Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(Kaciusss @ 2009 01 23, 20:17)
oi sveikatos jums wub.gif  verysad.gif  kaip gydotes?kuo pasireiske jis? g.gif  verysad.gif

ačiū 4u.gif
na pasireiškia tai vėmimu ir viduriavimu. Liga pavojinga kūdikiams ir mažiems vaikams dėl skysčių netekimo galimybės. Tai ir šį kartą labai gelbėjo MP. Nes gydymas vienintelis: skysčiai.

Kažkaip mums nesunkus tas rotas pasitaikė, tfutfutfu, ar čia jo atmaina lengva, ar dukriukas lengvai pakelia. Vakar stresiuko buvo, vienu metu svarsčiau, gal jau nieko nelaukt ir lėkt į ligoninę, bet ačiū Dievui, išvengėm, esam namie.

Baisiausia buvo, kai vaikas atsisakinėjo žįst, tokia nugeibus buvo. O gi skysčių tai mirtinai reikia nuolat kuo daugiau duoti. Puodelio, šaukštelio neprisileidžia, kažkiek dar sugirdžiau per prievartą su švirkštu. Ir labiausiai padėjo toks triukas: ant rankų užliūliuodavau, kol užsnūsdavo ir tada beveik miegančiai duodavau krūtį ir žįsdavo! Kaip man palengvėjo, nes jau buvau panikoj, kad be lašelinės neapsieisim. Ir įdomiausia, kad taip miegodama pažįsdavo (naudojaus proga ir duodavau iš abiejų pusių, kol ima smile.gif ) ir netrukus prabusdavo daug guvesnė, tarsi pasitaisęs vaikas. smile.gif

Va, o šiandien jau tempos nebėra, nevemia ir kol kas neviduriuoja (mums beje, tik porą kartų vėmė ir vieną kartą galingai suviduriavo per visą laiką). Bet tik tokia irzloka, nieko nevalgo, bet žinda. Tai tikiuosi, kad po truputį sveikstam ir ilgai neužtruks ta liga.

Labai džiaugiuos, kad maitinu pati, nes neįsivaizduoju, ką reiktų su nežindomu kūdikiu tokiu atveju daryt... Tik į ligoninę, matyt. g.gif
Atsakyti

Labai džiaugiuos, kad maitinu pati, nes neįsivaizduoju, ką reiktų su nežindomu kūdikiu tokiu atveju daryt... Tik į ligoninę, matyt. g.gif
[/quote]
O as tai visai vista. Kai lelius suviduriuvao, trecia diena as su juo i priimamaji, tipo pasikonsultuot, nusiunte i infekcine. Ten niekam neidomu konsultuot, iskart pagulde ir lasaliniu prirase. O vaikutis tik viduriavo trecia diena vos po 2-3 kartus per diena. Tai vaika 2 kartus po pusvalandi prabade ir nesugebejo istatyt kateterio, o kai pagaliau pastate, tai pasirodo blogai, ispute ranka. nu siaubas kazkoks, dar dabar sirdi skauda prisiminus kaip jis klyke, net i reanimacija buvo nusitempusios, atseit apsvietimas geresnis. Nulekus ten pamaciau klaiku vaizda. Vaikas ant operacinio stalo, viena sesute ji uzgulus laiko, kita istempus rankyte bado, rankyte visa kruvina, po ja dar kraujo balyte, vaikutis melynas ziaukcioja, nes nebeisrekia. Kosmaras!!!! Zodziu, Para pralaike, padare tyrima - rotas, ir kadangi badyt nebeleidau, nes ir taip jau 11 vietu buvo subadytas (2 vietos galvyteje), tai liepe vaziuot namo ir gert skyscius. Nes skysciai vienintelis vaistas. buciau as zinojus tikrai nebuciau te vaziavus. o ir vaziuodama galvojau, kad va, paziures, bus ramiau, patars ka nors ir paleis namo. Tai zodziu grizom is ligonines daug nesveikesni nei i ja nuvaziavom. Aisku maniskis skysciu irgi nei pro kur, bet papa eme. nors to pieno ir neperdaugiausiai, bet lengvai viskas praejo. savaite paviduriavo nesmarkiai ir viskas. negaliu sau atleist kad be reikalo leidau taip savo vaika kankint. O dar salygos toj infekcinej klaikios. Pagulde su kitu vaikuciu i viena palata.. tai tam nieko nerado, vargselis neaisku ar negris su rotu namo nuo mano vaikucio pasigaves. Is savo patirties mamoms patarciau vaziuot i infekcine tik kai matot, kad tikrai butina. Bet siaubas kiek daug dalyku nezinai su pirmu vaiku, kiek klaidu pridarai...
As irgi labai dziaugiuos kad maitinu, nes tikrai laaabai lengvai tas rotas praejo.
Atsakyti
[quote=MarryJane,2009 01 24, 22:01]
[/quote]
O as tai visai vista. Kai lelius suviduriuvao, trecia diena as su juo i priimamaji, tipo pasikonsultuot, nusiunte i infekcine. Ten niekam neidomu konsultuot, iskart pagulde ir lasaliniu prirase. O vaikutis tik viduriavo trecia diena vos po 2-3 kartus per diena. Tai vaika 2 kartus po pusvalandi prabade ir nesugebejo istatyt kateterio, o kai pagaliau pastate, tai pasirodo blogai, ispute ranka. nu siaubas kazkoks, dar dabar sirdi skauda prisiminus kaip jis klyke, net i reanimacija buvo nusitempusios, atseit apsvietimas geresnis. Nulekus ten pamaciau klaiku vaizda. Vaikas ant operacinio stalo, viena sesute ji uzgulus laiko, kita istempus rankyte bado, rankyte visa kruvina, po ja dar kraujo balyte, vaikutis melynas ziaukcioja, nes nebeisrekia. Kosmaras!!!! Zodziu, Para pralaike, padare tyrima - rotas, ir kadangi badyt nebeleidau, nes ir taip jau 11 vietu buvo subadytas (2 vietos galvyteje), tai liepe vaziuot namo ir gert skyscius. Nes skysciai vienintelis vaistas. buciau as zinojus tikrai nebuciau te vaziavus. o ir vaziuodama galvojau, kad va, paziures, bus ramiau, patars ka nors ir paleis namo. Tai zodziu grizom is ligonines daug nesveikesni nei i ja nuvaziavom. Aisku maniskis skysciu irgi nei pro kur, bet papa eme. nors to pieno ir neperdaugiausiai, bet lengvai viskas praejo. savaite paviduriavo nesmarkiai ir viskas. negaliu sau atleist kad be reikalo leidau taip savo vaika kankint. O dar salygos toj infekcinej klaikios. Pagulde su kitu vaikuciu i viena palata.. tai tam nieko nerado, vargselis neaisku ar negris su rotu namo nuo mano vaikucio pasigaves. Is savo patirties mamoms patarciau vaziuot i infekcine tik kai matot, kad tikrai butina. Bet siaubas kiek daug dalyku nezinai su pirmu vaiku, kiek klaidu pridarai...
As irgi labai dziaugiuos kad maitinu, nes tikrai laaabai lengvai tas rotas praejo.
[/quote]

