QUOTE(VRed @ 2008 11 21, 07:53)
Kukulius ir svilpikus dariau taip:
Isviriau bulves (nuskustas), dejau viena kiausini, pieno gal stikline, ne daugiau, ir su blenderiu sumaliau - tik nenaudokit food processor kur su peiliukais, nes gumine tesla tada gaunasi, o ta reik kur blynams tesla maisyt

Tada padalinau per puse, i kukuliu mase dejau tik krakmolo, tol kol galejau kamuoliukus formuot ir prie ranku nelipo, tik nepadaugint. Galvojau is pradziu kad gal per minksti, bet kai isvire tai pats tas buvo

Tokie lygus ir silkiniai gavosi, kaip restorane kokiam geram
Klausyk man kyla klausimas kodel i kukulius pili
pieno?

, as kaip suprantu tu verdi bulves jas sutrini tada pili pieno(gaunas kaip bulviu kose)+kiausa ir jeigu tu dedi tiek krakmolo kad neliptu prie ranku, tai mano galva tie kukuliai turi but "mediniai" ta prasme kieti kieti isvire

o tu sakai jie gaunasi minkstuteliai

, blyn as taip nedarau bet jei tu sakai gal ir man taip pabandyt

o koki kieki bulviu tada verdi prie stiklines pieno?
p.s. as va dariau kaip tik uzvakar svilpikus kaip visada, bet tiek krakmolo kad neliptu prie ranku nei nededu, nei miltu , keleta saukstu idedu to ir to ir super, bet va tas pienas mane visai neramina kam jis ten jo irgi nepilu niekada , nes ten kose bus mano galva....ir dar virtos bulves turi savybe kiek desi miltu ar krakmolo jos visada ji "gers", ir kiek bemaisysi visada lips prie ranku
Va pvz receptas :
Virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru
12 bulvių
1 stiklinė miltų arba bulvių krakmolo
1-2 kiaušiniai
druskos
pipirų
Mėsos įdarui: 300-400 g virtos mėsos
1 svogūnas
maltų pipirų
druskos
Bulves išvirti, nusunkti ir gerai sugrūsti arba sumalti mėsmale. Tada įdėti krakmolo/miltų, pipirų druskos, kiaušinį, gerai išminkyti ir daryti apvalius kukulius, į kurių vidų įdėti paruošto įdaro (mėsos, grybų, varškės arba juodos duonos).
Kukulius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 10-15 minučių.
Išgriebtus kukulius užpilti spirgučiais, sviestu, pomidorų arba grietinės padažu.
Mėsos įdaras:
Virtą mėsą sumalti, truputį pakepinti su jau apkepintais svogūnais, pridėti pipirų, druskos, išmaišyti ir įdaryti kukulius.
p.s. to pieno nei kvapo ner niekur