[quote=MarryJane,2009 01 24, 22:01]
[/quote]
O as tai visai vista. Kai lelius suviduriuvao, trecia diena as su juo i priimamaji, tipo pasikonsultuot, nusiunte i infekcine. Ten niekam neidomu konsultuot, iskart pagulde ir lasaliniu prirase. O vaikutis tik viduriavo trecia diena vos po 2-3 kartus per diena. Tai vaika 2 kartus po pusvalandi prabade ir nesugebejo istatyt kateterio, o kai pagaliau pastate, tai pasirodo blogai, ispute ranka. nu siaubas kazkoks, dar dabar sirdi skauda prisiminus kaip jis klyke, net i reanimacija buvo nusitempusios, atseit apsvietimas geresnis. Nulekus ten pamaciau klaiku vaizda. Vaikas ant operacinio stalo, viena sesute ji uzgulus laiko, kita istempus rankyte bado, rankyte visa kruvina, po ja dar kraujo balyte, vaikutis melynas ziaukcioja, nes nebeisrekia. Kosmaras!!!! Zodziu, Para pralaike, padare tyrima - rotas, ir kadangi badyt nebeleidau, nes ir taip jau 11 vietu buvo subadytas (2 vietos galvyteje), tai liepe vaziuot namo ir gert skyscius. Nes skysciai vienintelis vaistas. buciau as zinojus tikrai nebuciau te vaziavus. o ir vaziuodama galvojau, kad va, paziures, bus ramiau, patars ka nors ir paleis namo. Tai zodziu grizom is ligonines daug nesveikesni nei i ja nuvaziavom. Aisku maniskis skysciu irgi nei pro kur, bet papa eme. nors to pieno ir neperdaugiausiai, bet lengvai viskas praejo. savaite paviduriavo nesmarkiai ir viskas. negaliu sau atleist kad be reikalo leidau taip savo vaika kankint. O dar salygos toj infekcinej klaikios. Pagulde su kitu vaikuciu i viena palata.. tai tam nieko nerado, vargselis neaisku ar negris su rotu namo nuo mano vaikucio pasigaves. Is savo patirties mamoms patarciau vaziuot i infekcine tik kai matot, kad tikrai butina. Bet siaubas kiek daug dalyku nezinai su pirmu vaiku, kiek klaidu pridarai...
As irgi labai dziaugiuos kad maitinu, nes tikrai laaabai lengvai tas rotas praejo.
[/quote]

siaubas kažkoks... pasikankinot...
su tais kateteriais turbūt visada taip ir būna mažiems kūdikiukams.

Kai gulėjom ankstesnį kartą ligoninėj, didžiausias mano košmaras irgi - tas pusvalandis ar valanda, kai trys sesutės iš kelinto karto mūsų mažutei kateterį statė... Nenoriu net prisimint...
O su tuo rotu ir ligonine, tai niekada negali žinot, kiek dar gali būt namie, o kada jau važiuot. Aš visokių siaubiakų prisiklausius iš mamų, kaip žaibiškai vaikai gali dehidratuot, kažkaip irgi labai nerimavau. Gerai, kad mažoji nedaug viduriavo ir vėmė... Bet jeigu būtų ištisai varius, manau irgi be ligoninės nebūtume išsisukę. Kai jau pradeda geibt, kažkaip labai greitai viskas vystosi... Ir kuo silpnesnis vaikas, tuo sunkiau jį žindyt, apie girdymą net nekalbu...
Nesigraužk labai, tiesiog, kai vaikas taip suserga, labai sunku objektyviai įvertinti jo būklę, ypač, jei ne medikė esi. Ir nesvarbu, kelintas vaikas, pvz šis rotas man buvo pirmas, irgi panikos buvo... Niu svarbu, kad lengvai praeina ir turbūt greit pasimirš