verysad.gif siaubas kažkoks... pasikankinot...
su tais kateteriais turbūt visada taip ir būna mažiems kūdikiukams. g.gif Kai gulėjom ankstesnį kartą ligoninėj, didžiausias mano košmaras irgi - tas pusvalandis ar valanda, kai trys sesutės iš kelinto karto mūsų mažutei kateterį statė... Nenoriu net prisimint...

O su tuo rotu ir ligonine, tai niekada negali žinot, kiek dar gali būt namie, o kada jau važiuot. Aš visokių siaubiakų prisiklausius iš mamų, kaip žaibiškai vaikai gali dehidratuot, kažkaip irgi labai nerimavau. Gerai, kad mažoji nedaug viduriavo ir vėmė... Bet jeigu būtų ištisai varius, manau irgi be ligoninės nebūtume išsisukę. Kai jau pradeda geibt, kažkaip labai greitai viskas vystosi... Ir kuo silpnesnis vaikas, tuo sunkiau jį žindyt, apie girdymą net nekalbu...

Nesigraužk labai, tiesiog, kai vaikas taip suserga, labai sunku objektyviai įvertinti jo būklę, ypač, jei ne medikė esi. Ir nesvarbu, kelintas vaikas, pvz šis rotas man buvo pirmas, irgi panikos buvo... Niu svarbu, kad lengvai praeina ir turbūt greit pasimirš mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes, radau jumis bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
kaip auga jūsų mažieji žmogučiai wub.gif.
Mums iškilo štai tokia problemėlė doh.gif, mažius nebenori valgyti iš dešinės pusės. Pravargom gal kokias 2 dieneles, kol aš žioplė sugalvojau jį apsukti taip, kad kaip valgo iš kairės krūties ir ką suveikė. O šianakt kažkaip prieš rytą apsigavo ir pavalgė normaliai. Tai taip ir nesuprantu ar čia jam ką skauda traukiant iš dešinės pusės (nes iš kart nebėga, reikia truputi pasidarbuoti), ar čia jis tik kapryzus rodo g.gif. Ir dar jau kai geria normaliai tą pienuką traukia labai godžiai ir vis kas kokią pusę min. atsitraukia ir pradeda muistytis, galvojau gal atsirūgti nori, bet kai pakeliu tai pradeda klykti kam jį nuo krūtis patraukiau. Tai dabar kai atsitraukia įdedu čiulptuką tai jis ramiausiai jį pažinda kokį 10 sk ir vėl traukia pienuką, kol vėl pradeda muistytis. Va taip ir vargstam anksčiau pavalgydavo normaliai, pavalgęs pats atsitraukdavo, o dabar taip ir lieku nesupratus kada jis jau pavalgė, o kada dar ne unsure.gif.
Atsakyti
QUOTE(Irmutė @ 2009 01 25, 16:59)
Tai taip ir nesuprantu ar čia jam ką skauda traukiant iš dešinės pusės (nes iš kart nebėga, reikia truputi pasidarbuoti), ar čia jis tik kapryzus rodo  g.gif.

