Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

Nustato tik psichologiniu testu bei pokalbiu pagalba, jokiu spec tyrimu niekas nedaro.

QUOTE(truth @ 2009 02 13, 01:01)
as kol kas nieko negeriu (turiu omeny AD), bet jau susiruosiau vizitui pas gydytoja ir tikriausiai kazka prirasys. nu bet del to saltumo tai nudziuginot  doh.gif reik tada vyrui irgi kokiu zoliu pagirdyt, kad nebutu nepatenkintas  lotuliukas.gif o jei rimtai, tai pilnai tikiu tokiu salutiniu poveikiu, nes pvz. man nuo kai kuriu kontraceptiku taip buvo.
kitas klausimas man kilo, o kaip ta sutrikusi serotonino kieki pamatuoja - tyrimus kokius daro? isvis man ydomu kaip daktarai tokias ligas nustato - ar tik pagal pasakojimus ir simptomus ar tiria krauja, slapima ir pan. as nenoriu, kad nuejus pasakyciau, kad buna PA ir duotu recepteli AD... blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 13, 09:17)
As irgi seroxat vartoju jau savaitele, bet jokio palengvejimo visiskai-gal net sakyciau tarpais atrodo kad dar blogiau... o kada tau jo poveikis prasidejo ir ant kiek stiprus simptomai buvo kai pradejai vartoti?

Kai pradejau vartoti,tai gal koki 10d. nesupratau kas darosi,stipri depresija uzejo,nors gydausi nuo panikos priepuoliu ax.gif .Norejau nutraukti vartojima,bet daug kam taip pradzioje buna,gal naturali organizmo reakcija i vaistus.Daktare sake ,kad taip turi buti,bet jei reiskiasi kazkokie stipresni salutiniai pozymiai(ranku tirpimas,berimas ar dar kas nors)geriau paskambinti savo daktarei ir pasikonsultuoti,gal butent tie AD netinka.
Paskui viskas susitvarke,pradejau normaliai gyventi,PP praejo,santykiai seimoje su vyru ir vaiku zymiai pagerejo smile.gif Gryzau pati i save biggrin.gif t.y. tapau kokia buvau,energinga,linksma,PP buvo mane isvargine.
DB kelias dienas vartoju po visa tabl.,ir vel viskas gerai mirksiukas.gif
Gal is tikro gydymas turi trukti ilgiau?Noriu be vaistu gyventi,bet neiseina.Labai daug zmoniu vartoja AD,bet mes to net nezinome smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ateni @ 2009 02 13, 12:47)
Kai pradejau vartoti,tai gal koki 10d. nesupratau kas darosi,stipri depresija uzejo,nors  gydausi nuo panikos priepuoliu  ax.gif .Norejau nutraukti vartojima,bet daug kam taip pradzioje buna,gal naturali organizmo reakcija i vaistus.Daktare sake ,kad taip turi buti,bet jei reiskiasi kazkokie stipresni salutiniai pozymiai(ranku tirpimas,berimas ar dar kas nors)geriau paskambinti savo daktarei ir pasikonsultuoti,gal butent tie AD netinka.
Paskui viskas susitvarke,pradejau normaliai gyventi,PP praejo,santykiai seimoje su vyru ir vaiku zymiai pagerejo  smile.gif Gryzau pati i save  biggrin.gif t.y. tapau kokia buvau,energinga,linksma,PP  buvo mane isvargine.
DB kelias dienas vartoju po visa tabl.,ir vel viskas gerai  mirksiukas.gif
Gal is tikro gydymas turi trukti ilgiau?Noriu be vaistu gyventi,bet neiseina.Labai daug zmoniu vartoja AD,bet mes to net nezinome smile.gif

Aciu ateni nuraminai, nes ta tokia busena mane visai is proto varo-negana to nerimo ir PA, kuris atrodo dar labiau sustiprejo, visiskai istizau, tokia kaip depresucha uzejo, nieko nebesinori ir kazkokia visai vilti praradus su tuo susitvarkyt pasidariau, nu reiskia reik dar pakentet truputuka ir suimt save i rankas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal galite pasakyti kokie pozymiai jums buna PA? man buna priepuoliai,bet retai,ir pats didziausias PA simtomas tai baime.mirties baime,as visur matau mirti.mirtis,mirtis,gal,kad as jos labai bijau.bet anksciau man taip nebuvo.tik va paskutiniu metu.kreipiausi i gydytoja,nustate PA. kokios baimes jums? gal galit papasakot? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(princese333 @ 2009 02 13, 15:46)
Sveikutes, gal galite pasakyti kokie pozymiai jums buna PA? man buna priepuoliai,bet retai,ir pats didziausias PA simtomas tai baime.mirties baime,as visur matau mirti.mirtis,mirtis,gal,kad as jos labai bijau.bet anksciau man taip nebuvo.tik va paskutiniu metu.kreipiausi i gydytoja,nustate PA. kokios baimes jums? gal galit papasakot? unsure.gif

