Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišas tėvas (arba kas būna po skyrybų)

QUOTE(Medinis @ 2008 10 10, 14:50)
Bliamba  bash.gif
Vat aš matau organizacijos tikslą, kad pakeisti tokią žmonių nuomonę. Visų žmonių. Jei jau vyrai taip šneka, tai moterims - vienas malonumas.
Iš kur jūs ištraukėte, kad mažuma? Skaičiavau - 5-15 proc atskirai gyvenančių tėvų vengia mokėti išlaikymą. Tik tiek. Visi kiti moka. Kiek iš tų visų kitų stovi prie vaikų darželių tvorų, kad galėtų nors žvilgterėti į savo vaiką - nežinau.
Bet bliamba, mane nervina tokios niekuo nepamatuotos kalbos, kad dauguma vyrų nesirūpina savo vaikais. Rūpinasi. Didžioji dauguma. Liūto dalis.

Organizacija zlugs, nes vyra nenori pripazint kad jie stumdomi yra. O tas kas kovoja yra stumdomas. Galiausiai pavargsta. As niekada nepalaikiau moteriske Rinau. Nesirasiau jokias peticijas, nes tai siemos problema, ne valstybes.

Dabar apie vyrus:

Yra kelios grupes:
1) vengia moket ir vaikas dzin
2) moka, bet vaikas dzin
3) moka, vaika noretu matyt, bet nuolat atejes aplankyt uzpjudomas sunimis
4) moka ir bendrauja su vaiku.

Gaila kad ypac 3 grupej priklausomu vyru valstybe negina. Negina nes mama nuolat juodina vyra/teva. Nes mama yra "sventa". Moteru teise augint vaikai valstybeje vis dar turi pirmuma. Mama kuri atsisako augint vaika ir atiduoda tevui yra "gegute"
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 10, 16:00)
Organizacija zlugs, nes vyra nenori pripazint kad jie stumdomi yra.

Nežlugs. Nes kuo toliau, tuo labiau tai akivaizdu. Kadangi dabar darosi paprastesnis komunikavimas, tai vyrai supranta, kad jie ne vieni tokie, kad tai ne jų asmeninis silpnumas, o sistema.
Aš jaučiu, kad laikas atėjo, dabar tik reikia kažkam organizuoti kovą. O tai iš tiesų kova. Karas.

Ir dar... apgynus jūsų minimą trečią grupę pirmosios dvi sumažės dramatiškai. Jei tėvystė iš tiesų pradės "vežti", tai taps gėda ir nepriimtina nesirūpinti vaikais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 10 spalio 2008 - 15:07
QUOTE(Medinis @ 2008 10 10, 15:50)
Bliamba  bash.gif
Vat aš matau organizacijos tikslą, kad pakeisti tokią žmonių nuomonę. Visų žmonių. Jei jau vyrai taip šneka, tai moterims - vienas malonumas.
Iš kur jūs ištraukėte, kad mažuma? Skaičiavau - 5-15 proc atskirai gyvenančių tėvų vengia mokėti išlaikymą. Tik tiek. Visi kiti moka. Kiek iš tų visų kitų stovi prie vaikų darželių tvorų, kad galėtų nors žvilgterėti į savo vaiką - nežinau.
Bet bliamba, mane nervina tokios niekuo nepamatuotos kalbos, kad dauguma vyrų nesirūpina savo vaikais. Rūpinasi. Didžioji dauguma. Liūto dalis.

Kas per stebuklinga organizacija, galėsianti pakeisti požiūrį? g.gif

Dėl išlaikymo mokėjimo, tai man dažnai kyla klausimas, kodėl tokiam veiksmui būtinas teismo sprendimas ir tikrai nedažnas vyras sutinka tą išlaikymą mokėti savo noru. Beje tai, kad vyrai moka keletą šimtukų vaikams nėra rodiklis, kad visi jie mielai apsiimtų juos auginti. O teisminė statistika apie priteisiamus alimentus yra tik formali visos realybės puse, kuri dažnai skiriasi nuo praktinės.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 10, 16:09)
1. Dėl išlaikymo mokėjimo, tai man dažnai kyla klausimas, kodėl tokiam veiksmui būtinas teismo sprendimas

2.  ir tikrai nedažnas vyras sutinka tą išlaikymą mokėti savo noru.

