QUOTE(Lauružė @ 2010 09 16, 20:12)
O mano visų laikų geriausia knyga tai Hermano Hesses "Sidharta". Ją perskaičius pradėjau ieškoti savo vietos gyvenime. Ir vis dar ieškau
Skaičiau ir Alchemiką. Bet jis man pasirodė tik aidas "Sidhartos", nors knygos labai panašios. Paskaityk, gal ir tau patiks.
Va, būtent, nesuprantu, ką žmonės randa tame Coelcho, prisiklausiau ir prisiskaičiau liaupsių, nusipirkau kelias knygas, bet nieko neužčiuopiau- kažkoks kitų kūrinių pergrumulojimas, visai niekuo manęs jis neįtikino.
O dėl Hesses "Sidharta" tai pritariu.
Papildyta:
QUOTE(Tsiocia @ 2010 09 20, 17:11)
Kažkaip iš seniau užstrigusi Patrick Suskind "Kvepalai", filmo nemačiau bet knyga paliko įspūdį... Užstrigo gal todėl, kad ją skaitydama iš dalies pasamonėje teisinau joje aprašomą herojų, žudiką.. Kiekvienas mes turim manijų, kai kurie iš mūsų labai stiprių, tai va čia pasakojimas kai viena iš žmogaus manijų peržengia tam tikrą ribą..
O man su šita knyga buvo taip- susikūriau vaizduotėje labai ryškius herojų paveikslus, ypač tos moters, kurios kvapą siekė atkurti veikėjas. Paskui pažiūrėjau filmą- visiškas nusivylimas... ta knyga gerokai ryškesnė man pasirodė, o filmas blankokas, matyt todėl, kad skaitydama, kažkaip daugiau galvojau apie jusles...