Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainavo IVF ?

nieks cia nieko negarantuoja i negarantuos. Reikia rizikuoti 4u.gif Jeigu neuzteks vienos proceduros, tai tada sesit su vyru ir galvosit ka daryt toliau. Maziau kalbu-daugiau darbu smile.gif Gal man ir paprasta sakyti, bet as taip isaukleta. Susideliot galimybes ir imtis veiksmu. Ir visa esme spresti namu sienose su tuo, su kuriuo ir teks ta nasta nesti. Be abejones galima cia padiskutuoti is kur gauti tu pinigu, bet Lietuvos situacija tik tokia kolkas yra, kad tik savo sprendimais kaip juos gauti gali pasikliauti, neturim mes cia kazkokiu fondu ar draudimo rusiu....turim kazkaip uzsidirbt arba skolintis ir vsio....

QUOTE(gile33 @ 2008 10 06, 16:19)
paskola- mat ją galas, imčiau, jei kas garantuotų, kad jos vienos ir užteks...
o jei ne?

Daiva, tikrai kad "Kertele sienai" biggrin.gif Uz situ sienu nelabai kam ir pasiskusi...

P.S. gile33..mes nepykstam, mes pasakom savo patirti. Nes per tiek buvimo cia metu ne tu pirma klausi siu dalyku, mes tiesiog konkreciai pasakom kaip yra ir tiek.
O palaikymas cia visada yra 4u.gif Grieztas ir teisingas pasakymas, nereiskia nepalaikymo - patikek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 06 spalio 2008 - 15:39
QUOTE(gile33 @ 2008 10 06, 16:04)
doh.gif  doh.gif  doh.gif bet tai kaip TIEK sutaupyti , turint tokias pajamas?

belieka nusišaut.... gun_rifle.gif

Pasikartosiu: daugeliui iš mūsų sužinojus kainą plaukai pasišiaušė. Man irgi. Asmeniškai aš bandysiu tol kol piniginė leis. Dabar tiesiog naglai reketuoju direktorių dėl atlyginimo pakėlimo. Pakolkas be rezultatų, bet tikiuosi pasiseks.... biggrin.gif
Jeigu nepasiseks susilaukti vaikų tiesiog bandysiu gyventi toliau. Gyva į žemę nelysiu. Tikiuosi, kad ir savo vyro naktį nenudobsiu. T.y. protas man nepasimaišys....
Atsakyti
QUOTE(kokakola @ 2008 10 06, 16:43)
sveikos likimo drauges 4u.gif okazin ka musu seimunai visdar nesiruose zengt zingsnio,ir apmoketi bent kokius 25% g.gif

Va, dar jaučiu būsiu, kaip visuomenės veikėja- Auksė Aukštikalnienė, prie Seimo stovėsiu ir visoms televizijosms interviu dalinsiu: kokie parazitai tie mūsų įstatymų leidėjai....
Žodžiu jeigu nepastosiu, visos dar apie mane išgirsite biggrin.gif nes veikti tai tikrai neturėsiu ką.... O nuoskaudas visas prie Seimo išliesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 06 spalio 2008 - 15:55
Gile, retoriškai todėl, kad pasibedavojus forume pinigų deja neatsiranda....retoriškai todėl kad tiesą sakant ir aš neįsivaizduoju kaip pasidaryti ivf su 1600 Lt pajamom....ir nors mano paraše jau aciu Dievui net keletas vardu, taciau visai neseniai net penkiolika metu ju ten nebuvo, todėl man beprotiškai gaila, kad žmonės negali turėti vaikų tik dėl sušiktų pinigų....bet aš vistiek labiau už tuos, kurie tyliai verkia arba už tuos, kurie tyliai veikia.
Atsakyti
QUOTE(Daiva @ 2008 10 06, 16:56)
Gile, retoriškai todėl, kad pasibedavojus forume pinigų deja neatsiranda....retoriškai todėl kad tiesą sakant ir aš neįsivaizduoju kaip pasidaryti ivf su 1600 Lt pajamom....ir nors mano paraše jau aciu Dievui net keletas vardu, taciau visai neseniai net penkiolika metu ju ten nebuvo, todėl man beprotiškai gaila, kad žmonės negali turėti vaikų tik dėl sušiktų pinigų....bet aš vistiek labiau už tuos, kurie tyliai verkia arba už tuos, kurie tyliai veikia.

