Įkraunama...
Įkraunama...

Sankt Peterburgas

QUOTE(aix2011 @ 2014 07 27, 09:54)
,gal jus buvot gintaro kambaryje ? kas tes per ciudas ?

a, dar apie gimtaro kambari klauset ax.gif na, buvau, maciau. Kaip cia apibudinus g.gif mazesne lyginant su kitom patalpa. Pereinama. Siulu i 2 padalinta, tai 1 grupe leidzia i viena puse, kita i kita. Sienos skirtingu spalvu gintaru isklijuotos, ornamentais sudetos. Na, tikejausi kazko ispudingesnio...............
Atsakyti
[quote=aix2011,2014 07 27, 09:54]

mes pirma nakti nakvosim pskove ir ryte isvaziuojam is pskovo i peterburga su minibusu ir tiesiai i puskina ,tai va kiek bus to laiko tiek ir vaiksciosim iki uzdarymo ( tikiuosi pskovo firma man suras gida ),gal jus buvot gintaro kambaryje ? kas tes per ciudas ?

Netoli nuo Pskovo yra labai ispudingas Pecioros vienuolynas, jei telpat i laika, labai rekomenduociau.
Tik lankant moterys butinai turi buti su sijonu dengianciu kelius ( jei ka prie iejimo duoda).

I Peterhofa galima plaukti laivu arba grizti is jo. Fontanai labai nuostabus, tik vauksciodami atidziai ziurekit i uzrasus, nes tam tikromis valandomis ijungiami fontanai - siurprizai, gali buti netiketai ismaudytas... nors kai silta tai visai malonu.
Geros keliones i toki nuostabu miesta 4u.gif
Atsakyti
SVEIKOS MERGINOS ACIU LABAI VA PERSKAICIAU PASKUTINI K DAR JUSU PATARIMUS ACIU LABAI LABAI 4u.gif
VISKAS JAU SUKRAUTA SUORGANIZUOTA,REZERVUOTA ,IR TT. MUSU TY MANO IR 8 FRANZUCU DIDZIOJI KELIONE PER RYTU EUROPA !KIEK JIE CIA SVAJOJO IR ZYZE MAN APIE TA PETERBURGA thumbup.gif
na kaip rusai sako c bogam ( nors as i nieka netikiu) !!!
svarbiausia kad kas musu pakeliui nepasautu taip sakant, o visa kt neprapadiom rusiskai as kalbu ir rasau ir jau kiek skambinejau i rusija ir laisku priasiau ....ir mano mama dar vaziuos zodziu man pades !

pradedam nuo varsuvos rytoj su gidu po varsava prasieisim 4 val,tada vilko urvas pirmadieni ryte ,tada gruto parkas popietu ,tada vilniuje 2 dienos ekskursija su gidu ir trakai ,tada ketvirdatienis Baltijos jura Jurmaloje ir puse dienos RYGOJE kulturos sostineje ekskursija su gidu ; ir istorine diena 8 RUSIJA !Mus pasitiks ant sienos ir visa diena ka spesim aplink Pskova,Pecioros,Izborskas pamatyti tas bus musu !miegam pskove ir nuo ryto isvaziuojam tiesiai i Puskina aisku su gidu ir gintaro kambariu .
Peterburge nakvosim 5 naktis ,ekskursijos bus ir dieninis piteris ir naktinis,aisku viska ka suspesim apibegsim, apiplauksim, baleta paziuresim butiniausiai dievinu baleta nes pati vaikysteje sokau ir i v. novgoroda su elektricke vaziuosim ir su plackartu vaziuosim i pacia maskva, zodziu laiko turim 14 dienu o programa max as sustaciau viska viska sugebejau sutalpinti ir suorganizuoti ;
jauciuosi jau kaip gide nors dar niekur neisvaziavau bet jau esu kelioneje ! 4u.gif grysiu butinai parasysiu kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

nu mes jau namo parsibeldem !
jei pasakysiu kad patiko tai meluosiu............
NE TAS ZODIS KAIP MUMS PATIKO ZIAURIAI PATIKO TIESIOG NEREALIAI ! thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2014 08 19, 09:41)
sveikos  4u.gif

nu mes jau namo parsibeldem !
jei pasakysiu kad patiko tai meluosiu............
NE TAS ZODIS KAIP MUMS PATIKO ZIAURIAI PATIKO TIESIOG NEREALIAI ! thumbup.gif  wub.gif

