Įkraunama...
Įkraunama...

Infliacija auga, ekonominė krizė artėja

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 27, 13:10)
Keletas pastebėjimų apie poreikius ir galimybes. Prisiminkime tuos laikus, kai nebuvo banko paskolų, kaip žmonės gyveno. Jei norėdavo pasiskolinti, kreipdavosi į tėvus, senelius, draugus, giminaičius. Tiesa? Ir pagal galimybę gaudavo, dažniausiai be procentines paskolas.

Tai va, kad senas posakis byloja: leidi svetimus, o atiduoti tai reikės savus. Savi pinigai visuomet yra vertingesni, moraline prasme. Tas, kas tikrai uždirba, sunkiai, aria, jis niekuomet neiššvaistys taip, kaip išlošęs milijoną ar pasiskolinęs.  Galite dėl to ginčytis, bet taip yra.

taip, anksčiau skolindavosi iš draugų, tėvų, nes būdavo iš ko pasiskolinti - pinigų žmonės turėjo, bet nebuvo ko už juos pirkti. Butus duodavo valdiškus, kas turėdavo daugiau, pasisatė namus (tokių nebuvo itin daug anais laikais). Dabar nebėra iš ko pasiskolinti, visų galimybės panašios. Jei tu pats neišgali susitaupyti 5000 Lt automobiliui, tai mažai tikėtina, kad ir tavo tėvai turės tau jam paskolint wink.gif Yra ir šiais laikais, kas moka labai taupyt ir iš mažų atlyginimų susitaupyt, bet pagal jus, tokie sunkiai sutaupytų pinigų neleidžia daiktams, apie kuriuos kalbam - tai kyla klausimas, kur juos išleidžia g.gif Kam plėšytis, art, vardan ko? Kad sukištum į kojinę ir lauktum blogų laikų, kada galėsi juos panaudot? Kai nusiperka puodus ar patalynę už paskolą ar išsimokėtinai, tai jau iškart naudojasi tuo daiktu, o kol susitaupo, tai gyvena be daikto ir be pinigų (nes paskutinius atideda taupymui). Man tai čia mažai racijos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 27 lapkričio 2008 - 13:49
Mano požiūriu, nėra vieno teisingo gyvenimo būdo, kuris tiktų visiems žmonėms ir visose situacijose. Streso metu išsiskiriančios cheminės medžiagos vienus žmones verčia "sustingti", kitus "bėgti". Jau vien iš to aišku, kad tie, kurie mobilizuojasi stresinėse situacijose pasieks daugiau, jei savo gyvenime palaikys tam tikrą streso lygį.
Tas pats ir su poreikių (norų) - galimybių balansavimu. Sprendimas mažinti norus, kad jie atitiktų galimybes tikrai ne vienintelis teisingas. Noras gali skatinti žmogų ieškoti ir rasti galimybes, kurių jis niekada neatrastų atsisakęs to noro.

Kiekvienas žmogus pats pasirenka savo gyvenimo kelią. Ir niekas netrukdo savo pasirinkimą skelbti ir siūlyti kitiems. Jei jis teisingas - žmonės supras ir pasinaudos jūsų pavyzdžiu bei patarimais.
Visgi nereikėtų perlenkti lazdos ir visus kitaip manančius ar darančius laikyti menkesniais ar žemesniais. Buvo jau ne tokioje tolimoje čia minėtoje mūsų ar mūsų tėvų praeityje tokių bandymų parodyti vienintelį teisingą gyvenimą. Iki tokio lygio, kai viešai scenoje nuleidusi galvą stovi smerkiama niolikmetė, nes jos mamytė "buržuazinės praeities atgyvena" turguje iš Lenkijos atvežtas prekes pardavinėja, o dukrelė teršia garbingą komjaunuolės vardą savaitgalį pasirodžiusi miestelio universalinėje su firminiais džinsais. Gal nepamirškime tų gražių senų laikų, neidelizuodami, kad niekas ten nieko nenorėjo ir nieko nedarė, kad gautų ko nori. Žmonės ir norėjo, ir ne vienas sukosi kaip sugebėjo, kad patenkintų savo poreikius, o ne tuos, kuriuos nurodė turėti "didysis brolis".

