Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 28, 08:10)
Man žinok baisu skaityti tokius postus...  unsure.gif Tu jau ne pirma, kad gyveni užsienį, bet iš medikų pagalbos jokios, vos ne savališkai geriami vaistai, kurie siunčiami per gimines... Sako LT atsilikusi šalis, bet kai užsienį vyksta tokie dalykai, tai man siaubas ima, o tu juk neščia...  Nesupyk tik, aš nepiktai, tiesiog man galvoje netelpa...

taip as pilnai suprantu jusu mintis.man jie cia kaip siuksles surinkti tie daktarai,juolab nesuprantu jie tiria man tik sirdi,nejau nedaeina kad nervai ar dar kas gali buti..... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(monikaie @ 2010 09 28, 08:12)
taip as pilnai suprantu jusu mintis.man jie cia kaip siuksles surinkti tie daktarai,juolab nesuprantu jie tiria man tik sirdi,nejau nedaeina kad nervai ar dar kas gali buti..... verysad.gif

ir pati nenoriu sakyti kad esu turejusi panikos priepoliu ir tuom segu,nes paskui greit viska nervam nurasys,issamiai neistyre doh.gif
Atsakyti
Monikaie - tai issitirk ir bus aisku. Ar skydliauke ziurejo? Man po pirmo PA padare kraujo tyrima, kardiograma, paziurejo skydliauke, o paskui pas nervu gyd. nusiunte.. Dar ji kazka minejo apie akiu dugno tyrima(?) bet taip ir baigesi ieskojimai.
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 28, 16:05)
Monikaie - tai issitirk ir bus aisku. Ar skydliauke ziurejo? Man po pirmo PA padare kraujo tyrima, kardiograma, paziurejo skydliauke, o paskui pas nervu gyd. nusiunte.. Dar ji kazka minejo apie akiu dugno tyrima(?) bet taip ir baigesi ieskojimai.

del to dalyko jau buvau 3kartus,pirma kart padare kraujo tyrima,slapimo ir kardiograma,antra kart vel kardiograma,trecia kart vel kardiograma visiskas..... dabar liepe po 3 men ateiti vel i ligonine kardiogramai daryti blush2.gif tai visi mano tyrimai.skydliauke tyriausi po pirma savo priepoliuko lietuvoje pries 3metus-viskas buvo gerai.
Atsakyti
monikaie > na as neesu gyd.todel tau "israsyti" vaistus per atstuma tikrai negaliu, taciau galiu patarti ka pati dariau. Gerti raminamasias vaistazoles tikrai geriau nei visokius xanax ir pan, tai jau patikek. bromezopama galima vartoti tik tuomet kai buna lb didelis PA ir tu jo jau suvaldyti negali, t.y. auksciausias lygis PA. Priesingu atveju vartoti cheminius preparatus negalima. Paprasyk kad mama nupirktu Valeradix (reiketu gerti po 2 tab 3 k. dienoj), neuro 2 per silpnas, todel vartoti geriau neuro 3, siaip reiketu tau paziureti kokia vaistazole labiau tave ramina (melisa, apiniai, valerijonas (tik jo lb.padauginti nepatartina), suktazoles). Tuomet galetum prie tu tableciu pavartoti arbatos dar . Siaip kai kurioms padeda Sedatif, homeopatines tabletes. O siaip tai kaip minejau turi buti grieztas rezimas, tik tada galesi valdyti PA. Apribok save, t.y. neik ten kur buna PA, nedaryk kazko kas erzina ar sukelia PA, tau nereikia siuo metu pradeti save analizuoti ar gydytis, tavo dabartine uzduotis isbuti nestumo laika ramiai, todel visus ignoruok ir siusk na...ui, jei tave kaip nors erzins mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MadCost: 28 rugsėjo 2010 - 20:30
QUOTE(MadCost @ 2010 09 28, 18:09)
monikaie > na as neesu gyd.todel tau "israsyti" vaistus per atstuma tikrai negaliu, taciau galiu patarti ka pati dariau. Gerti raminamasias vaistazoles tikrai geriau nei visokius xanax ir pan, tai jau patikek. bromezopama galima vartoti tik tuomet kai buna lb didelis PA ir tu jo jau suvaldyti negali, t.y. auksciausias lygis PA. Priesingu atveju vartoti cheminius preparatus negalima. Paprasyk kad mama nupirktu Valeradix (reiketu gerti po 2 tab 3 k. dienoj), neuro 2 per silpnas, todel vartoti geriau neuro 3, siaip reiketu tau paziureti kokia vaistazole labiau tave ramina (melisa, apiniai, valerijonas (tik jo lb.padauginti nepatartina), suktazoles). Tuomet galetum prie tu tableciu pavartoti arbatos dar . Siaip kai kurioms padeda Sedatif, homeopatines tabletes. O siaip tai kaip minejau turi buti grieztas rezimas, tik tada galesi valdyti PA. Apribok save, t.y. neik ten kur buna PA, nedaryk kazko kas erzina ar sukelia PA, tau nereikia siuo metu pradeti save analizuoti ar gydytis, tavo dabartine uzduotis isbuti nestumo laika ramiai, todel visus ignoruok ir siusk na...ui, jei tave kaip nors erzins  mirksiukas.gif

