Įkraunama...
Įkraunama...

Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį

wub.gif Remarko ''Laikas gyventi ir laikas mirti'' (aplamai, šio autoriaus knygos negali nepalikti įspūdžio)
wub.gif P.Koelio ''Alchemikas'' ( nuostabios filosofinės mintys, ilgam įstrigusios, nuostabi grožinė literatūra, ideali pasaka )
wub.gif ''Tik su dukra'' (nors ir įprasta istorija, bet paliko didelį įspūdį..)
wub.gif ''Gėlių kraujas (nuostabaus grožio knyga)
Atsakyti
Yra keletas knygu, kurios paliko man gilu ispudi ir kurias noreciau dar karta perskaityt bigsmile.gif
Tik su dukra
Čiauškutė
Sudeginta gyva
Priversta tylėti
Kaip tampama albinosais
Ir tikiu, kad i si sarasa iseis knyga, kuria gausiu neuzilgo Juodosios našlės
Šias visas knygas vienija tai, kad be proto mėgstu tikras istorijas ir būtent labiausia patinka skaityt apie musulmoniškus kraštus ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MissBootee @ 2010 06 24, 13:54)

wub.gif ''Gėlių kraujas (nuostabaus grožio knyga)

Man ir ši knyga labai patiko,verta paskaityti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sella @ 2009 09 11, 20:04)
Mane sukrėtė autobiografinė Judith Uyterlinde knyga "Ovuliacija.Apie meilę ir viltį susilaukti vaikų".

pritariu, paliko įspūdį, bet manau kad ją reikia skaityti tam tikru gyvenimo momentu, nes kai tema visiškai neaktuali, tai ir knyga atrodo visiškai niekam tikusi...

QUOTE(Jonuko_mamyte @ 2009 09 22, 14:48)
labiausiai man patikusi knyga James Patterson Siuzanos dienoraštis Nikolui, kadanors dar butinai paskaitysiu..Buvo ir asaru.. blush2.gif

Įsivaizduok, kad gyvenimas – tai žaidimas, kuriame tu žongliruoji penkiais kamuoliukais. Tie kamuoliukai – tai darbas, šeima, sveikata, draugai ir principai.

Apie dienoraštį, kurį jauna mama Siuzana rašė savo sūneliui Nikolui. Išmintingas ir gyvenimo džiaugsmo kupinas dienoraštis spinduliuoja meilę...

nežinau ar galima vadinti ją geriausia skaityta knyga, bet kad sukrėtė, tai tikrai... Paskaičiau internete atsiliepimus - labai jau pabrėžtinai neigiami - seilėjimasis ir pan... Bet manau, kad žinau atsakymą - dėl ko... Galbūt ir aš tai būčiau sakiusi, jeigu būčiau skaičiusi anksčiau... Bet šiuo metu, kai turiu sūnelį ir jam vieneri metai... ir sutampa su knygos berniuko amžiumi, manau dėl to mane tai taip paveikė... O kol dar neturėjau.. gal nebūtų buvę taip jautru... Be to, atsiliepimai buvo rašyti dar neturinčių vaikų bei vyrų... Manau dar ir dėl to... Tik kas keista, kad autorius - taipogi vyras... g.gif Vertėjai yra keletas priekaištų dėl vertimo, bet tiek to...

QUOTE(Agnelė @ 2009 09 30, 13:44)
Sujaudino iki sielos gelmių. Perskaičiau per  2 dienas (naktis?  doh.gif ). Vėl gi, vyro parašyta knyga... thumbup.gif Pora vietų tokių netikėtų, kad iš pradžių skaitydama negalėjau atsitokėti. Taip realiai parašyta, jog įsijauti pats....

drinks_cheers.gif

QUOTE(erika08 @ 2010 06 18, 21:46)
ir S.Kingo "Tylos Zona" (fantastikos mėgėjoms).

nesu fantastikos mėgėja, bet knyga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2010 08 10, 17:00)
nežinau ar galima vadinti ją geriausia skaityta knyga, bet kad sukrėtė, tai tikrai... Paskaičiau internete atsiliepimus - labai jau pabrėžtinai neigiami - seilėjimasis ir pan... Bet manau, kad žinau atsakymą - dėl ko... Galbūt ir aš tai būčiau sakiusi, jeigu būčiau skaičiusi anksčiau... Bet šiuo metu, kai turiu sūnelį ir jam vieneri metai... ir sutampa su knygos berniuko amžiumi, manau dėl to mane tai taip paveikė... O kol dar neturėjau.. gal nebūtų buvę taip jautru... Be to, atsiliepimai buvo rašyti dar neturinčių vaikų bei vyrų... Manau dar ir dėl to... Tik kas keista, kad autorius - taipogi vyras...  g.gif  Vertėjai yra keletas priekaištų dėl vertimo, bet tiek to...

