Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(TYN @ 2008 11 21, 14:32)
as dariau tik su itrintais prieskoniais, marinuota tik druskoj ir marinuota prieskoniu misiny (bandziau du, vienas labiau patiko nei kitas).  tai daugiau nebebandysiu - can't fix if it ain't broken  biggrin.gif


o koki mix'a perki? reiketu gal pabandyt... g.gif jei kalakuta siais metais kepsiu.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 11 21, 23:39)
o koki mix'a perki?


jau ispardave ziuriu ta, kuris man labiausiai patinka - williams-sonoma citrus brine. jie dar turi Apple&Spice Brine- irgi neblogas, bet man citrus labiau patiko.
Atsakyti
QUOTE(VRed @ 2008 11 21, 07:53)
Kukulius ir svilpikus dariau taip:
Isviriau bulves (nuskustas), dejau viena kiausini, pieno gal stikline, ne daugiau, ir su blenderiu sumaliau - tik nenaudokit food processor kur su peiliukais, nes gumine tesla tada gaunasi, o ta reik kur blynams tesla maisyt ax.gif Tada padalinau per puse, i kukuliu mase dejau tik krakmolo, tol kol galejau kamuoliukus formuot ir prie ranku nelipo, tik nepadaugint. Galvojau is pradziu kad gal per minksti, bet kai isvire tai pats tas buvo thumbup.gif Tokie lygus ir silkiniai gavosi, kaip restorane kokiam geram lotuliukas.gif


Klausyk man kyla klausimas kodel i kukulius pili pieno? g.gif , as kaip suprantu tu verdi bulves jas sutrini tada pili pieno(gaunas kaip bulviu kose)+kiausa ir jeigu tu dedi tiek krakmolo kad neliptu prie ranku, tai mano galva tie kukuliai turi but "mediniai" ta prasme kieti kieti isvire g.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif o tu sakai jie gaunasi minkstuteliai g.gif , blyn as taip nedarau bet jei tu sakai gal ir man taip pabandyt g.gif o koki kieki bulviu tada verdi prie stiklines pieno? 4u.gif

p.s. as va dariau kaip tik uzvakar svilpikus kaip visada, bet tiek krakmolo kad neliptu prie ranku nei nededu, nei miltu , keleta saukstu idedu to ir to ir super, bet va tas pienas mane visai neramina kam jis ten jo irgi nepilu niekada , nes ten kose bus mano galva....ir dar virtos bulves turi savybe kiek desi miltu ar krakmolo jos visada ji "gers", ir kiek bemaisysi visada lips prie ranku smile.gif 4u.gif

Va pvz receptas :
Virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru
12 bulvių
1 stiklinė miltų arba bulvių krakmolo
1-2 kiaušiniai
druskos
pipirų

Mėsos įdarui: 300-400 g virtos mėsos
1 svogūnas
maltų pipirų
druskos

Bulves išvirti, nusunkti ir gerai sugrūsti arba sumalti mėsmale. Tada įdėti krakmolo/miltų, pipirų druskos, kiaušinį, gerai išminkyti ir daryti apvalius kukulius, į kurių vidų įdėti paruošto įdaro (mėsos, grybų, varškės arba juodos duonos).
Kukulius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 10-15 minučių.
Išgriebtus kukulius užpilti spirgučiais, sviestu, pomidorų arba grietinės padažu.

Mėsos įdaras:
Virtą mėsą sumalti, truputį pakepinti su jau apkepintais svogūnais, pridėti pipirų, druskos, išmaišyti ir įdaryti kukulius.

p.s. to pieno nei kvapo ner niekur unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *PM*: 22 lapkričio 2008 - 23:31
Wicked, as kazkur paskaiciau,kad galima vistienos krutineles palaikyti suriame vandenuje, kad nesausos gautisu, tai man tokios surios buvo, kad meciau i siuksline.... tai dabar galvoju, kad gal persudziau as ta vandeni ar ne, nes jei laaaabai surus bus tai ir kalakutas bus surus paskui, kaip ten su tuo skoniu gaunasi ? Kad skaniai padarai tu tai aisku , bet ar jauciasi labai surumas ?
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 11 23, 17:28)
Wicked, as kazkur paskaiciau,kad galima vistienos krutineles palaikyti suriame vandenuje, kad nesausos gautisu, tai man tokios surios buvo, kad meciau i siuksline.... tai dabar galvoju, kad gal persudziau as ta vandeni ar ne, nes jei laaaabai surus bus tai ir kalakutas bus surus paskui, kaip ten su tuo skoniu gaunasi ? Kad skaniai padarai tu tai aisku , bet ar jauciasi labai surumas ?


