Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkit išgelbėti sodą nuo sraigių

O mes kol statėmės namą, tai pastebėjau, kad baisingai daug tų sraigių aplink buvo. Tai įsivaizduoju kas bus, kai daržą įsiveisim. Bet kažkaip norėtųsi ekologiškų daržovių. Barstyti nuodais nesinori... Bet auginti daržoves sraigėms irgi nelabai.
Susinervijau. doh.gif
Atsakyti
Kazkur skaiciau,kad reikia sutrintu kiausiniu lukstu pribarstyt-jos tada nepasliauzia.Aplink koki mylima augaleli manau galima ir pabandyt.
Atsakyti
Sode paplito šliaužiantys padarai - pilna juodų sraigių ir šliužų . NEIŠMANAU KĄ DARYTI g.gif Bandau rinkti, bet per pusvalandį majonezo indelis artipilnis,o jų vis tiek nemažėja.Apgraužė gėles ,kardeliai kaip sušaudyti, o šparaginėse daugiau sraigių negu anksčių.Kaip gintis g.gif Gal kas nors patars help.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2009 08 17, 20:20)
Sode paplito šliaužiantys padarai - pilna juodų sraigių ir šliužų . NEIŠMANAU KĄ DARYTI g.gif Bandau rinkti, bet per pusvalandį majonezo indelis artipilnis,o jų vis tiek nemažėja.Apgraužė gėles ,kardeliai kaip sušaudyti, o šparaginėse daugiau sraigių negu anksčių.Kaip gintis g.gif Gal kas nors patars help.gif

Pas mus irgi viska grauzia: salotas, arbuzu lapus, uogas apgrauzia - viska schmoll.gif
Atsakyti
tuos šliužus ( nežinau kaip vadinasi tiksliai) naikinu su druska gun_bandana.gif
Atsakyti
Pas mane ir kazkas sugrauze puse kopusto darze, tai asgalvoju kad ir tu parazitu darbas.....
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 08 17, 23:45)
tuos šliužus ( nežinau kaip vadinasi tiksliai) naikinu su druska gun_bandana.gif

Kaip su druska g.gif barstai ant augalų ar laistai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2009 08 18, 09:45)
Kaip su druska g.gif barstai ant augalų ar laistai blush2.gif

kadangi jų pas mane nėra daug- tai juos pačius apibarstau, kiek girdėjau kitos priemonės jų neveikia, bet gal kas pasisakys daugiau šia tema. Augalams nekenks jei apie juos apibarstysi žemes druska, aš tai nuolat darau skruzdėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 08 18, 09:00)
kadangi jų pas mane nėra daug- tai juos pačius apibarstau, kiek girdėjau kitos priemonės jų neveikia, bet gal kas pasisakys daugiau šia tema. Augalams nekenks jei apie juos apibarstysi žemes druska, aš tai nuolat darau  skruzdėms 4u.gif

gali taip imt ir paversti savo dirvozemi druskozemiu smile.gif
as skruzdem padariau decio misinuka stipresni ir dingo, nebeparsiranda smile.gif

vakar perskaiciau sodo spalvu zurnale, kad sraiges nemegsta palergoniju pas mus dar vadinamu "jeronimu" kvapo. pagalvojau, kad i gelyna vasarai visai butu galima ikisti viena kita jeronimo krumeli, bet ar tai veiks nezinau, jeigu jau tokie milziniski kiekiai:)
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 08 18, 10:32)
gali taip imt ir paversti savo dirvozemi druskozemiu smile.gif
as skruzdem padariau decio misinuka stipresni ir dingo, nebeparsiranda smile.gif

vakar perskaiciau sodo spalvu zurnale, kad sraiges nemegsta palergoniju pas mus dar vadinamu "jeronimu" kvapo. pagalvojau, kad i gelyna vasarai visai butu galima ikisti viena kita jeronimo krumeli, bet ar tai veiks nezinau, jeigu jau tokie milziniski kiekiai:)

o tai kaip manai kiek reikėtų decio 12 arų sklypui, nes skruzdes randu beveik visur, ir skirtingas, pridėjusias masiškai kiaušinius, o ką daryt su daržu? Negi su deciu laistysi agurkų lysvę ar žemuoges? g.gif Juk tai chemija schmoll.gif Nebent rudenį, kai jau derliaus nebus.
Atsakyti
kei geriate kavą, tirščius papilkite palei tvorą, tada jos į jūsų skypą neis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2009 08 18, 13:00)
kei geriate kavą, tirščius papilkite palei tvorą, tada jos į jūsų skypą neis  mirksiukas.gif

taip ir darau, bet kol kas dar nesu tuo tikra lotuliukas.gif
Atsakyti