ne ne ne. Sitaip tai cia negalima schmoll.gif prasom konkreciai kas patiko (ir kas nepatiko). Ka aplanket, ka pamatet, kur buvot. Galu gale, ka pirkot ir ka valget bigsmile.gif
Atsakyti
oi pasakot galiu labai daug ir labai ilgai ,bijau jums ir skaityt nusibos foto irgi turiu kruvas tai va dabar nzn ar cia i sita tema man rasyti ir deti foto ar kurti kazkur kita tema ... jus man patarkit as taip ir padarysiu ! Kadangi buvau su 8 francuzais ir visi vienbalsiai pasake kad Peterburgas wub.gif yra grazesnis uz Paryziu ... o as zinoma jiems visiskai pritariu wub.gif as aisku labai stengiausi jiems parodyti savo gimtaja rytu europa ne tik is fasadines puses,bet tiesiog parodyti ja tokia kokia ji yra istikruju 4u.gif ;
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2014 08 22, 11:53)
oi pasakot galiu labai daug ir labai ilgai ,bijau jums ir skaityt nusibos foto irgi turiu kruvas tai va dabar nzn ar cia i sita tema man rasyti ir deti foto ar kurti kazkur kita tema ... jus man patarkit as taip ir padarysiu ! Kadangi buvau su 8 francuzais ir visi vienbalsiai pasake kad Peterburgas  wub.gif  yra grazesnis uz Paryziu ... o as zinoma jiems visiskai pritariu  wub.gif  as aisku labai  stengiausi jiems parodyti savo gimtaja rytu europa ne tik is fasadines puses,bet tiesiog parodyti ja tokia kokia ji yra istikruju  4u.gif ;

Rašykit fotoreportažą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aix2011 @ 2014 08 22, 10:53)

tai bent cia trumpai aprasykit,pvz.
-petergofas. Sodas super. Rumai siaip sau. "Reikalinga visa tam diena" arba "pakanka prabegom paziuret".
-naktinis tiltu pakelimas - patenkinamai.
ir t.t.

Na, kad kiti, kas nores vaziuoti galetu kazkoki ispudi ir is jusu keliones susidaryt kur vaziuot, o kur ne, nes gi ne visur speti imanoma. Aiksu, jei visko ivertinimas tik super, tai daugiau komentuot ir nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terroriste: 23 rugpjūčio 2014 - 18:47
Taip pat galit parašyti, kurių objektų ar vietų antrą kartą nebelankytumėt, t. y. ar buvo tokių vietų, kurios buvo labai rekomenduotos, visose vadovuose sužymėtos kaip privalomos, o iš tikrųjų buvo galima geriau skirti daugiau laiko kam kitam, o ką jūsų manymu, tiesiog būtina pamatyti. Gal atradot kokią jaukią vietą papietauti ir pan.

O dar turėčiau klausimą visoms/visiems, buvusiems: ar mokant kalbą ir važiuojant pirmą kartą vienam nėra labai sunku susiorientuoti šiam mieste dėl jo dydžio? kaip su gatvių žymėjimu, informacinėm nuorodom, galų gale saugumu (kad jokiam mieste nepatartina vaikštinėt atokiais skersgatviais tą žinau smile.gif ) ir pan.?
Atsakyti
ok supratau antradieni treciadieni turiu laisvadienus tai pasizadu kad bus mano info ir jos bus daug ; jei jus nepries galiu pradeti nuo pat pradziu ty nuo varsuvos nes juk lenkija visa 100 metu buvo istrinta is zemelapio ,nes lenkija buvo irgi rusijos caro okupuota...
O lenkija tai nuostabi salis ir didi tauta
imetu filmuka dukra susuko cia pati pati musu keliones pradzia grazuole varsuva o muzika cia is lipkos vienolyno vargonai nes dar spejom ir ten uzlakti ;

https://www.youtube....eature=youtu.be

taigi nuo 1 puslapio iki 3 yra varsuva ir lenkija

https://www.flickr.c...57646213419479/

apie lietuva bus kt karta
Atsakyti
taigi Lenkijoje prabuve apie 24 val paliekam Varsuva, Sopeno sirdi ,Kopernika, Marie Skłodowska-Curie, vilko guoli ir traukiam i Lietuva. Pirmas musu sustojimas buvo Druskininkuose-gruto parkas,laiko turejom tikrai nedaug nes musu minibusas privalejo gristi rodos iki 21val,todel gruto parke greitai prasibege sraigiu persivalge alaus prigere laimingi atriedejom i Vilniu;
taigi Vilniuje nakvojom 3 naktis ir turejom daugiausia laisvo ir ramaus laiko; rugp.5d musu gyde Skaidra musu jau lauke prie varpines;sveiciams ji aprode nuostabu Vilniaus senamiesti,jo baznycias,universiteta.Vilniuje as jiems parodziau savo vaikystes rajona-zveryna, savo pirma nama,mokykla,nuvaziavom i trakus,pasikelem i TV boksta,apziurejom kgb muzieju,daugiabuciu rajonus ;
taigi kas krito gero/blogo i akis tai lenkijoje ir lietuvoje ,labai svaru ir tvarkinga,daug tuscios erdves, mazai masinu ,lietuvoje matesi kad biedniau nei lenkijoje, maistas skanus, keliai irgi neblogi ;zodziu viskas puiku ;