smile.gif aciu uz atsakyma.... eiti niekur nebijau,darau viska.tik mane gali isprovokuoti tas galvos plaukiojimas nuo pat ryto ir jau tuoi bus taip 5men kai taip kenciu.vien del to tik pergyvenu nes kiek cia skaitinejausi niekam taip nera buve.visom kas nutraukia vaistus ar ka tai pasireiskia svaigimas galvos (kai sukasi)o as nuo ryto iki vakaro 24h per para kaip lengvai isgerusi...... ir apie tai labai daug mastau ir bijau tokio galvos plaukiojimo ir aisku issigastu verysad.gif rytoi vel eisiu pas seimos daktare kad darytu kanors...... patikekit labai sunku taip buti..... jei tik ji nustotu plaukioti tada ir jausciausi thumbup.gif o dabar tik atsikeliu ir iskart nerimas su klausimu kodel man taip ji plaukioja verysad.gif
Atsakyti

monikaie
Nusiramink:) Galvos plaukiojima tu vadini derelizacija. kai kurie tai vadina jausma lyg jie butu po stiklu, kolboje, kiti sako kad kaip trenktas maisu per galva, treti dar sako kad jauciuosi kaip persimiegojes pastoviai (normalus biggrin.gif zmogus persimiegojimo bjauru jausma max 1 val gali jausti paskui tai "issivaiksto"). Siaip galiu "paguosti", kad dazniausiai derelizacija nuima tik AD, todel tau reiketu kuo daugiau ramios busenos. Vat noreciau paklausti kodel tu dar vis nemiegi???? blink.gif O gal pas tave toj saly dar anksti naktiniam miegui? (jau tave priziuriu ir aukleju tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(MadCost @ 2010 09 28, 22:53)
monikaie 
Nusiramink:) Galvos plaukiojima tu vadini derelizacija. kai kurie tai vadina jausma lyg jie butu po stiklu, kolboje, kiti sako kad kaip trenktas maisu per galva, treti dar sako kad jauciuosi kaip persimiegojes pastoviai (normalus  biggrin.gif  zmogus persimiegojimo bjauru jausma max 1 val gali jausti paskui tai "issivaiksto"). Siaip galiu "paguosti", kad dazniausiai derelizacija nuima tik AD, todel tau reiketu kuo daugiau ramios busenos. Vat noreciau paklausti kodel tu dar vis nemiegi????  blink.gif  O gal pas tave toj saly dar anksti naktiniam miegui? (jau tave priziuriu ir aukleju  tongue.gif )

Nesijaudinkit. Man irgi buvo tokia busena 3 menesius, jeigu nebutu israse AD, tai turbut ilgal dar taip butu. Dabar po AD pradejo kankinti lengva nemiga, todel vel jauciuosi siek tiek "trenkta". O kadangi mano organizmas priprato is karto panikuoti, tai tas lengvas svaigimas jau mane neramina smile.gif Bet as laikausi, nes dar praejo tik 2 sav. ir 4 d. po pirmos AD tabletes. Dar nera pasitikejimo savo kunu. Pazystamas irgi skundziasi galvos svaigimu, is karto nusiunte pas neurologa, nes "visas sveikas".
Atsakyti
QUOTE(MadCost @ 2010 09 28, 19:53)
monikaie 
Nusiramink:) Galvos plaukiojima tu vadini derelizacija. kai kurie tai vadina jausma lyg jie butu po stiklu, kolboje, kiti sako kad kaip trenktas maisu per galva, treti dar sako kad jauciuosi kaip persimiegojes pastoviai (normalus  biggrin.gif  zmogus persimiegojimo bjauru jausma max 1 val gali jausti paskui tai "issivaiksto"). Siaip galiu "paguosti", kad dazniausiai derelizacija nuima tik AD, todel tau reiketu kuo daugiau ramios busenos. Vat noreciau paklausti kodel tu dar vis nemiegi????  blink.gif  O gal pas tave toj saly dar anksti naktiniam miegui? (jau tave priziuriu ir aukleju  tongue.gif )

