Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkit išgelbėti sodą nuo sraigių

QUOTE(vivilma @ 2013 03 20, 15:48)
o,sakyk,kur tu juos laikai?man tai jie smirda,nezinau,nebent i kokia malkine nest?

lukštus metu į popierinę nedidelį dėžutę ir jokiu budu nesumaunu vieną į kitą, turi būt laisvai, kad kuo greičiau išdžiūtų, ją laikau ant gartraukio (šilta,sausa), kai dėžutė prisipildo-sukratau į kibiriuką ir sutrinu, tiksliau sūnus su bulvių trintuve sugrūda. Taip ir renku visus metus mirksiukas.gif Jokio kvapo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 03 20, 15:03)
lukštus metu į popierinę nedidelį dėžutę ir jokiu budu nesumaunu vieną į kitą, turi būt laisvai, kad kuo greičiau išdžiūtų, ją laikau ant gartraukio (šilta,sausa), kai dėžutė prisipildo-sukratau į kibiriuką ir sutrinu, tiksliau sūnus su bulvių trintuve sugrūda. Taip ir renku visus metus  mirksiukas.gif Jokio kvapo  schmoll.gif

Seniai mastau,kad geras daiktas ,ale va,vis neprisiruosiu:))o kiausinius tai megstam:)na,reiks ir man tokia mada uzvesti,aciu:))
Atsakyti
Mes tai sraiges susirenkam ir pasidarom sraigių balių, a lia prancūzišką vakarą su baltu vynu. biggrin.gif Šiaip tų didžiųjų daug galima surinkti anksti pavasarį, kol žolė maža ir lapus grėbiant, jos gerai matosi. Šiaip pasodinus daržą siūlyčiau aplink palikti kokio metro ruožą supurentą ir barstyti kalio druskos. Ji labai lėtai tirpsta ir labai graužia sraigių pilvus, o mums lieka kaip trąša.
Atsakyti
Labutis visoms, gal kas kur matėt nuodų sraigėms pirkti??? Surijo mano gražuolius geltonus jurginus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 20, 22:47)
Šiaip pasodinus daržą siūlyčiau  aplink palikti kokio metro ruožą supurentą ir barstyti kalio druskos. Ji labai lėtai tirpsta ir labai graužia sraigių pilvus, o mums lieka kaip trąša.

Įdomu, o natrio chloridas netiktų? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siurbelyte: 05 birželio 2013 - 14:57
QUOTE(Siurbelyte @ 2013 06 05, 16:57)
Įdomu, o natrio chloridas netiktų?  g.gif

Druska greitai ištirpsta - nulis lietus, ir viskas subėgs į dirvožemį, nudžius augalai....
Aš neradau kito būdo kaip tik rinkti rinkti ir rinkti be paliovos.... nuo pavasario be perstojo renkam - tai pamatėm kaip atrodo melsvės, vėlyvių lapai, jurginai ir daug kitų augalų, kurių nespėdavom net pamatyti neapgraužtų.... bet bėda, kad aplink netvarkoma žemė ir iš ten - nesibaigianti invazija...
Vynuoginių mes net neberenkam, nes viena kita kur tik matosi ir tiek žalos nepridaro. Baisiausia - mažiukės spalvotos, nuo vos įžiūrimų iki piršto galo dydžio, nuo juodų iki baltų... va šitų net nurinkt negali normaliai - nes aplipę lapai, o prisilietus - nubyra
Atsakyti
Mes su dukra irgi renkam į stiklainį. Jei dar užberiame druska - iškart nugaišta.
Atsakyti
Mes su granulėmis kovojame, nes rinkti negaliu tų plikų sraigių - supykino mane blush2.gif . Aplink gėles arba ant jų kas dvi savaites barstau granules nuo balandžio vidurio. Gėlės gyvos, bet žolėje dabar daug sraigių, nes kol kas tvoros nėra, tai iš kaimynų apleisto sodo sulaukiam svečių doh.gif Kai tvora bus, jaučiu, bersiu ištisai juostą šalia tvoros g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2013 06 06, 14:07)
Druska greitai ištirpsta - nulis lietus, ir viskas subėgs į dirvožemį, nudžius augalai....
Aš neradau kito būdo kaip tik rinkti rinkti ir rinkti be paliovos.... nuo pavasario be perstojo renkam - tai pamatėm kaip atrodo melsvės, vėlyvių lapai, jurginai ir daug kitų augalų, kurių nespėdavom net pamatyti neapgraužtų.... bet bėda, kad aplink netvarkoma žemė ir iš ten - nesibaigianti invazija...
Vynuoginių mes net neberenkam, nes viena kita kur tik matosi ir tiek žalos nepridaro. Baisiausia - mažiukės spalvotos, nuo vos įžiūrimų iki piršto galo dydžio, nuo juodų iki baltų... va šitų net nurinkt negali normaliai - nes aplipę lapai, o prisilietus - nubyra