draugu kritiniai pastebejimai kad Vilniuje ( ne senamiestyje aplink ) su urbanistika prasti reikalai nera jokios harmonijos kas del pastatu,stiliaus , spalvu ir tt;daugiabute sovietine architektura jiems ne kiek nesiskyre nuo siuolaikines (nepriklausomos lt ) daugiabutes architekturos formos ir stilius visai tokie patys ,tik kad atsirado nauju spalvu ir langai neproporcingai padidejo;ber esme liko ta pati dideli blokai;
mano vaikystes rajonas Zverynas visiskai isniekintas vietoj senu mediniu bakuziu ar namuku, vietoj to kad vietoj seno medinio namo pastatytu vel koki medini nauja namuka ir tokiu budu islaikytu kazkoki tai zveryno stiliu, tai ten pristatyta ambasadu tarp lusnu ar seip kazkokiu perdideliu jokio stiliaus neturinciu namu ;
as nuo saves galiu prideti kad vilniuje pati vairavau masina ir jei lyginsiu masinu skaiciu fr ir lt, tai lt jis juokingai mazas, bet vilniuje eismas tiesiog labai neprotingas, labai blogai sureguliuotas ;vienu zodziu bukas gal todel zmones tokie nervuoti kelyje, tokie nepakantus ir gal todel tiek daug mirtinu avariju lt keliuose ;nzn as tik garsiai mastau jokiu budu nieko nekritikuoju, o tik rasau ka pastebejau (ome);
taip del vairavimo kulturos jau nuo varsuvos iki vilniaus spejom pamatyti dalyku kuriu jie nebuvo regeje; bet jei reiketu duoti bala ( lenkijai ir lietuvai ) tai jis butu bendras 10 is 10 4u.gif !

taigi lietuvos foto nuo 4 puslapio iki 7

https://www.flickr.c...13419479/page4/
Atsakyti
QUOTE(Ayaan @ 2014 08 23, 20:53)
*Taip pat galit parašyti, kurių objektų ar vietų antrą kartą nebelankytumėt, t. y. ar buvo tokių vietų, kurios buvo labai rekomenduotos, visose vadovuose sužymėtos kaip privalomos, o iš tikrųjų buvo galima geriau skirti daugiau laiko kam kitam, o ką jūsų manymu, tiesiog būtina pamatyti. Gal atradot kokią jaukią vietą papietauti ir pan.

**O dar turėčiau klausimą visoms/visiems, buvusiems: ar mokant kalbą ir važiuojant pirmą kartą vienam nėra labai sunku susiorientuoti šiam mieste dėl jo dydžio? kaip su gatvių žymėjimu, informacinėm nuorodom, galų gale saugumu (kad jokiam mieste nepatartina vaikštinėt atokiais skersgatviais tą žinau  smile.gif ) ir pan.?

* vat as irgi tai turiu omeny. "ateinancioms kartoms" (tiksliau isvykstancioms) butu pravartu tokia informacija.

**buvau pirma karta. Kalba moku gerai, vyras kelis zodzius, tai visko klausiau ir iekojau as. Pries vaziuojant nusipirkau zemelapi ir... viska rast pavyko puikiai! Tiesa, daug zmoniu teko klausinet, kur eit, kur rast, kaip nuvaziuot, kaip bilieta nusipirkt, kur islipt prasyt, kad pasakytu. Bet, zinokit, visi geranoriskai padeda! Ir miestas neatrodo toks jau didelis, nes per visa eit nereikejo nei karto. Kai gyvenom prie Nevskij prospekt, tai praktiskai viska pasiekt pestute galima, o kas toliau (Jakaterinos dvaras), tai elektricka nuo Vitebskij vagzal, irgi arti buvo ir pigu nuvaziuot. Net iki Auroros pestute nukulniavom, bet paskui, kai ismeginom metro, tai pasigailejom, kad anksciau juo nepradejom naudotis. Nieko tas miestas nedidelis!!!
Del saugumo, tai mus gasdino, kad oj kaip nesaugu, uzpuldineja, kuprines nuo peciu metro nuplesia doh.gif jau kokia nesamone doh.gif musu niekas niekur neuzpuole ir nematem, kad ka uzpuole butu. Buvom per baltas naktis, tai visokiais skersgatviais vaiksciojom (paklydom kelis kart, kai i zemelapi neziurejom), bet irgi sveiki ir gyvi. Aisku, specialiai ten trintis tai gal ir nereiketu. Tiesa, kisenvagius tai maciau unsure.gif Bet del ju tai visur reikia pasisaugot.
Del maisto. Pusrycius mes valgydavom viesbutuky. Pietus paprastai turedavom ka su savim (uzkandzius), nes nera laiko ieskot kazkur kazko valgymui. O vakariene valgydavom valgyklose. Ju visam mieste daug. O Nevskij prospekt, tai ir visa para dirbanti valgykla, ir viduj grazu, ne kaip sovietmeciu budavo. Galu gale, daug yra mazu maisto parduotuveliu, kur dirba visa para, kas mane labai nustebino. Tai grizinejant galima ka nusipirkt ir viesbuty pasisildyt, jei virtuve bus.

Nieko nebijokit, nepergyvenkit, vieni vaziuodami tikrai neprapulsit, jei kalba mokat. Pirkities zodyna, zemelapi ir gero kelio bye1.gif
Atsakyti