QUOTE(Tasira @ 2008 11 06, 14:36)
Sveiki,
stai ir as apsisprendimo kryzkelej esu...
Mano minusas -6.5 ir -6.75, regejima nusistovejes jau keli metai. Beda ta,kad mano plonos ragenos. Regejima atstatyti imanoma, tik jei prireiktu pakartotines operacijos, jos jau butu neimanoma padaryti. Dar yra siek tiek pakitimu desines akies tinklaineje,bet tai,pasak gydytoju,nera kliutis operacijai
Vilniuje buvau Akiu lazerines chirurgijos centre(Krokuvos g.) ir Akiu ligu klinikoj(Verkiu g.).Tai pirmieji siunte mane i Kauna pakartotinai apziurai(kur buvau vakar ir gavau "palaiminima" operacijai),o antrieji isvis pasake, kad operacijos daryti negalima. Apie Lazerview nezinojau nieko,kol cia neperskaiciau.
Esme ta, kad viduj jau esu galutinai apsisprendus, beda ta,kad visiskai neturiu artimuju palaikymo,ko tokioje situacijoj labai reikia.Ir mano vyras ir mama yra kategoriskai pries toki dalyka,prasitarus giminems irgi pasigailejau,nes po to buvau labai "auklejama" nedaryti kvailysciu...Mama aiskina,kad tokiu budu noriu atsikratyti kompleksu ir kad nuo to laimingesne netapsiu.Bet as nesugalvojau daryti to vakar ar uzvakar,jau pries 10 metu,kai suzinojau,kad tokios operacijos imanomos ir daromos Slovakijoje,sau pasakiau,kad as tai padarysiu.Studiju metais,kai vaziavau i Amerika uzsidirbt,pagalvojau,kam galeciau skirti uzdirbtus pinigus,pirma mintis sovusi i galva,buvo akiu korekcija... na,bet tuos pinigus investavau i busta

Veliau,kazkaip ta minti paslepiau viduj,nes buvau nusprendusi,kad kol nepagimdysiu visu vaiku,kiek planuoju turet-susilaikysiu(kazkaip buvau isitikinusi,kad gimdymas gali tureti itakos tam). Si mintis vel iskilo i pavirsiu,kai suzinojau,kad viena drauge pasidariusi operacija jau pries 10 metu,jauciasi puikiai,be problemu pagimde du vaikus...Pradejau galvot,tai ko as dar laukiu

? Po to prasitariau dar vienai draugei,kad svarstau darytis,tsi pasirodo ir ji pasidarius pries 1.5 metu,ji taip pat laiminga,patenkinta,jau ir gimde po to.Beje,jos ragenos taip pat buvo plonos.. Zodziu,jos pavyzdys dar labiau ikvepe pasitikejimo,nors ir suprantu,kad kiekvienas atvejis individualus
Beje,cia skaitant visa tema optimizmas kazkaip sumazejo, bet man intuicija sako,kad viskas butu gerai
Ka Jus manot?
Krokuvos gatvėj dirba Gutauskas. Jo akiniai beveik tokie kaip Jūsų. Jis sako, kad pats nesioperuoja dėl to, kad jo plonos ragenos. Jis atsargus, ir jei sako, kad operuotis galima, tai tuo verta tikėti. Jūsų trumparegystė tokia, kad pakartotinos operacijos greičiausiai nereiks. Jos dažniausiai prireikia žmonėms su storom ragenom. Blogiausiu atveju liktų labai nedidelė trumparegystė, ir akinius užsidėti pakaktų tik vairuojant. Jeigu uždarbiavot Amerikoj, auginot vaikus, tai greičiausiai artimo darbo vengiate, ir po operacijos trumparegystė grįžti neturėtų.
Artimųjų palaikymas būtinas nėra, nes po operacijos galima grįžti namo savarankiškai.
Mano mama taip pat buvo prieš operaciją, tai aš jai nieko ir nesakiau.
Nusipirkau turguj +1 dioptrijos akinius, ir kai ji mato, būnu su jais, kad neklaustų, kur mano akiniai. Bet dabar jai pačiai labai nusilpo akys nuo senatvės, tai nė nelabai mato, su akiniais aš arbe jų.
Papildyta:
QUOTE(Tasira @ 2008 11 07, 12:48)
Kazkaip man,jei pavyks atsikratyti akiniu,tai ir bus 100% matymas
Aš nenešiojau akinių ir su 30% matymo.
Papildyta:
QUOTE(As_tik_as @ 2008 11 07, 12:30)
O kur dar pooperacinis amžinas regėjimo neįgalumas patamsiais ir naktį... Ir tam jokių vaistų, išskyrus nuosavą susitaikymą su savimi, NĖRA...
Linkiu sėkmės...
Aš važiuoju naktį 140km/val.su ilgom šviesom ir matau tiek, kiek jos neša, kad tik iš priekio mašina nevažiuotų. Tada jau pristabdau, bet ir visiems patariu tą patį daryti, nes trumpos šviesos neapšviečia kelio tiek, kad 90 km/val. važiuojant būtų galima sustoti prieš pastebėtą kliūtį.
Papildyta:
QUOTE(indrusita @ 2008 11 07, 16:07)
Na, cia butu galima pasigincyti apibrezus, kas yra tas 100 proc. regėjimas??
kaip jus pats sakot, kad pooperacinis regejimo neigalumas patamsiais ir nakti