mane krecia saltis, pradeda sirdis greitai plakti, pila prakaitas (irgi saltas), po to drebulys purto nervinis kazkoks. pilve irgi buna uraganai, suskysteja viduriukai. doh.gif kartais iki priepuolio jauciu nepaasikinama nerima, galvoje (kakle, rankose ar kojoje) kazkoki diskomforta - jausmas lyg tirpsta, spaudzia, lyg apsale (daznai ir per PA tas jausmas islieka).
baime buvo pirmu PA metu, nes galvojau, kad cia man infarkto/insulto pozymiai. dabar kai kyla baime mintyse kartoju kad tuoj praeis, lendu po anklode kvepuoti (man visi PA uzeina pries miega) - ten matyt maziau oro, tai greiciau susilygina kvepavimas ir siaip stengiuos kvepuoti letai, vienodai, ramiai, trumpam sulaikydama ikvepta ora.
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 02 13, 16:16)
mane krecia saltis, pradeda sirdis greitai plakti, pila prakaitas (irgi saltas), po to drebulys purto nervinis kazkoks. pilve irgi buna uraganai, suskysteja viduriukai.  doh.gif kartais iki priepuolio jauciu nepaasikinama nerima, galvoje (kakle, rankose ar kojoje) kazkoki diskomforta - jausmas lyg tirpsta, spaudzia, lyg apsale (daznai ir per PA tas jausmas islieka).
baime buvo pirmu PA metu, nes galvojau, kad cia man infarkto/insulto pozymiai. dabar kai kyla baime mintyse kartoju kad tuoj praeis, lendu po anklode kvepuoti (man visi PA uzeina pries miega) - ten matyt maziau oro, tai greiciau susilygina kvepavimas ir siaip stengiuos kvepuoti letai, vienodai, ramiai, trumpam sulaikydama ikvepta ora.

as tai labai isigasdinus situ dalyku esu, tai jauciu prireiks tikrai gero psichoterapeuto kad is to uzburto rato issikrapstyciau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 13, 09:17)
As irgi seroxat vartoju jau savaitele, bet jokio palengvejimo visiskai-gal net sakyciau tarpais atrodo kad dar blogiau... o kada tau jo poveikis prasidejo ir ant kiek stiprus simptomai buvo kai pradejai vartoti?

jei tik savaite vartoji, tai dar palauk- pageres po keliu savaiciu (2-4iu). o pirma savaite man taip pat buvo netgi liudnumas uzejes, svaigo galva ir pan. zdz nieko gero. po2-3 savaiciu poveikis pasistebi mirksiukas.gif
kai as pirmaji karta seroxata vartojau, tai simptomai ziaurus mano buvo- buvau paguldyta net i ligonine visapusiskam istyrimui, nes nebuvo aisku kas man yra. tyre ir nuo visokiu veziu, zdz viska. isvados- fiziskai sveika, psichologines problemos. tai tada buvo tikrai sunku, tik namie sedejau, nes jau bijojau kur iseiti, nes isejus blogai viskas daresi. tai va -egzistavau. po ligonines pradejau vartot AD, ir po 3ju savaiciu prasidejo jaustis gerejimas. supratau-einu geru keliu. taip 1.5 metu gydziaus. poto nutraukiau (nors zinojau kad dar ne laikas:) ). negeriau AD puse metu. poto vel pradejau (si sausi). db zymiai geriau (sausio vel pradejau AD gert), gydytoja sake kad net ligos neprirasytu db, bet kad nesulaukti pilnai ligos tai geriau maza kursa pravartoti. va menesi jau geriu, jauciuosi gerai (beveik).smile.gif tai tikiuos pusmecio uzteks.. ax.gif
o tu tiesiog pasiskambink gydytojai ir pasakyk salutinius pozymius, ar tai, kad blogiau tau - ji pasakys ka daryt. (man buvo pasakiusi kad praeis blogumai - taip ir buvo).
Atsakyti
Nuo Seroxat būna blogiau 1-2 savaites. Man pirmą savaitę atrodė širdis sustos ir šiaip visokios nesąmonės darėsi būtent su širdim, be to viskas pasidarė neįdomu. Po to susitvarkė, bet kai padidino dozę, vėl reikėjo laiko prie jos adaptuotis. Dabar vartoju beveik 2 mėnesiai, gyvenimas galima sakyti 90 proc. toks koks buvo prieš visus nerimus ir depresijas. Tai kaip ir viskas gerai.

