina. Jei kitoms to nereikia, tai dar nereiškia, kad nereikia niekam. Negalėčiau gyventi užsidarius ar tik vaikų reikalais. Yra laikas, kai vaikui labiau reikalingi platesni toliai, ne vien mamos veidas visam jo pasaulėlyje.
Ir auklės keitėsi pagal poreikį. Pirmus metus buvo su medicininiu išsilavinimu, vėliau su pedagoginiu. Viskas pagal vaikų socialinį vystymąsi ir poreikį.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 04, 12:58)

Galima turėti laisvalaikį ir be vaiko, galima ir ilsėtis, ir dirbti. Tik nereikia tuo piktnaudžiauti vaiko sąskaita.

Dabar bandau įsisvaizduoti. Turiu vaiką. Kambarius sutvarko namų tvarkytoja. Ji taip pat išverda valgyt. Ką aš veikiu? Turbūt auginu vaiką. Pasidaro sunku, reikia išeiti, ieškau išeities - kad ir valandinės auklės, močiutės, dar ko nors. Jeigu aš namie, kam man prie šono ištisai pašalinis žmogus?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 04, 14:21)
Ir auklės keitėsi pagal poreikį. Pirmus metus buvo su medicininiu išsilavinimu, vėliau su pedagoginiu. Viskas pagal vaikų socialinį vystymąsi ir poreikį.

Bet tai dabar jau turbūt turite laisvo laiko į marias, karjera padaryta blizganti..... nes jau antra dieną čia atsimušinėjat dėl tų nelemtų 3 auklių kaip kokia nuobodžiaujanti NŠ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 04, 14:21)
O tai tu neturėjai pilnaverčio gyvenimo pakol vaikas negalėjo vienas namie pasilikti, atsakingas ir kt? Tai kada prasidėjo tas išėjimas kaip sakoma liaudyje "į žmones"? g.gif Nuo kažkelintos klasės? unsure.gif Tau savęs negaila?
Papildyta:
Taip, dvi auklės dirbo pamainom, tą ir rašiau. O kas čia tokio, kad jos dirbo pamainom? Man nuolat reikėjo, kad padėtų, daug buvo darbo, ne ant sofkutės jos sėdėjo, nes du vaikai. Dirbo ir vakarais, jei reikėdavo kur išeiti, grafikas buvo laisvas. Nes atsiprašau, bet man būti izoliuotai nuo plečiančių akiratį ir pailsinti smegenis nuo visko buvo būtina. Jei kitoms to nereikia, tai dar nereiškia, kad nereikia niekam. Negalėčiau gyventi užsidarius ar tik vaikų reikalais. Yra laikas, kai vaikui labiau reikalingi platesni toliai, ne vien mamos veidas visam jo pasaulėlyje.

O tu pilnaverčiu gyvenimu laikai tik išėjimą į kiną, teatrą, ai dar naktinį gyvenimą?
Aš visą laiką gyvenu pilnavertį gyvenimą, visą, ir kai mažiukai buvo ir dabar. Nu žinok baisiai skamba mamos žodžiai,kai ji sako,kad buvimas su kūdikėliu nepilnavertis gyvenimas. Taigi ne 20 m. tu su tuo kūdikiu būni. Išeidavau (-om) kur norėjau, bet samdyti dviejų auklių tikrai nereikėjo, net vienos nereikėjo. Juk yra draugų, giminių, ar jau tu su niekuo nedraugauji, ar ne lygis pas draugę paprašyti. O paskui visi kartu, pramogos tokios,kad ir su vaikais tiktų, neseniai sako sūnus, aš kiek pamenu tai mes visur kartu eidavom,oi faina buvo. Ir labai tuo džiaugiuosi, nes tas laikas pralėkė, dabar jau vaikai pamažu turi savų interesų-draugai, pomėgiai, pirma meilė, savarankiški, bet va tas ryšys yra, kuris mane džiugina, taip buvo ir sunkių minučių, pavargus buvau, bet kaip minėjau dėl nieko nesigailiu-man dabar labai lengva kai vaikai neskaudina širdies. Juk iki 3 m. pas vaiką formuojasi labai daug dalykų lemiančių jo elgesį ateityje.
Paskutiniu metu nusikalsta paaugliai iš tikrai atrodo gerų, pasiturinčių šeimų, tvarkingų iš pažiūros šeimų, ne kokie asocialai, ir tėvai dūsauja -kodėl, visada sakau, pažiūrėkit į praeitį, nu mano nuomone jei jau mama buvimą su kūdikeliu laiko nepilnaverčiu gyvenimu, paauglystėje lauk bėdų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 04 vasario 2011 - 13:46
Subjektyvi,leisk paklausti,ar tik nebuvai praeitam gyvenime kilminga dama,kuri tik pagindydavo ir atiduodavo kudiki zindytojai, veliau vaikas keliaudavo aukles...o mama, na ji ji matydavo karta i diena ir dziaugesi,kad gyvena pilnaverti gyvenima.

Beto gal ir klysta psichologai ir siaip vaiku stebetojai,kurie sako,kad kudikis turi matyti artimus zmones bent jau pirmus metus...o cia vienas veidas pasimaivo,kitas, 3cias, o mamytes veidukas prabegom praeina... kudikis/mazas vaikas pasimeta,kuri cia mama... ai ta mama ,nes tai sake teta ,kuri mane augina.
nepykit,bet cia jau ziaurumas vaiko atzvilgiu...

Jusu vaikai uzaugs,tai su jais nebendrausit,o vesit pas psichologs,mokytojus, nes vat jus neturit tam skirto diplomo,todel vaiku neuzsiimat?
Ot praradimas,nuzmogejimas...pasedeti namie metus, ar jum reik kasdiena kazkur islekti pasizmoneti,pasikulturinti?, Teatru repertuaras ilga laika nesikeicia, kino gal dazniau... nemanau,kad visur pabuvus idomesne pasidaro,nes su zmonem ir vyru kalbat apie viska isskyrus , tuos mazus padarelius,kurie namie,su svetimais.

sorry pasikarsciavau...sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 04 vasario 2011 - 13:51