Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkit išgelbėti sodą nuo sraigių

QUOTE(Lizy @ 2005 11 22, 21:10)
Gyvenu norvegijoj, cia tokiu juodu sraigiu pilna. Jos ne tik soduose ber ir gatvese, netoli namu ar misku. Fui Galvojau kad tokiu slyksciu padaru Lietuvoje nera. Pasirodo yra.
Na cia zmones barsto druska, sako jos tada "nepersliaucia" jos.Beje jei pas jus tik tos juodos sraiges be nameliu, tai dar nieko.

ahhh... doh.gif dabar aišku, čia migruojantys lietuvaičiai iš norvegijos tų bjaurybių privežė mad.gif tongue.gif

žinai, gal geriau juodos su nameliais nei juodos be namelių ax.gif su nameliais tai bent čiupinėti ne taip šlykštu (už namelio paimant) ir jos ne tokios didelės kaip juodosios be namelių cool.gif

druska (NaCl)??? blink.gif blink.gif jei nori pražudyti augalą užtenka pabarstyti druska, medžiui kokio kg užtektų.

šiaip užsieny tai pastebėjau, kad visokiose agro parduotuvėse visada yra kartais net kelių rūšių preparatų nuo tų sraigių (ant pakelio paprastai tokios kaip pas mus juodos su dryžuotais nameliais išpaišytos).
Atsakyti
Na, aš net nežinau ,kaip jie vadinasi g.gif ,bet pas mus yra tokie "šliužai" ..,
Jie ėda visas daržoves ,gėles, agurkus ,pomidorus ,ir pnš. mad.gif
Tai vienas mūsų kaimynas atrado tokiu nuodus "Compo"[po 18.00 LT] ,ir sako veiksmingi ,paskui kiti nusipirko ,irgi sako padeda ,na tai ir mes įsigijom ,tik ŠIANDIEN, tai tik dabar pabarstėm..,
Visi sako, kad padeda:
Jie susirenka prie tų nuodų [na tie nuodai tokios granulės] ,ir pagraužia ,o paskui kiti nudvėsta, o kiti jau kaip girti vaikšto.. 4u.gif
Taigi ,patariu įsigyti.., blush2.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Kaip gerai, kad radau sia temele. Mes su vyru pries pusmeti nusipirkome soda, jis buvo nenaudojamas kelis metus ir labai apzeles zole. Tai va si pavasari susidureme su minetomis juodomis mazomis sraigemis. Jos ne tik, kad darza ir geles siaubia, bet lipa ant medziu, ju pilna zoleje. Po lietaus nuvaziavome ju rinkti, bet rinkti neimanoma, nes pas mus kolkas ne veja, o zole, tai zoles kievienas lapelis is virsaus ir apacios aplipes sraigemis, o 5 arus zemes ju isrinkti neimanoma, tuo labiau, kad jos butu dideles, butu patogu rinkti, o jos suaugusios yra mazos, o dar po lietaus pilna "vaikuciu" islenda, mano manymu ju neimanoma isrintki. Turguje nupirkau melynu granuliu nuodu joms, tai darza apiberusi aplink esu ir gelynus, jos uzsliauzusios ant tu granuliu isnyksta, tarsi gavusios rugsties. Tai va gelynus ir darza apsaugojusi esu, o ka daryti su pieva??? Rudeni zadame ispurksti visa zole ir kita pavasari seti veja, gal tuomet jos isnyks, kai nebebus senos zoles. Ir dar esu girdejusi, kad jos dauginasi zemeje.
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2008 07 02, 10:30)
Sveikos 4u.gif