tyliai verkiau gal kiek mažiau metų nei tu- tik 10, veikiu, ir netyliai- jau nuo1996, kai susituokėm...
buvo laikas- buvo ir pajamos kitokios, bet... ivf tada nieks man nesiūlė, tik mykė...pavyks...
nepasakosiu, kiek kartų operavo, ką operavo, kiek tyrimų man ir vyrui darė, o po visko pasakydavo- 2-3mėn laikotarpyje bus viskas gerai- užverčiau tą lapą ir nenoriu net prisiminti....
nesu mėmė , kuri negali susirasti geriau apmokamo darbo, tiesiog yra kaip yra...žinau, kad bus kitaip, geriau.
o pinigai- jų tik turtingi neskaičiuoja, tiksiau skaičiuoja, tik ne taip centais.
Atsakyti
http://programa.zuok...sinimo_istatyma prabalsuokite as isijungus pc pirma ka padarau, tai balsuoju smile.gif gal tai pakeis ka nors g.gif
Papildyta:
http://programa.zuok...is_apvaisinimas galima balsuoti ir ryte ir vakare...gal isgirs musu bedas ax.gif
Atsakyti
Gile, tikiu, kad labai sunku...visom prasmėm...ir net pasiguosti kartais tikrai reikia, kai sunku....kur gi daugiau jei ne čia....ir kad temą tokią užvedei - tikrai nieko tokio, tau atrodė kad reikia - puiku, diskutuojam smile.gif ...ir visgi viskas veda prie to paties - prie "Kertelės sielai"....gerai Euromergelė pastebėjo mano klaidą - kertelė sienai - netikėtai be galo prasminga.
Atsakyti
Labas mergytes smile.gif Pritariu Daivai, kad ir kokia tema gvildentum: nepavykusio ivf, iui ar pinigelius isleistus ir dar taupomus sioms proceduroms isleisti, viskas priveda prie temos " Kertele sielai" verysad.gif .
Mums taip pat nepavyko verysad.gif Pirmas bandymas baigesi net nepriejus iki galo, t.y. isleidom tik vaistukam 2000 Lt. Antras bandymas vaistukai 2000+IVF 4000 +ICSI 1450+ embrionu saldymas 800. Viso-8250 Lt. Trecias bandymas vaistukai 2500 + IVF 4000 + ICSI 1450 + blastocistu auginimas 800. Viso- 8750. doh.gif Taip kad per nepilnus metus isleidom 19000 lituku blink.gif Ir tai net neskaiciavom vazinejimosi (300 km i viena puse mirksiukas.gif ), nei vizitu, kuriu reikedavo per proceduras. Bet ir vel atgave tikejima, kad ir tusciom kisenem biggrin.gif , bet vel svajojam, planuojam apie 4 bandyma thumbup.gif Taupysim (is varganos algeles lotuliukas.gif ) , bet vistiek sutaupysim ir bandysim , ir busim nestuke.gif
Atleiskit, kad issipleciau berasydama ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Gile, musu algele taip pat tik 1600 Lt sudejus abieju lotuliukas.gif Bet zinant, kad to mazo stebukliuko kitaip nebus viskas imanoma. Tada stengiesi visom keturiom. Dedi kaipeikele prie kapeikeles, ziurek jau kazka galima daryti mirksiukas.gif Zinoma didelis aciu vyrui uz taupuma thumbup.gif , nes su mano "taupumu" ilgai buciau taupius. Bet ir as labai stengiausi tongue.gif Tiesa su tuo nevaisingumu kovojam ir kudikelio laukiam 15 metu. Taip kad taupimas buvo gana ilgas. Bet tikrai viskas imanoma, nes jei patys nieko nedarysim, tik dejuosim is kur pinigeliu, kada pavyks, nieko gero nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Mūsų pajamos abiejų sudėjus irgi apie 2000 lt buvo, tai net neįsivaidzuoju kaip iš tokios sumos sutaupyti, nes realiai užtenka vien nuomai ir šiokiam tokiam pragyvenimui. verysad.gif Gyvenam mažam miestelyje, kur darbai ir atlyginimai yra labai riboti, dar gerai, kad iš viso turim ką dirbti. Tačiau kadangi užgriuvo tokia nelaimė kaip IVF tai nori nenori reikia kažkaip verstis. Vyras išvažiavo į užsieny dirbti, ir tikimės kad bent ten pavyks kažkiek užsidirbti. Nes kitu atveju tai niekaip, net paskolos negalėtumėm paimti, nes pajamos neišneša doh.gif
Tai va taip ir gyvenam , ir tikimės, kad nereiks daug tų IVF daryti 4u.gif O dar ta krizė Lietuvoje tai išviso gąsdina, labai jaučiasi kad sunkesni laikai atėjo.
Atsakyti
QUOTE(žuvytė555 @ 2008 10 06, 17:09)
aciu mergaites uz atsakyma 4u.gif
verysad.gif ko labiausiai gaila, kad si procdura brangi, o garantija TIK 30proc doh.gif
kol nebuvau su sia beda susidurus, ir teko biski girdet apie dirbtini, maniau,kad cia 100 proc doh.gif  doh.gif

