Įkraunama...
Įkraunama...

Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį

Man labai patiko Paulo Coelho "Zahiras",ją skaičiau kokiu 15metų,tai vėl skaitysiu. Taip pat labai patiko Lian Hearn trilogija. O dabar gyvenu šia knyga,keliauju mintimis su ja,tai Martynas Starkus "Tuk Tuk Indija".
Atsakyti
E. Zola "Moterų laimė"
E. L. Voinič "Gylys"
T. Dreizeris "Sesuo Kerė"
M. Katiliškis "Miškais ateina ruduo"
L. Tolstojus "Ana Karenina", "Karas ir taika".

Tai tik keletas kurias greit prisiminiau, tiksliau, prisiminiau stiprų įspūdį, perskaičius jas. Tikrai rekomenduoju.
Atsakyti
Man didziausia ispudi palikusi knyga buvo Colleen McCullough "Erškėčių paukščiai". Iki siol nesu skaicius kas butu labiau patike, nors siaip esu siaubeku megeja ir skaitau Stephen King ir Anne Rice. O Erskeciu pauksciai suzavejo nepakartojamai perteikta gyvenimiska patirtimi biggrin.gif
Atsakyti
Patį didžiausią įspūdį man paliko šios knygos:

Arundhati Roy "Mažmožių dievas"(jei reiktų įvardinti vieną knygą, manau, tai būtų šioji)
Gabrielis Garsija Markesas "Apie meilę ir kitus demonus"
Umbertas Eko "Rožės vardas"
Joanne Harris "Penki ketvirčiai apelsino"
Peter Høeg "Tylioji mergaitė"
Peter Mayle "Metai Provanse"
Atsakyti
Skaičiau daug įspūdingų knygų. Bet dabar iš galvos vis neišeina dvi:

1. Cormac McCarthy „Kelias“ - dėl to, kad du veikėjai netuščiažodžiaudami gali pasakyti baisiai daug.

2. Gabriel Chose Garcia Marquez „Šimtas metų vienatvės“ priešingai nei pirmoje keliasdešimt veikėjų, turininga knygos kalba, bet toli gražu ne tuščiažodžiavimas...
Atsakyti
As nelabai megeja skaityti knygas, nebent romanus apie svaiginancias meiles smile.gif
Karta gavau dovanu Jodi Picoult knyga "Mano sesers globejas". Tai turbut man ji labiausiai ir istrigusi.... Nes kiek as verkiau ja skaitydama........... Pasikukciodama blush2.gif
Atsakyti
papildau savo knygu sarasa, i ji ieina Murakami knygos "Avies medziokle", "Negailestinga stebuklu salis", "I pietus nuo sienos.." , dar eileje laukia daugiau jo knygu,tad manau gali irgi pakliuti i si sarasa smile.gif taip pat be galo patiko C. McCullough "Erskeciu pauksciai"- nuostabi knyga tikrai,ir verkiau, ir juokiausi skaitydama smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Viena geriausių iš skaitytų knygų tai R. Bach "Tiltas per amžinybę" (kiek skaičiau šią temą, tai niekas jos nepaminėjo, o tikrai verta). Pakeitė mano požiūrį į dviejų žmonių santykius ir aplamai į meilę. Taip pat įstrigusi į atmintį L. Toltojaus "Ana Karenina" (skaičiau du kartus ir dar skaitysiu), įdomi knyga "Nusikaltimas ir bausmė" (F. Dostojevskis), "Erškėčių paukščiai", "Altorių šešėly" mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VanillaSky: 30 gegužės 2011 - 19:29
QUOTE(VanillaSky @ 2011 05 30, 20:28)
Viena geriausių iš skaitytų knygų tai R. Bach "Tiltas per amžinybę" (kiek skaičiau šią temą, tai niekas jos nepaminėjo, o tikrai verta). Pakeitė mano požiūrį į dviejų žmonių santykius ir aplamai į meilę. Taip pat įstrigusi į atmintį L. Toltojaus "Ana Karenina" (skaičiau du kartus ir dar skaitysiu), įdomi knyga "Nusikaltimas ir bausmė" (F. Dostojevskis), "Erškėčių paukščiai", "Altorių šešėly"  mirksiukas.gif

Išties "Tiltas per amžinybę" puiki knyga ...
Atsakyti
Franceskos vakarelis. Tos autores knygu daugiau nera, matomai ji aprase savo tikra istorija. Tai knyga, po kurios norisi dar skaityti.
Atsakyti
Man vis dar labai miela knyga "Čiauškutė"- tokia paslaptinga, bet kartu smagi meilės istorija. Žinoma "Erškėčių paukščiai" nepakartojami (bet turbūt dėl to, kad skaičiau dar vaikystėje pasislėpusi biggrin.gif ). Iš rimtųjų knygų labai patiko Rushdie "Gėda"- šios knygos įkvėpta nusipirkau ir kitas, bet kol kas nepriėjau perskaityti. Esu Irvingo gerbėja (nepatiko tik "Cirko sūnus").
pamenu, kai skaičiau "Mažmožių dievą"- keletą savaičių vaikščiojau tos knygos pasaulyje.
Kai pradedi bandyt prisiminti- pasirodo tiek gerų knygų perskaityta, bet kiek gerų dar laukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2011 06 01, 00:53)
Franceskos vakarelis. Tos autores knygu daugiau nera, matomai ji aprase savo tikra istorija. Tai knyga, po kurios norisi dar skaityti.

Yra daugiau knygų ax.gif Neskaitant visos krūvos angliškų, lietuviškai išleista kita jos knyga "Dvigubas džiaugsmas" mirksiukas.gif
Atsakyti