1. Tai yra civilinio kodekso reikalavimas. Kitaip būti negali.
2. Kuom remiantis jūs tai teigiate?
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 10, 16:09)
Kas per stebuklinga organizacija, galėsianti pakeisti požiūrį?  g.gif

Lietuvos vyrų tarpusavio gynimo Sąjūdis.
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 10, 16:00)

3) moka, vaika noretu matyt, bet nuolat atejes aplankyt uzpjudomas sunimis

Gaila kad ypac 3 grupej priklausomu vyru valstybe negina.

Gina ta valstybė, bet jei ta 3 grupės liurbių kasta nepajėgi pasinaudoti ta gynyba, tai jokios papildomos organizacijos vargu ar jiems pagelbės.
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 10, 14:50)
O aš pastebėjau dar vieną reiškinį, ypač pasireiškiantį Lietuvoje. Pas mus aplamai mažai pagarbos, tolerancijos, supratingumo kitų žmonių atžvilgiu. Aš išvis neįsivaizduoju, kaip galima nekęsti, keršyti, juodinti žmogų kurį mylėjai, su kuriuo praleidai savo gyvenimo tam tikrą etapą, susilaukei vaikų..., kad ir ką jis padarė... Na nebent išimtis - smurtas.

Cia ne Lietuvos problema. O problema yra zmogaus prigimtyje. Juodini kita, kad pats butum sotus. Cia is knygos kad "blogoms mergaitems viskas".

Zinokit ne i tema. Bet vyrai labai patiklus. Psichologai jau seniai nustate kad moteris renkasi vyra, o ne vyras moteri. Vyras tik pasiulo "kandidatura" i vyrus. Moteris arba sutinka arba nea.

Mano vyras karta alimentu sumokejo i rankas. Tai ji sugebejo apkaltinti kad nesumokejo. Dabar visada moka per banka, padarant pavedima. Kad nekiltu klausimu.

Siaip as dievinu moteriskes kurios moka isnaudot vyrus. Niekada to pati nesugebejau. Pamenu vaikino laukiau 2 metus kol gris is anglijos. Pargrizo i LT su pinigais. As tokia kaimiete nebeidomi pasidariau. Pabego su lapute i Vilniu. Vilniuj pusmeti paislaidavo o paskui ji paliko. Atbego pas mane maldaut atleidimo. Man irgi pliko baso nereikia. biggrin.gif Bet uz ismelzima tureciau padekot tai panelei, nes man atvere akis koki idiota susiradus buvau. Kur ne galva masto o kita galva kur smegenu neturi.

Vyrai mastykit. Praejo laikai kai vyrams viskas buvo leidziama, visur turejo pirmenybe. Moterys kovoja dar ir siandien. Jei jus nekovosit tada patys LT istatymai bus bejegiai. Bet as zinau jus tylesit, nes nenoresit pasijusti silpni, geriau uzsikist ausis ir nieko negalvot.

Tad geriau "sunims" kurie pjudo pamest kaula. Nepateisinu savo vyro, nes manau kad jis per mazai padare kad vaikas jo matytu teva ir zinotu kas jis toks.
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 10, 15:19)
Gina ta valstybė, bet jei ta 3 grupės liurbių kasta nepajėgi pasinaudoti ta gynyba, tai jokios papildomos organizacijos vargu ar jiems pagelbės.

dabar pagalvojau kad pritariu siam pasisakymui. Bet kaip bebutu lygiu teisiu dar vaiku auginimo klausime nelabai yra. Mama/zmona labiau tikima.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 10, 16:19)

