Įkraunama...
Įkraunama...

Kitokie kvepalai, kitokių kvepalų parduotuvės

QUOTE(Margot @ 2008 11 16, 14:33)
Gervela, o jie iš gaiviųjų kategorijos? Pagal natas, panašu, kad taip... g.gif Ir kt. klausimas - ar nėra jokio panašumo su SL faivokloku? Ten gi imbierinė, medumi pagardinta arbata ax.gif

gaiviais tikrai nepavadinčiau g.gif pauostyk sausas arbatžoles- jos nėra gaivios, turi tam tikro sunkumo, šiuose kvepaluose pradinės arbatžolės tarsi parūkytos, turi truputėli dūmiškumo. kvepia panašiai kaip earl gray arbata su bergamote. bergamotė daiktas apgaulingas- deriny su tradiciniais citrusais- gaivus kvapas, deriny su arbatžolėmis- sunkokas.

ant mano odos gana greit pereina į švelnų saldumą, balto liepžiedžių (jokiu būdu ne viržių ar pan. tamsaus) medaus ir vanilės, labai minkštas kvapas. Lyg pradinį arbatos sunkumą atskiestų saldus medus. Ir arbatžolėmis kvepia tik vos vos.

Su SL kaip ir neturi panašumo, nes Serge Lutens "Five O' Clock Au Gingembre" ryškus sodrus imbieras, cukruotos imbiero cukatos, o "Tea for two"- imbieras vos vos groja, daugiau sausais prieskoniniais milteliais, kaip indiškoje/ajurvediškoje prieskoninėje arbatoje, nėra šlapumo, šviežumo jausmo.
Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2008 11 16, 13:28)
L'artisan Parfumeur "Tea for Two" (2000)

user posted image

natos:
imbieras, cinamonas, žaliasis anyžius, medus, vanilė.

Pavadinimas išvertus reiškia "Arbata Dviems" biggrin.gif Itin taiklus  biggrin.gif

Kai tik aš pamatau šį pavadinimą, taip iš karto acimenu "Didįjį pasivaikščiojimą", kur Lui de Fiunesas turkiškos pirties garuose niūniavo tyliai: "tee for two, and two for tee, you and me..." lotuliukas.gif Aciprašau už OT.
Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2008 11 16, 12:28)
L'artisan Parfumeur "Tea for Two" (2000)

user posted image

natos:
imbieras, cinamonas, žaliasis anyžius, medus, vanilė.

Pavadinimas išvertus reiškia "Arbata Dviems" biggrin.gif Itin taiklus  biggrin.gif

Pradžioje kvepia sausomis tamsiomis arbatžolėmis su žiupsneliu bergamotės. Vėlia po truputį minkštėja, šiltėja, lenda medus, vanilė. ir visą laiką lydi lengvas "meduolinių" prieskonių kvapas.

Gervela, esu juos anksciau aprasius. Man labai primine raudonaja arbata. Prisimenu, kad pirkdavau Presto namuose. Kaip ir tu, man kvepalai primine sunkias, tamsiai raudonas, i juoduma arbatzoles. Kaip toji arbata, pirmosios natos buvo padumintos ir su laiko lengvejancios. Man paliko grazu ispudi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(JVana @ 2008 08 21, 16:29)

Tea for two pirmosios natos man primine arbata. Pagalvojau, kad galbut zaliaja, bet visgi nusprendziau, kad raudonaja smile.gif Kaip is PRESTO namu smile.gif Neatsimenu jau, kuria pirkdavau, bet ta raudonoji arbata. Kvepalai turi toki sodru ir aisku dumo charakteri. Ne lauzo dumo, bet rukyto gaminio dumo smile.gif Isties toks jausmas, kad gerciau ta puskarte raudonaja arbata rukytu kumpio kvapu prisisunkusiame kambaryje.

Mechant Loup kaip mat patrauke demesi smile.gif Juose uzuodziau pipiriukus (kur kas maziau nei Poivre Piquante), bet skanius, taip pat primine senos odos kvapa, o gal labiau nevedinta kambario kvapa, kuriame stovi seni odiniai baldai. Kazkuom primena vyriskus kvepalus, bet jie PUIKIAI tiktu moteriai su charakteriu smile.gif Jie tokie prigesinti, bet charakteringi, itin subalansuoti, nes nei viena nata man aiskiai solo negroja. Tai ju visuma ir harmonija, kas daro siuos kvepalus idomius. Gal vertetu bandyti ant odos  rolleyes.gif

Ikeliu savo ankstesni aprasyma priminimui smile.gif Idomu ar uostei Mechant Loup? Man jie paliko "kabliuka" biggrin.gif Nes vis pagalvoju, kad reikejo paimti, o dabar galimybes nera. Labai idomus kvepalai.
Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 11 16, 23:14)
1. Gervela, esu juos anksciau aprasius.

