QUOTE(niekad @ 2010 01 14, 13:11)
Šiaip tai vaiko kalba tiesiogiai susijusi su smulkiąja motorika, t.y. kuo mulkesnius darbelius gali vaikiukas pirštukais padaryti, suimti, sugauti, tuo puikiau vystosi vaiko kalba (bakalauro diplominį ta tema rašiau

)
Na, nedrisciau siu dalyku vertinti taip tampriai. Sutinku, kad apskritai motorika (tiek stambioji, tiek smulkioji) susijusi su kalbos centrais, taciau tikrai suabsoliutinti teiginio, jog esant puikiai smulkiajai motorikai kalba vystysis taip pat puikiai, negalima. Sunaus smulkioji ir stambioji motorika atitinka amziaus normas, o kalbos issivystymas veluoja ir smarkiai.
QUOTE(LABBRA @ 2010 01 16, 17:08)
Mano mergytei jau greit bus 2,8 ir taip pat labai sunkiai sekasi kalbet

sakinuku nera,pavieniai trumpi zodeliukai,kate,tete,ate,gazi( grazi) ,kanu (skanu) .. pastebiu,kad kai ji ziuri multikus,tyliai stengiasi atkartoti zodelius,o prasoma niekada ju nevartoja. darzelio nelanko,bet jau galvoju, kad tikriausiai reiketu rudens nelaukti,nes bijau kad mes iki 3 metuku ir neprasikalbesime

karta teko apsilankyti pas nervu daktare del miegelio pasikonsultuoti,tai mane taip apreke ji,kai pastebejo,kad mergyte nekalba

sake kur as ziuriu,neatsakinga motina!!! tokio amziaus vaikas turi moket paisyti,lipdyti,karpyti su ziklutemis,pats apsirengti ir t.t. kad jau viskas prarasta,kad cia jau atsilikimas raidos,kalbos neissivystimas ir t.t as bandziau paaiskinti,kad cia darzelyje vaikai ismoksta geiciau tokiu dalyku,bet manes nieko ji neklause.... isejau kaip pervaziuota

isvada tokia;kiek daktaru,tiek nuomoniu

o logopedai be trieju ir priimt nenori
As i medikus del sunaus kalbos raidos velavimo kreipiausi, kai jam buvo vos metai ir du menesiai. Ir tikrai ne del to, jog noriu is sunaus padaryti vunderkinda kaip buvo mananciu. Suvokiau, jog jo kalbos raida veluoja, o tai man pasirode svarbus faktorius pasitarti su gydytojais del galimu priezasciu ir norejau zinoti kaip galeciau padeti savo sunui. Neketinau laukti, kol vaikas sulauks triju metu ir gal pats kazkokiu stebuklingu budu ims ir prasneks. Logopedai tikrai dirba su tokiais mazais vaikais, tam yra ikurti ankstyvosios korekcijos centrai. Yra daugybe metodiku, apstu priemoniu kaip galima lavinti vaiko kalba, todel itin svarbu kuo anksciau pradeti mokymo procesa. Jums patarciau prasyti pediatro siuntimo pas logopeda ar i ankstyvosios korekcijos centra.