Nori iš karto, o čia "darbuotis" turi, tai ir pasikaprizina.
kai geria normaliai tą pienuką traukia labai godžiai ir vis kas kokią pusę min. atsitraukia ir pradeda muistytis, galvojau gal atsirūgti nori, bet kai pakeliu tai pradeda klykti kam jį nuo krūtis patraukiau.

Godžiai traukdamas atsipūst minučiukę nori mirksiukas.gif
Tai dabar kai atsitraukia įdedu čiulptuką tai jis ramiausiai jį pažinda kokį 10 sk ir vėl traukia pienuką, kol vėl pradeda muistytis.

Kaip elgiasi jei negauna tarpuose "užkąst" žinduko? Manot, kad reikia žinduko???
Kai po tokių "vaidinimų" ( šelmiai tie vaikiukai biggrin.gif ) krūties neima, tai kaip ir pavalgęs. O kiek laiko (+-min.) taip valgo?
Atsakyti
klausykit, nieko nebesuprantu...vienam skyrely pasisakiau apie papildoma maitinima tai gavau velniu...nu tai kada ta mesa reikia duoti??? Man isaiskino kad nuo septinto menesio....ir kad as kvaila kad neduodu...nu bet kad kursuose sake nuo devinto-desimto.....nieko nebesurantu...kaip jus daret?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 26, 09:36)
klausykit, nieko nebesuprantu...vienam skyrely pasisakiau apie papildoma maitinima tai gavau velniu...nu tai kada ta mesa reikia duoti??? Man isaiskino kad nuo septinto menesio....ir kad as kvaila kad neduodu...nu bet kad kursuose sake nuo devinto-desimto.....nieko nebesurantu...kaip jus daret?

mums sake nuo 7men, tada ir ivedziau smile.gif
Atsakyti
Mes irgi mėsytę valgom nuo 7mėn.MP daug kartų dar.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 26, 10:36)

AušraR,
man atrodo, kad su ta mėsa vėl toks neaiškumas, nes skirtingi šaltiniai skirtingai patarinėja. Kiek domėjausi, PSO (taip pat ir Markūnienė) dabar rekomenduoja nuo 9-10mėn., senesnio sukirpimo daktarai - nuo 7 mėn.

Bet man atrodo, tai individualu, aš pvz aš daviau šiek tiek anksčiau, t.y. nuo 8,5 mėn., nes hemoglobinas buvo žemas. Bei jei viskas su juo būtų buvę ok, būčiau davus ir vėliau. Juolab, kad maniškė sunkiai prie jos priprato. Gal tai irgi reiškia, kad vaikui dar anksti buvo... O jei kokių 7-8 mėn vaikas iš rankų kotletą plėšia, tai gal irgi labai stabdyt nereikia...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 26, 09:36)

Man buvo sunkiausia nuspręst, nuo ko apskritai pradėt: grudų ar daržovių, o tada jau neskaičiavau mėnesiais: tiesiog kažkaip po truputį, įvairinant racioną priėjom. Kadangi pradėjom nuo kruopų, tai gavosi mėsa apie 8-9 mėn. (turint omeny, kad mano vaikai, labai ėdrūs biggrin.gif ).
Neimk į galvą. Jei vaikiai sveiki, tai tikrai ne esminis dalykas. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 01 26, 11:36)

Vait ir būna kai prisiskaitai kas ką sako tongue.gif
Pirmais metais pagrindas yra mp. Nuo 6-7mėn. vaikutis susipazysta su kitokiu maistu.
Mėsytė- tik ne 7 mėn. nes žarnynas dar nepakankamai subrendęs. Metodikų yra įvairių, viena teigia, kad mėsai žmogutis pasirengia tik tada, kai iltinius dantukus turi (labai logiška, gi kramtyt reik smile.gif )
Su mažu hemoglobinu: jei mp gauna mažakraujystė neturi grėst, daugumai vaikų pamažintas būna, o ir koreguot galim kai kuriom daržovėm, kruopom, + vit. c skatina geležies įsisavinimą.
Mano klaida- vis knietėjo duot kuo įvairesnio maisto... prisižaidėm- iki alergijos. verysad.gif taip, kad iš svetimų klaidų geriau pasimokykit 4u.gif
Pasiskaitymui:
http://www.sveikapra...?text.id.sub.37
http://www.mamosdien...id=K-maitinimas
Atsakyti