Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(pikute @ 2009 02 18, 13:15)
Sveikos, mamytės, labai reikia jūsų patarimo 
Mano mažiui už kelių dienų sueis 4 mėnesiai, iki šiol maitinu MP, bet šiandien neišlaikiau- daviau mišinio ir dabar labai pergyvenu dėl to  .O buvo taip, kad su tuo papo spjaudymu jau kovojam kokios trys savaitės- būna geriau, būna blogiau.Pieno pas mane saikingai, krūtys beveik niekada nebūna "sprogstančios".Savaitgalį jos kažkodėl tokiomis pasidarė- pieno upeliai.Įtariu, kad mažius prasčiau valgė - gal dėl to ir susikaupė?  Vakar jos staiga vėl pasidarė apytuštės(toks vaizdas, o nusitraukti niekada nebandžiau, nes neišeina). Šiandien mažius nuo ryto piktas, ištisai rėkė, krūtį ėmė, bet valgė kokias 5 min.O klykė po to kokį 30 min iki užkimimo  , nepadėjo niekas, aš jau būčiau ir į ligoninę su juo nuvažiavusi, jeigu ji būtų arčiau.........Neiškentus pradariau turėtą atsargai mišinuką ir daviau 100 ml, tai vaikui net akys nušvito - išvalgė net švilpdamas ir pralinksmėjo  Tik aš nepralinksmėjau - supratau, kad čia gali būti ir greita maitinimu MP pabaiga, nors taip norėčiau maitinti vien savo pienu tuos 6 mėn.
Ką jūs darytumėt toliau mano vietoj?

Tu nepergyvenk taip.Juk netapai blogesne mama kad davei misinuko.
Man iki skausmo zinoma si situacija.Vaikui jau 2,5 metu.Aciu dievui sveikas ir stiprus( 3 tfu).Maitinau iki 3 su puse menesiu. Maniau kad turiu uztektinai pieno,o kai nusitraukiau tai net apsalau.Zodziu tecdalis vienos normos.
Bet gal pas tave tikrai jo uztenka.Gal kita priezastis,gal per silpnai bega,ir kudikis negali istraukti tiek kiek reikia,o pavarges po 5 min.ima verkti ir nervintis.
Svarbu kad priaugtu svorio kiek reikia.O del misinuku nera ko pergyventi,ne 1 ir ne 2 uzaugo su jais nuo gimimo.Ir ne del to kad mamos taip norejo mirksiukas.gif
Tu butinai nusitrauk pienuka,kad paziuretum kiek jo pasigamina 1 kartui.
Atsakyti
QUOTE(Vaidushka @ 2009 02 19, 15:15)

Ką čia per erezijas siūlot blink.gif
Atsakyti
tik priminsiu, kad daugumai moteru nesigauna nusitraukti pienelio daugiau nei 30-40 ml, todel geriau netikrinti tokiu budu. Vaikiukas tikrai daug geriau istraukia. Pati esu ne karta isitikinusi, traukiu su pientraukiu - keli lasai, duodu vaikiukui, tai jis kelias minutes intensyviai ryja, reiskia i valias to pienuko. Kantrybes ir pasitikejimo mamukai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 20, 05:38)
tik priminsiu, kad daugumai moteru nesigauna nusitraukti pienelio daugiau nei 30-40 ml, todel geriau netikrinti tokiu budu. Vaikiukas tikrai daug geriau istraukia. Pati esu ne karta isitikinusi, traukiu su pientraukiu - keli lasai, duodu vaikiukui, tai jis kelias minutes intensyviai ryja, reiskia i valias to pienuko. Kantrybes ir pasitikejimo mamukai  4u.gif

ir as bandziau usitraukt kazkada idomumo delei tai nieko neistraukiau, o lelytei tikrai uztenka pavalgo normaliai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidushka @ 2009 02 19, 13:15)
Tu nepergyvenk taip.Juk netapai blogesne mama kad davei misinuko.
Man iki skausmo zinoma si situacija.Vaikui jau 2,5 metu.Aciu dievui sveikas ir stiprus( 3 tfu).Maitinau iki 3 su puse menesiu. Maniau kad turiu uztektinai pieno,o kai nusitraukiau tai net apsalau.Zodziu tecdalis vienos normos.
Bet gal pas tave tikrai jo uztenka.Gal kita priezastis,gal per silpnai bega,ir kudikis negali istraukti tiek kiek reikia,o pavarges po 5 min.ima verkti ir nervintis.
Svarbu kad priaugtu svorio kiek reikia.O del misinuku nera ko pergyventi,ne 1 ir ne 2 uzaugo su jais nuo gimimo.Ir ne del to kad mamos taip norejo mirksiukas.gif