Žmonės gavo laisvę patenkinti savo norus legaliai ir greitai, nepaskaičiavo, nesugebėjo atsispirti - tai jų bėda, bet ne nusikaltimas. Kaip ir kiekvienoje bėdoje - jei galite, padėkite, jei negalite - bent jau pasistenkite suprasti ir pasitraukite tolyn, labiau nesugniuždydami. Paspirti parkritusį, nes pats kaltas, kad po kojom nežiūrėjo ir akmens nepastebėjo, o čia dabar dar guli ir praieti trukdo - man neatrodo nei švietėjiška, nei pamokoma.
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2008 11 27, 13:31)
Yra ir šiais laikais, kas moka labai taupyt ir iš mažų atlyginimų susitaupyt, bet pagal jus, tokie sunkiai sutaupytų pinigų neleidžia daiktams, apie kuriuos kalbam - tai kyla klausimas, kur juos išleidžia  g.gif Kam plėšytis, art, vardan ko? Kad sukištum į kojinę ir lauktum blogų laikų, kada galėsi juos panaudot? Kai nusiperka puodus ar patalynę už paskolą ar išsimokėtinai, tai jau iškart naudojasi tuo daiktu, o kol susitaupo, tai gyvena be daikto ir be pinigų (nes paskutinius atideda taupymui). Man tai čia mažai racijos  rolleyes.gif


drinks_cheers.gif Dar pvz. galima palyginti tų laikų ir šių infliacijos mastus.
Atsakyti
pagyvenusi,
puikiai pasakyta smile.gif


Atsakyti
jei mūsų pagailėjimai ar pasmerkimai parklupusiems turėtų kokios realios naudos, tuomet sutinku, kad kartais galima būtų patylėti, kartais - pasmerkti, o kartais - užjausti. Jei žmogus iki parklupdamas nesugebėjo iš aplinkinių klaidų pasimokyti, tai tikėtina, kad gal pasimokys iš savo paties. Jei ir iš savo klaidų nepasimoko - tada visos užuojautos ir pasmerkimai yra beverčiai. Dažniausiai, kiek teko susidurti gyvenime, žmonės mokosi iš savo klaidų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 11 27, 14:39)
pagyvenusi,
puikiai pasakyta smile.gif


drinks_cheers.gif O jei yra tokių, kuriems malonumą teikia džiaugtis pargriuvusiais, nesmerkim. Jie - tokie pat nelaimėliai.
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2008 11 27, 13:48)
drinks_cheers.gif  O jei yra tokių, kuriems malonumą teikia džiaugtis pargriuvusiais, nesmerkim. Jie - tokie pat nelaimėliai.

džiaugtis negražu ir negarbinga, bet tikrai ne visais atvejais yra gerai gailėtis pargriuvusio - kartais užuojautos ir gailesčio nerodymas ar netgi ignoravimas kaip tik tampa didesniu stimulu tam žmogui atsitiesti mirksiukas.gif
Atsakyti
Juoktis ir smerkti is niekur nieko tikrai negrazu. Bet daznokai pasitaiko atveju, kai zmogui stengiesi visais imanomais budais patarti, isaiskinti situacija, pasakyti kas gerai ir kas blogai, o jie neklauso. O paskui nusvyla. Ir patarimus prisimena tik bedai atsitikus.
Atsakyti
QUOTE(acuktuvaz @ 2008 11 27, 15:02)
Juoktis ir smerkti is niekur nieko tikrai negrazu. Bet daznokai pasitaiko atveju, kai zmogui stengiesi visais imanomais budais patarti, isaiskinti situacija, pasakyti kas gerai ir kas blogai, o jie neklauso. O paskui nusvyla. Ir patarimus prisimena tik bedai atsitikus.


Ir Jums pritariu drinks_cheers.gif Gal todėl mūsuose tiek daug piktų ir nusivylusių mokytojų g.gif Jums asmeniškai - esate labai mandagus, o jau buvau bepradedanti galvoti, kad TB dar vienu nicu prisiregistravo.
Atsakyti

Į Darbo biržą – po tūkstantį žmonių kasdien
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 28, 10:11)


Tai cia del kompensaciju pasirove visi turbut. Uz sildyma ir pan g.gif Dauguma is ju vis tiek kazka dirbalioja-neoficialiai. Nemanau, kad cia situacija sitaip drastiskai pasikeite del krizes, kuri realiai dar ir neprasidejo tokiais mastais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2008 11 28, 10:38)
Tai cia del kompensaciju pasirove visi turbut. Uz sildyma ir pan g.gif Dauguma is ju vis tiek kazka dirbalioja-neoficialiai. Nemanau, kad cia situacija sitaip drastiskai pasikeite del krizes, kuri realiai dar ir neprasidejo tokiais mastais 4u.gif

Dar ir kaip komentaruose parasyta- patentininkai eina
Atsakyti