Įkraunama...
Įkraunama...

Kontracepcija žindymo metu

Jūsų gydytoja visiškai teisi. Pastarųjų metų tyrimai įrodė, kad hormoniniai kontraceptikai, susidedantys tik iš gestageninio komponento visiškai tinka maitinančiai krūtimi. Šiuose jūsų minėtuose preparatuosi ši medžiaga skiriasi, bet tinka ir vienas, ir kitas.
Implantų Lietuvoje dar nėra.
Atsakyti
Laba diena,
noreciau suzinoti, ar yra kokiu nors kontraceptiniu priemoniu, skirtu maitinanciai mamai? Prezervatyvai man netinka, esu alergiska kai kurioms sudedamosioms dalims sad.gif
Ar spirale vienintele iseitis?

Aciu
Atsakyti
Maitinančioms galima naudoti spermicidus(žvakutes, kremus), taip pat hormoninius kontraceptikus, kurie sudaryti vien iš gestageninio komponento.
Atsakyti
Ar tiesa, kad naturaliai maitinant kudiki nera galimybes pastoti ir kada pradeti saugotis?
Atsakyti
Ovuliacija nevyksta, jei moteris maitina vien tik krūtimi, neprimaitina papildomai ir neduoda kūdikiui žinduko, nakties pertraukos tarp maitinimų neilgesnės kaip 6 val., ir po gimdymo nepraėjo daugiau kaip 6 mėn. ir mėnesinės neatsinaujinusios.
Atsakyti
Laba diena. Po gimdymo 2 menesiams praejus ir nenustojus kraujuoti kompetetingas daktaras (pas kuri gimdziau) patikrino 'visus galus' ir tam, kad kraujavimas susinormalizuotu paskyre kontraceptines tabletes MICRO 30.
Maitinu savo kudiki pilnai pati: ir naktimis taip pat. Kontracepcija labiau parinkta del kraujavimo susinormalizavimo nei del saugojimosi.
Dabar kraujavimas baigesi.
Klausimas. Ar tikrai nera MICRO 30 kenksmingos kudikiui (pati maitinu)? Ar galima viena menesi jas pagerus nustoti gerti (del to, kad kraujavimas normalizavosi)?
Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Tyrimais įrodyta, kad šis preparatas tikrai nekenksmingas, tačiau, jei Jums kontracepcija neaktuali, galite šio vaisto nebegerti.
Atsakyti
jau praejo du menesiai po gimdymo, po apsilankymo pas ginekologe ji pasake kad viskas yra gerai ir lytinius santykius galiu atnaujinti. Taciau kai jos paklausiau kokias kontraceptines priemones galiu vartoti, ji atsake kad vienintele priemone kuria galiu naudoti tai yra tik prezervatyvai. kai paklausiau ar galiu greti maitinanciom motinom skirtus kontraceptikus, ji atsake, kad ne, kadangi turiu sunu, tai gali buti kazkokiu nepageidaujamu reiskiniu sunui velesniame bendrimo laikotarpyje. Noriu tiksliai suzinoti ar galiu vartoti chormonines kontraceptines tabletes maitinant krutimi. Buciau labai dekinga uz issamu atsakyma!
Atsakyti
Moksliniais tyrimais įrodyta, kad maitinančios krūtimi gali gerti hormoninius kontraceptikus, susidedančius vien iš gestageninio komponento ("Cerazette","Mikro 30"). Vaiikeliui tai jokios ytakos neturi.
Atsakyti
Dar pati maitinu kudiki ir menesiniu nera. ar yra tikimybe pastoti, jei su vyru nesisaugom? ir kokias apsisaugojimo priemones siuo metu geriausia butu naudoti? ar maitinant kontraceptikai naudojami?
Atsakyti
Pastoti tikimybė gan didelė, nes bet kada gali įvykti pirmoji ovuliacija. Maitinanti moteris gali naudoti visas jai priimtinas apsaugos priemones, tačiau hormoniniai kontraceptikai turi būti tik su vienu, gestageniniu, komponentu.
Atsakyti
Koki apsisaugojimo buda patartumete 2 men maitinanciai mamytei... Susilaikymas netinka wink.gif
Atsakyti