Mhm... o jūs straipsnį skaitėt? Kokia gynyba gali vyrai pasinaudoti? šitas prakeiktas rinau pavyzdys. Du metai... du sukakoti metai... Kai visiems aišku kas įvyko ir ką reikia daryti. Bet niekas nesidaro. Tėvas neturi galimybės matytis su vaiku. Aš neįsivaizduoju kokia to vokiečio turi būti kantrybė. Bet tikriausiai jis vargšas tiki įstatymais. Tai jo stiprybė ir jo kryžius.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 10, 16:17)
1. Tai yra civilinio kodekso reikalavimas. Kitaip būti negali.
2. Kuom remiantis jūs tai teigiate?
Papildyta:

Lietuvos vyrų tarpusavio gynimo Sąjūdis.

1. Taip aišku, bet dažniausiai tokie klausimai sprendžiami ne bendru sutarimu, o ginčo būdu. Na, iš vienos pusės galima būtų sakyti, kad kaltininkės moterys plešrūnės, kurioms vis mažai, bet pasižiūrėjus ir į teismo sprendimuose minimas vaikų išlaikymo sumas, padėtis daugiau nei tragiška. Ir tik nepasakokit, kad keli šimtai litų kompensuoja visas vaiko priežiūros ir auginimo sąnaudas.
2. Aš nežinau nė vieno (nekalbu apie teismų praktiką) atvejo, kuomet nebūtų dėl išlaikymo ginčų. Tebūnie formaliai tai skyrybos bendru sutarimu, bet realiai ten jokio sutarimo nėra.

Jūs rimtai apie tą organizaciją kalbate? Čia panašiai, kaip moterų feminisčių klubas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 10, 16:27)
Vyrai mastykit. Praejo laikai kai vyrams viskas buvo leidziama, visur turejo pirmenybe. Moterys kovoja dar ir siandien. Jei jus nekovosit tada patys LT istatymai bus bejegiai. Bet as zinau jus tylesit, nes nenoresit pasijusti silpni, geriau uzsikist ausis ir nieko negalvot.

Jūs skaitėt straipsnį... Tą vietą, kurioje aprašoma psichologų nuomonė, kad tėvui nesimatymas su vaiku prilygsta to vaiko mirčiai, o gal ir blogiau. Susitaikyti su mirtimi galima. Kito kelio nelieka. O kai matai, kad pakeisti nieko negali, tai kas tau belieka?
Deja neišliko link'as į temą, kuri buvo prieš pora metų. Ten buvo psichologų išvados, kad motina psichiškai nestabili, kad ji pažeidžia vaiko teises matytis su tėvu. Ir ką? Nieko... Visiškai nieko. Teismų karuselė tris metus ir jokio rezultato. Kiek nervų reikia turėti, kad tris metus siekti savo tėvystės? Ir po viso to pamatyti, kad vaikas jau pakankamai užaugo ir tavo asmenyje mato pabaisą. Kaip tai pakeisti? Kadtu kovojai, bet per tą laiką pralaimėjai...
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 10, 16:30)
1. Taip aišku, bet dažniausiai tokie klausimai sprendžiami ne bendru sutarimu, o ginčo būdu.
2. Aš nežinau nė vieno (nekalbu apie teismų praktiką) atvejo, kuomet nebūtų dėl išlaikymo ginčų. Tebūnie formaliai tai skyrybos bendru sutarimu, bet realiai ten jokio sutarimo nėra.

