Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

QUOTE(truth @ 2008 12 02, 12:27)
aha ir man kartais buna, ir papykina taip pat... nors dazniausiai vistiek negerumas sukyla velai vakare arba nakti  unsure.gif

O man baisiausia isejus is namu, iejus i kokia parduotuve ir pan. tik ne namuose. Kaip keista, as galvoju jei man namuose pasidarytu negera tai nueiciau ir atsigulciau, o jei mieste bloga pasidarys ir nugriusiu?.. va tai skatina panika. O ko namuose bijoti? smile.gif Juk pries nieka neapsijuoksi jei nugriusi namuose biggrin.gif Beje, ir man dazniausiai panika buna ryte, po to ji kazkaip "issivaiksto" smile.gif

Atsakyti
Sveikos mamytes, perskaiciau zurnale toki receptuka: 1 gr biciu pienelio uzpilti 100 gr medaus, gerti 3 kartus per diena pries valgi, po pusia saukstelio, padeda nuo depresijos ir nervu.Sakiau pabandysiu, o tai gana jau ta chemija trucintis g.gif
Be to norejau paklausti kurios geret Lexotanili arba tranxene, ara neskaudejo raumenu?
Atsakyti
QUOTE(maliootka @ 2008 12 02, 20:05)
O man baisiausia isejus is namu, iejus i kokia parduotuve ir pan. tik ne namuose. Kaip keista, as galvoju jei man namuose pasidarytu negera tai nueiciau ir atsigulciau, o jei mieste bloga pasidarys ir nugriusiu?.. va tai skatina panika. O ko namuose bijoti? smile.gif Juk pries nieka neapsijuoksi jei nugriusi namuose  biggrin.gif Beje, ir man dazniausiai panika buna ryte, po to ji kazkaip "issivaiksto" smile.gif

Labas vakaras bailiukems ir panikuotojoms ( as tarp ju ) 4u.gif
Man namai - taip pat ramybes uostas rolleyes.gif Nors... teigti, kad niekuomet PA nepatyriau juose, butu netiesa verysad.gif
Taciau dabar, kai geriu AD - lyg ir bedos isnyko ir jau galiu koncerte issedeti ar po parduotuve vaikstineti be baimes biggrin.gif
Kol kas neiveiktas barjeras - eiti kur nors vienai verysad.gif
Vis tai su vyru, tai su kuo kitu istaikau ir taip susidelioju, kad netektu vienai blush2.gif
Tik AD deka dabar jau ramiau galiu iseiti, o jau buvau pasiekus tokia riba, kad jei zinodavau, kad teks kelti koja is namu, dar is vakaro nerimas imdavo vien pagalvojus... verysad.gif
Ech, ir liga isitaiseme - gerai, kad nors cia galime pasiguosti ir pasidalinti isgyvenimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2008 12 02, 20:15)
Sveikos mamytes, perskaiciau zurnale toki receptuka: 1 gr biciu pienelio uzpilti 100 gr medaus, gerti 3 kartus per diena pries valgi, po pusia saukstelio, padeda nuo depresijos ir nervu.Sakiau pabandysiu, o tai gana jau ta chemija trucintis g.gif
Be to norejau paklausti kurios geret Lexotanili arba tranxene, ara neskaudejo raumenu?

Mane nuo medaus daznai pykina g.gif Valerijono tinktura toliau gersiu... Ir arbatas visokias nuo nervu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skorpix @ 2008 12 02, 22:26)
Ech, ir liga isitaiseme - gerai, kad nors cia galime pasiguosti ir pasidalinti isgyvenimais smile.gif

Iš tikrųjų liga labai keista, ir labai smagu, kai randi likimo draugių friends.gif
Papildyta:
QUOTE(truth @ 2008 12 02, 23:22)
Mane nuo medaus daznai pykina  g.gif Valerijono tinktura toliau gersiu... Ir arbatas visokias nuo nervu  smile.gif