Nors apie " Siuzanos dienoraštis Nikolui" pati girdėjau tik labai gerus atsiliepimus, man asmeniškai ji pasirodė šiek tiek dirbtinoka g.gif Sakyčiau, kiek perspausta apeliuojant į skaitytojo jausmus g.gif
Palyginimui - tikrai mano širdį suvirpinusios ir didelį įspūdį palikusios knygos iš neperseniausiai skaitytų būtų Arundhati Roy "Mažmožių dievas" bei Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 10 rugpjūčio 2010 - 17:07
Na geriausias knygas jau isvardinot... 4u.gif
Vienos geriausiu man,tai:"Williams Hoffer, Betty Mahmoody-Tik su dukra","Colleen McCullough-Erskeciu pauksciai","Triole E.-Rozes issimoketinai","Edvinas Kalėda-visa ta trilogija "Nemylimi,Svetimi,Pasmerkti","Edmundas Malūkas-Siukslyno zmones","Šarlotė Brontė-Dzeine Eir","Arthur Golden-Geisos ispazintis"...Ir daug kitu,kurias skaiciau ir skaitysiu tikrai ne po viena karta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 08 10, 17:07)
Nors apie " Siuzanos dienoraštis Nikolui" pati girdėjau tik labai gerus atsiliepimus, man asmeniškai ji pasirodė  šiek tiek dirbtinoka g.gif Sakyčiau, kiek perspausta apeliuojant į skaitytojo jausmus g.gif
Palyginimui - tikrai mano širdį suvirpinusios ir didelį įspūdį palikusios knygos iš neperseniausiai skaitytų būtų Arundhati Roy "Mažmožių dievas" bei Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino".

Žinoma, įspūdis kievienam gali būti kitoks... Na, mane asmeniškai labiausiai paveikė ta vieta, kur dienoraštį vietoj Siuzanos pradėjo rašyti Metas, kaip ten jis sėdi prie lovelės, kuri tuščia, tas situacijos pateikimas... Va tas tai buvo sunku, tada pagalvojau kad geriau būčiau visai neskaičiusi.. O po kiek laiko įspūdžiai susiguli ir nebe taip jautru smile.gif O šiaip visa knyga tai būtų tiesiog meilės romanas...
Įdomu bus paskaityti jūsų paminėtas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2010 08 11, 11:51)
Žinoma, įspūdis kievienam gali būti kitoks... Na, mane asmeniškai labiausiai paveikė ta vieta, kur dienoraštį vietoj Siuzanos pradėjo rašyti Metas, kaip ten jis sėdi prie lovelės, kuri tuščia, tas situacijos pateikimas... Va tas tai buvo sunku, tada pagalvojau kad geriau būčiau visai neskaičiusi.. O po kiek laiko įspūdžiai susiguli ir nebe taip jautru smile.gif O šiaip visa knyga tai būtų tiesiog meilės romanas...
Įdomu bus paskaityti jūsų paminėtas smile.gif

Sakykim, man įspūdžiai apie šią knygą labai greitai išblėso. O tai reiškia, kad didelio įspūdžio ji vistik nepadarė. Kitaip, nei tos dvi mano paminėtos, kurių nemažai scenų užsifiksavo ilgam. Man jos pasirodė kur kas gilesnės. Bet, galų gale, čia jau skonio reikalas.
Tiesa, dar labai didelį įspūdį man paliko Vikas Swarup "Gyvenimo lošimas" (arba "Lūšnynų milijonierius").
Atsakyti
Veronika ryztasi mirti thumbup.gif
labai patiko si knyga, privercianti susimastyti kas yra tikrai ir kas yra nustatyta dirbtinai, kas yra laikomas sveiku, o kas psichiniu ligoniu ir t.t.
o paziurejus filma tai isimylejau sia knyga, kazko ji man labai artima, nes pati panasiu bedu turejau, tai labai gerai suprantu herojes jausmus, mintis ir t.t.
Atsakyti
Visos Bruno Ferrero knygos. Jos nerealios. Tiesiog pradedi apie viską galvot kitaip ir džiaugtis gyvenimu 4u.gif . Patariu visiems visiems perskaityti bent vieną iš jų. bigsmile.gif

Na ir dar Agatos Kristi detektyvai. Dievinu juos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bubble gum*: 11 rugpjūčio 2010 - 22:07
QUOTE(bongiovi @ 2010 06 14, 18:58)
parekomenduokit ka nors gero, tik NE meiles romanu  ax.gif

Šitos man labai patiko:
Jerome K. Jerome "Trise valtyje (neskaitant šuns)"
Gabriel Chose Garcia Marquez "Patriarcho ruduo"
Hermann Hesse „Stiklo karoliukų žaidimas“
Atsakyti
O mano visų laikų geriausia knyga tai Hermano Hesses "Sidharta". Ją perskaičius pradėjau ieškoti savo vietos gyvenime. Ir vis dar ieškau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MissBootee @ 2010 06 24, 14:54)
wub.gif P.Koelio ''Alchemikas'' ( nuostabios filosofinės mintys, ilgam įstrigusios, nuostabi grožinė literatūra, ideali pasaka )

Skaičiau ir Alchemiką. Bet jis man pasirodė tik aidas "Sidhartos", nors knygos labai panašios. Paskaityk, gal ir tau patiks. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 16 rugsėjo 2010 - 19:12