Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

QUOTE(MadCost @ 2009 10 28, 18:50)
simuliaa na as asmeniskai geriau zoloft'a ir fluankxol'i, nes pas mane yra depresija su afektiniais sutrikimais. Atsimenu pati kai pries 7 metus gydziausi 9 men. ir nutraukus vaistus su gydytojo leidimu puse metu labai gerai jauciausi, taciau buvo smrkus vakareliai, daug alkoholio, kuris man ir pakenke. Siaip alkoholis labai isaukia per pagirias panikos priepuolius ir tada jie kaip karusele isisuka.

Atvirai kalbant man taip pat parduotuvese blogiau darosi, bet mane kamuoja dereliazacija pastoviai, o kai jaudinuos ar isitempiu ji pasidaro didesne tas ir isgazdina ir atsiranda PA. Man kadangi vaistai nuima visus simptomus todel as ir ju nevengiu, man taip yra lengviau.

man tai baugu, kad juos geriu, manau jie kenkia, ir ta doze dideja po kiek laiko, ta pati nepadeda....kas tie afektiniai sutrikimai? unsure.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simuliaa @ 2009 10 28, 19:33)
man tai baugu, kad juos geriu, manau jie kenkia, ir ta doze dideja po kiek laiko, ta pati nepadeda...

Man atrodo, kiekvieno žmogaus organizmas geriausiai parodo, ko jam reikia... Jei nesinori, geriau ir negerti, nors kartais noras jau gali būti virtęs nevaldoma priklausomybe...
Atsakyti
simuliaa, jei idomu apie afektinius sutrikimus paskaityk ax.gif
http://lt.wikipedia.org/wiki/Afektas
Atsakyti
QUOTE(MadCost @ 2009 10 29, 19:45)
simuliaa, jei idomu apie afektinius sutrikimus paskaityk  ax.gif
http://lt.wikipedia.org/wiki/Afektas

jau skaiciau ir pakraupau unsure.gif
tai ar pasakysit mergaites kokie rie antidepresantai geriami nuo sios ligos? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(simuliaa @ 2009 11 03, 15:50)
jau skaiciau ir pakraupau unsure.gif
tai ar pasakysit mergaites kokie rie antidepresantai geriami nuo sios ligos? blink.gif

simuliaa prasau nesigazdinti smile.gif juk siais laikais yra visokiausiu vaistu ir psichoterapija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MadCost @ 2009 11 03, 19:44)
simuliaa prasau nesigazdinti smile.gif juk siais laikais yra visokiausiu vaistu ir psichoterapija smile.gif

tai zinau, vaistus jau ir geriu, bet palaipsniui reikia didesnes dozes, todel mastau del vaistu pakeitimo blink.gif
Atsakyti
Radau vieną straipsnį, kuriama labai suveltai ir be sistemos, pakankamai nerišlia kalba aiškinama apie vegetacinę distoniją ir jos kilmę, bet išvada visai logiška, bet guodžianti tiek pat, kiek liūdinanti.

http://www.homosanit..._kas_ja_itakoja

Kas neturės kantrybės visko perskaityt, va ta išvada:

Rimtą ir pagrįstą optimizmą sergantiems VD gali suteikti gydytojų tyrimai atlikti su žmonėmis prieš 20–tį metų sirgusiais VD. Buvo atrinkti tie, kurių priepuoliai buvo aštriausi ir atliktas pačių pažangiausių technologijų pagalba tų pacientų dabartinio stovio tyrimas – širdies, kraujagyslių, galvos smegenų, kvėpavimo organų būklės ir funkcija ... Rezultatas pasirodė įspūdingu! Visų, kurie praeityje turėjo VD pasireiškimus, organizmo stovis buvo žymiai geresnis už bendraamžių, kurie tokių problemų praeityje neturėjo. Gali pasirodyti tai keista, tačiau keisto čia nieko nėra – tie, kurie kenčia VD priepuolius, pastoviai treniruoja savo organizmą. Tachikardija, arterinio kraujospūdžio padidėjimas ir kitos organizmo reakcijos, charakteringos vegetatyvinei distonijai, mažai kuo skiriasi nuo tų krūvių, kuriuos žmonės gauna reguliariai užsiimantys bėgimu ar gimnastika. VD – tai tokia kasdieninė „mankšta be mankštos“!

Žinoma, VD – tai ne pats optimaliausias savęs sveikatinimo ir profilaktikos būdas, bet tai irgi variantas. Problema tik ta, kad VD sergančių žmonių dvasinė būsena visai niekam tikus. Baimė – ne pats geriausias gyvenimo palydovas, o tuo labiau mirties baimė. Ir jei imamės gydyti VD, tai tik dėl savo psichologinės ir dvasinės būsenos pagerinimo. O rizikos žmogaus gyvybei, sergant VD, nėra jokios!