Aš taip pat geriu įvairias arbatas ir valeriono žolę biggrin.gif
Atsakyti
Kartais tokia neviltis apima, kad jau niekad neisbrisim is sitos balos... as noreciau vaistu pagerti, bet planauojam su vyru leliuka, o jis neskuba, tai baisoka visokius vaistus vartoti, tik clonazepamas gelbsti kritiniais atvejais. Buvo jau man viskas normaliai, bet va ir vel parduotuvese bloga darosi, bankuose eilese baisu stoveti,meldziuosi kad visa tai viena diena praeitu.
Atsakyti
QUOTE(maliootka @ 2008 12 03, 15:59)
Kartais tokia neviltis apima, kad jau niekad neisbrisim is sitos balos... as noreciau vaistu pagerti, bet planauojam su vyru leliuka, o jis neskuba, tai baisoka visokius vaistus vartoti, tik clonazepamas gelbsti kritiniais atvejais. Buvo jau man viskas normaliai, bet va ir vel parduotuvese bloga darosi, bankuose eilese baisu stoveti,meldziuosi kad visa tai viena diena praeitu.

Viskas pazystama iki asaru.... verysad.gif
Atsakyti
maliootka, gali laisvai planuoti leliuka ir vartoti kai kuriuos AD, pasitark tik su savo ginekologu ir psichiatru, tikrai siandienineje medicinoje yra lengvu vaistuku, kurie leidziami naudoti nesciosioms, pvz as geriu Zoloft, jis leidziamas nesciosioms, nes ir pati planuoju leliuka smile.gif 4u.gif beto daug kas sako, kad nestumas padeda PA i sona nestumo metu, t.y. dingsta. Gali net nereiketi vaistuku, tik galva aukstyn, eik drasiai i prieki ir tikek, kad viskas bus gerai.Patarciau paziureti filma, kas nemate "The Secret'' ,tikrai geras filmas musu ligai. Sekmes visoms kovoje su sia ligele smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 11 28, 17:47)
Labutis kornellita mirksiukas.gif Ačiū tau už tokius gražius žodelius , šiandien tik    perskaičiau tai vos ne  cray.gif Ačiukas . Kažkaip niekada negalvoju kaip ir ką rašyti ,savaime išeina. Manau todėl kad pati viska patyriau ir PA,nerima,depresija,neaiškus gasdinančius skausmus,dusulio priepuolius,galvos svaigimus doh.gif  Ir labai gerai suprantu žmogu kuris jau pamiršo apie savo ligas ,gyvena ,džiaugėsi o čia tik op ir vėl kaip iš giedraus dangaus PA ,po jos baime laukiant naujo priepuolio o nuo viso to ir depresija atsiranda.Prisipažinsiu kad ir pati labai bijau viso to š...Bet galvoju kad niekada nekentiesiu ir lieksiu pas gydytoją. Geriau gražus laimingas turintis daug planų gyvenima su AD nei niūrus,liudnas,su visokiom baimem gyvenimas bet be vaistukų. Galiu palyginti kaips jaučiosi dabar o kas buvo prieš metus doh.gif Dar karta tau ačiukas aciuks.gif Gero savaitgalio mirksiukas.gif
lauryte21 geriu Seroxata30 mg. Biškuti padidinom dozė.pradėjau jausti kad AD nepakankamai veikia. Gydytoja nusprende dozė padidinti. Bet perspėjo jeigu padidinta dozę ne duos reikiamu rezultatu tada skirs kitas AD. Bet po porą savaičiu pajutau kad man viskas gerai ,tai dabar sustojom prie 30 mg Seroxato.Geriu AD 11 mėn. ir manau dar jos iki vasaros gersiu. O pavasarį gal reikės mažinti ir palaipsniui nutraukti. Ir dar, jau bandčiau nutraukti AD vasara ,bet po keturiu dienų vyras kvietę greitaja,galvojau numirsiu nuo šalutinio poveikio. Ko greičiau pradėjau nup pusę Seroxato o veliau grįžau prie visos tabletes. Aš jau daug rašiau apie savo AD nutraukima ir dar daug apie ką.  smile.gif Laikykis ,žinai kad vaistai pradės veikti po dviejų savaičių o gal ir anksčiau. Tau irgi gero savaitgalio 4u.gif

