QUOTE(avesta @ 2011 05 05, 19:14)
2metai ir menuo, bet nekalba mazasis ( tokio amziaus vyresnelis eilerascius deklamuodavo). Jau neramu darosi.. Guguoja kaip koks pusmetinukas, tik priebalsi su balse sujungdamas. Pvz. viena, ka suprantu tai lempa - sako "ppa". , dar kazka makaluoja , a le "ga", "te", "bz", Fu" ir viskas beveik. Daugiausia zyzia ir intonuoja neblogai

Reiks tikriausia jau kreiptis i gydytoja
Jei vaikas reaguoja į tai, ką jūs sakote (apie ką rašė kita mamytė), tai nemanau, kad reiktų pergyvent,. manasis tokio amžiaus , kaip jūsų, ir praktiškai nekalbėjo, tik kelis trumpus žodelius pusiau savo kalba

o ko nemokėdavo sakyt, net nesakydavo iš viso

Nors ir knygas jam skaičiau, ir visada kalbėjau su juo "normalia" kalba

Lūžis įvyko, kai sūnui buvo maždaug 2,2 mėn , vot tada pasipylė žodeliai, praktiškai viską eina suprast,. na turi keletą savo pavadinimų
Be to, įprasta, kad berniukai pradeda kalbėti vėliau. Nors tiesą sakant, pradžioj aš ir pergyvenau, kai mano 1,7 mėn amžiaus iš viso nieko nesakė, tik kniaukė ir kniaukė , ir niekaip netilpo į privalomų mokėti žodžių skaičių

Bet patarta gydytojos, kreipiau dėmesį, ar jis supranta, ką sakau, t.y. ar geba parodyti, ko klausiu ir pan.
žodžiu, jei leidžia bet kokius garsus, supranta ką jam sakot, reaguoja į aplinką, siūlyčiau per daug nepanikuot dar. Gal giminėje vėliau berniukai pradėjo šnekėt? tas, sako, ir turi reikšmės. (nors mano vyras pradėjo kalbėt jau 1 m amžiaus, bet va, pusbrolio vaikas - tik 2,5 m

)