QUOTE(Meilė 7 @ 2008 10 29, 13:40)
Pasak mediku, -0.25. Matau lyg ir gerai, bet ryskumo truksta.
Su ketvirčiu dioptrijos draugų veidus turėtumėt matyti neblogai.
Man, kai nuėjau į optiką akinių skaitymui, jų kompiuteris išspjovė -0,75, bet mačiau antrą eilutę nuo apačios lentelėje - 1.5 vieneto. Uždėjo tuos akinius 0,75 - mačiau du vienetus, bet akims labai nesmagu.
Eksperimentui nusipirkau turguj -0.5 akinius. Pabandžiau su jais mašina nuvažiuoti 100 km - labai nesmagu.
Matyt pas mane yra tos aukštesnės eilės aberacijos, kurių kompiuteris neskiria nuo trumparegystės. Todėl matau gerai, bet kaip nesavom akim.
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2008 10 29, 14:09)
issoksiu kaip pilypas is kanapiuk bet pasakykit- nuo ko pradet kelia link operacijos? pasitikrint, paskui po kiek laiko vel pasitikrint, kad isitikint,kad trumparegyste neprogresuoja?
paskutinio patikrinimo akiu gydytoja sake,kad regejiams kaire akim 7 proc, desine 8 proc - pasimeciau ir nepaklausiau, kaip tai su tais proc
akiniai -2,5 ir -2, bet silpni man - nuo stipresniu galva svaigsta
galvoju apie operacija,nes zmoniu gatvej neatpazistu, o darbe prie kompo sededama monitoriuj be akiniu nieko nematau

galvoju apie operacija,nes zmoniu gatvej neatpazistu, o darbe prie kompo sededama monitoriuj be akiniu nieko nematau

7 ir 8 proc reiškia, kad nematot pirmos eilutės lentelėje.
Pirma eilutė yra 0.1 arba 10 procentų.
Su dviem dioptrijom kompą turėtumėt matyt labai gražiai.
Reiškia akiniai jau smarkiai per silpni.
Operacijos daryti negalima, nes trumparegystė progresuoja.
Jei norit, kad neprogresuotų - negalima su kompu užsidirbinėti pinigų.
Pragyvenimo šaltinis turi būti be kompo.