Na kai pradėjom ieškoti nepastojimo priežasčių, tai gydytoja sakė, jog padarius laparaskopiją ir jei kiaušintakiai pratekami, tai tada eisim prie IUI. Na mums atrodė, kam čia mėtyt pinigus juk tikimybė tik 15 proc. ir galvojom gal geriau pasitaupom ir bandom iškarto IVF, pasirodo prisišnekėjom blink.gif blink.gif kitos galimybės ir neturim, pirmas IVF nesėkmingas, nustojo vystytis nuo 6 sav... išleidom apie 10.500 lt (tyrimams prieš IVF, vaistams, vizitams, ir pačiam IVF) dabar kaupiamės antram IVF'ui bet dar noriu pasidaryti kelis tyrimus, o tada jau bandysim vėl...
Na pas mus situacija tokia, kad dar teismai neibaigė dėl vyro avarijos, apkaltino vyrą ir teko sumokėti apvalią sumą, už kurią būtų išėję kokie 5 IVF'ai, dabar dar prokurorė apskundė nuosprendį ir reikalauja, kad nuteistų 3 metams lygtinai blink.gif sad.gif
Na bet kur dingsi, kapstaisi tolyn iš duobės, kol kas koja atgal nenuspiria smile.gif
Nekantrauju kada vėl startuosim, galvoje tik viena mintis, kad greičiau tapčiau nestuke.gif tikiuosi antras kartas bus sėkmingas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 06 spalio 2008 - 17:49
Aš asmeniškai esu už šią temą. Kai pirmąkart prieš 3 metus išgirdau gydytojos žodžius - "tik IUI" ir puoliau ieškoti internete info, daugiausiai google metė supermama.lt forumo postus. Radau begalę neįkainojamos asmeninės merginų patirties, palaikymo, patarimų.

Vėliau prireikė ir IVF. Išgirdus šią santrumpą, apie ją paskaičius ir pamačius jos kainą apima juoda neviltis. Bet noriu visoms pasakyti, kad noras būti mama, turėti savo vaikiuką yra stipresnis už viską. Moteris, siekianti būti motina, yra vis dėlto žiauriai stipri. Nors pradžioje atrodo, kad tai pasakiška pinigų suma, tu ją surenki vienais ar kitais būdais. Ir ne tik pirmąjam IVF-ui, bet ir sekančiam... Aišku, galimybės pas visas nevienodos, deja, ir riboja bandymų skaičių...

Bet tiesiog norisi asmeninės patirties, kodėl vienai užteko 8000 Lt; kitai prireikė 12000 Lt, nes pradžioje esi tokia žalia ir pasimetusi, o tas tūkstantis kitas litų atrodo (ir yra) labai svarbūs.

Supraskime tas šeimas, kurios dar tik pradeda eiti šiuo nelengvu IVF keliu, tegu jos pačios jį atranda, kaupia statistikos skaičius ir t.t. O į "Kertelę sielai" suspės, nes deja deja ne visų svajonės pildosi...
Atsakyti