3. Jūs rimtai apie tą organizaciją kalbate?  Čia panašiai, kaip moterų feminisčių klubas? biggrin.gif

1. Jūs turite statistiką kiek santuokų nutraukiama bendru sutarimu (taigi tėvams susitarus dėl išlaikymo), o kiek yra bylų dėl išlaikymo nustatymo? Aš tokios neturiu. Jei turite - pateikite.
2. O ginčai nėra blogai. Blogai yra kai du žmonės negali prieiti bendros išvados. Tada jau įsikiša teismas.
3. Labai rimtai. Esu įsitikinęs, kad tokia veiksminga organizacija atsiras per 3 metus.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 10, 16:36)
Jūs skaitėt straipsnį... Tą vietą, kurioje aprašoma psichologų nuomonė, kad tėvui nesimatymas su vaiku prilygsta to vaiko mirčiai, o gal ir blogiau. Susitaikyti su mirtimi galima. Kito kelio nelieka. O kai matai, kad pakeisti nieko negali, tai kas tau belieka?
Deja neišliko link'as į temą, kuri buvo prieš pora metų. Ten buvo psichologų išvados, kad motina psichiškai nestabili, kad ji pažeidžia vaiko teises matytis su tėvu. Ir ką? Nieko... Visiškai nieko. Teismų karuselė tris metus ir jokio rezultato. Kiek nervų reikia turėti, kad tris metus siekti savo tėvystės? Ir po viso to pamatyti, kad vaikas jau pakankamai užaugo ir tavo asmenyje mato pabaisą. Kaip tai pakeisti? Kadtu kovojai, bet per tą laiką pralaimėjai...
Papildyta:

1. Jūs turite statistiką kiek santuokų nutraukiama bendru sutarimu (taigi tėvams susitarus dėl išlaikymo), o kiek yra bylų dėl išlaikymo nustatymo? Aš tokios neturiu. Jei turite - pateikite.
2. O ginčai nėra blogai. Blogai yra kai du žmonės negali prieiti bendros išvados. Tada jau įsikiša teismas.
3. Labai rimtai. Esu įsitikinęs, kad tokia veiksminga organizacija atsiras per 3 metus.

O man trūksta organizacijos, kuri keltų ne į kovą, bet mokintų bendrauti, sutarti, atleisti, mylėti... Galima vaiką auginti kartu, o ne kovoti dėl galimybės jį pamatyti ir po skirybų... Niekada nepritarsiu priešiškumui, neapykantai, kovai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindudo: 10 spalio 2008 - 15:40
QUOTE(mindudo @ 2008 10 10, 16:37)
O man trūksta organizacijos, kuri keltų ne į kovą, bet mokintų bendrauti, sutarti, atleisti, mylėti...

Lietuvos Katalikų Bažnyčia.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 10, 16:28)
Mhm... o jūs straipsnį skaitėt? Kokia gynyba gali vyrai pasinaudoti? šitas prakeiktas rinau pavyzdys. Du metai... du sukakoti metai... Kai visiems aišku kas įvyko ir ką reikia daryti. Bet niekas nesidaro. Tėvas neturi galimybės matytis su vaiku. Aš neįsivaizduoju kokia to vokiečio turi būti kantrybė. Bet tikriausiai jis vargšas tiki įstatymais. Tai jo stiprybė ir jo kryžius.

Skaičiau, bet neatidžiai. Neįdomu ir neaktualu. Yra teisinis mechanizmas, kuriuo galime naudotis ir to manau pakanka. O dėl Rinau, tai teisminėje praktikoje (ne tik bylose dėl išlaikymo, įvairiose teisės šakose) nuolat atsiranda probleminių situacijų. Tai išimtis su teisinga pabaiga. O dėl tų įstatymų, tai ką dabar siūlote daryti? Nusikaltimus? Tokia sistema ir ji yra visur. Nė vienoje srity, taip pat ir teisėje tobulumo nerasime. Bet pakaktų ir to, kad bent jau gebėtumėm, kaip tas vokietis pasinaudoti tuo ką turim. Ir kuo daugiau tokių, kaip tas vokietis, tuo mažiau metų panašių problemų sprendimams reikėtų.
Ir ne patvoriuose stovint reikia raudoti, o bent jau pradžiai pasinaudoti savo teisėmis ir ne bet kaip, o maksimaliai išnaudojant visas galimybes.
Atsakyti