Na, tu matai gerai, tik jauti kazkoki diskomforta, bet tai nereiskia, kad nematai simta proc. Ar atvirksciai,Tarisa, rase, kad atsikratymas akiniu- jai jau 100 proc. matymas.
Manau, pirma turetumem apibrezti, kas yra 100 proc. matymas, o paskui gincytis
100% yra trečia lentelės eilutė nuo apačios be jokių išlygų tipo "neįgalumas naktį" ar neryškus vaizdas.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2008 11 08, 23:44)
Zinokit,kad zmonem,kuriem daryta tokia operacija,neleidziama dirbti vairuotojais (niekada) ,matyt,ne be reikalo,jei tokie dalykai darosi.
Leidžia kuo puikiausiai.
Aš po operacijos nuėjau prasitęsti vairuotojosveikatos pažymėjimo. Daktarė klausia, kodėl įrašyta tik trys metai galiojimo. Sakau, akys blogos. Mat prieš tai buvo 8 dioptrijos, o su daugiau vairuoti neleidžia, tai daktarė trumpesnį galiojimo laiką įrašė. užtai ir pasidariau operaciją. Dabar daktarė klausia, kiek eilučių matau. Sakau, penkias tai tikrai. Išdavė pažymėjimą, tiesa ir vėl tik trims metams. Įdomu, ką po trijų metų sakys, kai visas eilutes matysiu.
Papildyta:
QUOTE(As_tik_as @ 2008 11 08, 09:27)
Man apskritai nebuvo ir nėra jokių dezorientavimo reiškinių. Tai, jaučiu, nemaloni ir keista anomalija. Duokdie, kad sunyktų, ba tokie reiškiniai iškraipo erdvinio matymo kokybę, tuo pačiu - atstumų suvokimą. O tai jau rimta.
Iškraipo, bet į gerą pusę. Dabar man visų mašinų šviesos atrodo labai didelės, o priešais atvažiuojančios mašinos labai arti, nors ir už poros kilometrų būtų. Todėl beveik niekada nieko nelenkiu.
Papildyta:
QUOTE(As_tik_as @ 2008 11 09, 16:53)
Kas, -0,25? Sfera ar cilindras?
Va pavyzdys, kai daktarai sako "puiku" :
http://www.viditglaz.../forum/post378/
Tokiais atvejais daktarai nesako "puiku".
Tokiais atvejais jie sako "pakenčiama".
Papildyta:
QUOTE(omny @ 2008 11 13, 00:41)
laba wakareli,
Iskarto atsiprasau kad neperskaiciau wisos temos

Norejau pasiklausti gal kuriai is jusu taip buwo ir ka siuo atweju geriau daryti - Mano trumparegyste nera didele wiena akim -0.75, kita - 1 ir taip jau 10 metai. Bet wasara sugalwojau panesioti lesius ir kai nuejau konsultacijai pas okulista, atliko testa ir nustate kad mano kazkoks lesiukas labai nepastowus ir swyruoja nuo -0.50 iki -3 kaip paaiskino suprantamai - t.y. akys kaip brestancios paaugles, neapsisprendzia kaip labai as matysiu