sveikute 4u.gif labai dekui uz palaikyma dar karteli...dziaugiuosi kad yra cia tokiu zmoguciu kurie supranta ka tu jauti ir gali cia issineketi ir pasitarti...aisku negerai kad yra daug mergyciu isgyvenanciu PA,bet is kitos puses kai zinai kad tokiu yra daugiau,daug lengviau jautiesi pats,ir yra daug lengviau kovoti pries visa tai... wub.gif as va pradejau gerti citaloprama 20mg,cia uk gydytojai israse..., tikiuosi prades veikti,nes siuo metu dar jauciuosi nekaip verysad.gif ypac siandien atsikeliau su tokiu nerimu ir visa diena vaikstau su nerimu...o dar viena namie, iseigine siandien, vyras darbe...ir dar labiau liudesys apima... verysad.gif na bet stengiuosi laikytis kiek imanoma....laukiu greiciau kad vaistukai pradetu veikti... unsure.gif
Atsakyti
Labukas, as ir turiu sia problemele ir visa laika sededavau namie, kol vyras dirbo, kadangi bijojau iseiti viena i lauka, parduotuve ar pan...
Siuo metu remontuojam buta ir turiu vazineti pas dantiste, o kadangi vyras dirba tenka vienai, ir zinot ta baime dingsta, tiesiog negalvojau apie tai, o siandien jau viena ir i buta atvaziavau ir radiatorius nusidaziau ir patapetavau biski -pastebejau, kad kai turiu veiklos, nebera laiko apie ligas galvot thumbup.gif
Pabandykit ir jus susirasti jums malonu uzsiemima ir kuo maziau prie kompo sedet, bei televizoriaus biggrin.gif
Gero vakaro, begu dirbti lotuliukas.gif
Atsakyti
saunuole, teisingai parasei, reikia kuo daugiau uzsiemimo ir negalvoti apie tai, manau sia liga dazniausiai serga sedincios namuciuose, kaip ir as, mano vaikinas dirba, o as tik namu seimininke smile.gif bet surandu sau veiklos, tapau, rasau knyga, tvarkausi, iseinu pasivaikscioti po gryna ora, nueinu i parduotuve, stengiuosi kuo daugiau judeti, mankstinuosi, uzsiimu meditacija, joga smile.gif super biggrin.gif tik karts nuo karto cia pribegusi parasau ir pasiskaitineju ka kitos raso smile.gif daugiau uzsiemimo ir darkarta daugiau veiklos ir bus viskas gerai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(gintek @ 2008 12 03, 17:43)
maliootka, gali laisvai planuoti leliuka ir vartoti kai kuriuos AD, pasitark tik su savo ginekologu ir psichiatru, tikrai siandienineje medicinoje yra lengvu vaistuku, kurie leidziami naudoti nesciosioms, pvz as geriu Zoloft, jis leidziamas nesciosioms, nes ir pati planuoju leliuka smile.gif 4u.gif  beto daug kas sako, kad nestumas padeda PA i sona nestumo metu, t.y. dingsta. Gali net nereiketi vaistuku, tik galva aukstyn, eik drasiai i prieki ir tikek, kad viskas bus gerai.Patarciau paziureti filma, kas nemate "The Secret'' ,tikrai geras filmas musu ligai. Sekmes visoms kovoje su sia ligele smile.gif 4u.gif

Aciu gintek uz palaikyma 4u.gif Gyvenciau Lietuvoje tai turbut is psichiatro kabineto neiseiciau ax.gif Negalvojau kad yra vaistuku planuojancioms leliukus..
Beje as taip pat esu naminuke be veiklos ax.gif jei reikia kur iseiti tai buna didziausias dienos darbas,nes pa labai issekina.
Atsakyti