Kepiau sausainius, bet man nepatiko vien del itarkuotos citrinos zieveles

, daugiau niekur jos nedeciau, tas toks karstelejes aitrus skonis jaucias nuo tos zieves.
Šviesiai tešlai reikia: 100 gr sviesto, 1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys, 100 gr cukraus, 60 gr jogurto be priedų, 250 gr miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Tamsiai tešlai reikia: 100 gr sviesto, 1 citrinos sulčių, 100 gr cukraus, 2 dideli šaukštai kakavos miltelių, 2 šaukštai romo arba romo esencijos, 60 gr jogurto be priedų, 250 gr miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Tiek šviesiai tiek tamsiai tešlai ta pati paruošimo technologija: Į dubenį sudedame susmulkintą sviestą, cukrų, citrinos sultis, reikiamus priedus bei jogurtą ir mikseriu sumaišome iki vientisos masės. Tada dedame miltus su kepimo milteliais. Suminkome vidutinio kietumo tešlą. Kiekvieną gabalą atskirai iškočiojame ant plėvelės ar pergamentinio popieriaus. Šviesią tešlą patepame išplaktu baltymu, kad geriau suliptų o ant jos užtiesiame tamsiąją tešlą. abu gabalus susukame i voleli. Paliekame apie 1 val šaldytuve. Po valandos tešla būna sukietėjusi ir lengvai pjaustoma. Supjaustome apie 1 cm storio gabaliukais ir kepame 180 C temperatūroje kol šviesioji tešla lengvai paruduos.
As dar i vidu dejau dziovintu kapotu slyvu su riesutais.