Tai dabar niekaip nesuprantu jei mano tas lesiukas taip sokineja, o regejimas tfu tfu tfu neblogeja tai kas man tiktu regejimo gerinimui - lazerine korekcija ar ortokorekcija!?
labai noriu wel jaustis patogiai tiek gatwej sutikus pazistama tiek iskaityti kas nors kiek toliau uzrasyta o ne waiksciot prisimerkus ir akinukai jau pabodo
Akinukus meskit, nes kitaip be jų nematysit.
Stenkitės įžiūrėti visur ir viską, ką galit ir ko negalit. Prisimerkti venkit.
Apie lazerinę korekciją negalvokit - ji tiems, kas be akinių toliau savo nosies nemato.
Ortokorekcija - brangus malonumas, bet galit pabandyt - nusibos, mesit.
Jeigu akys neapsisprendžia - stenkitės kuo mažiau skaityti, tik nepamirškit,
kad tai gali pakenkti būsimai Jūsų karjerai.
Papildyta:
QUOTE(-simona- @ 2008 11 13, 14:25)
sveikos

mano vyro gan silpnas regėjimas - 7 ir -8, sakykit, ar galima tokioje situacijoje korekcija lazeriu? na bent kiek, akd pagerintų regėjimą. akytės jam pradėjo silpti kažkur 4 klasėj, darė operaciją, kad pristabdytų.
Ir pristabdė?
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2008 11 15, 20:30)
Butent is norminiu dokumentu tai ir istraukiau.Ieskojausi info,nes man tai aktualu.Cia apie profesionalus kalbu,ne apie B kategorija,jei ka.
Nueisit pas daktarus, kurie Jūsų nepažįsta. Parodys lentelę. Perskaitysit raidžių, kiek reikia. Jie net nepagalvos, kad Jūsų akys operuotos, ir užsimerkę išrašys pažymą.
Bet jei minusas nedidelis, tai kam dar tą operaciją darytis.
O jei didelis, tai kitos išeities nėr. Akinius daktarai visada pastebės ir ištirs kaip reikiant.
Papildyta:
QUOTE(As_tik_as @ 2008 11 16, 11:08)
Žinot, keisčiausia yra ne tai, kad profesorius akinius nešioja, o tai, kad Jūs tai aklai koreliuojate su lazerinės korekcijos kokybe. Ir, tiesa, nepatikslintumėt iš ko tas Jūsų minėtas profesorius gyvena...?
Apskritai, savarankiškus sprendimus daryti yra tam tikros brandos požymis...
Papildyta:

Tai pacituokit tuokart. Kiek skaičiau, tai tikrai besąlygiškų apribojimų nesuradau. Gal esu apžlibęs? Yra tam tikri ribiniai kriterijai nustatyti, tačiau tai nėra absoliutūs vairavimo draudimo išskirtinumai lazerio korekcijos regėjimui. Būsiu dėkingas (kaip ir kiti besidomaujantys), jeigu sukonkretinsit norminių aktų vietas, kurios reglamentuoja vairavo draudimą asmenims, atlikusiems lazerinę regėjimo korekciją. Tikiuos, kad konkretaus atsakymo sulauksim. Dėkui.
Konkrečiai, norminiai aktai sako, kad praėjus trims mėnesiams po operacijos, apie tinkamumą vairuoti sprendžiama pagal ikioperacinius duomenis. Jeigu ikioperacinių duomenų nėra, vairuoti leidžiama, jeigu akies ilgis nuo 23 iki 27 mm.
Taip, kad reikia eiti pas daktarus, kurie jūsų nepažįsta, arba jiems viskas vienodai rodo.
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2008 11 16, 13:32)
Kiek teko susidurti,tai patys okulistai nelabai linke patys operuotis.
Okulistui paranku būti trumparegiu, nes jam reikia labai gerai matyti paciento akį.
Po operacijos lazeriu jis tikrai negalės būti tikras, kad matys be priekaištų iš arti. Faktiškai, jeigu pas žmogų yra 8-10 dioptrijų, tai be akinių jis viską mato lyg pro lupą. Po operacijos to pranašumo tikrai neliktų.
Aš gerai įsitikinau, kad arti jau niekada nematysiu, kaip tada, kai turėjau 8 dioptrijas.
Kam anksčiau pakako nusiimti akinius, dabar reikia lupos, o ji ne visada būna po ranka.