kartais gerai paauklejimas smile.gif pietu su vaikais visada miegu,pamiegam kokia 2-3 valandikes.beje naktiniam miegui einu apie 22h jusu laiku buna jau 12h nakties smile.gif 2h valandos skiriasi Airijos ir Lietuvos.pas mus anksciau 2 valandom.dabar rosiuosi bekti pas seimos daktare,prasysiu kad kanors darytu ar israsytu kokiu arbateliu ar dar koki velnia.o dar tas nestumas nelengvas pykina nuo pacio ryto verysad.gif nestuke.gif jau visas menuo.na nieko viskas bus gerai mirksiukas.gif parasysiu paskui ka gydytoja sake-kai grysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVT @ 2010 09 26, 12:45)
... rytoj į darbą, aš jaučiuosi puikiai, net negaliu patikėti kad galėjo taip būti blogai, eisiu į darbą su džiaugsmu net, visiškai nebijau, aš esu lygiai tokia pat kaip iki priepuolių. Galiu net išeiti be vaistų (xanax) apie ką 8 metus net negalėjau sau leisti.  Šiaip visai nenoriu AD, bet  thumbup.gif  thumbup.gif

Dziaugiuosi uz tave. thumbup.gif

QUOTE(vovere74 @ 2010 09 26, 18:45)
..Savianalizė labai padeda pajausti save ir kitų analizavimas nebeveikia neigiamai, o kaip tik padeda save suprasti geriau.

drinks_cheers.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 26, 20:08)
... psichoterapija yra savianalize, pradejome sneketi apie vaikyste, seima, .... ivykius, kurie galejo tureti itakos. Daugiau sneka pacientas, gydytoja isiterpia jeigu yra neteisingas "poziuris". Jie turi savo gudrybiu ir viska stebi. Laukiu nesulaukiu rytoj i darba  thumbup.gif As net pirma karta po 8 metu nebijau iseiti be xanax!!!!!!!  thumbup.gif

GRaziai skamba. thumbup.gif

Dziaugiuosi.uz tave thumbup.gif
O tas xanax kuom skiriasi nuo bromazepamo? Kaina tai matau, kas skiriasi, o poveikis?

Man draugetaip primokino sakyt, - ''Oi kaip gerai jauciuosi, bet aisku galetu buti ir dar geriau'', na cia tipo, kad pasidziaugus neatkristum... biggrin.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 27, 14:52)
Sveikos,
pirma diena darbe, jokių simptomų nejaučiu. Man atrodo jaučiuosi lygiai taip pat kaip iki PA mano gyvenime. Tokia buvo mano istorija su sėkmingu pasveikimu per 2 savaites. Linkiu Jums drąsos.

Deivui i ausi. wub.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 27, 16:23)
... tai bandau AD vartojimą nesureikšminti.

aš irgi... unsure.gif Gal jei viskas gerai, po metu, kitu, ar po dešimties jau galesim ir mesti juos, kai viskas pasimirs... g.gif

QUOTE(SVT @ 2010 09 29, 09:36)
Dabar po AD pradejo kankinti lengva nemiga, todel vel jauciuosi siek tiek "trenkta". O kadangi mano organizmas priprato is karto panikuoti, tai tas lengvas svaigimas jau mane neramina smile.gif

Laikykis.
Atsakyti
QUOTE(JACINTA333 @ 2010 09 26, 21:17)