2. Idomu ar uostei Mechant Loup?

1. kažkodėl man paieška neišmetė, tai galvojau, kad dar niekas neminėjo doh.gif ax.gif
beje, konsultantė sakė, kad iš L'artisan šioje parduotuvėje - tai perkamiausias kvapas biggrin.gif

2. nea, l'artisan'ų stendas turbūt paskutinis eilėje buvo, tai nosis jau totaliai atbukusi buvo doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Gervela @ 2008 11 16, 21:28)
1. kažkodėl man paieška neišmetė, tai galvojau, kad dar niekas neminėjo doh.gif  ax.gif
beje, konsultantė sakė, kad iš L'artisan šioje parduotuvėje - tai perkamiausias kvapas biggrin.gif

2. nea, l'artisan'ų stendas turbūt paskutinis eilėje buvo, tai nosis jau totaliai atbukusi buvo doh.gif

Kurie labiausiai paliko ispudi?
Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 11 17, 00:03)
Kurie labiausiai paliko ispudi?

aš uosčiau tik gal porą L'artisan'ų, tai diskusija kol kas nėra įmanoma ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
JVana, Gervela ir kitos, uosčiusios Tea for Two - kokiam žmogui labiausiai tiktų šie kvepalai? Jei vyrui - tai kokiam - pagyvenusiam, jaunam, turitngam verslininkui, vėjavaikiui prie meno? Moteriai - jaunai, vidutinio amžiaus, kokį darbą dirbančiai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2008 11 18, 00:52)
Tea for Two - kokiam žmogui labiausiai tiktų šie kvepalai?

man šis kvapas toks be amžiaus ir lyties g.gif iš pradžių aštresnis, solidesnis, vėliau labai suminkštėja, sušvelnėja. Sakyčiau, tinka ir verslininkui, ir studentui, šiek tiek griežtam iš pažiūros, bet švelniam viduje žmogui. šiek tiek kontroversiškam. tai tikrai nėra gaivus lengvabūdiškas kvapas, bet sunkia klasika nepavadinčiau.
dėl to sušvelnėjimo gal vistik labiau skirtas moteriai g.gif na, tiktų ir šveniam, jausmingam vyrui g.gif amžius- gal iki 40, 45 m. g.gif
Atsakyti
BlackDee jau aprašė daugybė Il Profumo kvepalų, bek kadangi ir man suteikė galimybę išbandyti kai kuriuos (ačiū 4u.gif ), tai trumpai surašau ir savo įspūdžius.
Touaregh - prieskoniai, žolės ir vaisiai, dar rožės, ir gana saldūs. Gana moteriški mano nosiai.
Encens Epice - prieskoniai ir pušys, ne saulės įkaitinti kamienai, o aitroki žali malti spygliai su terpentino, gal net kamparo šešėliu.
Ambre d’Or – saldi ambra. Gera, sodri, turtinga, bet daugiau beveik nieko neužuodžiu, nebent medų ir vanilę.
Blanche Jacinthe – labai smagus, šviesus be jokio persaldinimo pavasariškas kvapas, gaivūs hiacintai ir nemažai aitrokos, kartokos žalumos.
Vent de Jasmin – galingi jazminai, daug, stiprūs, ryškūs. Neturi to lengvumo ir gaivumo, kaip mūsų darželių jazminai, nors panašumas nemažas. Norėtųsi dar kokios kitos natos, “cinkelio”.
Visi laikosi gana gerai.

Pastebėjau, kad vienąkart pabandžius dažniausiai dar negaliu susidaryt galutinės nuomonės - kitąkart kai kas atrodo kitaip. Taigi dar testuosiu.
Atsakyti
Sveiki,
labai susidomejau sia tema, uzsiregistravau del to siandien. Gal kartais yra vietu Vilniuje, kur galima isigyti "kitokiu", parduotuvese nesanciu kvepalu? Gal kartais kazkas parduoti? Labiausiai domintu Black Tourmaline ar kazkas is L'artisan, dar is masiniu Tomo Fordo Black Orchid? aciu
Atsakyti
Onutea, Tom Ford ar Black Tourmaline pas mus pauostyt nerasi, bet L'artisan ir kitų selektyvų didelę koncentraciją rasi parduotuvėje Creme de la Creme, Vilniuje, prekybos centre "Panorama". Taip pat gali užsukti į užupį, ten esančioje Visokių daiktų krautuvėlėje pauostyti Parfums de Nicolai kvepalus, jie turi laaabai gražių kvapų. Šiek tiek retesnių kvepalų turi ir Kristiana - Bois 1920, Laura Tonatto, Creed.
Atsakyti

Tom Ford boutikas yra Vilniaus Vartuose - manau, kad turėtų turėti ir kvepalus. Ir ne tik Black Orchid, bet ir kitus įdomesnius.
Atsakyti