QUOTE(pikkolo @ 2008 11 20, 17:27)
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 11 20, 15:07)
Tai, kad pats kabinate makaronus. Pagal jūsų pasakojimą, Briuselyje esate buvęs geriausiu atveju pernai. Nes iš aerouosto važiuoja iki 20 val. 12 autobusas, o po 20 val ir savaitgaliais tik 21 (ir taip jau geri metai). O taxi kaina priklauso nuo kompanijos, ten yra bent 2 skirtingi skaičiavimo būdai: 1) kai mokama už km, 2) mokama fiksuota suma, nepriklausomai kur važiuosite. Aš taxi paslaugomis naudojuosi tik tada, kai nevažiuoja autobusas, ir tai būna tik LT. Valandos važiuoti tikrai nereikia, nebent su 21, nes jis ne expresas.
O beje jūs žinote kas yra Komisija, Taryba, Parlamentas? Nes kažkaip atrodo, kad šnekate ne apie tą patį. Ūkio ministerija ES turi 4 ataše. Gal jiem sreiktų į kelias dalis pasidalinti, kad suspėtų į visus posėdžius? Tiek Taryboje, tiek Komisijoje?
Aš sau neprieštarauju. Dalyvavimas nėra būtinas, ir žinoma galėtumėme niekur nedalyvauti, tik ar neatrodysime tuomet juokingai? Gal būt ne visi dalykai tiesiogiai liečia LT pramonę (kalbu dabar tik apie savo darbo specifiką), nes pas mus ne viskas gaminama, bet juk prekės neatsiranda iš oro, jas įveža iš kitų šalių. Ir manau, kad čia jau LT reikalas ką jie nori leisti įsivežti, o ką ne.
Tai gal pasiūlykite TIESIOGINĮ skrydį iš Briuselio į Vilnių. Nes aš tokio nežinau. O skrydžiai su persėdimu yra ~16 val. Turėtumėte žinoti, kad Briuselyje darbas prasideda dažniausiai 10 val., labai jau retai nuo 9 val. Pietūs visada 12-14 val. Nėra prasmės aukoti visą dieną dėl kelių valandų, net jei tai ir yra privaloma.
Pigiausiai pavalgyti galima Komisijos ar Tarybos valgyklose. Ten pietūs kainuoja ~6 eurus. Pigiau tikrai niekur nerasite.
O apie pusryčius tai pirmą kartą girdžiu

Visada užsakomas viešbutis su pusryčiais, nes kaina skiriasi gal tik ~5 eurus. Nenumirčiau jei ir nebūtų pusryčių.
O LRV nutarimas buvo keistas šįmet. O tai, kad už vienos dienos kelionę mokama pusė dienpinigų, buhalteriai įvairiai traktuodavo (dėl ko ir buvo pakeista apmokėjimo tvarka), nes taisyklėse buvo parašyta, kad už grįžimo dieną mokama LT dienpinigiai.
Beje, seimo patarėjas toks jau ten ir VT

Jis juk politinio pasitikėjimo, bet koks ananasas juo gali būti. Net konkurso jokio nereik praeit.
P.S. Aš tikrai niekada niekur nesakiau, kad VT darbas yra sunkus. Iš kur tai ištraukėte. Aš kalbėjau apie keliones.
Del autobusu OK. Apie grafikus as nieko nekalbejau (jei reikia naudojausi situohttp://www.stib.be/index.htm?l=fr)... esme tame, kad norint galima buvo laisvai nuvaziuoti ir suspeti i vakarini lektuva, kuris buvo tiek Flylal, tiek AirBaltic'o, dabar gal jau nera nezinau, nesidomiu, neaktualu...
Faktas, lieka faktu, kad daugumas vaziuoja/vaziavo ten "uzisdirbti papildomu pinigu", o ne is kazkokiu valstybiniu paskatu... Be to, visi tiek musu atstovai, padedjejai, atase, konsultantai ir t.t. gauna priedus uz nuosavo automobilio naudojima tarnybiniems tikslams, t.y. jie raso prasymus motyvuodami, kad reikia vezioti is/i oro uosta atvykstancius kolegas is Lietuvos... Jei cia zmones aplamai suzinotu kiek jie ten privilegiju turi, tai tikrai suprastu kokia sunki ta valdininko duona...
Skrydziai yra tiesioginis su Airbalticu 6:35 ir per Ryga 5:30 Atgal su CSA arba SAS apie 18.00 (cia su persedimu)... Jei taip norite taupyti, tai skriskite su Ryanairu is Rygos sausio 23 d. pvz. pirmyn atgal 66 LTL plius bagazas gaunasi apie 100 LTL.
Uzsakomas viesbutis??? O kas ji uzsakineja??? Ko gero pats zmogus....

Nueikite i booking.com ir pasiziurekite ar tikrai pusryciai kainuoja 5 EUR ir kiek daug tokiu viesbuciu yra, kur pusryciai iskaiciuoti i kaina...
Sofitelis, Novatelis, Renesansas, Crown Plaza, Eurostaras - beveik visur pusryciai i kaina neiskaiciuoti ir kainuoja 20-25 EUR...
Jusu visu didzioji dauguma komandiruociu yra pasipinigavimas ir bereikalingas mokesciu moketoju lesu svaistymas. Ir man geda uz tokius VT kaip jus.
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2008 11 20, 17:33)
Tai nereik prieit, atsiunčia buhalterija ataskaitą (šiaip jau šefai patys juk neina pasiimti dokumentų), ir matosi kiek išmoka dienpinigių. O šefai patikėk negrąžina.
Briedas visiskas... :-)
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2008 11 20, 17:33)
ir istatymo nuo Vyriausybes nutarimo neskiriat

beje, tame LRV nutarime yra punktas apie tai,kad gryzimo i Lietuva diena mokama pagal Lietuvos dienpinigiu norma

vat tuo daznai buhalteriai ir naudodavosi. mano ir sefo komandiruociu isakymai skirtingi buvo - jam paskaiciavo, kad jis dvi paras praleis komandiruotej, nes matai darbo valandu skaicius iskaitant skrydzius - didelis, o man kaip ne sefui, mazesnis kazkodel

kaip ten orvelas rase - kai kurios kiaules lygesnes uz kitas

baigiu ir as oftopinti

arba keliames i VT tema Darbo skyrelyje
Dieve, dieve... Kokia nuskriausta... Kaip blogai, aij aij aij...
Nejuokinkit doru pilieciu su savo nesamonem..
Matote, jos taksi nesinaudoja, pusryciu viesbutyje nevalgo, sveikata gadina vardan valstybes, gyvena viesbuciuose pigiausiuose, pvz. Formula 1 :-) Skraido po 18 val. ir visa tai uz 13 LTL... :-)