O koks jausmas per PA - man trūksta oro, stipriai plaka širdis ir svaigsta galva. Jausmas, kad mirštu smile.gif Bet susiimu, pasakau sau, kad čia viskas netikra ir toliau užsiimu savais darbais. Praeina gana greitai. Prieš AD būdavo sunku vienai išeiti iš namų, tikrai siaubinga doh.gif PA tęsdavosi be pertraukos, kol negrįždavau namo.

Pašalinis Seroxat poveikis - padidėjo svoris, gal ir nebaisiai, bet kokie 3-4 kg tai tikrai. Ir WC reikia ilgiau užsibūti biggrin.gif O daugiau kaip ir nieko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cherry pie @ 2009 02 14, 05:05)
Nuo Seroxat būna blogiau 1-2 savaites. Man pirmą savaitę atrodė širdis sustos ir šiaip visokios nesąmonės darėsi būtent su širdim, be to viskas pasidarė neįdomu. Po to susitvarkė, bet kai padidino dozę, vėl reikėjo laiko prie jos adaptuotis. Dabar vartoju beveik 2 mėnesiai, gyvenimas galima sakyti 90 proc. toks koks buvo prieš visus nerimus ir depresijas. Tai kaip ir viskas gerai.

O koks jausmas per PA - man trūksta oro, stipriai plaka širdis ir svaigsta galva. Jausmas, kad mirštu smile.gif Bet susiimu, pasakau sau, kad čia viskas netikra ir toliau užsiimu savais darbais. Praeina gana greitai. Prieš AD būdavo sunku vienai išeiti iš namų, tikrai siaubinga doh.gif PA tęsdavosi be pertraukos, kol negrįždavau namo.

Pašalinis Seroxat poveikis - padidėjo svoris, gal ir nebaisiai, bet kokie 3-4 kg tai tikrai. Ir WC reikia ilgiau užsibūti biggrin.gif O daugiau kaip ir nieko rolleyes.gif

as tai vakar padidinau doze iki vienos tabletes pagal gydytojos nurodymus po vienos savaites, bet atrodo dar blogiau-burna dziusta, vos ne pastovus nerimas del visko, apetitas visiskai dinges, nu zodziu egzistencija-toks vaizdas, kad seroxatas man dar ir depresija prie visu nerimu dadejo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 14, 11:33)
as tai vakar padidinau doze iki vienos tabletes pagal gydytojos nurodymus po vienos savaites, bet atrodo dar blogiau-burna dziusta, vos ne pastovus nerimas del visko, apetitas visiskai dinges, nu zodziu egzistencija-toks vaizdas, kad seroxatas man dar ir depresija prie visu nerimu dadejo schmoll.gif

Na taip, aš kai padidinau, gyvenau lyg sapnuodama doh.gif Bet po savaitės susitvarkė. Manau jei per dvi savaites nepagerėja, tada gali būti, kad netinka vaistai. Bet iki tol dar reikėtų gal palaukti.
Atsakyti
QUOTE(cherry pie @ 2009 02 14, 15:24)
Na taip, aš kai padidinau, gyvenau lyg sapnuodama  doh.gif Bet po savaitės susitvarkė. Manau jei per dvi savaites nepagerėja, tada gali būti, kad netinka vaistai. Bet iki tol dar reikėtų gal palaukti.

tai va kaip tik ketvirtadieni pas gydytoja einu-bus jau dvi savaites kaip vartoju ir bus matyt ka ji sakys... siaip kazkokia isigasdinus as del situ dalyku, jau net nebesugebu apie nieka daugiau galvoti, zinau, reikia kazkaip susiimti paciai, vaistai tik padeda su tuo tvarkytis, bet pagrindinis darbas yra pacios su savimi verysad.gif o kaip jus merginos ziurit i tuos visus lexotanilius ir xanaxus, ar griebiates ju, ar bandot pacios su savo baimemis ir nerimais kovoti?
Atsakyti
princese ir ateni , ar jum patinka daininke anastacia ? ( ji jusu avataruose :: ) cia ne i tema biski.... sorry biggrin.gif o as su panika meginu kovot pati , bet turiu to lexatonilio , bet isgeriu tik tokioj kokioj siaubingoj situacijoj is tikro sunkioje , o seip visad meginu pati dirbt psichologiskai su savim , skaitau knygas wink.gif
Atsakyti