Jau kitos mamos pakomentavo, o ir šiaip forume jau ne kartą yra rašyta, kad nutraukiamas toli gražu ne tas kiekis, kiek vaikas išvalgo. Nutraukinėt reikia mokėti. Efektyviai nutraukinėt - tuo labiau. Labai mažai daliai mamų pavyksta iš pirmo karto nutraukti 'reikšmingą' kiekį. Su laiku - taip, bet ne pirmus kartus. Tad toks 'tikrinimo' metodas yra žiaurus psichologine prasme, nes negana to, kad mama dėl kažkokių priežasčių jau pergyvena, kad vaikeliui neužtenka pieno, tai nutraukusi tuos kelis mililitrus galutinai paskelbia sau ir vaikui nepelnytą nuosprendį.
(iš asmeninės patirties: niekada nenutraukdavau daugiau kaip 30ml (išskyrus porą atveju, kai buvo užsikimšę latakai ir užsistovėjęs pienas) bet vaikai pirmus mėnesius priauginėjo po kilogramą per mėnesį)

Kitas dalykas: vaikai kiekvieną kartą valgo nevienodai. Kartais nori tiesiog atsigerti, tad gali žįsti trumpiau, kartais rimtai 'pavalgyti', tad žinda ilgai ir intensyviai. Kartais jiems tereikia mamos artumo ar patenkinti čiulpimo poreikį - krūtis atlieka ir tą funkciją. Tad 'vieno karto patkrinimas' nutraukiant ne tik kad neparodytų, kiek pieno yra (juk jis gaminasi nuolat, vaikui žindant!), bet neparodytų, ir kiek tam vaikeliui (tuo metu) reikia.

Primenu, kad pieno trūkumą pirmiausiais parodo retas ir koncentruotas šlapinimasis, po to labai mažas svorio prieaugis per mėnesį, po to (kai kuriais atvejais) retas tuštinimasis ir po to visi kiti požymiai ar jų kombinacija. Reikia stebėti vaiko augimą, vystymąsi ir sveikatą apskritai ir džiaugtis, jei sveikas vaikas duoda žinoti (verkimu, nes kitaip nemoka), kad jam kažkas ne taip. Mažiau skaičiuokit, o daugiau žiūrėkite į savo vaikelį ir pasitikėkite savo motiniška intuicija, mamytės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 19, 23:43)
Jau kitos mamos pakomentavo, o ir šiaip forume jau ne kartą yra rašyta, kad nutraukiamas toli gražu ne tas kiekis, kiek vaikas išvalgo. Nutraukinėt reikia mokėti. Efektyviai nutraukinėt - tuo labiau. Labai mažai daliai mamų pavyksta iš pirmo karto nutraukti 'reikšmingą' kiekį. Su laiku - taip, bet ne pirmus kartus. Tad toks 'tikrinimo' metodas yra žiaurus psichologine prasme, nes negana to, kad mama dėl kažkokių priežasčių jau pergyvena, kad vaikeliui neužtenka pieno, tai nutraukusi tuos kelis mililitrus galutinai paskelbia sau ir vaikui nepelnytą nuosprendį.
(iš asmeninės patirties: niekada nenutraukdavau daugiau kaip 30ml (išskyrus porą atveju, kai buvo užsikimšę latakai ir užsistovėjęs pienas) bet vaikai pirmus mėnesius priauginėjo po kilogramą per mėnesį)

Kitas dalykas: vaikai kiekvieną kartą valgo nevienodai. Kartais nori tiesiog atsigerti, tad gali žįsti trumpiau, kartais rimtai 'pavalgyti', tad žinda ilgai ir intensyviai. Kartais jiems tereikia mamos artumo ar patenkinti čiulpimo poreikį - krūtis atlieka ir tą funkciją. Tad 'vieno karto patkrinimas' nutraukiant ne tik kad neparodytų, kiek pieno yra (juk jis gaminasi nuolat, vaikui žindant!), bet neparodytų, ir kiek tam vaikeliui (tuo metu) reikia.