1. Po to paieskojau forumuose panikinku...nu, ir ka, vos ne puse Lietuvos kraustosi is proto smile.gif
...gali papasakoti kokiu budu eini is proto ir visi priims tai normaliai:)O kai priima normaliai,  nebe taip ir baisu.
2. O i psicholgus ....Nu , bet kai pradeda klausineti "visokiu paslapciu", tiesiog  negaliu "isduot", ypac kai matau, kad i kortele viska uzrasineja. smile.gif))
3. Man jau geriau knygutes, tada jauciu, kada man reikia pagalbos ir ramiai pasistudijuoju smile.gif
4. Tuktuk,manau, kad pagys pats, tik vaistus tegul panaudoja. Kai 1 k per men/savaite tie priepuoliai, galima ir susitvarkyt, kai kasdien- cia jau nebelabai valia padeda.Manau, kad vaistai siek tiek pades psichikai paiilseti ir uzsimirsti.Kai nebesikartos, turetu po truputi prisimirsti.
5. Ta liga reikia kazkaip nuleisti kaip nieko rimto ir juokais. Aisku, jei jau negali nueit kazkur, tegul neina.Bet, jei pasijus geriau, jokiu budu tegul nesedi namuose.
6.... jei nori pasveikt teks daug dirbti paciam su savimi .
7.Jei bijo eit i darba, gal toks dalykas padetu....
.... Jeigu dirba kontorini darba (ne ant stakliu smile.gif, galbut pabando susirasti kazkokia vieta, kur ,atrodo, jam ramiau buna.
.....O dar kaip minejau , reikia atlikti taip vadinama "zygdarbi " (vaistu prigerus), kazko , ko labai bijai...

1. Man irgi tuom patinka forumai, visada rasi bendraminciu...o tai taip ramina, bent jau mane.
2. lotuliukas.gif
3. Ka skaitai? Mazu ir man ''prisigadys''... ax.gif
4. Tai vat as taip ir manau - tegul pageria, apramina visas audras smegeninej...na o per laika manau uzsimirs, gal kada nors ir vaistu nebereiks. g.gif Nes dabar kaip buvo, pries vaistu vartojima, kai atakos kasdien, o priepuoliai kas antra, tai jau tikrai, kad nepamirsi nieko...
5. Nu zinai...kai priepuolis, tai visi issigande lakstom namie, o kai jau praeina, kita diena tai pasijuokiam del ko nors...
Oi nesedi nesedi namie... kai pagerejo nuo tu AD + bromazepam + haloperidolis tai ne vyras, o tiesiogine zodzio prasme ''misteriu properiu'' patapo...ir namai zvilga, ir kieme zole nebespeja uzaugti, ir mano silnami nukase, ir baldus perstate...Jau greit nebebus ka betvarkyt ir beremontuot... thumbup.gif
6. Gerai cia pasakei...'' kad smegenis niekas neisoperuos...ir save pagydyti gali tik pats, jei nori pasveikt teks daug dirbti paciam su savimi''
7. Tai vat ir blogiausia, kad jam dirbant negali vaistu gerti...per daug pavojinga...o ir pabegt is darbo vietos negali, per daug viesa vieta ir neimanoma... verysad.gif
Kaip supratau, to jis ir bijo labiausiai - ''o kas jei man pasidarys bloga? as isgriusiu? kas tada bus? policija man iskvies? ka zmones pasakys, virsininkai...?''
Pirma diena po biuletenio uzdarymo gal ir as bandysiu i darba kartu eit. Net nezinau ka daryt? Ar geriau viena paleist? tegul pratinasi? kaip manot?
Tradiciskai, tai per pirma pusvalandi jam vidurius paleidzia ir ataka pareina...kaip dabar bus net neiasku, po visu situ festivaliu, ir galiausiai pradetu AD vartojimo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(tuktuktuk @ 2010 09 29, 12:07)

Laikykis.

Jau "išsivaikščiuojau". Turiu pasakyti, kad papildomai pradėjau skaityti Luule Viilma knygas. Man artima jos filosofija. Pvz., "Žmogaus gyvenimas yra mokymasis. Mokytojas yra blogis (stresai, poelgiai). Kas pamokos nesupranta, tas suserga. O liga yra laikas, kuris tau duotas tam, kad padaryti išvadas". Kadangi jos knygos yra priskiriamos prie psichoterapijos, o aš pati lankau psichoterapiją, man padeda.
Atsakyti
QUOTE(Anaksunamun @ 2010 09 25, 22:35)
Liepa as ir vel 100% su tavimi sutinku  . Svarbiausia savimi tiketi, pasitiketi, stengtis, kad musu galvose butu tik geros mintys, geri jausmai, nesiskusti, NEBIJOTI. Manau tai mums pats geriausias vaistas.

butent taip! bet sau iteigt tai praktiskai neimanoma, bent jau man, kazkas kitas mane valdo panikos metu, ir be vaistu niekaip
Atsakyti