Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišas tėvas (arba kas būna po skyrybų)

QUOTE(courtney @ 2008 10 14, 10:36)
Aš tik noriu pasakyti, kad tokioje temoje negali būti kategoriškumų.

Kokioje temoje? Man atrodo, kad daugiausia nesusipratimų čia kyla todėl, kad kiekvienas kalbame apie skirtingus dalykus. Tema yra apie parental alienation syndrome (PAS), sutrumpintai PAS - tėvų atstūmimo sindromas.
Ką reikia daryti esant tokiai situacijai.
Atsakyti
Jei mes kalbėsime tik apie tokius kraštutinius atvejus, kaip Rinau situacija... Tai taip, aš sutinku, kad reikalinga organizacija, kuri apgintų vaiko teisę matyti abu tėvus, su abiem bendrauti skyrybų metu. Man tiesiog atrodo, kad Jūsų idėja neapsiroboja tik tokių situacijų sprendimu. Paprasčiausiai Jūs kuriate monstrą, kurio vėliau net patys nesugebėsit sutramdyti.
Niekas neabejoja, jog yra vyrų, kurie atiduoda savo gyvenimą, aukoja savo sveikatą ir laiką, mėgindamas išlaikyti savo vaikus ir pijokę motiną. Tačiau girdami jį nepamirškite, kad yra nemažai ir moterų, kurios dirba keliais etatais, kad galėtų išmokėti vyro skolas lolšimų namuose ar taip pat išlaikyti pijoką vyrą. Vėl kartosiuos, v simjie ne bes urodov. Tiek tarp moterų, tiek tarp vyrų yra šliužų. Niekas čia neaiškina, kad vyrai nemyli savo vaikų. Beje, skirtingai nei oponentas, kuris net kelis kartus mėgino mus įtikinti, kad mamos nebemoka auklėti, mylėti savo vaikų. Kad naudoja prieš juos psichologinį smurtą. Kai kalbame apie "moka, nemoka, naudoja, nenaudoja", kalbėkim ne apie vyrą ar moterį atskirai, kuris neva geresnis, o kalbėkim bendrai, kaip apie žmogų. Ir nesvarbu vyras ar moteris.
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 14, 12:44)
Beje, skirtingai nei oponentas, kuris net kelis kartus mėgino mus įtikinti, kad mamos nebemoka auklėti, mylėti savo vaikų.

Taip, aš suklydau. Iš tiesų jos tikriausiai niekada ir nemokėjo, pagaliau to ir nereikia. Motinos reikšmė vaiko gyvenime nėra tokia didelė, kaip sudarytas stereotipas. Atitinkamai tą "pervertintą" dalį vaiko gyvenime turėtų užimti tėvo vaidmuo, kurį dabar visomis jėgomis yra bandoma sunaikinti.
Visa tai ką parašiau yra ne į temą, nes dėl pagrindinio temo klausimo rodos pavyko prieiti bendros nuomonės.
Galbūt aš vėl būsiu apkaltintas, kad noriu sumenkinti motinos vaidmenį. Tai netiesa. Aš noriu sustiprinti tėvo vaidmenį. O tai, kad tuo motinos vaidmuo visuomenės akyse sumenks - šalutinis poveikis.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 14, 10:52)
PAS - tėvų atstūmimo sindromas.
Ką reikia daryti esant tokiai situacijai.

Galima kalbėti ir apie organizacijos įsteigimą, kuri padės spręsti minėtas problemas, bet tiek pat mamoms, kaip ir tėčiams. Atskirai nesureikšminant vieno kurio tai svarbos. Jei bėda mamai, padedat mamai, jei tėčiui, tuomet pagalbą teikiat tėčiui. Ar taip negerai? Ar reikia būtent specialios tėčių organizacijos?
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 14, 12:44)
... kalbėkim ne apie vyrą ar moterį atskirai, kuris neva geresnis, o kalbėkim bendrai, kaip apie žmogų. Ir nesvarbu vyras ar moteris.

Kalbėkim kalbėkim kalbėkim... Jūsų vyras sako, kad pilstom iš tuščio į kiaurą ir jis yra teisus. Kalbos yra gerai, kai nenori nieko daryti. Kalbomis galima labai gerai nuraminti savo sąžinę, pas ką ji yra ir ramiai toliau gyventi.

Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 14, 12:58)
Ar taip negerai? Ar reikia būtent specialios tėčių organizacijos?

Galima sukurti organizaciją, kuri rūpinsis globaliniu atšilimu, kosmoso užterštumu ir skruzdžių išsaugojimu mesopotamijoje.
O galima sukurti veiksmingą organizaciją, stipriu branduoliu, konkrečiais tikslais, kuri bus veiksminga.
Jungtinių Tautų organizacija yra. Taikos pasaulyje - ne.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 14, 12:58)
Galbūt aš vėl būsiu apkaltintas, kad noriu sumenkinti motinos vaidmenį. Tai netiesa. Aš noriu sustiprinti tėvo vaidmenį. O tai, kad tuo motinos vaidmuo visuomenės akyse sumenks - šalutinis poveikis.

Norėjote pasakyti, kad tiek motina, tiek tėtis visuomenės akyse taps vienodai svarbūs ir reikšmingi?
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 10 14, 13:02)
Papildyta:

Galima sukurti organizaciją, kuri rūpinsis globaliniu atšilimu, kosmoso užterštumu ir skruzdžių išsaugojimu mesopotamijoje.
O galima sukurti veiksmingą organizaciją, stipriu branduoliu, konkrečiais tikslais, kuri bus veiksminga.