Primenu, kad pieno trūkumą pirmiausiais parodo retas ir koncentruotas šlapinimasis, po to labai mažas svorio prieaugis per mėnesį, po to (kai kuriais atvejais) retas tuštinimasis ir po to visi kiti požymiai ar jų kombinacija. Reikia stebėti vaiko augimą, vystymąsi ir sveikatą apskritai ir džiaugtis, jei sveikas vaikas duoda žinoti (verkimu, nes kitaip nemoka), kad jam kažkas ne taip. Mažiau skaičiuokit, o daugiau žiūrėkite į savo vaikelį ir pasitikėkite savo motiniška intuicija, mamytės.  4u.gif

sveikutės 4u.gif
na pagaliau tyrimo rezultatai thumbup.gif taigi viskas super duper ir nutraukti maitinimo tikrai nereikės bigsmile.gif tik kažkokių gerųjų bakterijų išrašė ir masažiukų, nes vaikiukas mėgsta į vien ą pusę krypti blink.gif atrodo maitinu pakaitom (ta prasme puses kaitalioju), bet krypsta nors tu ką doh.gif na bet kaip apsidžiaugiau, kad viskas ok...ir sakė bilirubinas per savaitę ženkliai nukrito-tai gal jau greit visai nebebūsim geltoni thumbup.gif o dėl nutraukinėjimo-tai...man skaudoka tema...tenka nusitraukt ir dažniau nei su kūdikėliu gulėt ir maitintis verysad.gif darbo metu nustraukinėju...išeidama į darbą turiu nusitraukinėt, nors vaikiukas šalimais guli...bet jis laaabai ilgai skanauja pienelio, todėl reiktų kokią 4.30 h. keltis, jei maitint krūtimi, nors ir taip 3.00h. visad keliuosi maitint arba jei neatsikelia nusitraukt, nes manau, kad kuo daugiau krūtis stimuliuosiu-tuo mažesnė rizika kad neteksiu pieno wub.gif bent jau aš taip mąstau...o kad ne vienodai vaikas valgo-tai faktas...maniškis nuo 23.00val. suvalgo apie 300ml. doh.gif kur tarkime per dieną 200-250ml.Tai aš maitinu maitinu, o jau kai vaikas spjauna ir klykia-tada vyras perima ir ima mano pieną iš šaldytuvo ir dalį jo (paruošto kitai dienai) sumaitina unsure.gif na bet kai įsisukom į tą verpetą tokį-tai visai neblogai gaunasi...svarbiausia, kad pieno visa dar yra, vaikiukas krūtį ima, o mama ir dar nepavargus baisiai ir džiaugiasi, kad sūnus auga kaip ant mielių ir jam viskas gerai thumbup.gif ačiū mamytėm už patarimus bigsmile.gif nes be Jūsų gal būt jau būčiau ir nutraukusi maitinimą, pasikliaudama gydytojų prielaidom blink.gif
Atsakyti
Kristinita,
kaip džiaugiuosi tokias geras naujienas perskaičiusi thumbup.gif
Tai linkiu sėkmės Tau ir mažiui. 4u.gif
Atsakyti
Tikrai labai smagu, Kristinita. Taigis, vėl pasitvirtino teorija, kad niekada negalima iš anksto pergyventi (čia akmuo ir į mano, ir į, matyt, daugelio mamų daržą biggrin.gif ). Tad nepergyvenk, kad tenka nutraukinėti. Na, susiklostė tokia situacija, betgi vaikelis gauna MP, o tai ir yra tikslas, rezultatas, siekiamybė. 4u.gif (nepamenu, ar rašiau, bet mano pusseserė nuo 11 sav. išėjo į darbą, dabar vaikeliui jau virš metukų, o vis dar maitina wub.gif )