Kaip gerai, kad radau sia temele. Mes su vyru pries pusmeti nusipirkome soda, jis buvo nenaudojamas kelis metus ir labai apzeles zole. Tai va si pavasari susidureme su minetomis juodomis mazomis sraigemis. Jos ne tik, kad darza ir geles siaubia, bet lipa ant medziu, ju pilna zoleje. Po lietaus nuvaziavome ju rinkti, bet rinkti neimanoma, nes pas mus kolkas ne veja, o zole, tai zoles kievienas lapelis is virsaus ir apacios aplipes sraigemis, o 5 arus zemes ju isrinkti neimanoma, tuo labiau, kad jos butu dideles, butu patogu rinkti, o jos suaugusios yra mazos, o dar po lietaus pilna "vaikuciu" islenda, mano manymu ju neimanoma isrintki. Turguje nupirkau melynu granuliu nuodu joms, tai darza apiberusi aplink esu ir gelynus, jos uzsliauzusios ant tu granuliu isnyksta, tarsi gavusios rugsties. Tai va gelynus ir darza apsaugojusi esu, o ka daryti su pieva??? Rudeni zadame ispurksti visa zole ir kita pavasari seti veja, gal tuomet jos isnyks, kai nebebus senos zoles. Ir dar esu girdejusi, kad jos dauginasi zemeje.

Pas mus buvo tokia lygiai situacija, irgi isigijom soda, buvo visiskai apleistas, tai tiesiog dedavai zingsti ir girdedavai kaip jos treska ten, bet nupurskem ir uzsisodinom veja, ir viskas dabar normaliai, pasitaiko ju, kur dregnesne vieta prie konposto dezes, ar kur po kokiu agrasto krumeliu smile.gif bet kai pamatau surenku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 07 02, 16:25)
Pas mus buvo tokia lygiai situacija, irgi isigijom soda, buvo visiskai apleistas, tai tiesiog dedavai zingsti ir girdedavai kaip jos treska ten, bet nupurskem ir uzsisodinom veja, ir viskas dabar normaliai, pasitaiko ju, kur dregnesne vieta prie konposto dezes, ar kur po kokiu agrasto krumeliu smile.gif bet kai pamatau surenku  smile.gif

Kaip gerai, nuraminai, vadinasi kai pasisesime veja si problema isnyks, galima bus jas ir rinkti, o dabar reikia metus laiko pakenteti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2008 07 02, 15:59)
Kaip gerai, nuraminai, vadinasi kai pasisesime veja si problema isnyks, galima bus jas ir rinkti, o dabar reikia metus laiko pakenteti rolleyes.gif

Matomai joms veja neskani smile.gif Sekmes naikinant tas bjaurybes 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
is tiesu druska labai padeda.sliuzai tirpti pradeda,putos gelsvos skiriasi is ju ,pabandziau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elitarai @ 2008 07 07, 17:20)
is tiesu druska labai padeda.sliuzai tirpti pradeda,putos gelsvos skiriasi is ju ,pabandziau. blush2.gif

Savaitgali ispurskiau soda su alumi ir su actu. Kazkodel atrodo, kad jos alaus nebijo, o stai actas tai nelabai turetu joms patikti.. Reikes pabandyti ir su druska!
Atsakyti
na ydomu,kaip sekasi druska barstyti unsure.gif
Atsakyti
Aš kiek pastebėjau,tai ant vejos nesimato thumbup.gif ,o kur nėra vejos ir darže jų pilna verysad.gif ,o kai jos numiršta,tai jas surenkat ar taip ir paliekat ax.gif ,pas mane tai rudos,ne juodos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(PERLEN @ 2008 07 14, 22:44)
Aš kiek pastebėjau,tai ant vejos nesimato thumbup.gif ,o kur nėra vejos ir darže jų pilna verysad.gif ,o kai jos numiršta,tai jas surenkat ar taip ir paliekat ax.gif ,pas mane tai rudos,ne juodos doh.gif

Druskos dar nebandziau, nebuvo laiko i soda nuvaziuot ir barstyt. Bet manau tikrai joms neturetu patikt. O stai actas tikrai padeda, nes ne visa zole ispurskeme, bet tik gausiausiai kur sraiges veisiaisi, tai tose vietose tik kevalai like. O kevalus tai surenku, daugybe tu kevalu, ir visai mazu, bet surenku daugmaz visus. O spalvu tu sraigiu pas mane ivairiu - ir rudos, ir juodos doh.gif Su vyru skyneme juodus serbentus, pilni krumai aplipe, atidziai rinkome, kad tu bjaurybiu nepririnkt, bet namuose uogas perrenkant dar ne viena ju pagavau doh.gif
Atsakyti