Patarčiau vynuoginių irnerinkti. Jos suėda tų mažųjų kiaušinėlius ir tada tų mažūjų apmažėja. Šiaip ta invazija dalinai susijusi su tuo, kad žmonės pradėjo rinkti vynuogines pardavimui, todėl pažeista ekosistema ir tų mažųjų niekas nebenaikina natūraliai.
Atsakyti
Oi, ir mes vargstam. Rinkti šitų piktadarių kaip ir nėra laiko. Pas mus šalimais sklypas labai apleistas, apaugęs žolėmis ir medžiais, dar plius ir ten drėgmė laikosi - puiki vietą jos klestėti...

Aš praėjusiais metais tik rinkau, bet šiemet tiek laiko neturiu, tad barstau granules tiems kenkėjams naikinti ir vyro vis prašau aplink namus ir žole nušienauti. Kai sausa - jų kaip ir nesimato, bet kai toks oras - jų daugėja. jau reiks vėl pirkti tas granules, nes atrodo jos veikia (bent jau kažkiek).
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2012 08 27, 11:16)
Gal kam bus aktualu - "Lytagros" parduotuvėje pardavinėja granules nuo sraigių ir šliužų 5kg įpakavimas 100Lt. Trigubai pigiau išeina, kiekis didokas, bet galvoju galima su kuo nors pasidalinti arba bus keliems sezonams - manau nesuges jos greit g.gif

Kokioje "Lytagros" parduotuvėje jūs matėte? Labai aktualu smile.gif ir kokiame mieste. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(amelituke @ 2013 06 06, 15:59)
Patarčiau vynuoginių irnerinkti. Jos suėda tų mažųjų kiaušinėlius ir tada tų mažūjų apmažėja. Šiaip ta invazija dalinai susijusi su tuo, kad žmonės pradėjo rinkti vynuogines pardavimui, todėl pažeista ekosistema ir tų mažųjų niekas nebenaikina natūraliai.

As irgi is visu isbandytu butu tik rinkima kaip bent kazkiek naudos duodanti sau pasilikau, nes chemija man netinka, o vynuoginiu nerinkti irgi nelabai iseina, nes jos daigus sueda per pora kasniu lotuliukas.gif
Atsakyti
Pas mane irgi šiokie tokie rinkimo rezultatai matosi. Savaitgalį bus matyt, ar išgyveno moliūgai su kopūstais. Šiemet bent jau ridikėlius su lapais pamačiau:)
Pernai vietoj žirnių vasaros vidury bandžiau dar ką sėti - kur besi į žemę- vien sraigių kiaušiniai. Ištisai... Ir linxmiausia, kad rugsėjį viskas "išsilukšteno", tai turėjau milimetrinių sraigiukų kilimėlį darže:)
Pradėjau sraiges rinkt jau rudeniop ir šiemet nuo ankstyvo pavasario - iš 6a kokius jau nepilnus 15 kibirų į mišką ištransportavau:) Įvairių rūšių...
Pasiteisino man rinkimas.
Atsakyti