Įkraunama...
Įkraunama...

Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį

Negalėčiau išsirinkti vienintelės, nes daugybė knygų kažkaip paveikė, paliko neišdildomų įspūdžių. Sąrašas gautųsi labai ilgas, bet iš paskutinių skaitytų labiausiai patiko Carloso Safono Vėjo šešėlis.
Atsakyti
Turiu dvi knygas, prie kurių vis kas 2 - 3 metus grįžtu.
U. Eco "Rožės vardas" ir G.G.Markesas "Šimtas metų vienatvės"
Skaičiau daugybę knygų, ir ne viena iš jų įsimintinesnė, labiau sukrečianti, atverianti kažką nematyto, negirdėto, neišjausto... BET šitos dvi tapo "atraminėmis" smile.gif
Atsakyti
Vienos megstamiausios tikrai neturiu - man patinka ivairi tematika (na gal isskyrus nerealios fantastikos sriti), tai manau negalima isskirt viena is skirtingu knygu. O skaitau tai, kas 'uzkabina' - jei pradejus skaityti nepatinka, nekabina, tai ir neskaitau tos knygos.

Pastaruoju metu nemazai perskaiciau Nicholas Sparks knygu - labai mielos, lengvo skaitymo knygos. Nors buvo vietu, kurios priverte susimastyt, buvo kur ir nuverkiau.... ax.gif

O sia tema perskaiciau nuo pradziu ir susirasiau sarasiuka knygu, kurias zadu perskaityt (kelios atkrito ien paskaicius apie ka, nes tikrai manes nedomina tos temos). Jau spejau 2 perskaityti, o dar 1 laukia bibliotekoj kol pasiimsiu - tiesa, skaitau originalo kalba, man kazkaip artimiau tai (pvz 'twilight' visas knygas skaiciau angliskai, po to bandziau lietuviskai, bet visiskai ne tas, nejauciu tokio rysio su knyga, kaip kad skaitant originalo kalba):
-Betty Mahmoody 'Tik su dukra': labai patiko, priverte kai kuo pasidometi ir giliau, asara braukiau tik skaitant apie jos teva, nes man tas artima.... Visa kita skaiciau be dideliu emociju, bet likau patenkinta knyga. thumbup.gif
-Carmen Bin Laden 'Kita karalystes puse': is aprasymo tikejausi kazko daugiau, perskaicius iki galo, norejosi dar kazko, truko kazkokios pabaigos... Na patiko visgi, jei jau perskaiciau, bet kazkokia neisbaigta ta knyga. Is kitos puses velgi priverte pamastyt (ypac kai ji irgi rytietisko kraujo turinti, o prieme ja AE kaip kitataute). Net nezinau ar labai i politiska puse reiketu ziuret, bet man si knyga bent is sios puses labiau priimtina buvo, prapleciau akirati ir velgi neseniai teko pasidomet tik is dalies susijusiais dalykais, bet sios knygos turinys prisidejo prie platesnio dalyko pazinimo.

Atsakyti
QUOTE(Ridikute @ 2008 10 09, 14:12)
Kunderos 'Atsisveikinimo valsas', nors man visos jo knygos ypatingos smile.gif

pagaliau radau bent viena zmoguti, kuriam patinka milan kundera... 4u.gif
man jis toks idomus ir savotiskas... kitoks smile.gif dar Paulo Coelho labai patinka. kai skaiciau jo "zahira" isimylejau ji galutinai, nes sioje knygoje radau atsakymus, kuriu man tuo metu labai reikejo...
na o dar man labai patiko bremo stoukerio drakula. laisku forma pateikta istorija. buvo labai idomu skaityti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ChiolYn @ 2010 02 01, 14:54)
Orwell'o "1984"

Pati pačiausia.

Apie ka ji? ax.gif
Atsakyti
VISAGALIS GOOGLE GALI PADĖT IŠSIAIŠKINT 4u.gif

Skaitau Tik su dukra.
gera drinks_cheers.gif
Atsakyti
man labai patiko akselio miuntes knyga apie san mikele 4u.gif
Atsakyti
U. Eco "Fuko svytuokle", nepaprastai idomi ir painaus siuzeto.
Papildyta:
Dar pridesiu E.M. Remarko "Juodaji obeliska". Sveiko humoro knygele.
Atsakyti
"Ant mokslų" visam laikui mane patraukė K. Ceramas "Dievai, kapai ir mokslininkai". Ši knyga paskatino domėtis ne tik mumifikuotais egiptiečiais, bet ir bendrai svetimomis kultūromis, religijomis, kalbomis, mokslais. Tikriausiai stipriai neperspausiu teigdama, kad ji turėjo didžiausios įtakos mano asmenybės ir interesų formavimuisi schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
ieškau knygos apie tranzuotojus, būtų gerai, jei būtų paremta tikrais faktais smile.gif
Gal ką pasiūlytumėte?
Atsakyti
QUOTE(Darkness @ 2008 11 24, 21:47)
P. Coelho "Alchemikas". Tobula knyga, jau turbut 5 kartus skaiciusi esu, bet kiekviena kart skaitydama vis atrandu kazka naujo. 4u.gif

Isabel Allendi "Dvasiu namai". Itrauke nuo pat pirmuju puslapiu, ir "nepaleido" iki pat pabaigos.

Mano nuomonė apie šias knygas visiškai priešinga.

Papildyta:
QUOTE(something else @ 2010 02 02, 10:30)
Turiu dvi knygas, prie kurių vis kas 2 - 3 metus grįžtu.
U. Eco "Rožės vardas"

Viena mano mėgiamiausių.
Dar ir U. Eco "Fuko švytuoklė" bei H. Hesės "Stepių vilkas". Dar patika M. Kundera, ir ypač jo "Nepakeliamas būties lengvumas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raga: 24 gegužės 2010 - 15:11
Daug skaitau ir kažkokia viena vienintelė galbut sunku išskirti. Bet daugybę kartų esu skaičiusi Akselio Miuntės "Knygą apie San Mikelę"- tai nesenstanti, žavi ir amžina knyga, tikras meno šedevras. Neišdildomą įspūdį paliko Stefano Cveigo "Širdies nerimas". Dar "Džeinė Eir"- amžina kaip pasaulis tikros meilės istorija. Tai šitos gal būtų pačios esmingiausios knygos. Dar labai stipriomis knygomis laikau Herbjorg Wassmo Dinos trilogija -labiausia iš šių trijų patiko"Dinos knyga", toliau Isabelle Alende trilogija "Dvasių namai", "Fortūnos dukra" ir Portretas sepija". Dar iš neseniai skaitytų užkabino Marijanos Fredrikson "Ana, Hana ir Johana"-nuostabi, gili ir susimąstyti verčianti. Ką tik šviežiai perskaityta Kristinos Sabaliauskaitės "Silva rerum" -irgi būtų galima rašyti į sąrašą labai stiprių knygš.
Atsakyti