Vytinta kiaulienos išpjova (pagal šį receptą esu darius ir kiaulienos nugarinę, ir sprandinę)
tris paras mirkau druskos tirpale vėsioje patalpoje (į litrą vandens dedu 2 š.druskos, pusę šaukštelio cukraus (cukrus mėsytei suteikia tokią sodrią, ryškią spalvą).Šito marinato reikia tiek, kad apsemtų gerai mėsytę .Kol mirksta,kasdien pavartau išpjovas.
Gerai nuvarvinu (ištraukiu visas ant kokio rankšluosčio, pavartau, kad vandens kuo mažiau liktų), tada įtryninėju prieskoniais:
Šesnakinė druska arba granuliuotas česnakas (naudoju šitą, nes jokiais būdais negalima dėti šviežio česnako- JIS SKATINA PUVIMĄ)
Džiovinti krapai, džiovinti mairūnai, maltas kardamonas, kvapnieji pipirai ir t.t., pagal skonį, ką mėgstate.Aš asmeniškai vytintos mėsytės neįsivaizduoju be granuliuoto česnako, jis suteikia stipriausią aromatą
Kai įtrinu, nevynioju į marlę (marlė apsaugo nuo musių ir jų lervų, o pas mus musių nebūna).Kabinu ant kabliukų ir 2 dienas vytinu ant kaloriferio (čia tokį vėjelį nusipirkau Senukuose (iki 100lt), kai MB savo mėsos įmonę turėjo), tada į šaldytuvą ir kelis mėnesius nesuku galvos, kuo pavaišint netikėtus svečius, jau nekalbu, kaip skanu patiems pasilepint sumuštinukais su vytinta mėsyte
p.s. sprandinė vytinosi šiek tiek ilgiau, apie 4 paras, nors jei supjaustyti išilgai pusiau, būtų tas pats laikas.
Draugė vytina namų sąlygom, t.y. be kaloriferio, tai ji kelias dienas balkone "varvina', tada prie radijatoriaus kabina.
Skanaus