Juk iš tiesų esminė "parkė" sergančių VD ir yra baimė visokių ligų... Uždaras ratukas toks smile.gif Bet ta išvada apie organizmo treniravimą man patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2009 11 04, 17:00)

Juk iš tiesų esminė "parkė" sergančių VD ir yra baimė visokių ligų... Uždaras ratukas toks smile.gif Bet ta išvada apie organizmo treniravimą man patiko smile.gif

Sakyčiau, labai originalus būdas treniruot organizmą lotuliukas.gif Tiesą pasakius, niekam tokio nelinkėčiau ir pati mieliau rinkčiausi kokį kitą biggrin.gif
Dar pratęsčiau Jūsų mintį apie ligų baimę. Ta ligų baimė - tik paviršinė baimė. Giluminės baimės, nerimo etc. išraiška. Šiaip ar taip, vis tiek uždaras ratas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neyartha @ 2009 11 06, 12:04)
Tiesą pasakius, niekam tokio nelinkėčiau ir pati mieliau rinkčiausi kokį kitą  biggrin.gif

Žinoma, aš irgi niekam nelinkėčiau, bet norisi bent kokį teigiamą dalyką rasti visoj šitoj nesąmonėj... Nors organizmą aišku geriau treniruoti, pvz., užsiimat kokia joga, tada labai gali būti, kad nebereikės ir to "nemaloniojo" treniravimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Atvirai kalbant man irgi visada keista yra as tokia ligota jauciuosi, kartais atrodo net kad mirstu, bet kai daro tyrimus, visi idealus yra, sako kaip pagal knyga. Tikras paradoksas.
As vat guledama ligonineje suzinojau toki idomu dalyka, gal ir jums bus idomu. Egzistuoja gydytoju praktikoje toks dalykas kaip terapine vaistu doze ir gydomoji, zodziu, mano gydytoja dare klaida, nes as vartojau terapine doze vaistu, tai reiskia, jog ji manes negyde, o tik palaike normalia bukle ir kad tokia doze niekada negaletu pagydyti. Nes as atsimenu kai mane tik pradejo gydyti pries 7 metus man paskyre trigubai didesne doze nei geriau dabar ir man po 9 menesiu sveikata pasitaise ir as buvau pasveikusi. Bet zinoma kokia yra tam tikro vaisto terapine ir gydomoji doze, as jau nezinau...
Atsakyti
QUOTE(MadCost @ 2009 11 09, 12:22)
Atvirai kalbant man irgi visada keista yra as tokia ligota jauciuosi, kartais atrodo net kad mirstu, bet kai daro tyrimus, visi idealus yra, sako kaip pagal knyga. Tikras paradoksas.
As vat guledama ligonineje suzinojau toki idomu dalyka, gal ir jums bus idomu. Egzistuoja gydytoju praktikoje toks dalykas kaip terapine vaistu doze ir gydomoji, zodziu, mano gydytoja dare klaida, nes as vartojau terapine doze vaistu, tai reiskia, jog ji manes negyde, o tik palaike normalia bukle ir kad tokia doze niekada negaletu pagydyti. Nes as atsimenu kai mane tik pradejo gydyti pries 7 metus man paskyre trigubai didesne doze nei geriau dabar ir man po 9 menesiu sveikata pasitaise ir as buvau pasveikusi. Bet zinoma kokia yra tam tikro vaisto terapine ir gydomoji doze, as jau nezinau...

na man irgi vaistai padeda, bet kai ju negeriu blogai, tikras vargas doh.gif o kur dar kalbet apie kenkima organizmui....bandysiu eit vel pas gydytojus, gal ka naujo pasakys...dabar be vaistu iseit negaliu, as galiu ju ir negert, bet svarbu turet extra atvejui biggrin.gif mano dozes dar nedideles kutias geriu, bet po truputuka didinuos pati unsure.gif
Atsakyti
Šiek tiek įsiterpsiu... MadCost, "terapinis" išvertus tai ir yra "gydomasis", gal buvo turima galvoje šiek tiek kiti dalykai? Vaisto gydomoji dozė paprastai nurodoma intervalu, nuo mažiausios iki didžiausios, t.y., tarkim, paracetamolio dozė vaikams yra 10-15 mg kilogramui kūno svorio. Taigi gydytojas gali paskirti minimalią gydomąją dozę, t.y., 10 mg/kg, arba maksimalią, t.y., 15 mg/kg. 10 kg sveriančiam vaikui tai bus 100 mg arba 150 mg - skirtumas nemažas, bet abi šios dozės yra gydomosios, arba terapinės, tik viena iš jų yra minimali, kita - maksimali... Aišku, dar galima paskirti vidutinę, tarkim, 125 mg smile.gif . Tavo atveju gal kažkaip panašiai ir buvo, vieną kartą gydytojai skyrė, tarkim, mažesnę gydomąją dozę vaistų, kitą kartą - didesnę, poveikį ir pajutai pati... Šiaip tai siūlyčiau geriau apie visa tai pasikalbėti su gydytojais, nedidinti pačioms vaistų dozių ir nemažinti, nes gydytojai (bent jau turėtų) supranta situaciją ir gali kažkiek pakoreguoti gydymą, jei to reikia. Gal kartais nepaklausia patys, bet juk galite ir jūs pasakyti mirksiukas.gif .
Atsakyti