Skanaus pienelio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 21, 00:39)
Tikrai labai smagu, Kristinita. Taigis, vėl pasitvirtino teorija, kad niekada negalima iš anksto pergyventi (čia akmuo ir į mano, ir į, matyt, daugelio mamų daržą biggrin.gif ). Tad nepergyvenk, kad tenka nutraukinėti. Na, susiklostė tokia situacija, betgi vaikelis gauna MP, o tai ir yra tikslas, rezultatas, siekiamybė.  4u.gif (nepamenu, ar rašiau, bet mano pusseserė nuo 11 sav. išėjo į darbą, dabar vaikeliui jau virš metukų, o vis dar maitina  wub.gif )

Skanaus pienelio.  4u.gif

ačiukas mamytės bigsmile.gif stengiuosi labai nepergyventi 4u.gif va dabar ir infekcinę gerklės ligą pasigavau doh.gif bet daktarė sužinojusi, kad maitinu išrašė atitinkamų antibiotikų ir tiek bigsmile.gif ir toliau skanausime pieneliu bigsmile.gif bigsmile.gif tik tiesa, patiko man vienas sakinys ant lapelio vaistų:tipo nėštumo metu embrionui nekenkia, o žindymo periodu reikia prisiminti, kad vaistai persiduoda per pieną blink.gif taip ir likau nesupratus blink.gif
Atsakyti
Klausimas mamytems, gal ir keistokas, bet teko skaityti, kad siais civilizacijos laikais kuo maziau moteru maitina savo lialius krutimi, turiu galvoje ne motinos pienuku, o butent kad neduoda savo vaikiukui kruties, nusitraukia pienuka i buteliuka ir tik taip, nes krutimi maitino tik senais laikais, o ir paciai mamai geriau, jokiu nugrauztu speneliu ir pan. Ka apie tai manote?
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 02 21, 14:32)
Klausimas mamytems, gal ir keistokas, bet teko skaityti, kad siais civilizacijos laikais kuo maziau moteru maitina savo lialius krutimi, turiu galvoje ne motinos pienuku, o butent kad neduoda savo vaikiukui kruties, nusitraukia pienuka i buteliuka ir tik taip, nes krutimi maitino tik senais laikais, o ir paciai mamai geriau, jokiu nugrauztu speneliu ir pan. Ka apie tai manote?

Ne vienas vaikas man speneliu nenugrauze.Isvis nesuprantu, kam taip sunkint sau gyvenima nusitraukinejimais, jei galima duot kruti ir abiems-mamai ir vaikui-bus gerai.

O mano reikalai liudni.Nerado man jokio mastito, ir is moterisku ligu puses viskas tvarkoj, o temperatura vistiek uzkila-krenta, ir kraujo tyrimas labai nekoks-nusedimas 43.Bet kas man-nezino, o ir as su naujagime neturiu galimybes eit gripo epidemijos metu pas gydytojus.Jau tam, kad krauja pasidaryt ir ginei pasirodyt, uzgaisau 4 valandas.
Atsakyti
QUOTE(kauke26 @ 2009 02 21, 14:32)

manau kad tai dar vienas kvailas civilizacijos padarinys..be to taip irgi skatinamas pienelio mazejimas, juk su pientraukiu tiek neistrauksi kiekmaziukas istraukia..ne, bet ko tik zmones nepadaro del pinigu (cia turiu minty misinuku gamintojus) as vis galvoju ka cia reikia daryt ir nuo ko pradet nes baisu...reik imtis iniciatyvos kazkokios ir pradet sviest visuomene...na kad daktarai beviltiski cia jau aisku..reik mamas sviest, bet speju dar nuo mokyklos pradet...na aiskit kad maitinti krutimi gera ir grazu, kad taip pasireiskia tikrasis moteriskumas, kad vyrams tai grazu ir seksualu. Tada gal nebus fifu kurios bijo papus susigadint...arba bijo kad vyras pasislykstes ja jeigu ji maitins kudiki ir kruties...ech...kur eina pasaulis....mamkos, davai darom ka nors !!
Atsakyti