gal ir persudei... bet is kitos puses, kiek tu tas krutineles laikei suriame vandenyje? kiek druskos dejai ant kokio kiekio vandens? g.gif

vistienos krutinelei tas pats islieka - 0.5-1 cup druskos ant galono vandens, bet jas palaikyt uztenka tik pusvalandi koki (jei net nemaziau).... 4u.gif

kas liecia kalakuta ir kai as ji dariau, man jis gavosi sultingas ir jokios druskos nesijaute, kad butu per daug, ar kazka.... g.gif tik tiek, kad trinant prieskonius, as niekada jau papildomai druskos nededu... schmoll.gif uztenka tiek, kiek gauna is to vandens... plius, as visada dar ji nuplaunu po tekanciu vandeniu.... tik nesu tikra, kiek tos druskos dedu, nes nematuoju, is akies... bet paskanavus tai zinai taip.... laaaabai suroka buna.... hihihi.gif
Atsakyti
Viskas aisku, vadinasi as ryskiai tada vandeni persudziau, o kiek laiko laukiau neatsimenu net panasiai, gal valanda kokia, neisivaizduoju, tik galutini rezultata kaip dabar atsimenu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 11 23, 20:04)
Viskas aisku, vadinasi as ryskiai tada vandeni persudziau, o kiek laiko laukiau neatsimenu net panasiai, gal valanda kokia, neisivaizduoju, tik galutini rezultata kaip dabar atsimenu hihihi.gif


greiciausiai, kad taip, persudei tada... jei nelaikei para laiko.... biggrin.gif
pagooglinus ir daugiau ideju galima rasti... 4u.gif pabandyk chicken breast brine... buvau radus visai gerai skambanciu... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2008 11 23, 21:55)
greiciausiai, kad taip, persudei tada... jei nelaikei para laiko....  biggrin.gif

lotuliukas.gif tai jau tikrai taip..... lotuliukas.gif as neisivaizduoju kiek druskos turejau privaryti, kad vist kaip druska buvo doh.gif

Kepiau vakar vedaru. Niam niam thumbup.gif

Jau kazkada klausiau, bet dar karteli paklausiu, GAL ZINOT RECEPTA PAPRASTU PAPRASCIAUSIU LIETUVISKU SAUSAINIU, KUR STORI TOKIE BUNA. Mes per mesmale darydavom juos, ant galo forma uzdeje.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 11 23, 22:19)
GAL ZINOT RECEPTA PAPRASTU PAPRASCIAUSIU LIETUVISKU SAUSAINIU, KUR STORI TOKIE BUNA. Mes per mesmale darydavom juos, ant galo forma uzdeje.


jei toki radau, tai stai:

350g margarino
1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai (1 pilnas ir dviejų tryniai)
4 stiklinės miltų

Margariną išsukti su cukrumi. Tešlą suminkius palaikyti šaldytuve. Formuoti per malimo mašinėlę.

pamenu, kad ir mes darydavom, ir tikrai nieko sudetingo, ar mandro nebuvo.... g.gif labai paprasti ir labai skanus..... thumbup.gif
Atsakyti
va tokius paprastus sviestinius sausaunius labai skaniu hong kong'e valgiau beveik kasdien, uzsikabliavus buvau ir vis i ta kepyuklu tinkla kas vakara traukdavau kai tik kur pamatydavau, bet jie juos daro su arbatu skoniu kazkaip: zaliosios arbatos, jazminu, raudonosios ir t.t. kitu neragavau. bet kaip skanu.... niam... galvoju kai ateis ikvepimas reiks pabandyt kada i sausainiu tesla ipilt stiprios zaliosios arbatos (cefyro kaip sakant hihihi.gif) ir paziuret ar panasiai gausis. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 24 lapkričio 2008 - 07:29
gal koki padaziuka prie kalakuto,zinot,pasidalinkit receptu mirksiukas.gif o as irgi kalakuta mirkau per nakti,bet marinate.
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2008 11 23, 22:19)
Jau kazkada klausiau, bet dar karteli paklausiu, GAL ZINOT RECEPTA PAPRASTU PAPRASCIAUSIU LIETUVISKU SAUSAINIU, KUR STORI TOKIE BUNA. Mes per mesmale darydavom juos, ant galo forma uzdeje.


mano mama kaip tik kepe 6dieni, tai galesiu paklausti 4u.gif
Atsakyti