Oho. Norite įkurti tokią organizaciją, kuri per kelis metus įgyvendins savo tikslus? Gal ir įmanoma jei tie tiklsai bus labai siauri ir riboti. Bet jei jūs kalbate apie PAS problemos šalinimą, tai jau skamba tik, kaip eiliniai šūkiai ir tiek.

Istorija berods vieną tokią veiksmingą organizaciją prisimena. Ji beje kone per kelis metus vos viso pasaulio neužkariavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve123: 14 spalio 2008 - 12:26
QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 17:02)
Dabar labai ramiai - ką man daryti?

Kreipkitės. Iš Anglijos (JK) gražins Jūsų žmoną su vaiku per mėnesį - du. Patikrinta. Na, gal su sąlyga, kad Jūs nesate smurtautojas ar nėra kitaip pripažinta, kad kenkiate vaikui ir buvusiai sutuoktinei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 14 spalio 2008 - 12:28
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 14, 13:28)
Kreipkitės. Iš Anglijos (JK) gražins Jūsų žmoną su vaiku per mėnesį - du. Patikrinta. Na, gal su sąlyga, kad Jūs nesate smurtautojas ar nėra kitaip pripažinta, kad kenkiate vaikui ir buvusiai sutuoktinei.

kodel turi buti grazinta?
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 14, 13:25)
1. Norėjote pasakyti, kad tiek motina, tiek tėtis visuomenės akyse taps vienodai svarbūs ir reikšmingi?
2. Oho. Norite įkurti tokią organizaciją, kuri per kelis metus įgyvendins savo tikslus? Gal ir įmanoma jei tie tiklsai bus labai siauri ir riboti. Bet jei jūs kalbate apie PAS problemos šalinimą, tai jau skamba tik, kaip eiliniai šūkiai ir tiek.

1. Manau tai yra siekiamybė. Tikslas. Užduotis. Dėl to kas vaikui yra svarbesnis ar tėvas ir motina yra vienodai svarbūs galima diskutuoti. Aš neturiu dar tvirtos nuomonės šiuo klausimu, nes tiesiog turiu per mažai žinių.

2. Aš niekur nerašiau, kad tikslai bus įgyvendinti per keleta metų. Nemanau, kad tai įmanoma. Tačiau nereiškia, kad to nereikia siekti. Darbelis po darbelio, kas dien po mažytę pergalę...
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 13, 20:51)
Beje, reikėtų įsiklausyti ir į argumentus, kuriuos pateikia Jūsų kitos pašnekovės. Tiek Pitijos, tiek lauretos žodžiose matau racijos wink.gif

Taip, mes turime visos ir visi čia savus argumentus, savo nuomones. Mes jas išreiškėm, išgirdome kitų, vienu metu vystėsi gana konstruktyvi diskusija.
Aš tik nesuprantu vieno: kodėl jūs norite kažką įrodyti MEDINIUI? Nors tema ne apie jį, bet juk pripažinkite, kad gaunasi taip: opozicijoj tėra vienas žmogus su gana radikaliom idėjom. Ir dabar visi stengiasi kažką tam žmogui įrodyti. "A smysl???", kaip rusai pasakytų.

QUOTE(Medinis @ 2008 10 14, 11:58)
Taip, aš suklydau. Iš tiesų jos tikriausiai niekada ir nemokėjo, pagaliau to ir nereikia. Motinos reikšmė vaiko gyvenime nėra tokia didelė, kaip sudarytas stereotipas.

Man atrodo, kad būtent tokie pareiškimai ir sąlygoja visos šios diskusijos beprasmybę, kad nuklystama į lankas ir nagrinėjama ne tai, kas turėtų būti nagrinėjama ir kas jus irgi erzina. Tas pats, kas "visos moterys - kekšės" kitoje temoje. Arba kalbamės, arba galim pasijungti grotesko žanrą ir paversti viską totaliu absurdu, o galų gale leisti pasireikšti Blondinui.

QUOTE(Medinis @ 2008 10 14, 12:02)
Kalbėkim kalbėkim kalbėkim... Jūsų vyras sako, kad pilstom iš tuščio į kiaurą ir jis yra teisus. Kalbos yra gerai, kai nenori nieko daryti.

QUOTE(Medinis @ 2008 10 14, 16:21)
2. Aš niekur nerašiau, kad tikslai bus įgyvendinti per keleta metų. Nemanau, kad tai įmanoma. Tačiau nereiškia, kad to nereikia siekti. Darbelis po darbelio, kas dien po mažytę pergalę...

Taip, bet JŪS irgi nieko daryti nenorite.

Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2008 10 14, 18:06)
Taip, bet JŪS irgi nieko daryti nenorite.

Pasakysiu tik jums... Aš parašiau to puslapio kūrėjams ir pasiūliau savo pagalbą. Kol kas atsakymo negavau...

bet šiaip jūs teisi. Visose išsakytose pastabose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 14 spalio 2008 - 17:19
QUOTE(laureta @ 2008 10 14, 15:35)
kodel turi buti grazinta?

Dėl to, kad vaikas turi teisę nuolat bendrauti su tėčiu.
Atsakyti